Szerbia: megtalálták Tumbakovics utódját – sajtóhír

T. J.T. J.
Vágólapra másolva!
2021.01.05. 10:49
null
Tumbakovicsnak 14 meccs jutott kapitányként (Fotó: AFP)
Habár hivatalosan a Szerb Labdarúgó-szövetség (FSS) még nem erősítette meg, a szerb sajtó már biztosra veszi, hogy megvan a december 14-én leváltott Ljubisa Tumbakovics utódja. A Szportszki zsurnal sportnapilap szerint azután, hogy Dragan Sztojkovics, a Crvena zvezda egykori sztárja nemet mondott a szövetségi kapitányi posztra, a szerb labdarúgó-válogatott kispadjára Szavo Milosevics ül majd le.

Az FSS végrehajtó bizottsága várhatóan a következő napokban megerősíti az információt, s utána Milosevics elkezdi a munkát. Sajtóinformációk szerint Milosevics segédje Radovan Csurcsics lesz, aki a Partizannal Milosevics asszisztenseként dolgozott, s 2014 és 2016 között a szerb labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya volt. Milosevicset 2019 márciusában nevezték ki a belgrádi Partizan vezetőedzőjének, 2020 szeptemberében azonban benyújtotta a lemondását.

Játékosként megfordult az Aston Villában, a Zaragozában, a Parmában, az Espanyolban, a Celtában, az Osasunában és a Rubin Kazanyban is.

A szerb válogatott márciusban Írországot fogadja a 2022-es katari világbajnokság selejtezőjében. Az A jelzésű csoportban Szerbián és Írországon kívül még Portugália, Azerbajdzsán és Luxemburg szerepel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik