Topligák: egy fiatal sem ér többet a PSG sztárjánál – ranglista

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.12.04. 19:10
A svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) legújabb kutatásában a 21 éves vagy annál fiatalabb futballistákat állította rangsorba az alapján, hogy a játékosok értéke mennyit nőtt szeptember óta.

A tanulmányból kiderül, az első helyen Kylian Mbappé, a PSG 18 esztendős sztárja áll, akinek átigazolási értéke jelenleg majdnem 183 millió euró – az ő esetében 37 százalékos növekedésről beszélhetünk.Kylian Mbappé, a PSG 18 esztendős sztárja áll, akinek átigazolási értéke jelenleg majdnem 183 millió euró – az ő esetében 37 százalékos növekedésről beszélhetünk.

A második Dele Alli, a Tottenham támadója, akit egyre több gigásszal hoznak szóba. A 21 éves szélső értéke ugyan egy százalékkal csökkent a kimutatás szerint, ám még így sem marad el sokkal Mbappéétől.

A harmadik a nagyszerű formában lévő Leroy Sané – a Manchester City német válogatott játékosa 41 százalékos értékemelkedéssel büszkélkedhet. Ott van a listán Sané csapattársa, Gabriel Jesus is, akinek átigazolási értéke a táblázat szerint 108 millió euróra ugrott fel (ez nem mellesleg 105 százalékos pluszt jelent).

Hiába vásárolta meg a Barcelona 105 millió euróért Ousmane Dembélét a Borussia Dortmundtól a nyáron, a francia veszített értékéből, mivel még szeptemberben combsérülést szenvedett, és azóta sem lépett pályára.

 








Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik