Szombat esti láz CR-rel, Neymarral és az otthon veretlen Sevillával

Vágólapra másolva!
2015.04.11. 12:11
null
Cristiano Ronaldo eltiltását eltörölték, így játszhat szombaton (Fotó: Reuters)
A jövő heti Bajnokok Ligája-kötelezettségük miatt az érdekeltek (köztük a Bayern München, a Barcelona, a Real Madrid, az Atlético Madrid, a PSG és a Juventus is) pályára lépnek szombaton, ezért igencsak bő a mai nemzetközi futballmérkőzések kínálata. A „hatokból" leginkább a Barcának gyűlhet meg a baja: a katalánok Sevillából kísérlik meg elhozni a három pontot, míg a párizsiak hazai Ligakupa-döntőt játszanak a Bastia ellen. Topliga-beharangozónk.

 

SPANYOLORSZÁG

Igazi szombat esti (délutáni) láz lesz a Primera División 31. fordulójának első játéknapján, mindhárom dobogós csapat pályára lép, az első helyezett Barcelona Sevillában, a harmadik Atlético Madrid Málagában, a második Real Madrid pedig odahaza az Eibar házigazdájaként.

A Realból biztosan hiányzik az öt-öt sárgát begyűjtő Toni Kroos és James Rodríguez, míg a négy-négy figyelmeztetésnél járó Sergio Ramosnak, Luka Modricnak és Dani Carvajalnak csak figyelnie kell, nehogy ismét besárguljon. Iker Casillas helyett Keylor Navas véd, és a nem teljesen fitt Gareth Bale-t is pihenteti Carlo Ancelotti, hogy kedden bevethesse az Atlético Madrid elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen.

Játszik, játszhat viszont Cristiano Ronaldo, akinek a Spanyol Labdarúgó-szövetség fellebbviteli bizottsága eltörölte az ötödik sárga lapját, amelyet a portugál a Rayo Vallecano ellen kapott műesésért.

„Igazságos döntés született Cristiano esetében, úgyhogy jelenlegi lehetőségeink szerint a legerősebb csapatunkkal állhatunk ki az általunk nagyon tisztelt Eibar ellen. Egyszerűen nem hibázhatunk! Még akkor sem, ha ezen a héten csak nagyon keveset pihenhettek a játékosok" – mondta Ancelotti, aki minden valószínűség szerint Asier Illarramendinek és Jesének is bizalmat szavaz ma délután.

Egyetlen együttes van a mezőnyben, amelyik még nem szenvedett vereséget a jelenlegi bajnokságban, a Sevilla – még ennél is félelmetesebb adat, hogy a sevillaiak 31 hivatalos mérkőzés óta őrzik veretlenségüket hazai környezetben! A legjobb idegenbeli mutatóval ugyanakkor a Barcelona büszkélkedhet a most futó bajnokságban, ami érdekes összecsapást vetít előre.

Luis Enrique a siker érdekében ismét a kezdőbe vezényli Neymart és Piquét, akárcsak az eltiltását letöltő Sergio Busquetset; könnyebb sérülése után Jordi Alba is visszatér a barcelonai keretbe.

„Ellenfelünknek már a legutóbbi bajnokságban is kitűnő csapata volt, hát még ebben a szezonban, amelyben még ütőképesebb lett. A középpályán Iborra emelkedik ki, de a Sevilla csatársora is magas színvonalat képvisel. Összefoglalva: minden Barca-drukker tudja, hogy milyen nehéz kilencven perc vár ránk, amely során remélhetőleg mi fogunk felülkerekedni" – fogalmazott a katalánok mestere.

NÉMETORSZÁG

A magyar érdekeltségű alakulatok közül egyedül a Hamburg játszik ma, a második Wolfsburgot fogadja (Szalai Ádám Hoffenheimje Kölnbe látogat holnap). Stieber Zoltán a Bundesliga hivatalos honlapja és a Kicker szerint is csak a kispadon foglalhat helyet az osztályozós helyen álló, utóbbi három bajnoki meccsét elveszítő HSV-ben. Az biztos, hogy telt ház, mintegy három NB I-es fordulónyi ember, 55 ezer néző várja a „farkasokat".

Két nagyágyú, a listavezető Bayern és az ebben az idényben gyengélkedő Borussia Dortmund is megpróbálja meglovagolni hétközi kupasikerét: a bajorok odahaza a Frankfurt ellen, a BVB Mönchengladbachban.

„Nincs túl sok lehetőségünk, mindössze tizennégyen vagyunk pillanatnyilag. Remélem, a szurkolók segíteni fognak szombaton, szükségünk lesz rájuk" – nyilatkozta a pénteki sajtótájékoztatón Pep Guardiola, a Bayern trénere, aki David Alaba, Javi Martínez (mindkettő térdszalagszakadás), Franck Ribéry (bokasérülés), Arjen Robben (hasizomszakadás) és Bastian Schweinsteiger (bokasérülés) után újabb erősségét veszítette el, ezúttal Mehdi Benatia dőlt ki a sorból. A marokkói válogatott combhajlítóizom-sérülést szenvedett a tizenegyespárbajba torkolló leverkuseni Német Kupa-mérkőzésen.

A Mönchengladbach és a Dortmund is túlórázott a kupanegyeddöntőben, de amíg előbbi (11-esekkel) elbukott a harmadosztályú Bielefelddel szemben, utóbbi legyűrte a Hoffenheimet. A Bundesligában mindkét Borussia jól hasít a tavasszal, nagy küzdelem várható a Borussia Parkban.

Az Arsenal remek formában futballozik a tavasszal (Fotó: Action Images)
Az Arsenal remek formában futballozik a tavasszal (Fotó: Action Images)

ANGLIA

Az élcsapatok közül egyedül az Arsenal mérkőzik szombaton a Premier League-ben, a többiek holnap tudják le soros bajnokijukat. A listavezető Chelsea a kiesés elől menekülő Queens Park Rangershez látogat, míg a két manchesteri gigász éppen egymással találkozik (United–City) a vasárnapi játéknap, egyben az egész hétvége slágereként. Ha az élcsoporthoz soroljuk az ötödik helyezett, még nemzetközi kupás helyen álló Liverpoolt is, akkor pedig egészen hétfő estig húzódik a liga legjobb gárdáinak aktuális programja. A „vörösök" a Newcastle-t fogadják a 32. forduló záró találkozóján.

Az Arsenal az utolsó előtti Burnleynél vendégeskedik, és ha nyer, megerősíti éllovas-pozícióját a tavaszi tabella élén, de ami ennél is fontosabb, hogy biztosan a két manchesteri riválisa előtt feszíthet a következő fordulóig.

Az „ágyúsok" legutóbb február 25-én szenvedtek vereséget (1–3 a Monaco ellen a BL-ben), azóta hét tétmeccset nyertek meg sorozatban. Most jön a nyolcadik?

OLASZORSZÁG

A hagyományoktól eltérően három mérkőzést rendeznek szombaton a Serie A-ban, mivel a Juventus BL-negyeddöntőt játszik a jövő héten. A tabellát utcahosszal, 14 ponttal vezető „zebrák" Parmába látogatnak, ahonnan eddig tízen távoztak három ponttal a 2014–2015-ös bajnoki idényben. Mindazonáltal hiba lenne lebecsülni az anyagi csőd és a kiesés szélén álló parmai legénységet, amely szerdán elkapta (1–0) az Udinesét egy korábbi fordulóból elhalasztott mérkőzésen.

ANGOL PREMIER LEAGUE
32. FORDULÓ

13.45: Swansea City–Everton (Tv: DIGI Sport1)
16.00: Southampton–Hull City
16.00: Sunderland–Crystal Palace
16.00: Tottenham Hotspur–Aston Villa (Tv: DIGI Sport2)
16.00: West Bromwich–Leicester City
16.00: West Ham United–Stoke City
18.30: Burnley–Arsenal (Tv: DIGI Sport1)

SPANYOL PRIMERA DIVISIÓN
31. FORDULÓ

16.00: Real Madrid–Eibar (Tv: Sport2)
18.00: Málaga–Atlético Madrid (Tv: Sport2)
20.00: Sevilla–Barcelona (Tv: Sport2)
22.00: Almería–Granada
22.00: Celta Vigo–Rayo Vallecano

OLASZ SERIE A
30. FORDULÓ

18.00: Genoa–Cagliari (Tv: SportKlub)
18.00: Parma–Juventus (Tv: DIGI Sport2)
20.45: Verona–Internazionale (Tv: DIGI Sport1)

NÉMET BUNDESLIGA
28. FORDULÓ

15.30: Bayern München–Eintracht Frankfurt (Tv: Eurosport2)
15.30: Schalke–Freiburg
15.30: Mönchengladbach–Borussia Dortmund
15.30: Mainz–Bayer Leverkusen
15.30: Paderborn–Augsburg
18.30: Hamburg–Wolfsburg (Tv: Eurosport2)

FRANCIA LIGAKUPA
DÖNTŐ

21.00: Bastia–Paris SG

TOVÁBBI TÉVÉKÖZVETÍTÉSEK
SKÓT PREMIER LEAGUE
33. FORDULÓ

13.45: Inverness–Celtic (Tv: DIGI Sport2)

MLS, ALAPSZAKASZ
22.00: Philadelphia Union–New York City FC (Tv: Eurosport2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik