Topligák: a Chelsea a legnagyobb alulteljesítő, Dárdaiék pozitív tartományban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.06. 15:59
null
Eden Hazard kisebbik fia talán még nem túl tapasztalt a labdarúgás világában, de a Mourinho-csapat eddigi szereplését ő is megrökönyödéssel fogadhatta (Fotó: AFP)
A svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központjának (CIES) legfrissebb kimutatása az öt európai topbajnokság csapatainak aktuális helyezéseit a liga költségvetési rangsorának szemüvegén át vizsgálja. Ez alapján a nagy ligák eddig leginkább alulteljesítő csapata a Chelsea, illetve az Olympique Marseille.

 

 

A költségvetési rangsort a kerettagok igazolásaira költött összes pénz alapján határozta meg a CIES, ez alapján a Chelsea a harmadik helyen található – a Manchester City, illetve a Manchester United mögött – Angliában, s mivel a londoniak jelenleg a 16. helyen állnak a tabellán a CIES rendszerében –13-as értékelést kaptak, ami a legrosszabb a PL-ben. Csúnyán alulteljesít a Newcastle (–12) és a Sunderland (–8) is, míg a leginkább a Leicester City (+12) és a Crystal Palace (+9) múlja felül a várakozásokat.

Spanyolországban a Real Sociedad (–11), a Granada (–8), továbbá a Sevilla (–7) és a Valencia (–7) eddigi eredményei negatív képet alkotnak, az Eibar (+10), a Deportivo (+9) és a Gijón (+9) szereplése viszont kellemes meglepetésnek mondható.

Franciaországban van a nagy ligák legnagyobb túlteljesítője: az Angers-nél Franciaországban csak a GFC Ajaccio költött kevesebb pénzt játékosokra, az újonc mégis a lenyűgöző 2. helyet foglalja el a táblázaton (+17). De elismerésre méltó a Caen eddigi harmadik helye is (+13), míg a Monacónál (–8), a Bordeaux-nál (–8) és különösen a Marseille-nél (–13) erőteljes nyomás jelenik meg a csapaton a javítási kényszer miatt.

Németországban abszolút pozitívumként foglalható össze az Ingolstadt (+11), a Köln (+9), a Darmstadt (+8), illetve Dárdai Pál Herthájának (+8) szereplése is, a Wolfsburgnál, a Mönchengladbachnál, a Hoffenheimnél (mind –7), a Hannovernél és a Stuttgartnál (–8) viszont bajok vannak.

Olaszországban – ahogy azt látatlanban is sejteni lehet – a 12. helyen álló bajnok, a Juventus marad el leginkább a várakozásoktól (–11), míg az „üde színfoltot” a Chievo (+8) jelenti, de Paulo Sousa listavezető Fiorentinája (+6) is egyértelműen erőn felül teljesít.

A CIES teljes listája itt tekinthető meg!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik