Topligák: a City a legértékesebb, a Spurs is a Barca előtt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.06. 13:41
null
A Manchester City és a Tottenham uralja Európát – legalábbis ebben a kategóriában (Fotó: AFP)
A svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) legújabb kutatásában a játékosok becsült átigazolási értéke alapján rendezte sorba labdarúgó európai topligák csapatait – a Manchester City „az uralkodó”.

 

A CIES ezúttal nem részletezte saját algoritmusának paramétereit, de egy korábbi bejegyzésénél arra utalt, hogy a klubcsapatban és a válogatottban nyújtott teljesítmény, a szerződés hossza és értéke, a játékos kora és a pozíciója is beleszámít a futballisták becsült átigazolási értékének kalkulálásába.

Az új tanulmány szerint a Manchester City kerete a legértékesebb Európában, a Premier League listavezetője 1196 millió euróval áll az élen, kevéssel megelőzve a Tottenhamet (1173).

A manchesterieknél Kevin De Bruyne 145 milliós értéke a legjobb a CIES-nél, de a beszámoló megjegyzi, hogy rajta kívül még Leroy Sané, Raheem Sterling és Gabriel Jesus értéke is meghaladja a 100 milliót.

A játékosokat illetően az FC Barcelonától a PSG-hez kerülő Neymar az első 218 millióval, a Tottenhamnél Harry Kane a legértékesebb 186 milliójával, a Barcelonánál Luis Suárez Lionel Messit és Ousmane Dembélét is megelőzi a 134 milliós értékével, a csupán 6. Real Madridnál Cristiano Ronaldo már a 100 milliót sem éri el (96).

Az első ötben négy angol csapat található, az első hétben öt. Dárdai Pál együttese, a Hertha BSC a 98 európai topligás csapatból – hármas holtversenyben – a 68. pozíciót birtokolja.

Érdekesség, hogy a CIES szerint a spanyol Levante legértékesebb játékosa az Újpestről szerződtetett Enisz Bardi.

A TELJES LISTA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
A TELJES LISTA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik