Szuperliga: „Átgondoljuk a következő lépéseket” – közlemény

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2021.04.21. 07:15
null
A Super League hivatalos honlapján még az összes alapító klub neve megtalálható, de egyre inkább úgy tűnik, a spanyol klubok egyedül maradhatnak a tervvel (Forrás:<a href="https://www.thesuperleague.com/index.html"> thesuperleague.com</a>)<br />
Címkék
Mint beszámoltunk róla, az angol klubok kedd éjszaka eldöntötték és be is jelentették, hogy kivétel nélkül kilépnek a hétfőn életre hívott európai Szuperligából. Ezt követően a Szuperliga közleményt adott ki, amely úgy fogalmaz, az alapítók átgondolják a tervüket. Eközben a jelek szerint az olasz klubok közül az Inter is döntött a kilépésről.

 

„A Szuperliga meggyőződése, hogy az európai futballban változásra van szükség – fogalmaz a szervezet kedd éjszaka kiadott közleménye, amely reagál az angol klubok kilépésére. – Ezért javaslatot tettünk egy új versenysorozatra, mert a jelenlegi nem működik.”

A közlemény a hétfőihez hasonlóan ismét hivatkozik a koronavírus-járványra, hogy a pandémia okozta bizonytalan pénzügyi helyzetben új, stabil alapokra lenne szükség, és ezt a stabilitást biztosíthatná az új sorozat, amely hozzájárulhatna a sportág fejlesztéséhez.

„Annak ellenére, hogy az angol klubok külső nyomásra kénytelen voltak távozni, meggyőződésünk, hogy javaslatunk teljes mértékben összhangban van az európai joggal és szabályozásokkal – folytatódik a közlemény. – A körülményekre való tekintettel átgondoljuk a megfelelő lépéseket a projekt átalakítása érdekében, szem előtt tartva azt a célt, hogy a szurkolóknak a lehető legjobb élményt nyújtsuk.”

Eközben az olasz klubok közül az Inter az ANSA hírügynökségnek bejelentette: „Jelen helyzetben a Szuperliga-projekt már nem tűnik érdekesnek az Inter számára.” Korábban már beszámoltunk róla, hogy sajtóhírek szerint a másik milánói csapat, az AC Milan is a visszalépést fontolgatja.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik