Top 10: a tíz legdrágább Ligue 1-et elhagyó csillag(ocska)

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2013.08.16. 09:13
null
A villámléptű Aubameyang meg sem állt Dortmundig (Fotó: Reuters)
Ahogyan az már hagyomány nálunk, ebben az átigazolási időszakban is Top 10-be szervezzük egy-egy topliga legdrágább átigazolásait. Tízes listáink garmadáját a német labdarúgó-élvonallal, a Bundesligával nyitottuk, de Franciaországban, a Ligue 1-ben talán érdekesebb azokat összeszedni, akik a legtöbb pénzért hagyták el a pontvadászatot.

 

9-10. Michel Bastos és Jaszine Brahimi

Listánkat nyissuk a Michel Bastos, Jaszine Brahimi kettőssel, akikért egyaránt négy-négymillió eurót fizettek. Előbbi az ismertebb, lévén sokszoros brazil válogatott a bal oldali mindenes, egykoron Roberto Carlos méltó utódaként tartották számon, de a nagy átigazolási hercehurcák közben egyre rosszabbul futballozott. Legutóbb a Schalkének adták kölcsön a már harmincesztendős, mindig mosolygó, 2009-ben még 18 millióért vett játékost, majd hogy utoljára egy kis pénzt csináljanak még belőle (a németek potom egymillióért kapták meg), eladták az al-Ainnak. Egyébként a gelsenkircheniek is vihették volna ugyanennyiért, volt ilyen opciójuk, de nem tudtak élni a lehetőséggel, mert nem jutottak egyezségre a játékossal – kicsit talán meglepő módon, mert Bastos tavasszal 14 bajnokin azért lőtt négy gólt és adott két gólpasszt. Azért Bastost – aki szíve szerint maradt volna Lyonban, de anyagi okok miatt erre nem volt lehetősége – nem kell túlzottan sajnálnunk, maradjunk annyiban, nem kell majd a csekkek befizetésével sakkoznia a hó elején az Emirátusokban.

Ismeretlenebb a 2010-es világbajnoki résztvevőnél az algériai támadó középpályás, Brahimi, akiért négymilliót fizetett a Granada a Stade Rennes-nek. Az egykori sokszoros francia utánpótlás-válogatott apróságnak a Ligue 1-ben az igazi nagy áttörés nem jött össze, ezért is került tavaly kölcsönbe a Granadához, 300 ezer euróért. Itt 6.79-es átlagot ért el a cselkirály, a bajnokság végére jó formába lendült, ezért végleg megvette őt az élvonalbeli kiscsapat.

7-8. Ibrahima Touré és Chris Mavinga

Ibrahima Touré az elmúlt idényben a másodosztályú AS Monaco vezéregyénisége volt, de a most 27 éves szenegáli ék hiába szerzett roppant fontos gólokat, mindösszesen 21-et (sőt, már tavalyelőtt is házi gólkirály volt), Falcaóék érkezése után messze került a kezdőcsapattól. A felkészülés során kifakadt mellőzése miatt, mondván, az jogos, hogy Falcao miatt megváltoztak az erőviszonyok a csatársorban, de hogy mögötte se jusson hely neki, az „sokkoló". Nos, monacói vezetői a várható sokkterápiát választották – eladták őt, a dubai al-Naszr együttesének, mégpedig ötmillióért, de a vételár állítólag meg is duplázódhat bizonyos feltételek teljesülése esetén. Touré, ha csöbörből vödörbe nem is esett, de Hercegségből Emirátusokba mindenképpen.

Szintén ennyiért kelt el Chris Mavinga is: a 22 éves, sokszoros U-válogatott balhátvédet a tatár Rubin Kazany vette meg, és 2017-ig szerződtette. Kazanyban egy honfitársa, sőt, jó cimborája fogadja, a 22-szeres felnőtt válogatott szűrő, Yann M'Vila, akit az év elején vett meg a Rubin, aranyáron, 12 millióért. A két játékos együtt kapott a közelmúltban eltiltást egy U21-es mérkőzés előtti éjszakai elhajlásért, most Tatárföldet is együtt csatangolhatják be esténként. Ha merik.

7. Aurélien Chedjou

Nem kis kockázat nagy összeget fizetni egy 30-hoz közeli afrikai játékosért, különösen egy védőért, de a Galatasaray mert: 6.3 milliót adott a kameruni-francia középhátvédért, Aurélien Chedjouért. Érdekes, hogy alanyunk 2007-ben még a Lille B-ben kereste kenyerét, korábban az Auxerre és a Villarreal tartalékjai között várt a befutásra, sokáig, sikertelenül. A törökök tulajdonképpen olcsón szerezték meg, a transfermarkt.de szerint értéke 12 millió euró, míg szerződése 2016-ban járt volna le a Lille-lel. Az év álomcsapatába is bekerült, így a Liverpool, a Fenerbahce, a Valencia, a Marseille, a Juventus és a Monaco által is megkeresett egykori „elveszett ember" most veszett jól keres: alapbére évente 2.2 millió euró, aláírásáért kapott 200 ezret, és valahányszor pályára lép a Galata színeiben, plusz 10 ezer euró üti bankszámláját. Khmm, önök is úgy érzik, hogy pályát tévesztettek?!

6. Benoit Trémoulinas

Szintén balhátvéd, és nem túl közismert az a Benoit Trémoulinas, akit a Bordeaux-tól 6.5 millióért vett meg a Dinamo Kijev. Ennyi pénzért nem lehet rossz játékos valaki: a 27 éves labdarúgó kétszeres válogatottnak vallhatja magát, és immáron sokszoros milliomosnak. A Kijev színeiben első három bajnokiján két gólpasszt adott, az előző idényben nyolcat, természetesen még bordó mezben. A Ligue 1-ben korábban kétszer is bekerült az idény legjobb 11-ébe, ezért is lett rá vevő a Dinamó.

Lisandro López a kaszát választotta az OL helyett (Fotó: Reuters)
Lisandro López a kaszát választotta az OL helyett (Fotó: Reuters)

5. Lisandro López

A Lyon argentin húzóembere, Lisandro López addig vacillált ebben az évben, hogy a Juventusba, a Valenciába, az Atlético Madridba, az Arsenalba vagy a Tottenhambe igazoljon-e, hogy a nyár végén egy igen logikus lépéssel állt elő: aláírt Katarba az al-Gharafához. Új mestere egyébként Zico – aki állítólag egészen jó kis futballista volt valamikor –, csatártársa pedig a brazil válogatottban is megfordult Afonso Alves. Az anno 24 millióért vett őserő Lópeznek jövőre lejárt volna szerződése, de személyes okokból még áprilisban átadólistára kérte magát – hogy Dohában mennyit fog keresni a következő három évben, elképzelheti a kedves olvasó, hiszen már az OL-től is évi 5.4 milliót húzott.

4. Kévin Gameiro

Ha már pénz: a fiatal gall támadónak, Kévin Gameirónak volt szíve otthagyni a tejjel-mézzel-olajjal folyó Kánaánt, a PSG-t a rendszeres játéklehetőség kedvéért, és átigazolt a Sevillához. A spanyolok tisztes árat fizettek érte, 7.5 milliót, de alighanem jól jártak, mert Gameirót fűti a bizonyítási vágy: célja pályára lépni a jövő évi világbajnokságon. A válogatottban egyébként 8-szor szerepelt, de csak egyetlen gólt szerzett. A párizsiak két éve 11 millióért vették, két ottani idénye alatt összesen 23-szor volt eredményes, a Lorient-ben csak utolsó szezonjában, a 2010-2011-esben többet szerzett ennél. A PSG-nél Edinson Cavani, Zlatan Ibrahimovic és Ezequiel Lavezzi mögött csak egyedik számú támadónak számított, a Sevillában a gólüzem Álvaro Negredót kell pótolnia.

3. Dejan Lovren

Bizony, nem állóvíz a labdarúgás világa – külföldön pedig különösképpen nem az –, ki gondolta volna pár éve, hogy a Southampton elviszi az Olympique Lyon legjobb védőjét, ráadásul kerek tízmilliót euróért? Most ezt történt, a bekk a horvát Dejan Lovren, akivel pokolian jól jártak a „szentek", a horvát ugyanis ideális korban van, éhes a sikerekre – mivel mostanában nem ment neki igazán, olcsón megkaphatták az angolok, talán ezért kötött ki magának az OL még kétmilliós bónuszt. Itt osztanánk meg azt a tényt a nagyközönséggel, hogy egy alkalommal legendás kép készült Lovrenről egy Bajnokok Ligája-mérkőzésen: jobbal letépi Pepéről a mellszőrt a mezzel együtt, középen vérfagyasztó tekintettel szuggerálja a hajzselé alatt megbúvó Cristiano Ronaldót, bal tenyerével közben egy kecses mozdulattal megpróbálja eltörni a meglepetésében babaarcot vágó Sergio Ramos torkát.

2. Junes Belhanda

A Dinamo Kijev nem garasoskodott (mint Minarik Ede) ezen a nyáron sem, képes volt például 11 millió eurót adni a Junes Belhandáért a Montpelliernek. A marokkói támadó, szervező középpályás szintén nincs agyonreklámozva, pedig az elmúlt két idényben valósággal szárnyalt a 23 éves, Franciaországban született futballista, aki a gall U21-es válogatott után felnőttként már a marokkói nemzeti gárda oszlopos tagja. Ukrajnában góllal, gólpasszal kezdte az idényt – a Ligue 1 tavalyi idényében 15, előtte 18 pontot ért el a „kanadai táblázaton". Új mestere, a labdarúgáshoz nem keveset értő Oleg Blohin két új csatárvétellel tisztelte meg az „új Olekszij Mihajlicsenkót": Dieumerci Mbokani 11 millióért érkezett az Anderlechttől, Jeremain Lens 9-ért a PSV-től (no és ott van még az Andrij Jarmolenko, Brown Ideye duó is). Apropó, Belhanda átigazolási díját abból a szemszögből tessék tekinteni, hogy jövőre kifutott volna kontraktusából, egyébként az Arsenal, az Aston Villa, a Newcastle és az al-Dzsazíra Club érdeklődése verte fel árát. Egyébként Angliából évi 2.5 milliós alapbérrel csábítgatták, de ezt kevesellte.

1. Pierre-Emerick Aubameyang

Nos, a Chedjouhoz hasonlóan szintén őstermelő hajaszála híján eltűnt és szintén újra felbukkant Aubameyangről éppen a minap tartottunk rövid eszmefuttatást, most ezt nem ismételnénk meg, inkább arra koncentráljunk, hogy az egykori Milan-üstökös majdnem eltűnt a nemzetközi labdarúgás térképének felszínéről, mégis volt ereje visszakapaszkodni. Érdemes is belegondolni, hogyan, mitől kezd elkallódni egy tehetség, talán a korai kiégés, a túlzott elégedettség, emberi gyengeségek vagy a felnőttek közötti játékhiány, a meg nem kapott lehetőség a hibás? Hősünk két szintén exmilanos testvére, a nála csöppet sem tehetségtelenebb Catilina és William Fils már odahaza játszik, Gabonban (onnan ered a család, de apjuk, Pierre már Franciaországban légióskodott), a szellőléptű „Aubame" viszont 13 millió euróért került a Dortmundba a St.-Étienne-től, és mesterhármassal tette le névjegyét a Bundesligában. Hol vannak már azok az idők, amikor a Ligue 2-ben vitézkedett, a Dijonban, majd a Lille-ben és a Monacóban idényenként maximum 2 találatig jutott? Dicsérjük meg e helyen a morc tekintetű szakvezető, Christophe Galtier szakértelmét, aki a csak nagyobb vásár- és ünnepnapokon a kapuba találó fiatalból kibányászta a gyémántot (és itt ne gondoljunk a Véres gyémánt c. filmre). Tegyük hozzá, hogy kölcsönvétele után, 2011 tavaszán Aubameyang sokszor csapnivalóan futballozott, de Galtier ragaszkodott hozzá, újra kölcsönkérte a Milantól, amit a támadó 16 góllal és 11 gólpasszal hálált meg, majd egy év múlva 19-ig, ill. 14-ig jutott. Most már vakarhatják a fejüket az olaszok, hogy még 2011 legvégén potom 1.8 millióért eladták, ezen a nyáron vitték is volna vissza, csak éppen már megfizetni nem tudták...

A LIGUE 1 ÁTIGAZOLÁSAI, 2013 NYÁR
AC AJACCIO
Érkezett: Cédric Hengbart (Auxerre, ingyen), Anthony Scribe (Corte, i.), Laurent Bonnart (Lille, i.), Claude Dielna (kölcsönbe, Olympiakosz), Denis Tonucci (Cesena, i.), Ali M'Madi (Évian, i.), Eduardo (egyesület nélküli), Grenddy Perozo (Deportivo Táchira, i.), Benoit Pedretti (Lille, i.), Salim Arrache (egyesület nélküli)
Távozott: Yoann Poulard (visszavonult), Fousseni Diawara (Tours, i.), Anthony Lippini (Clermont, i.), Damien Tibéri (Laval, i.), David Oberhauser (szerződése lejárt), Wilfried Zahibo (szl.), David Gigliotti (szl.), Matthieu Chalmé (kölcsönből vissza, Bordeaux), Fabrice Begeorgi (szl.), Johan Cavalli (szl.), Arnaud Maire (Carquefou, i.), Arnaud Maire (Jeanne d'Arc Carquefou, i.), Felipe Saad (Caen, i.), Frédéric Sammaritano (Auxerre, i.), Samuel Bouhours (Tours), Andy Delort (Tours, i.), Fousseni Diawara (Tours, i.)
SC BASTIA
Érkezett: Drissa Diakité (Olympiakosz, i.), Francois Modesto (Olympiakosz, i.), Florian Raspentino (k., Marseille), Claudiu Keserü (Angers, i.), Ludovic Genest (kv., Istres), Florent André (kv., Fréjus-Saint-Raphael), Adama Ba (Brest, i.), Gianni Bruno (k., Lille), Thomas Vincensini (Bastia B), Sébastien Squillaci (Arsenal, i.), Romaric (Real Zaragoza, i.)
Távozott: Olivier Vannucci (Ajaccio, i.), Gael Angoula (Angers, i.), Dominique Agostini (szl.), Jasszin el-Azzuzi (szl.), Christophe Vincent (k., Bastia, i.), Landry Bonnefoi (Chateauroux, i.), Jérome Rothen (Caen, i.), Anthony Modeste (kv., Bordeaux), Claudio Beauvue (kv., Chateauroux), Florian Thauvin (kv., Lille), Samuel Inkoom (kv., Dnipro Dnipropetrovszk), Jacques Faty (kv., Sivasspor), Sylvain Marchal (Metz, i.), Gaëtan Varenne (szl.), Macedo Novaes (Valenciennes, i.), Jérémy Choplin (Metz, i.), Dominique Agostini (CA Bastia, i.), Magno Novaes (Valenciennes, i.)
FC GIRONDINS BORDEAUX
Érkezett: Rodrigo Castro (Bordeaux B), Jérémie Bréchet (Troyes, i.), Vujadin Szavics (kv., Dynamo Dresden), Emiliano Sala (kv., Orléans), Anthony Modeste (kv., Bastia), Matthieu Chalmé (kv., Ajaccio), Jussie (kv., al-Vaszl), Lucas Orbán (Tigre, 3.500.000)
Távozott: Evan Chevalier (Poiré-sur-Vie, i.), Abdoulaye Keita (szl.), Florian Marange (Crystal Palace, i.), Julien Faubert (szl.), Emiliano Sala (k., Niort, i.), Anthony Modeste (Hoffenheim, 3.000.000), Benoit Trémoulinas (Dinamo Kijev, 7.000.000), Gaëtan Laborde (k., Fréjus-Saint-Raphaël)
FC ÉVIAN THONON GAILLARD
Érkezett: Clarck N’Sikulu (Évian B), Nicolas Benezet (Nimes, 1.500.000), Andrés Escobar (k., Dinamo Kijev), Facundo Bertoglio (k., Dinamo Kijev), Maxime Blanc (Olympique Lyon B, i.), Adrien Thomasson (Évian B), Naddzsib Bauia (Évian B), Diaranké Fofana (Évian B), Facundo Bertoglio (k., Dinamo Kijev), Youssouf Sabaly (k., PSG, i.), Jesper Hansen (Nordsjaelland)
Távozott: Stephan Andersen (Real Betis, i.), Sidney Govou (szl.), Hervé Bugnet (szl.), Jusszef Adnan (Tours, i.), Cédric Mongongu (Sivasspor, 1.500.000), Milos Ninkovics (kv., Dinamo Kijev), Diogo Campos (kv., Atlético Goianiense), Iheb Mbarki (Espérance Tunis), Ali M'Madi (Évian, i.), Guillaume Lacour (Troyes, i.), Yannick Sagbo (Hull, 1.800.000), Szaber Kalifa (Évian, 2.500.000), Betao (Ponte Preta, i.)
EA GUINGAMP
Érkezett: Steeven Langil (Auxerre, i.), Arthur Delalande (Guingamp B), Laurent Dos Santos (Guingamp B), Jérémy Sorbon (Caen, i.), Vital N’Simba (Bordeaux B, i.), Claudio Beauvue (Chateauroux), Jasszin el-Harrubi (kv., Bourg-Péronnas), Mohamed Soly (kv., Beauvais), Guy Ndy Assembé (k., Nancy), William Le Pogam (Lyon B), Younousse Sankharé (Dijon, 700.000)
Távozott: Francois Bellugou (Nancy, i.), Hugo Guichard (szl.), Fatih Atik (szl.), Charly Charrier (Vendée Lucon, i.), Vincent Planté (Red Star 93, i.), Quentin Rouger (kv., Stade Rennes B), Jasszin el-Karrubi (MASZ Fesz, i.), Mamadou Camara (Bastia, i.), Gilbert Imbula (Marseille, 7.500.000), Mohamed Soly (Csernomorec Burgasz, i.)
OSC LILLE
Érkezett: Thibault Peyre (Toulouse, i.), Divock Origi (Lille B), Jonathan Delaplace (Zulte-Waregem, i.), Nolan Mbemba (Lille B), Mehdi Jean (Lille B), Alexandre Oukidja (kv., (Mouscron-Péruwelz), Arnaud Souquet (kv., Mouscron-Péruwelz), John Jairo Ruiz (kv., Mouscron-Péruwelz), Vincent Enyeama (kv., Maccabi Tel Aviv), Pape Souaré (kv., Stade Reims), Omar Wade (kv., Carquefou), Viktor Klonaridisz (kv., Mouscron-Péruwelz), Souahilo Meité (kv., Auxerre), Florian Thauvin (kv., Bastia), Julian Jeanvier (Nancy, 450.000), Simon Kjaer (Wolfsburg, 2.000.000), Julian Michel (Lille B), Abdoulaye Diaby (Sedan, i.)
Távozott: Aurélien Chedjou (Galatasaray, 6.300.000), Omar Wade (szl.), Laurent Bonnart (Ajaccio, i.), Dimitri Payet (Marseille, 10.000.000), Steeven Willems (kv., Charleroi), Gianni Bruno (k., Bastia), Lucas Digne (PSG, 15.000.000), Abdoulaye Diaby (k., Mouscron), Benoit Pedretti (Ajaccio, i.)
LORIENT
Érkezett: Yohann Wachter (Lorient B), Maxence Derrien (Lorient B), Raphael Guerreiro (Caen, 2.500.000), Vincent Aboubakar (Valenciennes, i.), Tristan Do (kv., SAS Epinal), Cheick Doukouré (kv., SAS Epinal), Simon Falette (kv., Laval), Rémi Mulumba (kv., Dijon), Innocent Emeghara (kv., Siena), Bryan Pelé (Lorient B)
Távozott: Ludovic Giuly (visszavonult), Mathias Autret (k., Caen, i.), Arnaud Le Lan (visszavonult), Lucas Mareque (szl.), Tony Koutouan (szl.), Ryan Mason (kv., Tottenham), Mohammed Abu (kv., Manchester City U21), Tristan Do (Ajaccio, i.), Benjamin Corgnet (St.-Étienne, 5.000.000), Cheick Touré (k., Bourg-Péronnas, i.), Simon Falette (k., Brest, i.)
OLYMPIQUE LYON
Érkezett: Clinton N’Jie (Lyon B), Fares Bahlouli (Lyon U19), Mouhamadou-Naby Sarr (Lyon B), Nabil Fekir (Lyon B), Zakarie Labidi (Lyon B), Gael Danic (Valenciennes, 1.000.000), Romaric N’Gouma (Lyon B), Jérémy Frick (Lyon B), Mohamed Yattara (kv., Troyes), Sidy Koné (kv., Caen), Harry Novillo (kv., Ajaccio), Fabián Monzon (kv., Fluminense), Miguel Lopes (k., Sporting CP, 1.000.000), Fabián Monzón (kv., Fluminense), Clinton N'Jie (Lyon B), Henri Bedimo (Montpellier, 2.000.000), Michel Bastos (kv., Schalke)
Távozott: Anthony Réveillere (szl.), Dejan Lovren (Southampton, 10.000.000), Fabián Monzón (Catania, 3.300.000), Lisandro López (al-Gharafa, 7.200.000), Michel Bastos (al-Ain, 4.000.000)
OLYMPIQUE MARSEILLE
Érkezett: Laurent Abergel (Marseille B), Dimitri Payet (Lille, 10.000.000), Chris Gadi (kv., Boulogne), Alexander N’Doumbou (kv., Orléans), Florian Raspentino (kv., Stade Brest), Senah Mango (kv., Uzes), Pape M’Bow (kv., Amiens), Benjamin Mendy (Le Mans, 4.000.000), Gilbert Imbula (Guingamp, 7.500.000), Szaber Kalifa (Évian, 2.500.000)
Távozott: Chris Gadi (szl.), Leyti N’Diaye (szl.), Najib Ammari (szl.), Florian Raspentino (k., Bastia), Joey Barton (kv., Queens Park), Pape M'Bow (Panthrakikosz, i.), Billel Omrani (k., Arles, i.), Nadzsib Ammari (szf.), Senah Mango (k., Luzenac, i.)
AS MONACO
Érkezett: Jessy Pi (Monaco B), Nicolas Isimat-Mirin (Valenciennes, 4.000.000), Favzi Uaamar (Monaco B), Marcel Tisserand (Monaco B), Yarouba Cissako (Monaco B), Dominique Pandor (Monaco B), Axel Maraval (Monaco B), Falcao (Atlético Madrid, 60.000.000), Ricardo Carvalho (Real Madrid, i.), Joao Moutinho (Porto, 25.000.000), James Rodríguez (Porto, 45.000.000), Gaetano Monachello (Olympiakos Nicosia, i.), Anthony Martial (Lyon B, 5.000.000), Chris Malonga (kv., Lausanne), Terence Makengo (kv., Auxerre), Florian Pinteaux (kv., Sedan), Alekszandrosz Ciolisz (kv., APOEL Nicosia), Nacer Barazite (kv., Austria Wien), Aadil Assana (kv., Clermont), Yvan Erichot (kv., Saint-Trond), Éric Abidal (Barcelona, i.), Jérémy Toulalan (Málaga, 5.000.000), Fabinho (k., Rio Ave), Borja López (Sporting Gijón, 2.200.000)
Távozott: Dennis Appiah (Caen, i.), Dominique Pandor (k., Stade Brest, i.), Florian Pinteaux (Le Havre, i.), Nampalys Mendy (Nice, i.), Alekszandrosz Ciolisz (PAOK, i.), Martin Sourzac (FC Bruges), Emir Bajrami (kv., Twente), Sebastián Ribas (kv., Genoa), Adriano Silva (szl.), Stéphane Dumont (szl.), Edgar Salli (k., Lens), Martin Sourzac (k., FC Brüsszel, i.), Jérémy Labor (k., FC Brüsszel, i.), Carl Medjani (Olympiakosz, 1.500.000), Tristan Dingomé (k., Le Havre, i.), Gaetano Monachello (k., Cercle Bruges, i.), Ibrahima Touré (al-Naszr, 5.000.000), Aadil Assana (k., CA Bastia, i.)
HSC MONTPELLIER
Érkezett: Morgan Sanson (Le Mans, 700.000), Vincent Di Stefano (Montpellier B), Djamel Bakar (Nancy, i.), Jeffrey Assoumin (Montpellier B), Siaka Tiéné (PSG, i.), Bengali-Fodé Koita (kv., Le Havre), Jonathan Tinhan (kv., Arles), Víctor Montano (Stade Rennes, 800.000)
Távozott: Cyril Jeunechamp (szl.), Romain Pitau (szl.), Guillaume Legras (szl.), Adrien Coulomb (szl.), Marco Estrada (al-Vahda, 1.500.000), Junesz Belhanda (Dynamo Kijev, 11.000.000), Abdoul Karim Sylla (szl.), John Utaka (Sivasspor, i.), Baptiste Valette (St.-Étienne, i.), Gaetan Charbonnier (Reims, 1.000.000), Henri Bedimo (Lyon, 2.000.000)
NANTES
Érkezett: Najib Gandi (Nantes B), Fernando Aristeguieta (Caracas, 1.000.000), Gabriel Cichero (Caracas, 600.000), Jules Iloki (Nantes B), Adama Niane (Nantes B), Ismaël Bangoura (kv., Umm-Szalal), Oswaldo Vizcarrondo (CF América), Alejandro Bedoya (Helsingborgs, i.)
Távozott: Karim Dzsellabi (Auxerre, i.), Ahmed Maduni (szl.), Alexandre Wroblewski (szl.), Ismael Keita (Angers, i.), Li Jong Dzse (Red Star, i.), Gabriel Cichero (kv., Caracas), Fernando Aristeguieta (kv., Caracas)
OGC NICE
Érkezett: Stéphan Raheriharimanana (Nice B), Jordan Astier (Nice B), Nampalys Mendy (Monaco, i.), Christian Brüls (k., Gent), Lucas Veronese (kv., Istres), Abraham Guié Guié (kv., Lausanne)
Távozott: Camel Meriem (szl.), Kévin Diaz (szl.), Renato Civelli (Bursaspor, i.), Julien Berthomier (szl.), Cyril Hennion (szl.)
PARIS SAINT-GERMAIN
Érkezett: Antoine Conte (PSG B), Mike Maignan (PSG B), Youssouf Sabaly (PSG B), Hervin Ongenda (PSG B), Jean-Christophe Bahebeck (kv., Troyes), Neeskens Kebano (kv., Caen), Loick Landre (kv., Ajaccio), Jean-Eudes Maurice (kv., Le Mans), Mathieu Bodmer (kv., Saint-Étienne), Diego Lugano (kv., Málaga), Mohamed Sissoko (kv., Fiorentina), Adrien Rabiot (kv., Toulouse), Lucas Digne (Lille, 15.000.000), Edinson Cavani (Napoli, 64.500.000), Marquinhos (AS Roma, 31.400.000)
Távozott: David Beckham (visszavonult), Ronan Le Crom (visszavonult), Sylvain Armand (Stade Rennes, i.), Jean-Christophe Bahebeck (k., Valenciennes, i.), Siaka Tiéné (Montpellier, i.), Alphonse Aréola (k., Lens), Loick Landre (Lens, i.), Youssouf Sabaly (k., Évian, i.), Kévin Gameiro (Sevilla, 7.500.000), Jordan Ikoko (k., Créteil, i.), Diego Lugano (West Bromwich, i.), Antoine Conte (k., Reims, i.)
STADE REIMS
Érkezett: Bilal Uali (Reims B), Prince Oniangué (Tours, i.), Mads Albaek (Midtjylland, 600.000), Eliran Atar (Maccabi Tel Aviv, 1.500.000), Jonathan Kodjia (kv., Amiens), Yann Benedick (kv., Strasbourg), Gaetan Charbonnier (Montpellier, 1.000.000)
Távozott: Johan Liébus (szl.), Alexis Peuget (szl.), Jonathan Kodjia (k., Caen), Julien Toudic (kv., Lens), Pape Souaré (kv., Lille), Yann Benedick (k., Strasbourg), Johan Ramaré (Brest, i.), Nicolas Fauvergue (k., Metz)
FC STADE RENNES
Érkezett: Jean Makoun (Aston Villa, 3.000.000), Sylvain Armand (PSG, i.), Wesley Said (Stade Rennes B), Johann Carrasso (kv., Metz), John Verhoek (kv., FSV Frankfurt), Jaszin Brahimi (kv., Granada), Franck Julienne (kv., Vannes), Jasszine Dzsebbur (kv., Nancy), Nélson Oliveira (k., Benfica, 1.000.000)
Távozott: Hérita Ilunga (szl.), Jaszin Brahimi (Granada, 4.000.000), John Mensah (szl.), Franck Julienne (szl.), John Verhoek (St. Pauli, 300.000), Johann Carrasso (Metz, i.), Jean II Makoun (kv., Aston Villa), Alou Diarra (kv., West Ham), Víctor Montano (Montpellier, 800.000), Chris Mavinga (Rubin Kazany, 5.000.000)
AS SAINT-ÉTIENNE
Érkezett: Pierre-Yves Polomat (Saint-Étienne B), Allan Saint-Maximin (Saint-Étienne U19), Yoric Ravet (kv., Angers), Guirane N’Daw (kv., Ipswich), Lynel Kitambala (kv., Dynamo Dresden), Idriss Saadi (kv., Ajaccio), Florentin Pogba (kv., Sedan), Paul Baysse (Brest, 1.000.000), Benjamin Corgnet (Lorient, 5.000.000), Baptiste Valette (Montpellier, i.), Ibrahim Sissoko (k., Wolfsburg), Franck Tabanou (Toulouse, 5.000.000)
Távozott: Pape Coulibaly (szl.), Guirane N’Daw (szl.), Moustapha Sall (Erciyesspor), Yohan Mollo (kv., Nancy), Mathieu Bodmer (kv., PSG), Andreas Laudrup (kv., Nordsjaelland), Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia Dortmund, 13.000.000), Lynel Kitambala (k., Auxerre, i.), Kévin Mayi (k., Niort, i.)
FC SOCHAUX-MONTBÉLIARD
Érkezett: Lionel Zouma (Sochaux B), Joachim Eickmayer (Sochaux B), Julien Faussurier (Troyes, 400.000), Christophe Hérelle (Sochaux B), Abdoul Camara (kv., PAOK), Paul Léonard (Epinal)
Távozott: Omar Daf (visszavonult), Jasszin Mikari (FC Luzern, i.), Frédéric Duplus (Zulte-Waregem, i.), King Osanga (White Star Woluwe, i.), Didier Ovono (szl.), Christophe Hérelle (kv., Colmar, i.), Ishmael Yartey (k., Sion), Giovanni Sio (kv., VfL Wolfsburg)
FC TOULOUSE
Érkezett: Gael Vena (Toulouse B), Uros Szpajics (Partizan Beograd, 1.500.000), Mihai Roman (Rapid Bucuresti, i.), Amadou Soukouna (kv., Luzenac), Umut Bulut (kv., Galatasaray), Mickael Firmin (kv., SAS Epinal), Óscar Trejo (Sporting Gijón, 2.100.000)
Távozott: Yannick Aguemon (Vannes, i.), Daniel Braaten (szl.), Mickael Firmin (Rouen, i.), Yannick Djaló (kv., Benfica), Adil Hermah (kv., al-Hilal), Adrien Rabiot (kv., PSG), Thibault Peyre (Lille, i.), Umut Bulut (Galatasaray, 2.700.000), Franck Tabanou (St.-Étienne, 5.000.000)
VALENCIENNES
Érkezett: Jean-Christophe Bahebeck (k., PSG, i.), Aurelian Chitu (Viitorul Constanta, 700.000), Arthur Masuaku (Valenciennes B), Yves-Marie Kerjean (Valenciennes B), Eloge Enza-Yamissi (Troyes), Macedo Novaes (Bastia, i.), Tongo Doumbia (k., Wolverhampton)
Távozott: Rémi Gomis (szl.), Gaël Danic (Olympique Lyon, 1.000.000), Vincent Aboubakar (Lorient, i.), Nicolas Isimat-Mirin (Monaco, 4.000.000), Younousse Sankharé (kv., Dijon), Jérémy Obin (White Star Woluwe, i.), Carlos Sánchez (kv., Rangers Talca)
KIESETTEK
STADE BREST
Érkezett: Dominique Pandor (k., Monaco, i.), Nicolas Verdier (Ajaccio, i.), Diallo Guidileye (kv., Chateauroux), Florian Julien (Brest B), Manuel Perez (Grenoble, i.), Simon Falette (k., Lorient, i.), Wilfried Moimbé (Tours, i.), Johan Ramaré (Reims, i.)
Távozott: Lionel Cappone (szl.), Ahmed Kantari (Lens, i.), Mario Licka (szl.), Larsen Touré (szl.), Abdoul Sissoko (kv., Udinese), Florian Raspentino (kv., Marseille), Magaye Gueye (kv., Everton), Adama Ba (Bastia, i.), Paul Baysse (St.-Étienne, 1.000.000), Charlison Benschop (k., Fortuna Düsseldorf, 300.000), Kamel Safni (al-Dafra, i.), Richard Soumah (RAEC Mons, i.)
ES TROYES AC
Érkezett: Corentin Jean (Troyes B), Ghislain Gimbert (Stade Laval, i.), Karim Azamoum (Hyeres, i.), Sacha Petshi (kv., Orléans), Sega Keita (kv., Rouen), Antoine Philippon (kv., Créteil), Wilfried Rother (kv., SAS Epinal), Mohamed Camara (kv., Poiré-sur-Vie), Benjamin Psaume (kv., Arles), Mickael Barreto (kv., Cannes), Lionel Carole (Benfica B), Jimmy Cabot (Troyes B), Denisz Petrics (Istres, 500.000), Mahamadou N'Diaye (Guimaraes, i.), Guillaume Lacour (Évian, i.), Yoann Court (Sedan, i.)
Távozott: Julien Outrebon (Luzenac, i.), Sylvain Monsoreau (szl.), Antoine Philippon (Bastia, i.), Sacha Petshi (szl.), Julien Faussurier (Sochaux, 400.000), Jérémie Bréchet (Bordeaux, i.), Eloge Enza-Yamissi (Valenciennes), Mohamed Yattara (kv., Olympique Lyon), Jan-Christophe Bahebeck (kv., PSG), Fabien Camus (kv., Genk), Granddi N'Goyi (Palermo, 1.750.000), Yohann Thuram (Standard Liege, 1.750.000)
AS NANCY-LORRAINE
Érkezett: Joffrey Cuffaut (Le Mans, i.), Tobias Badila (Nancy B), Fabien Lippmann (Nancy B), Ibrahim Amadou (Nancy B), Abdou Coulibaly (Nancy B), Francois Bellugou (Guingamp, i.), Benjamin Jeannot (kv., Chateauroux), Alexandre Cuvillier (kv., Caen), Pascal Berenguer (kv., Tours), Yohan Mollo (kv., Saint-Étienne), Marama Vahirua (kv., Panthrakikosz)
Távozott: Julian Jeanvier (Lille, 450.000), Djamel Bakar (Montpellier, i.), Salif Sané (Hannover, 2.000.000), Marama Vahirua (visszavonult), Paul Alo’o Efoulou (al-Taavon, i.), Pascal Berenguer (szl.), Jordan Loties (Osasuna, i.), Jasszin Dzsebbur (kv., Stade Rennes), Guy Ndy Assembé (k., Guingamp), Sébastien Puygrenier (Karabükspor, 300.000), Ziri Hammar (Erciyesspor, i.)
vastaggal az elmúlt két hét átigazolásai

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik