Volt hátvédje öngóllal sietett a Topolya segítségére

TŐKE JÁNOS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)TŐKE JÁNOS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)
Vágólapra másolva!
2021.07.17. 18:55
null
Nem ment könnyen (Fotó: FKTSC)
A Topolyai SC hazai pályán 2–0-ra legyőzte a Novi Pazart a Szerb Szuperligában a 2021–2022-es bajnoki idény első mérkőzésén.


SZERB SZUPERLIGA
1. FORDULÓ
Topolyai SC–Novi Pazar 2–0
(Balazs 28. – öngól, Lukics 51. – 11-esből)

A Topolyai Sport Club a Novi Pazar ellen kezdte meg a 2021–2022-es idényt a szerb Szuperligában, amelyet egy évvel ezelőtt 7–0-ra győzött le. A zentai Városi Stadionban – nézők előtt – megrendezett mérkőzésen ezúttal nem született hét gólt, de a hazaiak így is magabiztosan, 2–0-ra nyertek a dél-szerbiai csapat ellen.

A 23. percben a vendégek könnyelműen eladtak a labdát, amely gyorsan Zec elé került, aki azonnal betört a tizenhatosra, ahol Kovacsevics szabálytalanul állította meg. A jogosan megítélt tizenegyest Nenad Lukics nagyon gyengén végezte el, Milos Osztojics eltalálta a sarkot, kiütötte a labdát, s a védők felszabadítottak.

A 28. percben Lukics valamelyest jóvá tette hibáját, ugyanis remekül passzolt a jobb oldalon érkező Zechez, akinek a középre adását az előző idényben még a TSC-t erősítő Bojan Balazs balszerencsés mozdulattal a saját kapujában pöckölte.

A 33. percben Sztefan Dimics beadása után Almir Aganszpahics öt méterről a felső lécre fejelte a labdát, közben összefejelt Csalusiccsal, de a csatár húzta a rövidebbet, ugyanis igencsak vérzett a feje, s nem is tudta folytatni a játékot, le kellett cserélni.

A második félidő elején Kikovics testéről a kezére pattant a labda a Novi Pazar tizenhatosán belül, s a VAR-technológiának köszönhetően Segrt játékvezető másodszor is a tizenegyespontra mutatott. Ismét Lukics állt a labda mögé, és ezúttal nem hibázott, Osztojics jobbra, a labda balra ment, így az 55. percben kétgólosra növelte előnyét a TSC.

Az eredmény nem változott a mérkőzés végéig, igaz, a 95. percben Ifet Djakovac telibe lőtte a jobb kapufát, így a TSC magabiztos győzelemmel kezdte meg szereplését az új idényben.

Mladen Krsztajics együttese a 2. fordulóban Gornji Milanovacra utazik, ahol a Metalac lesz az ellenfele.

PERCRŐL PERCRE

90+5. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+5. perc Az igen, Djakovac jobbal 17-ről a jobb oldali kapufára lő, félmagasan.

90+4. perc Pinto lő jobbal 27-ről nagyon a léc fölé.

90. perc Meg egy sárga lapot Ifet Djakovacnak, ellökte a felezőnél Handzsicsot.

90. perc Öt perc a ráadás. Egy piros nullát és egy zöld ötöst mutattak fel.

A hazai B-közép igen lelkes, folyamatosan énekel, megy a jó ütemű dobolás is igen gyakran. És szól a kórus.

85. perc Leandro Pinto kap sárga lapot. Hátulról felrúgta Bacsanovicsot.

84. perc Szabadrúgáshoz jutottak a vendégek, 20 méterről, Mladenovics beadását azonban könnyedén kifejelték a hazai védők.

81. perc Varga ment el a jobb szélen, középre adását azonban Osztojics hárította.

79. perc Zec emel 19-ről a bal alsó mellé, a kapus csak vetődik, biztosít.

77. perc
Mladenovicsot nem veszik komolyan a védők, végül ballal 22-ről a bal alsó mellé tekeri a labdát.

75. perc Borisz Varga váltja őt, Petar Ratkov meg Sztanojevicset.

73. perc Babicsot hordágyon kell levinni egy ütközés után, nagy tapsolások közepette.

Ezt már nem bírja ülve a vendégmester, aki maga is focizott, még a rendszerváltás előtt eljutott az Augsburgba a Novi Szadtól, később Feröeren vezetett le.

70. perc Jó támadások, Dimics lő ballal az ötös bal sarka elől laposan kapura, Filipovics véd vetődve a bal sarok előtt, előtte megindult középen a csk. Kikovics, ballal a bal alsót vette célba 18-ról, középről, de blokkolt az ötösön Pinto!

67. perc Dejan Milicsevics és Leandro Pinto be, Lukics és Csalusics le. Ék- és középső védő-csere.

63. perc Szasa Tomanovics fellöki Dimicset, sárga lap.

62. perc Banjac le, Ifet Djakovac be a hazaiaknál.

60. perc Sztefan Loncsar és Nemanja Mladenovics áll be a vendégekhez. Ratkovics és Perics ment le.

57. perc Ratkovics lő jobbal 23-ról jócskán a léc fölé.

A kétszeres szerb válogatott Lukics a 90. TSC-s meccsén a 47. gólját szerezte, 28 gólpassz mellett.

51. PERC NENAD LUKICS ballal a jobb felsőbe lő, a kapus balra el. 2–0!

50. perc Az ötös jobb sarkáról fejelt kapura a támadó, de a mellkasáról pattant a kezére a labda Danko Kikovicsnak. De a feltartott kezére… TIZENEGYES, és sárga lap is.

48. perc BÜNTETŐ? Lukics előtt kezezett egy bekk, vizsgálja a VAR. Megnézi a spori is.

46. perc Nagy lövéssel, nagy védéssel, Lukics ballal balról, 22-ről meglőné élete gólját, de hatalmasat véd a bal felső előtt Osztojics!

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc Kettős csere a vendégeknél: Nemanja Kolicsics és Danilo Bacsalovics be.

Csalusics folytatja, nagy kötéssel a fején. Aganszpahics nem folytatja, és Iszlamovics sem.


Három labdarúgóval erősítette meg a keretét a szerb élvonalban szereplő Topolyai SC a július 17-én kezdődő Szuperliga 2021–2022-es idénye előtt: a brazil Leandro Pinto (27), a montenegrói korosztályos válogatott Csapatkapitánya, Rasztko Marszenics (19), valamint Sztrahinja Csarapics (18) is a TSC-nél folytatja pályafutását.

45+2. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45+1. perc Filipovics remekül jön ki a kapujából a 16-os és a kapura törő Dimics elé.

44. perc Két perc a ráadás, ennyi méterrel megy el a bal felső mellett Aganszpahics hatméteres fejese.

40. perc Zec lő a bal felső mellé 22-ről, kissé jobbról. Nem is sokkal!

Közben folyamatosan zúg a helyi B-középtől a Hajrá, hajrá, hajrá TSC!

35. perc Balazs szereli szépen a jobbon Lukicsot, de aláfordul a jobb lába. Újabb ápolás.

32. perc Dimics remek, bal oldali, ballábas beadása után Aganszpahics öt méterről a lécre fejel, majd ápolást kér, összefejelt védőjéve, Csalusiccsal. Vérzés, nem is kicsi.

30. perc Micsoda akció, Banjac megindul középen, Lukics remekül pörgeti vissza neki a labdát. Banjac hat méterről ballal azonban nem tudja átemelni a labdát a kapus fölött.

28. PERC ÖNGÓLLAL VEZET A TSC, Zec jobb oldali beadását éppen BOJAN BALAZS ballal a jobb alsóba menti középről, három méterről. A sors keze… 1–0!

26. perc Mellé, hat méterről nagy erővel nem sokkal fejel a bal sarok mellé, félmagasan a magasra ugró Ratkovics,Vlajkovics beadása után.

Jelez valamit a VAR... de tovább, bedobás.

23. perc KIMARAD, NENAD LUKICS ballal a bal alsó felé lő, odaér azonban a kapus, Milos Osztojics, a kipattanót meg nem éri el az ék, megelőzik a védők.

A VAR szerint is.

22. perc BÜNTETŐ, betör a 16-osra Zec, akasztja őt Nikola Kovacsevics, kap egy sárga lapot is. Az előbb ő blokkolta Lukics 20 méteres, jobblábas bombáját, most meg fölöslegesen csúszott oda oldalról.

20. perc Ratkovics megindul a jobbon, nincs les... de elfogy alóla a pálya, kirúgás. Érdekes eset, nem győzött csodálkozni a keresztező Balazs.

18. perc Kovacsevics távoli ívelése kapuscsemege.

És igen, a 11-szeres szerb U19-es válogatott, húszéves Balazs a TSC-től igazolt a Pazarhoz. Ingyen, és ez azért érdekes, mert a transzferdíj fele a Partizané, nevelőegyesületéé.

14. perc ZICCER, de Zec jobb oldali szögletét öt méterről, középről a léc fölé fejeli a hazai védő, Csalusics.

A tervek szerint a hetedik fordulóban lép pályára majd a TSC az új topolyai stadionban.

11. perc Ratkovics jobbról jövő, jobblábas, veszélyes beadását Babics kirúgja az ötösről szép mozdulattal, mondhatni, akrobatikussal. A szöglet után Balazs jobbal 23-ről a bal alsó mellé lő, de nagyon gyengén.

Nemanja Perics a Partizan neveltje, 23 éves, volt U19-es válogatott, szóval ő nem az a Perics.

6. perc De nem így gondolták, Perics passza után Dimics lő 17-ről, középről kapura, és nem is sokkal téveszt célt.

Megszólalt a kórus: Harcoljatok!

6. perc Petrovics 31 méteres szabadrúgása az egyszemélyes sorfalé.

A hazaiaktól Dino Dolmagic is sérült.

5. perc Mezőnyharccal, majd Kovacsevics nagyot rúg Lukicsba.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

Zenta, Városi Stadion, 1000 néző. V: Segrt
A KEZDŐCSAPATOK
TSC:
N. Filipovics – Csalusics, Antonics, Babics – N. Petrovics, Banjac, Tomanovics, Sztanojev – Zec – Sztanojlovics, Lukics. Vezetőedző: Mladen Krsztajics
Novi Pazar:
Osztojics – Jokszimovics, N. Kovacsevics, Balazs, Vlajkovics – Kikovics, Iszlamovics – N. Perics, Dimics, Ratkovics – Aganszpahics. Vezetőedző: Milan Milanovics

A hazaiak tiszta kékben, a vendégek tiszta fehérben.

Zentán remek az idő, süt a nap.

Marko Petkovics, az egyetlen válogatott a TSC-ből még mindig sérült, ezért nem számíthat rá Krsztajics.

A Budapest Honvédtól is érkezik erősítés, a magyar klub hivatalos honlapján jelentette be, hogy egy évre kölcsönadja Topolyára Bocskay Bertalant. A 19 esztendős középpályás az elmúlt idényben mutatkozott be a magyar élvonalban, hétszer kezdőként, hétszer csereként lépett pályára az NB I-ben.

A csapat keretében jelentős mozgás volt a nyári átigazolási időszakban, tíz érkező mellett nyolc futballista távozott. Az elkerült játékosok közül a montenegrói középpályás Janko Tumbaszevics és a szerb szélső Borko Duronjics hiányozhat a leginkább a következő idényben. Az érkezők közül meg kell említeni a Dinamo Zagreb-nevelés, kétszeres horvát bajnok középső védő Josip Calusic nevét, a szerb csatárért, Sztefan Vukicsért pedig ötvenezer eurót fizetett a klub a Zlatibornak.

SZOMBATON KEZDŐDIK a Topolyának a szerb bajnokság 2021–2022-es kiírása. A vajdasági együttes az előző évadot az ötödik helyen zárta, a rajton a Novi Pazart fogadja. Az együttes négy felkészülési mérkőzésen van túl, mérlege két győzelem, két vereség: legyőzte a szlovén Tabor Sezanát és a horvát Sibeniket, ám kikapott a bosnyák Tuzla Citytől és múlt hétvégén az Eszéktől.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A TSC–NOVI BAZAR LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik