Szuperliga: a labdarúgók szakszervezete szerint elfogadhatatlan a sorozat

SZ. R.SZ. R.
Vágólapra másolva!
2021.04.19. 17:28
null
A liverpooli szurkolók is tiltakoznak a sorozat ellen (Fotó: AFP)
Határozottan ellenzi a Szuperliga létrejöttét a futballisták szakszervezete.

A profi labdarúgók nemzetközi szakszervezete (FIFPro) is közzétette hivatalos álláspontját a kialakult helyzetről. A szervezet szerint a döntés kérdések és kétségek elé állítja a játékosokat a karrierjükkel kapcsolatban.

„Ez a döntés kérdések és kétségek elé állítja a játékosokat és a szervezeteiket nemcsak a futball felépítésében és ennek kulturális öntudatával, hanem a karrierjükkel kapcsolatban is. A labdarúgás egyedülálló szociális és kulturális örökségen épül fel, amely nemcsak páratlan kapcsolatokat teremt a szurkolóval, hanem egy motort is képez, amelynek köszönhetően nem hasonlítható más sportághoz” – áll a FIFPro közleményében.

A szervezet továbbá azt is kiemeli: ahhoz, hogy a sportág hosszan tartóan és jól működjön egy egészséges, összetartáson alapuló együttműködést kell megteremteni a nemzeti és a nemzetközi bajnokságok esetén. Egy új sorozat szerintük ezt tönkre tenné, és olyan problémákat okozhatna, amiket később nem lehet helyrehozni.

„Fontos kiemelni, hogy az európai labdarúgás egy olyan ponthoz érkezett meg, amely nagy eséllyel szakadást okoz az egységben. Ez annak következménye, hogy a vezetők között többen élvezték az aránytalan erőviszonyokat, miközben nem vették figyelembe a játék szívét adó szurkolókat és játékosokat” – folytatódik a közlemény szövege.

A FIFPro a közlemény végén kijelenti, hogy az Európai Szuperliga terve elfogadhatatlan a szervezet, a 64 nemzeti szakszervezet és az általuk képviselt 60 ezer játékos számára is.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik