Szlovák Kupa: Holman Dávid negyedik alkalommal nyerhet

Vágólapra másolva!
2022.05.07. 12:02
null
Holman Dávid a 2019–2020-as idényben is kupagyőztes lett
Nagyon sokáig kérdéses volt, hogy Szlovákiában megrendezik-e a labdarúgó Szlovák Kupa döntőjét. A Pozsony-Újvárosi kerület – itt helyezkedik el a Nemzeti Stadion – a rendőrséggel karöltve ugyanis nem adott engedélyt a Slovan Bratislava–Spartak Trnava találkozó megrendezésére.

 

Az előzmények ismertek. Októberben Nagyszombatban a futballhuligánok miatt félbeszakadt a két együttes találkozója. A következő bajnokikon mindig csak a hazai csapat szurkolói lehettek a nézőtéren. Ez a büntetés azonban csupán a Fortuna Liga találkozóira volt érvényes, a kupára nem.

A végső szót a Szlovák Labdarúgó-szövetség (SZLSZ), a rendőrség, Pozsony-Újváros, valamint a két csapat képviselőinek hét eleji közös találkozóján mondták ki. Rudolf Kusy, Pozsony-Újváros polgármestere végül zöld utat adott a finálénak, amelyre a tervek szerint vasárnap 17.30-kor kerül sor a Nemzeti Stadionban. „A találkozó a normális emberi viselkedés és annak a próbája lesz, hogy meg lehet-e rendezni egy futballmeccset erőszak és különböző »hülyeségek« nélkül. A vasárnapi mérkőzésen dől el, hogy a következő két évben nézőkkel rendezik-e meg a Slovan–Trnava találkozókat” – üzente a szurkolóknak Rudolf Kusy.

A stadionban szigorú intézkedések lesznek érvényben: a SZLSZ rendezőként az eredeti 22 500-ról 16 ezerre csökkentette a maximális befogadóképességet. A két csapat szurkolótáborát a kapuk mögötti szektorokban helyezik el. Nem engedik be a külföldi állampolgárságú szurkolókat, mivel ők automatikusan rizikósnak minősülnek. Korábban lengyel, cseh és osztrák huligánok is jelezték – akik részesei voltak az októberi balhénak –, hogy részt vesznek a mérkőzésen.

Mindkét csapat legnagyobb sztárja, ifj. Vladimír Weiss, illetveMartin Skrtel felhívással fordult a szurkolók felé. A játékosok arra kérték őket, hogy a futball legyen főszerepben, mellőzzék az erőszakot, a rasszista rigmusokat, és sportszerű buzdítást kértek.

Egy héttel ezelőtt bajnoki meccsen a Slovan 1–0-ra legyőzte a nagyszombati csapatot, mégpedig a 16. másodpercben szerzett góllal. A mindent eldöntő akciót Holman Dávid gyönyörű sarkazása indította el.

„A bajnokság után szeretnénk megnyerni a Szlovák Kupát is. Ha ez sikerülne, akkor ebben a sorozatban is a negyedik címem lenne meg. Nem lenne rossz a négy plusz négy, azaz négyszeres bajnoknak és kupagyőztesnek lenni – mondta a Nemzeti Sportnak a magyar játékos. – Nagyon várjuk a kupadöntőt. Remek hangulatra és izgalmas meccsre számítok. Alapból ez egy derbi, az pedig, hogy a kupa döntője lesz, szerintem mind a két félt még jobban feltüzeli. Csak arra fókuszálunk, hogy újra elhódítsuk a kupát.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik