Szlovákia: óriási meglepetés! Kiesett a DAC a Szlovák Kupából

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2022.10.18. 17:22
null
Kiesett a kupából a DAC (Fotó: Lelkes Ernő)
Csakúgy, mint két évvel ezelőtt és tavaly, a Dunaszerdahelyi AC ezúttal is egy másodosztályú ellenféllel szemben esett ki a Szlovák Kupából. A sárga-kékek Homonnán szenvedtek 2–1-es vereséget kedden.


Az első félidőben még minden a papírforma szerint alakult: a hazaiak egy alkalommal eltalálták ugyan a felső lécet, de egyébként a vendégek irányítottak. A 27. percben a vezetést is megszerezte a DAC, Lukás Leginus gólja révén.

Nemsokára a Somorjáról érkezett játékos lehetett volna ismét eredményes, ám kétszer sem sikerült neki kihasználni a helyzetét. A második félidőben a hazaiak – akik a másodosztályban hazai pályán legutóbb augusztus elején győztek – bekeményítettek és várták a megfelelő alkalmat.

A vendégek nem játszottak jól, és egy óra játék után Sebastian Nebyla hibája után Diamé egyenlített. Sőt, szűk negyedórával a vége előtt kihagyott a dunaszerdahelyi védelem és a pár másodperce pályán lévő Jurcisin megszerezte a Homonna továbbjutást jelentő gólját. Ezután ugyan ment előre a DAC, de egyenlítenie már nem sikerült.

A vendégeknél Veszelinov Dániel és Kalmár Zsolt végig a pályán voltak, Balogh Norbert az első félidőt játszotta végig, Szánthó Regő sérült.

SZLOVÁKIA,
SZLOVÁK KUPA, A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT

FK Humenné (Homonna)–DAC 2–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik