Top 100: CR és Messi is a dobogón, Bolt a 15., Phelps a 46.

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.01. 19:21
null
LeBron James befért a két aranylabdás közé (Fotó: Action Images)
Az ESPN összegyűjtötte a 100 leghíresebb sportoló listáját, amelyet a sportelemző-igazgató Ben Alamar állított össze. A sorrendet felállító képlet tartalmazza a sportolók fizetését, a közösségi médiában betöltött szerepét és a Google-kereséseket is.

 

Kevéssé meglepő módon felfért a lista dobogójára napjaink labdarúgásának két legkiemelkedőbb személyisége, Cristiano Ronaldo lett az első, Lionel Messi pedig a harmadik.

Kettejük közé a Cleveland Cavaliersszel döntőző LeBron James fért még be, a dobogósokat Messi barcelonai csapattársa, Neymar követi legszorosabban.

Az ötödik helyen a Roland Garrost kihagyó Roger Federer található, az első golfozó Tiger Woods a 7., a nyolcadik pedig kisebb meglepetésre az indiai krikettjátékos, Virat Kohli.

A sprinter Usain Bolt a 15. helyet csípte meg, az ökölvívó Floyd Mayweather Jr. a 26., a legelőkelőbben jelzett amerikai futballista, Cam Newton pedig a 32. – húsz hellyel megelőzve a négyszeres bajnok Tom Bradyt.

A 18-szoros olimpiai bajnok úszó Michael Phelps a 46. a listán, a háromszoros F1-világbajnok Lewis Hamilton az 59., a jégkorongsztár Alekszandr Ovecskin pedig a 65.

A teljes listát ide kattintva érheti el!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik