Teqball-vb: Ronaldinho szeme előtt magyar világbajnoki cím

Murányi DomonkosMurányi Domonkos
Vágólapra másolva!
2019.12.08. 00:07
null
Blázsovics Ádám két év után ismét világbajnok (Fotó: Facebook/Teqball, archív)
Egyesben Blázsovics Ádám nyerte meg a budapesti teqball-világbajnokságot, mivel a szombat esti döntőben két sima játszmában, 20:10, 20:9-re legyőzte a lengyel Adrian Duszakot. A 25 éves magyar sportoló a honi fejlesztésű sportág harmadik vb-jén másodszor lett aranyérmes egyéniben.

 

Budapest, Reims, idén pedig megint Budapest. A rohamosan fejlődő, egyre több országban ismert és elismert magyar fejlesztésű sportág, a teqball harmadik világbajnokságán 58 ország csaknem 150 sportolója vett (illetve vesz) részt egyéni, páros és vegyes páros kategóriákban. A magyar színeket egyesben a 2017-es világbajnok Blázsovics Ádám, párosban a tavalyi döntős Blázsovics, Bányik Csaba kettős, míg az első ízben kiírt vegyes párosban a Bányik, Janicsek Zsanett alkotta duó képviselte és képviseli. Azért indokolt múlt és jelen időt is használni, mert a páros és a vegyes páros döntői még hátravannak, és szerencsére mindkét fináléban drukkolhatunk majd a mieinknek.

Az egyéni verseny küzdelmei azonban szombaton véget értek, mégpedig a lehető legszebb módon! Arra lehetett számítani, hogy Blázsovics magabiztos győzelmekkel jut majd el a szombat esti programba, a legjobb négy közé, arra viszont már kevesebben gondoltak, hogy a papíron két legnehezebb meccsét is fölényesen nyeri meg. A magyar versenyző az elődöntőben a székelyföldi Györgydeák Aport győzte le két játszmában, a döntőben pedig a lengyel Adrian Duszak várt rá, aki hozzá hasonlóan vesztett szett nélkül masírozott a fináléig. A döntőt – és előtte a bronzmeccset – világbajnoksághoz méltó körítés övezte, a Hungexpo „G” pavilonjának lelátói gyakorlatilag megteltek – ez több száz nézőt jelentett –, ám a kilátogatók nemcsak Blázsovics és Duszak csatájára, hanem a teqball világhírű nagyköveteire, Ronaldinhóra, Carles Puyolra, Simao Sabrosára, William Gallasra és Nuno Gomesre is kíváncsiak voltak, ők mindannyian tiszteletüket tették szombat este az Albertirsai úton.

Talán nem túlzunk, ha azt mondjuk, nagyobb izgalmat tartogatott az, hogy a világsztárok dedikálta és a nézők közé rúgott (ritkább esetben hajított) labdákat kik kapják el, mint maga a világbajnoki finálé, Blázsovics ugyanis agresszív, látványos és nem utolsósorban eredményes (egy szóval összefoglalva: sebezhetetlen) játékkal két szettben legyőzte lengyel riválisát (is). Blázsovics az asztalra felugorva ünnepelte második világbajnoki címét, majd néhány perccel később ugyanott átvehette Ronaldinhótól a végső győztesnek járó trófeát. S aztán a szurkolókkal együtt végighallgathatta a magyar himnuszt.

Csak a jó forma maradjon meg vasárnapra is, amikor Bányik Csaba oldalán párosban is vb-döntőt vív, mégpedig a Bogdan Marojevics, Nikola Mitro montenegrói kettős ellen, amelytől a tavalyi világbajnokság fináléjában Reimsben óriási csatában kikapott.

Bányiknak sem ez lesz az egyetlen fellépése vasárnap, ő Janicsek Zsanett társaként vegyes párosban is döntőt játszik. Ellenfelük a Marcos Vieira, Natalia Guitler duó lesz. A brazil úriemberről és méltán népszerű hölgy partneréről tudni érdemes, hogy 2018-ban a férfi párosok versenyében végeztek a negyedik helyen.

A lecke tehát mindkét párosunknak fel van adva…

3. TEQBALL-VILÁGBAJNOKSÁG, BUDAPEST
Magyar érdekeltségű eredmények
EGYES
B-CSOPORT:
Blázsovics Ádám–Szun Cse-hszü (Kína) 20:10, Blázsovics Ádám–Kirill Zemszkov (Oroszország) 20:2, Blázsovics Ádám–G. U. Egejuru (Nigéria) 20:0
A legjobb 16 között: Blázsovics Ádám–Vladimir Jecmenica (szerb) 20:2, 20:6
Negyeddöntő: Blázsovics Ádám–Roman Gesmier (Franciaország) 20:6, 20:10
Elődöntő: Blázsovics Ádám–Györgydeák Apor (Románia) 20:10, 20:13
Döntő: Blázsovics Ádám–Adrian Duszak (Lengyelország) 20:10, 20:9

PÁROS
B-CSOPORT:
Blázsovics Ádám, Bányik Csaba–Felipe Videla, Tobia Aguilar (Argentína) 20:0; Blázsovics, Bányik–Szun Cse-hszü, Csang Csün-ming (Kína) 20:3; Blázsovics, Bányik–Joseph Payne, Freddie Brown (Anglia) 20:1
A legjobb 16 között: Blázsovics, Bányik–Oleh Usicsenko, Dmitro Sevcsuk (Ukrajna) 20:10, 20:10
Negyeddöntő: Blázsovics, Bányik–Lukás Flaks, Tomás Macurek (Csehország) 20:4, 17:20, 20:4
Elődöntő: Blázsovics, Bányik–Julien Grondin, Hugo Rabeux (Franciaország) 20:10, 20:4

VEGYES PÁROS
D-CSOPORT:
Bányik Csaba, Janicsek Zsanett–Aitor Vives, Silvia Ferrer (Spanyolország) 20:8; Bányik, Janicsek–Maor Ankona, Mor Saked (Izrael) 20:12; Bányik, Janicsek–Hamdi Hellal, Szabrin Hellal (Tunézia) 20:5; Bányik, Janicsek–Julio Morales, Diana Rojer (Panama) 20:4; Bányik, Janicsek–Gabriela Csavgova, Dian Georgiev (Bulgária) 20:7
Negyeddöntő: Bányik, Janicsek–Joel Nisslein, Dana Hillmann (Németország) 20:5, 20:12
Elődöntő: Bányik, Janicsek–Lázár Zsolt, Mitri Rita (Románia) 20:12, 20:8

A VASÁRNAPI PROGRAM
18.15:
vegyes páros, döntő, Bányik Csaba, Janicsek Zsanett–Marcos Vieira, Natalia Guitler (Brazília)
19.30: páros, döntő, Blázsovics Ádám, Bányik Csaba–Bogdan Marojevics, Nikola Mitro (Montenegró)
A vasárnapi döntőket a Vasas Fáy utcai sporttelepén rendezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik