A Radnik elvitt egy pontot Topolyáról

TŐKE JÁNOSTŐKE JÁNOS
Vágólapra másolva!
2022.03.02. 15:55
null
(Fotó: FK TSC)
A szerb Szuperliga 25. fordulójában a Topolyai SC gól nélküli döntetlenre végzett a Radnikkal.


SZERB SZUPERLIGA
25. FORDULÓ
Topolyai SC–Radnik 0–0
Topolya,
TSC Aréna, 2500 néző. V: M. Ivkovics
TSC:
Filipovics – Bocskay, Calusic, A. Sztojkovics – N. Petrovics, Banjac, Djakovac, B. Varga (Sztanojev, 23.) – Milicsevics (Mircsevszki, 78.) – Ratkov (Krszmanovics, 78.), Sz. Vukics (Skuletics, 67.). Vezetőedző: Zsarko Lazetics
Radnik:
Randjelovics – Radmanovac, Jokics, Orescsanin (N. Szubotics, a szünetben) – Sztojanovics, Mitosevics, Medics (Nedeljkovics, 81.), D. Hodzic (P. Djordjevics, 73.) – Babics (Duronjics, 67.) – Szpaszics, Milovanovics (V. Lukics, 81.). Vezetőedző: Dusan Djordjevics

A tavaszi idényt remekül kezdő Radnikot fogadta a Topolyai SC a szerb Szuperliga 25. fordulójában: a vendégek három mérkőzésükön gólt sem kaptak, s ebből kettőt megnyertek, egy pedig gól nélküli döntetlennel ért véget, így bizakodva várták a TSC Arénában megrendezett találkozót. A szurdulicai vendégek ezúttal sem kaptak gólt (igaz, nem is rúgtak): hiába volt a TSC-nek néhány kiváló helyzete, végül meg kellett elégednie az egy ponttal.

Alighogy elkezdődött a mérkőzés, Dejan Milicsevics már a negyvenedik másodpercben helyzetbe került, de Jokicsot találta el, akinek a melléről a labda a bal kapufa mellett hagyta el az alapvonalat. A szöglet után Josip Calusic került helyzetbe, hét méterről lőtt, ám a védők szorításában nem tudott jól célozni.

A 33. percben Mihajlo Banjac pazarul ugratta ki Petar Ratkovot, aki egy csel után lőtt, azonban Hodzic, habár picit elvesztette az egyensúlyát, még bele tudott vetődni a lövésbe, így góltól mentette meg a csapatát. Nyolc perccel később ismét Banjac volt a főszereplő, aki ezúttal remekül vette észre a jobb oldalon levő Jug Sztanojevet (a sérült Borisz Varga helyére állt be), aki nem sokat gondolkozott, s annak ellenére, hogy elég éles volt a szög, egyből kapura lőtt – Randjelovics lábbal hárított. Az első játékrészt két perccel hosszabbította meg a játékvezető, s az utolsó másodpercekben Djakovac lőtt 18 méterről, de pontosan a vendégkapus kezébe ment a labda.

A második félidőben sokkal aktívabbak voltak a vendégek, többet támadtak, ám Nenad Filipovicsnak nem sok dolga volt. Az 59. percben Sztefan Vukics fejese után a hálóban kötött ki a labda, viszont a játékvezető jelezte, a gól érvénytelen, mivel Arandjel Sztojkovics a beadás pillanatában lesen tartózkodott.

A 70. percben Petar Ratkov jól helyezkedett egy beadás után, és a hosszú sarok felé fejelte a labdát, Randjelovics azonban kipiszkálta a léc alól. A második játékrész legnagyobb helyzete a csereként beállt Petar Skuletics előtt adódott, aki Jug Sztanojev beadását fejelte méterekkel fölé a 83. percben. A hajrában aztán Martin Mircsevszki és Skuletics is helyzetbe került, azonban az előbbi fejese és az utóbbi lövése sem találta el a kaput, így maradt a 0–0.

A 31 pontos TSC a döntetlennel feljött a hetedik helyre, a Radnik pedig 29 ponttal a 12. helyen áll a tizenhat csapatos bajnokságban.

A topolyai együttes a következő fordulóban az újvidéki Vojvodina vendégeként lép pályára.

PERCRŐL PERCE



90+4. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+3. perc Milos Szpaszics
kap sárga lapot belemenésért.

Három perc a ráadás.

90. perc Skuletics kerül helyzetbe, a kapu előtti kavarodásnál őt találta meg Calusic a labdákkal, de a csatár centiméterekkel a bal alsó mellé lő.

89. perc Sztefan Randjelovics kap sárgát reklamálásért.

89. perc Hatalmas helyzet marad ki, Mircsevszki fejelhet kapura hat méterről, de nem tudta pontosan irányítani a labdát!

88. perc
Sztanojev harcol ki egy szögletet, beadását Randjelovics menti szögletre. Amely után felszabadítanak a vendégek.

Egy pillanatra nagy lett a csönd a stadionban...

87. perc Egy gyors ellentámadás végén Szpaszics 18 méterről emeli át Filipovicsot, a TSC szerencséjére azonban fölé megy a labda...

83. perc Nagy helyzet maradt ki: Banjac passzol Sztanojevhez, aki a jobb szélről ad középre, hat méterről Skuletics azonban méterekkel a léc fölé fejeli a labdát.

(Fotó: FK TSC)
(Fotó: FK TSC)



81. perc Uros Milovanovics helyére Viktor Lukics, Predrag Medics helyére Davor Nedeljkovics fut be gyorsan a pályára.

Titkos fegyver: Skuleticsnek ez a 7. meccse az idényben, de kanadai pontja még nincs.

78. perc Nemanja Krszmanovics és Martin Mircsevszki be, Petar Ratkov és Dejan Milicsevics be. Karmester és ék helyett... bekk és szélső!

Duronjics neve nem véletlenül ismerős: nemrégiben igazolt a Radnikhoz Topolyáról.

53 százalékban a hazaiaké a labda, 10 lövés itt, 5 ott, 5, ill. 2 ment ezek közül a kapu felületére.

A 18 éves és 24 meccsen 6 gólig jutott az idényben. Ez a 2. sárga lapja.

74. perc Petar Ratkov előbb kézzel, majd lábbal is szabálytalankodott Szubotics ellen, nem lepődött meg a sárga lapon.

73. perc
Hodzic le, Predrag Djordjevics be a vendégeknél.

70. perc HELYZET,
Ratkov fejel kapura hét méterről, Randjelovics kipiszkálja a labdát a léc alól.

68. perc
Skuletics beállt, mindjárt okoz is egy kis gondot a vendégeknek, mert balról ad középre, de Ratkov mögé megy a labda, aki így nem tudott pontosan célozni már.

67. perc Sztefan Vukics le, Petar Skuletics be, a másik oldalon Babics le, Borko Duronjics be.

64. perc Ifet Djakovac a labda helyett Matosevics lábát találta el a félpályánál, neki is sárgát ad Ivkovics sporttárs.

Ismerős... A vendégek szűrője Vuk Mitosevics, aki anno tíz meccsen 544 percet játszott a Kisvárdában. 31 éves, egykori U-válogatott.

59. perc Vukics fejelt a kapuba, de a játékvezető szerint a hazai védő, Arandjel Sztojkovics előtte már lesen volt, így marad a 0–0.

(Fotó: FK TSC)
(Fotó: FK TSC)



58. perc Dusan Hodzic rántja le Ratkovot 30 méterre a kaputól, ő is sárga lapot kap. Jogosan.

49. perc Banjcac ad be jobbról egy szabadrúgást, amelyet Ratkov csúsztat meg, de a jobb kapufa mellé megy a fejes!

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc Orescsanin le, Nemanja Szubotics be a vendégeknél.

(Fotó: TSC)
(Weltfussball)



E párharc legjobb góllövői
Milan Makarics 3
Nenad Lukics 3
Milos Szpaszics 2


45+2. VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45. perc Petrovics harcol ki egy bal oldali szögletet, de Sztojkovics beadása után felszabadítanak a vendégek, majd Djakovac lő 18 méterről, ám Randjelovics magabiztosan öleli magához a labdát.

Két perc a ráadás.

44. perc Sztanojev lőtt jobbról nagyon éles szögből kapura, igen pontosan, mert a labda éppen beférne a rövid sarokba, azonban Randjelovics lábbal bravúrosan véd.

41. perc Ratkov őrzi meg szépen a labdát a félpályánál, Szinisa Babics megunta, és durván szabálytalankodik vele szemben, nem volt kérdéses, hogy megkapja-e érte a sárga lapot.

Hodzic bosnyák. Szpaszics szerb, csapata legértékesebbje a maga 600 ezer eurós játékjogával. Nem rokona a volt realos bekknek, Predrag Szpaszicsnak.

33. perc Banjac ad remek labdát Ratkovnak, aki egy csel után 11 méterről kapura lő, azonban Hodzic belevetődik a labda útjába, és ezzel góltól mentette meg csapatát.

30. perc A sérüléséből frissiben felépült Josip Calusic elkaszálja Szpaszicsot a félpályánál, a horvát védő is kap egy sárga lapot.

23. perc Borisz Varga helyére Jug Sztanojev érkezett.

19. perc
Djakovac elfejelte a labdát, Predrag Medics pedig a TSC játékosának a fejét találta el, Medicsnek jár a sárga lap.

18. perc Rövid ápolás után Varga lebiceg a pályáról, és egyáltalán nem úgy néz ki, mint aki folytatni tudná a játékot...

17. perc Borisz Varga marad lent a földön, a játékvezető megállította a játékot. A 28 éves védő volt szerb U19-es válogatott.

16. perc Nemanja Petrovics ad be balról, a vendégek csapatkapitánya, Sztojanovics elfejeli azonban a labdát a gólra éhesen érkező Vukics elől.

11. perc Ígéretes akciót vezet a TSC a vendégek szöglete után, azonban Milicsevics gyengén ad középre, Randjelovics szedi fel a labdát az érkező Vukics és Ratkov elől.

Szasa Tomanovics eltiltását tölti, Mihajlo Banjac a csapatkapitány a hazaiaknál.

10. perc Egy gyors akció végén Milicsevics ugratja ki Vukicsot, de kicsit erős a labda, amely így a vendégkapusé lett.

7. perc A támadó mindenes Szpaszicsnak sikerült fejelnie az ötös előteréből, de előtte szabálytalankodott Sztojkovics ellen, így a TSC támadhat.

Nem lesz könnyű dolga a TSC-nek, a Radnik tavasszal még nem kapott gólt a három meccsén. Kétszer nyert, egyszer nulla nullát játszott.

2. perc HELYZETRE ZICCER! Calusic próbálkozott Sztojkovics szöglete után, de hét méterről leadott lövése a jobb kapufa mellé ment.

1. perc Majdnem gól, 40 másodperc után Milicsevics elé került a labda a 16-oson belül, ő egyből lő, de Jokicsot találja el.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

Fotó: TSC
Fotó: TSC

Kékben a Topolya, pirosban a vendégek.

A védelem ma ünnepel, ketten is születésnaposok: Bocskay Bertalan 20, Arandjel Sztojkovics ma 27 éves.

Egy kis örökmérleg: 2 mérkőzés, 2 topolyai és 3 Radnik-győzelemmel, 7-7 rúgott góllal.


Az élcsoport: 1. Partizan 65 pont (24 mérk.), 2. Crvena zvezda 63 (24), 3. Csukaricski 44 (24), ...7. Topolya 30 (24), ...13. Proleter 27

A vezetőedző s egyszersmind a topolyai együttes helyzetét nehezíti, hogy Goran Antonics és Szasa Tomanovics eltiltását tölti, Leandro Pinto és Boubacari Doucouré pedig sérült.

„Fontos meccs következik, de nem szabad lebecsülni ellenfelünket, hiszen a Crvena zvezda a bajnokságban egyszer sem tudta legyőzni” – mondta sajtótájékoztatóján a TSC-t irányító Zsarko Lazetics.

JÓSZERÉVEL KÖTELEZŐ A GYŐZELEM a Topolyának szerdán a szurdulicai Radnik ellen, amely a 11. helyről várta a hétközi fordulót.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A TSC–RADNIK MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik