Sztoicskov, Rossi és a többiek – ilyen lesz a Football Forum 2023 Hungary

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2023.05.25. 21:08
null
A Groupama Aréna ad otthont az eseménynek (Fotó: Földi Imre)
Jövő kedden, egy nappal a budapesti labdarúgó Európa-liga-döntő előtt rendezik meg a Groupama Arénában a Football Forum 2023 Hungary eseményt, amelyen jelen lesz többek között az aranylabdás bolgár Hriszto Sztoicskov is, de a kilátogatók világhírű edzőkkel, adatelemzőkkel, scouting szakemberekkel is találkozhatnak. A Mandiner az esemény ötletgazda-alapítójával, Dudás Hunorral készített interjút.


„A jövő szerdai, Puskás Arénában sorra kerülő budapesti Európa-liga-döntő egy páratlan labdarúgóünnep,
és már ez megmozgatta sokunk fantáziáját, akik imádjuk a sportot és a minőségi focit. Szeretjük a komoly kihívásokat is, és tény: soha nem járt még ennyi kitűnő labdarúgó-szakember egyszerre Magyarországon, de még Kelet-Közép-Európában sem, mint ahányan elfogadták a meghívásunkat jövő keddre a Football Forum Hungary 2023 nemzetközi labdarúgó konferenciára és workshopra” – kezdte Dudás Hunor, az esemény ötletgazdája.

Négyféle szakmai célt fogalmaztunk meg a rendezvénnyel kapcsolatban: az egyik a tudás importálása, mert egyéb konferenciákon azt tapasztaltam, hogy a magyar, vagy a régióbeli szakembereknek olykor költséges és nehézkes elmenni itthonról külföldre, csak azért, hogy meghallgassák a legújabb szakmai trendeket. Ezért inkább idehozzuk, akit lehet!Továbbá, előfordul, hogy a nyelvtudás hiánya is akadály, s noha a mi konferenciánk nyelve is az angol lesz, folyamatos magyar szinkrontolmácsolás segíti azokat, akik jegyet váltanak. A kapcsolatépítést is legalább ennyire fontosnak tartjuk és a negyedik szempont, hogy a magyar sporthoz és focihoz kötődő innovációk, startupok bemutatkozhassanak egynemzetközi közönségnek, tehát az üzletkötés is fontos cél” – folytatta, majd mesélt a meghívottakról is.

Az eseményen a hazai közegből részt vesz majd a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi és Orosz Pál, az FTC vezérigazgatója is, de a legnagyobb sztárvendég az aranylabdás bolgár Hriszto Sztoicskov. Ott lesz továbbá a 74-szeres román válogatott Ioan Lupescu és még sokan mások.

A TELJES CIKKET IDE KATTINTVA TEKINTHETI MEG!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik