Topligák: CR a legjobb támadó idén, Kroos a legjobb szűrő

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.26. 15:04
null
Cristiano Ronaldo és Toni Kroos is a legjobb a posztján 2018-ban (Fotó: AFP)
A Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) legújabb kutatásában azt vizsgálta, hogy az európai topligákban az elmúlt három hónapban az adott posztokon kik nyújtották a legjobb teljesítményt. A legmagasabb értéket szélsőknél állapították meg, Lionel Messi 93.7-es osztályzatot kapott.

 

A CIES saját metódusa alapján állította össze a listákat, amelyre minden olyan játékos felkerülhetett, aki a topligákban idén minimum nyolc meccsen játszott legalább egy félidőt. A számítás figyelembe veszi a védekezésbeli tevékenységet, a labdaszerzéseket, a szereléseket és a helyzetek kialakítását, valamint azok befejezését is.

A kapusok közül Hugo Lloris kapta a legjobb értéket (84.1), a hozzá hasonlóan a Tottenhamet erősítő Christian Eriksen (89.9) a box-to-box középpályások között volt a legjobb.

A védelemben két napolis, Kalidou Koulibaly (90.4) és Mário Rui (88.2) volt az etalon, a védekező középpályásoknál és a támadóknál a Real Madrid két kiválósága, Toni Kroos (92.8) és Cristiano Ronaldo (90.8) teljesítményét díjazták leginkább.

(Forrás: CIES)
(Forrás: CIES)
(Forrás: CIES)
(Forrás: CIES)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik