Topolya: könnyed győzelem Zentán

TŐKE JÁNOSTŐKE JÁNOS
Vágólapra másolva!
2021.04.18. 19:00
null
Magabiztos TSC-siker (Fotó: FK TSC)
Magabiztos, 4-1-es győzelmet jegyzett a Topolyai SC a szerb Szuperliga 32. fordulójában, miután a Zentán megrendezett mérkőzésen nyert a belgrádi Vozsdovac ellen.


SZERB SZUPERLIGA
32. FORDULÓ
Topolyai SC–Vozsvodac 4–1 (1–0)
Zenta,
Városi Stadion, zárt kapuk mögött. V: A. Zsivkovics
TSC:
N. Filipovics – N. Petrovics, Damjanovics, Antonics, M. Petkovics – Banjac (Djakovac, 74.), Tomanovics (Tumbaszevics, 74.) – Zec (Szantracs, 86.), Milicsevics, Sztanojev (Duronjics, 74.) – Lukics (Ratkov, 83.). Edző: Mladen Krsztajics
Vozsdovac:
Krunics – Hajdin, Gajics, Milovics, Lasickas – Nisics, Purtics – Sztojcsev (Milojevics, 56.), Cveticsanin (Arszics, 56.), A. Sztaniszavljevics (Ajdinovics, 73.) – Sztoiszavljevics (Avrics, 84.). Edző: Predrag Rogan
Gólszerző:
N. Lukics (45., 68. – 11-esből), Zec (63.), Sztanojev (69.), ill. Milojevics (59.)
Kiállítva: Nisics (67.)

Az első félórában mindkét oldalon egy-egy nagy helyzetet jegyezhettünk fel: a 21. percben Cveticsanin találta szemben magát Nenad Filipoviccsal, a TSC kapusa azonban hatalmas bravúrral mentett, tíz perccel később pedig Jug Sztanojev perdített néhány méterrel perdített kapu mellé. A TSC mezőnyfölénye a játékrész utolsó percében ért góllá, amikor Nenad Lukics fordult a kapu felé a tizenhatosban, és tizennégy méterről kilőtte a bal alsót.

A második félidőben alaposan felpörögtek az események: előbb a csereként beállt, és nem egész hatvan másodpercet a pályán töltő Nemanja Milojevics egyenlített egy szóló után az 59. percben. Sokáig nem örülhettek a vendégek, mert négy perccel később Djuro Zec ismét vezetéshez juttatta a hazaiakat, majd a 67. percben tizenegyeshez jutott a TSC, miután Jovan Nisics kézzel blokkolta Sztanojev fejesét.

Sőt, mivel ezért sárga lapot kapott, így a TSC emberelőnybe került, Lukics pedig magabiztosan értékesítette a tizenegyest. A vendégek a középkezdés után elveszítették a labdát, s Jug Sztanojevet senki nem tudta megállítani, így ő állította be a 4-1-es végeredményt. A győzelemnek köszönhetően a 49 pontos TSC feljött az ötödik helyre a húszcsapatos szerb bajnokságban.

PERCRŐL PERCRE



90+3. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

88. perc Ratkov fejelt fölé két méterről, igaz kicsit magas volt neki a labda.

86. perc Djuro Zec le, Sztefan Szantracs be.

85. perc Mindjárt százszázalékos helyzetbe is került Ratkov, de lövését Krunics szögletre mentette.

84. perc
Csere a vendégeknél is, Dragan Sztoiszavljevics le, Filip Avrics be.

83. perc
Nenad Lukics le, Petar Ratkov be.

78. perc Zec növelhette volna az előnyt, de senkitől sem zavartatva 10 méterről a kapus ölébe lőtt.

77. perc Goran Antonics sárga lap.

74. perc
Hármas csere a hazaikanál: Szasa Tomanovics le, Janko Tumbaszevics be, Jug Sztanojev le, Borko Duronjics be, Mihajlo Banjac le, Ifet Djakovac be.

73. perc Csere a vendégeknél, Alekszandar Sztaniszavljevics le, Edin Ajdinovics be.

69. PERC MEGY EZ! A vendégek teljesen szétestek, elveszítették a labdát a középkezdés után, JUG SZTANOJEV végigrohant a jobb oldalon és kilőtte a bal sarkot. 4–1!

68. PERC BENT IS VAN, NENAD LUKICS magabiztosan lőtt a kapu közepébe, Krunics jobbra vetődött. 3–1!

PIROS LAP!


67. perc BÜNTETŐ! A vendégek házi gólkirálya, JOVAN NISICS kézzel blokkolta Sztanojev fejesét, megkapta a második sárga lapját.

63. PERC DJURO ZEC! A bal oldalon maradt üresen Djuro Zec, s senkitől sem zavartatva a rövid sarokba lőtt. 2–1!

62. perc Egy bal oldali szöglet után Banjac lőtt nyolc méterről, de az erőtlen lövést a kapus hárította.

Predrag Rogan összesen 25 tétmeccsen irányította az Újpestet, ezek közül tizenegy találkozót tudott megnyerni – kettőt a Magyar Kupában alacsonyabb osztályú riválissal szemben – hatszor játszott döntetlent és nyolcszor kapott ki. Szerződése felbontásakor a lila-fehér együttes a bajnokság 9. helyén ált – jelenleg, Michael Oenninggel a kispadon a hetedik.

59. PERC ÉS ITT A BÜNTETÉS! Mindenki nézte hogy viszi végig a pályán a labdát NEMANJA MILOJEVICS, aki pár perce állt be, és a végén 15 méterről kilőtte a jobb alsót. 1–1!

58. perc Zec indult meg a középpályán, a jobbról érkező Lukicshoz passzolt, aki végül ballal lőtt, azonban a próbálkozása fél méterrel mellément.

56. perc
Kettős csere a vendégeknél: Milos Sztojcsev le, Nemanja Milojevics be, Luka Cveticsanin le, Lazar Arszics be.

54. perc Milos Milovics sárgult be, a középpályán szabálytalankodott.

53. perc Zec maradt üresen a bal oldalon, mindjárt kapta is a labdát, azonban a rosszabbik lábával lőtt, így a felső sarokba tartó labdát a vendégek kapusa kiütötte

49. perc Szlavko Damjanovics
lépett oda keményen ellenfelének, sárga lapot kapott.

47. perc A vendégek bal oldali akciója végén Sztojcsev érkezett a második hullámban, 16 méterről egyből lőtt, azonban Filipovics újabb bravúrt bemutatva kiütötte a labdát.

46. PERC FOLYTATJUK!

59 százalékban volt a TSC-nél a labda, 7 lövés itt, 1 ott, 3, ill. 0 a kapu felületére.

Duronjics csak szerb B-válogatott, 2019-ben igazolt Topolyára a Vozsdovactól.

Lukics kétszeres szerb válogatott, 37 meccsen 19 gól és 15 gólpassz a mérlege.

E párharc legjobb góllövői: Szilágyi két góllal.

45+1. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

SZÉPSÉGDÍJAS TALÁLAT VOLT!

45. PERC EZT MÁR NEM HAGYJA KI NENAD LUKICS! A TSC perceken át birtokolta a labdát, majd a tizenhatoson belül Lukics a kapu felé fordult, és 14 méterről kilőtte a bal alsót. 1–0!

43. perc Egy gyors hazai akció végén Lukics nyolc méterről lőtt a kapu mellé.

39. perc Jovan Nisics sárgult be, miután a félpályánál megállított egy TSC-ellentámadást, amelyet Zec vezetett.

34. perc Egy gyors vendégtámadás végén a hazai védőknek üggyel-bajjal, de sikerült megállítaniuk Sztaniszavljevicset, aki szerint ezt úgy tették, hogy kézzel értek a labdához. A vendégjátékos heves reklamálásba kezdett, aztán gyorsan elhallgatott – bizonyára eszébe jutott, hogy van már egy sárgája.

A karmester a Vasasban 31 meccsen szerzett 1 kanadai pontot, Pápán 61 meccsen 14 kanadai ponttal zárt (7+7).

Ismerős név a vendégek kispadján: Lazar Arszics. A Vasasban és a Lombard Pápában is játszott.

31. perc ZICCER! Lukics ment el a bal oldalon, kiválóan adott középre, a védőket megelőző Sztanojev azonban hat méterről a bal kapufa mellé perdített – a mérkőzés legnagyobb helyzete volt!

29. perc Petkovics a jobb szélen néhány csel után a második hullámban érkező Tomanovicshoz passzolt, aki azonnal lőtt is a rövid sarok felé, de egy védő kisegítette a vendégkapust.

23. perc Alekszandar Sztaniszavljevics kapott sárga lapot egy kemény belépő miatt a félpályánál.

22. perc Az ellentámadás végén Zec fejelt nyolc méterről, a rövid sarokba tartó labdát Krunics védte.

21. perc Cveticsanin kapott remek kiugratást, Filipovics kapus remek ütemben jött ki a kapuból, óriási védés volt.

Kínában Szilágyi 7 meccsen 2 kanadai pontnál tart. És aligha lesz magyar válogatott.

17. perc A vendégek első lövése a litván Lasickas nevéhez fűződik, aki 23 méterről lőtt, de olyan rosszul sikerült a kísérlet, hogy majdnem bedobás lett belőle.

A TSC a télen elengedte Szilágyi Vladimirt Kínába, holmi 150 ezer euróért. Az az előző idény szerb gólkirálya volt. Mosz 16 meccsen 6 kanadai pontot termelt a futó idényben.

10. perc HELYZET, a TSC középpályása, Milicsevics kapott egy szép beadást 14 méterről szemben a kapuval, de rosszul találta el, így csúnyán fölé ment a labda.

9. perc A hazai kapus, Filipovics öklözött ki a szabadrúgást, de közben Hajdint is letarolta.

A hazaiaktól Dino Dolmagics sérült, a vendégektől Marko Trkulja maródi.

7. perc Tomanovics próbálkozott meg egy 30 méterről, a jobb sarokba tartó lövést Krunics szépen fogta.

4. perc Sztanojevtől indult a jobb oldali akció, néhány kényszerítő után hozzá került vissza a labda, de már lesen kapta a tizenhatoson belül, az alapvonalnál.

Egész nap esett az eső, most is szemel, a pálya nagyon fellazult és csúszik.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

Sötétkékben a TSC, pirosban a Vozsdovac.

A TSC harmincegy forduló alatt 46 pontot gyűjtött, s ezzel a hetedik helyen várja a találkozót, míg a Vozsdovac 38 ponttal a tizenegyedik helyen áll a húszcsapatos szerb bajnokságban. A járványügyi előírások miatt a mérkőzést zárt kapuk mögött rendezik meg.

Nemanja Petrovics szerint a Vozsdovacra évek óta ugyanaz a stílus jellemző: a TSC védője szerint Predrag Rogannak még nem volt elég ideje arra, hogy változtasson a belgrádi csapat játékán. Jug Sztanojev a mérkőzés előtt arról beszélt, hogy a Vozsdovac folyamatosan mezőnyfölényt igyekszik kiharcolni, vagyis jellemző rájuk a letámadás, és hogy minél többet birtokolják a labdát.

„Az őszi idényben a Vozsdovac 2-0-ra nyert ellenünk, s ez egy plusz motivációt jelent majd a számunkra a zentai találkozón” – nyilatkozta Krszto Jokics segédedző, aki hozzátette, jól ismerik az ellenfél új trénerét, s alaposan felkészültek a mérkőzésre.

Roganéknak ugyanakkor hátrafelé is kell figyelniük. A szerb élvonal mezőnyét a koronavírus-válság miatt bővítették 20 csapatosra, az idény végén hat klub esik ki. A már búcsúzást jelentő 15. helytől csak két pont választja el a legutóbbi három fordulóban nyeretlen Vozsdovacot.

A Vozsdovac a hivatalos honlapján jelentette be Rogan érkezését, aki székfoglalójában az első nyolc hely valamelyikét tűzte ki célul új csapata számára. A csapat az előző idényben épp a 8. pozícióban zárt, jelenleg öt pont választja el ettől a helytől.

A 20 csapatos szerb élvonal 11. helyén álló FK Vozsdovac vezetőedzőjeként folytatja pályafutását Predrag Rogan, az Újpest decemberben menesztett trénere. A szakvezető megbízatása egyelőre a 2020–2021-es idény végéig szól. A 46 esztendős szerb tréner pedigréjét úgy zanzásítja a klubhonlap: szerb élvonalbeli és nemzetközi tapasztalattal egyaránt bír.

A kapufát eltalálta a két csapat, gólt azonban egyik sem szerzett a Csukaricski–Topolya bajnokin. Értékes pontot szerzett a Topolyai SC a szerb Szuperliga 31. fordulójában. Az észak-bácskai együttes a tabella harmadik helyén álló belgrádi Csukaricski otthonában lépett pályára, és a találkozó gól nélküli döntetlennel ért véget. Az első tizenkét percben a hazaiak és a vendégek is lőttek egy kapufát. A TSC játékosai közül Mihajlo Banjac hatalmas helyzetet hagyott ki, majd az idő előrehaladtával mindkét csapat inkább a védekezésre figyelt, és akárcsak az ősszel, ezúttal is 0–0-val zárult az összecsapás.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A TSC–VOZSDOVAC LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik