Topligák: 2. Real Madrid, 3. Lille, 54. MU, 58. Juventus

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.09. 15:48
null
A Real Madrid a 2., a Juventus az 58. a CIES legújabb kutatásának listáján (Fotó: AFP)
A Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) legújabb kutatásában azt vizsgálta, hogy az európai topligákban szereplő csapatok mennyire terveznek hosszú távra a jelenlegi játékosaikkal.

 

A tanulmány kapcsolatot fedezett fel a hosszú távú tervezés és a sikeresség között – ugyanakkor fontos megjegyezni azt is, hogy olyan csapatok, mint a Manchester United (54.) vagy éppen a Juventus (58.) kifejezetten hátul szerepel a listán.

Leginkább az FC Barcelona „előrelátó”, már ami a szerződéseket illeti, az hagyján, hogy a katalán kezdőcsapat tagjainak átlagosan 3.59 év van hátra a jelenleg egyezségéből, de az egész keret esetében ez a szám 3.23, ami a legjobb a topligákban.

Nem sokkal marad el a Real Madrid, a királyi gárda keretének tagjai átlagosan 3.19 évig maradnának jelen állás szerint a csapatnál – a kezdők esetében ez 3.5 év –, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Lille és a Tottenham állhatna, 3.18-cal.

Ha csak a kezdőcsapatokat nézzük, akkor az Atlético Madrid vinné a prímet, a „matracosok” tizenegyének átlagosan 3.95 évig szól a szerződése – érdekesség, hogy ez a szám a Crotonénál csupán 0.86 év.

NAGYOBB MÉRETÉRT KATT A KÉPRE! (Forrás: CIES)
NAGYOBB MÉRETÉRT KATT A KÉPRE! (Forrás: CIES)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik