Belelendült a Topolya, a szabadkaiak látták a kárát

TŐKE JÁNOS (összefoglaló, percről percre)TŐKE JÁNOS (összefoglaló, percről percre)
Vágólapra másolva!
2020.09.26. 15:50
null
A sötétkék mezes Topolyát a szabadkai japán légiós sem tudta megállítani (Fotó: fktsc.com)
Szabács után a most hazainak számító zentai pályán is begyűjtötte a három pontot a Topolyai Sport Club: a szerb Szuper Liga 9. fordulójában Szabó Zoltán együttese 3–0-ra nyert a szabadkai Szpartak ellen.


SZERB SZUPERLIGA

9. FORDULÓ
Topolya–Szpartak Szubotica 3–0
(2–0)
Zenta, Városi Stadion, zárt kapuk mögött.V: Szimovics
TSC:
N. Filipovics – N. Petrovics (Djurics, 75.), Antonics, Babics, B. Varga – Szantracs (Tumbaszevics, a szünetben), Tomanovics – Milicsevics, Banjac (Duronjics, a szünetben), Zec (Szilágyi V., 75.) – Lukics (Ponjevic, 75.). Vezetőedző: Szabó Zoltán
Szpartak Szubotica: Dujmovics – Vidakovics, Jocsics, Vidovics, Sz. Milosevics – Marcsics (Bijelovics, 54.), Simura – Szavkovics (Mazsics, 75.), Denkovics (Sormaz, 68.), Tufegdzsics (Djuraszovics, 54.) – Nemanja Nikolics (Baics, 78.). Vezetőedző: Vladimir Gacsinovics
Gólszerző: Banjac (12.), Lukics (43.), Zec (68.)

A hazaiak a 12. percben szerezték meg a vezetést, amikor Nenad Lukics cselezgetett a tizenhatoson belül, majd a mögötte érkező Mihajlo Banjac elé passzolt, aki lapos és erős lövéssel kilőtte a bal alsó sarkot. Az első fél óra végén Sztefan Denkovics lerántásáért tizenegyeshez jutottak a vendégek, de a sértett gyatra lövését Nenad Filipovics könnyedén ölelte magához.

A félidő vége előtt két perccel megduplázta előnyt a TSC, amikor egy szemet gyönyörködtető akció során Dejan Milicsevics ugratta ki Djuro Zecet, aki az óraműpontossággal érkező Nenad Lukics elé passzolt, a csatár pedig estében a kapu bal oldalába lőtt.

A TSC harmadik gólja a 68. percben született, amikor Djuro Zec egy remek lövéssel beállította a 3–0-s végeredményt.

Kilenc forduló után a TSC 14 ponttal a nyolcadik helyen áll, a Szpartak kettővel többet gyűjtött, s az ötödik pozíciót foglalja el.

PERCRŐL PERCRE


90. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

89. perc Megsérül egy vendégjátékos, a TSC ellentámadást vezethet, de Tumbaszevics nagyon sportszerűen kigurítja a labdát az oldalvonalon túlra. Baics sérült le.

83. perc Baicsot ugratják ki jó ütemben, ő azonban hét méterről a rövid sarkot jól záró Filipovicsba lő!

N. Nikolics 27 éves, szerb, 350 ezer euróért vette meg a Partizan Beograd a Szabadkától, de előbb a Vojvodinához, majd ide adták kölcsön. Kétszeres Szerb Kupa-győztes. Légióskodott az FK Rosztovban és a kazah FK Aktobében is.

78. perc Nemanja Nikolics és Mile Szavkovics lefut a pályáról, Mihajlo Baics és Ognjen Mazsics áll be a vendégeknél, nincs több varia ma.

75. per
Zec, Lukics és Petrovics megy le, Szilágyi Vladimir, Dajan Ponjevic és Vaszilije Djurics jön be.

74. perc Nikolics szöglete után Vladan Vidakovics lő kapásból, nem sok kellett ahhoz, hogy a labda elhagyja a stadiont!

A hazaiaknál Grabezs felépült a sérüléséből a héten, Dolmagics nem, a vendégektől piros lap miatt eltiltott Tekijaski

71. perc
Varga lövése megpattan Milosevicsen, TSC-szöglet, majd hatalmas helyzet marad ki: Zec szöglete után Milicsevics három méterről fölé lő!

A TSC páholyában helyet foglaló Árok Ferenc, korábbi ausztrál szövetségi kapitány is elismerően bólintott a lövés után, és megjegyezte: Ez igen, így kell ezt csinálni!

68. perc EZ ELDŐLT, dudált a bőrgyár: egy pillanatra hagy csak ki a vendégek védelme, DJURO ZEC kap egy jó kiugratást, és tizenhét méterről a bal sarokba lő. A vendégek kapusa csak szemmel kísérte az erős lövést, nem is vetődött: 3–0!

68. perc
Sztefan Denkovics helyére Sztefan Sormaz érkezik a Szpartakba.

67. perc Varga hozza játékba a 16-os vonalán álló Lukicsot, aki észreveszi okosan a vele egy vonalban üresen álló Milicsevicset, ő azonban 17 méterről csúnyán fölé lő.

60. perc Szasa Tomanovics kap sárga lapot belemenésért.

59. perc:
Lukics veszi le ügyesen a labdát, megtartja, majd kiugratja Milicsevicset, aki gyengén lő, oda a helyzet.

Simura Noboru japán légiós, 2015-ben került Montenegróba, ez az ötödik balkáni klubja.

58. perc Duronjics rohan végig a középpályán, 28 méterre a kaputól Milicsevicshez passzol, aki egy pontatlan lövéssel fejezi be az akciót.

54. perc Kettős csere a vendégeknél, Aleksza Djuraszovics és Luka Bijelovics be, Lazar Tufegdzsics és Milan Marcsics le.

53. perc: Petrovics beadását blokkolja Simura, újabb szöglet. Veszélytelen.

52. perc A kapu előtti kavarodás után Tumbaszevics elé kerül a labda, tíz méterről lőtt, de lövése elakad a védőkben.

51. perc: Lukics tör be bal oldalon a tizenhatos területére, éles szögből lő, Dujmovics ujjheggyel és a kapufa segítségével szögletre ment. KAPUFA ÉS BRAVÚR!

47. perc A csereként beállt Duronjics megy el a bal szélen, éles szögből lő 17 méterről, Dujmovics magabiztosan véd azonban.

46. perc Simura szögletet harcol ki a vendégeknek. A beadás veszélytelen, Tomanovics megakadályozza, hogy Nikolics pontosan fejeljen.

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc A TSC-ben Szantracs és Banjac le, Janko Tumbaszevics és Borko Duronjics be.

E párharc legjobb góllövői a közelmúltból
Dejan Milicsevics 2
Vladimir Otasevics 2
Nenad Lukics 2
Janko Tumbaszevics 1
Nemanja Obradovics 1

Megérdemelt hazai vezetés egy kiváló iramú meccsen.

45+1. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45. perc Dejan Milicsevics nem adta oda a labdát, hogy elvégezzék a bedobást, sárga lapot kapott. Szefan Milosevics is, aki Milicseviccsel kakaskodott.

Egy perc a ráadás.

44. perc Nem sok kellett volna, hogy szépítsen a Szpartak: Szavkovics beadása után Nikolics kerül helyzetbe, de Varga kifejelte a labdát a gólvonalról!

43. perc A mérkőzés eddigi legszebb akciója után kettő nulla a TSC-nek! Milicsevics fut el a bal szélen. A legjobbkor, kikerülve a lescsapdát kiugratja Zecet, aki pontosan a középen érkező NENAD LUKICSHOZ passzol, ő meg estében öt méterről a kapu jobb oldalába lő. 2–0!

37. perc Zec szöglete után Babics marad egyedül, fejese egy méterrel a kapu fölé száll!

37. perc Zec szerez labdát a középpályán, azonnal kiugratja Lukicsot, aki középre szeretne passzolni, de szöglet a vége, beleért egy bekk.

32. perc: Filipovics ejt ki egy beadást, Nikolics majdnem lecsap a labdára, de a kapus másodszorra már magához öleli a játékszert.

30. perc: KIMARAD, Denkovics jobbra lő laposan, de eléri a labdát a vetődő FILIPOVICS!

28. perc:
Kis bizonytalanság a TSC védelmében, szöglethez jutnak a vendégek. TIZENEGYES A SPARTACUSNAK! Denkovicsot rántják le a büntetőterületen belül.

27. perc Milicsevics fut el a jobb oldalon, a középre adását Simura pánikszerűen rúgja ki Zec elől!

24. perc: Reklamálásért sárga lap a vendégek segédedzőjének, Djundjerszkinek.

21. perc: LÉC, MEGÚSZTA A TSC! A szabadkaiak szöglete után Nikolics fejeli a labdát a felső lécre, a vendégek azt reklamálják aztán, hogy utána a gólvonalon belülre pattant a labda, de Szimovics játékvezető továbbot int.

20. perc Ajtó-ablak helyzet Tufegdzsics előtt, aki öt méterről Filipovicsba lő!

Visszatér.

19. perc Jocsics és Lukics ütközött össze a vendégek 16-osán belül, utóbbit ápolni kell. A csatár a saját lábán hagyta el a pályát, egyelőre nincs csere.

18. perc Egy keresztlabda után az előrehúzódó Petrovics lő keményen 19 méterről a rövid sarok felé, de Dujmovics magabiztosan fogja a labdát.

16. perc Zecet ugratják ki a tizenhatoson, azonban a vendégek utolsó védője blokkolja a lövést.

13. perc Azonnal veszélyeztet a Szpartak, Lazar Tufegdzsics fut el a jobb szélen, a hazaiak kapusának, Nenad Filipovicsnak kell kivetődnie, hogy ne legyen baj.

12. perc VEZET A TSC! Egy jobb oldali akció után Lukics a 16-oson belül cselezget, majd visszagurít a mögötte levő MIHAJLO BANJACNAK, aki 18 méterről egy lapos lövéssel megszerzi a vezetést a hazaiaknak. 1–0!

10. perc Lukics ível középre a jobb oldalról, de középen senki nem érkezik, így a labda az alapvonalnál hagyja el a játékteret.

Sokkal többet van a labda a hazaiaknál, a vendégek a félpályát is nehezen lépik át.

3. perc Újabb jobb oldali akció, Petrovics, majd Zec volt a labda útja, de a beadás a vendégek kapusáé, Dujmovicsé.

1. perc Ziccerrel, egy gyors bal oldali akció után Banjac kerül hatalmas helyzetbe, de öt méterről fölé lő.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A TSC a hazai, sötétkék szerelésében, a Sartacus fehér-világoskék mezben.

Fotók: Tőke J.



A TSC nyolc forduló alatt tizenegy pontot gyűjtött, s a tizedik helyet foglalja el a húszcsapatos bajnokságban, míg a Szpartak tizenhat ponttal a Crvena zvezda, a Partizan s az újvidéki Vojvodina mögött a negyedik helyen várja a mérkőzést.

A bajnokságban eddig hat gólt szerző Nenad Lukicsban van az edző reménye, ha ő jó formában játszana, s győzelemre vezetné a TSC-t, a csapat máris közelebb kerülne az élcsoporthoz. A csatár szerint kiváló iramú és eseménydús mérkőzés vár csapatokra, mivel a szabadkaiak is a támadófocit részesítik előnyben.

A Topolya–Szpartak bajnoki előtt Szabó Zoltán, az észak-bácskai együttes edzője arról beszélt, hogy csapatának, a TSC-nek alaposan meg kell majd izzadnia a három pontért: „Bízom benne, hogy a Macsva elleni magabiztos győzelem elég önbizalmat adott, és sikerül legyőznünk a Szpartakot, de nem lesz könnyű dolgunk, ha másért nem, azért, mert a mérkőzéseink mostanában mindig izgalmasak és bizonytalan kimenetelűek.”

A negyedik helyen álló Szpartak Szuboticát fogadja Zentán a Topolyai Sport Club.

Szabácson megszakította a rossz sorozatát a Topolya, most is győzni kell! (Fotó: FK TSC)
Szabácson megszakította a rossz sorozatát a Topolya, most is győzni kell! (Fotó: FK TSC)


A szerb élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Szuperliga) 8. fordulójában a Topolyai SC 4–1-re nyert a Macsva vendégeként Szabácson, így megszakította négymérkőzéses nyeretlenségi sorozatát.

Az igazi nyertes inkább a Look Plus televízió volt, amely fennállása legjobb nézettségi adatait érte el a találkozó közvetítésével.

A román sajtó már nem volt ennyire lelkes, kizárólag a csapat klasszis támadóit, Florinel Comant és a háromgólos Dennis Mant dicsérték egyértelműen, kiemelve, hogy a védelem kettős emberelőnyben is gólra gólt kapott, és az FCSB csupán hagyományos szerencséjének köszönhette a továbbjutást.

Erre a csodára csak a MÁGIKUS STEAUA képes Európában – posztolta közösségi oldalán Mihai Stoica, az FCSB sportigazgatója.

A szerb sajtó topolyai hősökről beszél, hiszen a csapat előbb tíz, majd kilenc emberrel lőtt egyenlítő gólokat: a vendégek a ráadás harmadik percében 4–3-as vezetésre tettek szert, s csak két perc választotta el őket a továbbjutástól, a következő percben viszont már 4–4 állt a kijelzőn, ugyanis Szasa Tomanovics egyenlített. Az FCSB a 105. percben ismét előnyhöz jutott, egy perccel később az akkor már Szilágyi kiállítása miatt kilenc emberrel küzdő TSC Janko Tumbaszevics kapáslövésével ismét egyenlített. A bukarestiek a 108. percben Petre góljával a hatodik találatukat is megszerezték, s hiába hitték, hogy ez elég lesz a mérkőzés megnyeréséhez, a csapatkapitány Tomanovics a 117. percben második góljával beállította a 6–6-os végeredményt.

„Hatvan éve járok mérkőzésekre, de ilyet még életemben nem láttam. Emberek, hát van ilyen?” – ezeket a mondatokat ismételgette a mellettem ülő kolléga, a Szportszki zsurnal sportnapilap tudósítója a Topolyai Sport Club és a román FCSB (korábban Steaua) mérkőzés alatt, amely tizenkét gólt, két kiállítást, hihetetlen fordulatokat és bukaresti továbbjutást hozott. A rendes játékidőben nyolc gól esett, majd a hosszabbításban még négy, s a koronavírus-járvány miatt a Zentára mindössze 14 játékossal érkező FCSB a tizenegyespárbajt 5–4-re nyerte meg.

Elég csak ránézni a Topolyai SC–FCSB találkozó jegyzőkönyvére, amelyből egyértelműen kiderül, hogy csütörtök este a zentai Városi Stadionban olyan mérkőzésre került sor, amely örökre bevonul a nemzetközi labdarúgás történetébe.

A szerbiai Topolya drámai csatában, gólgazdag mérkőzést (6–6) követően, a tizenegyespárbajban 5–4 alulmaradva búcsúzott a román FCSB-vel szemben az Európa-liga selejtezőjének 2. fordulójában.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A TOPOLYA–SZPARTAK SZUBOTICA MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik