Topligák: a Man. City az élen, a Bayern a top tízbe sem fér be

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.11. 14:13
null
A Manchester Cityé a legdrágább keret Európában (Fotó: AFP)
A Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) legújabb kutatásában megvizsgálta az európai öt topliga klubjainak keretértékét az alapján, hogy mennyi átigazolási díjat fizettek a csapatokat jelenleg erősítő játékosokért. Nem meglepetés, hogy a top háromban ott van mindkét manchesteri klub, valamint a Paris Saint-Germain is.

 

A lista élén a Manchester City áll: a Premier League-ben listavezető, de a Bajnokok Ligájából búcsúzó klub játékosainak összesített értéke az értük fizetett átigazolási díjak alapján 878 millió euró. A második helyen a PSG áll, jócskán lemaradva (805 millió euró), a dobogó legalsó fokára a ManchesterUnited (747 millió euró) fért fel. A BL-ből szintén kieső FC Barcelona a negyedik (725 millió), a katalánokat jelentős lemaradással követi az ötödik Chelsea (592 millió). A Real Madrid a hatodik (497 millió).

Érdekesség, hogy a Bayern München (363 millió) nem fért be a top tízbe sem, bár ez valahol a bajorok remek átigazolási politikáját is dicséri.

A Premier League 20 klubjának átlagos értéke 291 millió euró (!), a másik négy európai topliga nagyságrendekkel elmarad ettől. A spanyol La Liga a második (131 millió), az olasz Serie A (124 millió) a harmadik, a német Bundesliga a negyedik (113 millió), a sort a francia Ligue 1 (97 millió) zárja. A vizsgált 98 klub közül 42 összértéke éri el a 100 millió eurós határt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik