A Topolya egymás után másodszor kapott ki idegenben

TŐKE JÁNOSTŐKE JÁNOS
Vágólapra másolva!
2020.10.31. 14:50
null
A Topolya két góllal kikapott a Vozsdovactól (Fotó: FK TSC)
A szerb élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Szuperliga) 13. fordulójában a Topolyai SC 2–0-ra kikapott a Vozsdovac vendégeként.

 

SZERB SZUPERLIGA
13. FORDULÓ

Vozsdovac–Topolya 2–0 (Nisics 41. – 11-esből, Sztoiszavljevics 85.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Rengeteg helyzetet, két gólt és hazai győzelmet hozott a szerb Szuperliga 13. fordulójában lejátszott Vozsdovac–TSC mérkőzés: a belgrádi együttes – a koronavírus-járvány miatt nézők nélkül megrendezett találkozón – az első és a második félidő hajrájában szerzett gólokkal 2–0-ra nyert a Topolyai Sport Club ellen.

A hazaiak vitatható tizenegyesből szerezték meg a vezetést a 41. percben Jovan Nisics révén, a győzelmet pedig Dragan Sztoiszavljevics tette biztossá a 85. percben, amikor gyors ellentámadás végén közelről a kapuba gurította a labdát.

Tizenhárom forduló után a TSC 18 ponttal a 11. helyen áll a húszcsapatos szerb Szuperligában.

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+3. perc: Véget ért a mérkőzés, Vozsdovac–Topolya 2–0.

90+2. perc: Tomanovics 18 méterről, másfél méterrel a kapu fölé lőtte a labdát.

90. perc: Három perc a hosszabbítás.

85. perc: GÓL! OTT A MÁSODIK! Két hibát is elkövetett a TSC védelme, így a beadásra kiváló ütemben érkező Dragan Sztoiszavljevics négy méterről a kapuba gurított. 2–0

Beszorította a TSC az ellenfelét, folyamatosan a Vozsdovac térfelén pattog a labda, a hazaiak 10 emberrel védekeznek.

81. perc: Prekovics a meccs hőse, a hazaiak kapusa ezúttal Lukics lövését hárította, aki 18 méterről lőtt laposan a hosszú sarok irányába.

73. perc: Kettős csere a TSC-ben: Antonics és Milicsevics le, Mihajlo Babics és Vaszilije Djurics be.

70. perc: Azonnal válaszolt a TSC, Szilágyi tíz méterről próbálkozott, de lövését blokkolták.

69. perc: Egy TSC-szöglet után fellazult a vendégek védelme, négy hazai játékos volt az egyik pillanatban kettő vendég ellen, de Sztojcsev elrontotta.

66. perc: Óriási TSC-helyzet maradt ki, egy gyors ellentámadás végén Grabezs – senkitől sem zavartatva – néhány méterről a hazai kapusba lőtte a labdát.

64. perc: Lehetőség! Egy bal oldali TSC-szöglet után Grabezs fejelt két méterrel a jobb kapufa mellé.

62. perc: Antonics saját hibáját javította hátul, ha nem így tesz, százszázalékos hazai helyzet alakult volna ki.

58. perc: Huszonöt méterről Szilágyi próbálta meg a rövid sarkot eltalálni, pár méterrel mellélőtt.

54. perc: Ígéretes TSC-akció volt, de Szilágyi túlságosan kisodródott, így oda a lehetőség.

51. perc: Putincsanin, miután megelőzte a védőjét, helyzetbe került, de pár méterről leadott lövése kapu mellé ment.

50. perc: Tomanovics pazarul passzolt Lukics elé, aki a tizenegyes pontnál befordult, a jobb alsó sarokba tartó lövését a hazaiak kapusa bravúrral szögletre tolta.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

ELSŐ FÉLIDŐ

45. perc: Véget ért az első félidő.

41. perc: GÓL! VEZETÉST SZERZETT A VOZSDOVAC! Jovan Nisics a kapu bal sarkába lőtte a labdát. Filipovics eltalálta a sarkot, de nem védhette az erős lövést. 1–0

41. perc: Tizenegyest kapott a Vozsdovac! Tomanovics megmozdulását ítélte szabálytalannak a játékvezető.

35. perc: Szilágyi harcolt ki egy szögletet, majd a bal oldalról érkezett beadást Lukics fejelte kapura, ismét a hazaiak kapusa védett.

34. perc: Banjac lőtt 30 méterről a szöglet után, Prekovics védett.

33. perc: Nem értette meg egy mást a hazaiak védője és kapusa, szöglethez jutott a TSC.

30. perc: Sztankovics 20 méteres szabadrúgása a bal kapufán csattant, Filipovics szemmel követte, szerencséje volt a TSC-nek.

A szuperligás csapatok közül eddig a TSC mérkőzésein született a legtöbb gól: a topolyaiak 28-szor voltak eredményesek, és 18 gólt kaptak.

21. perc: Védés! Szilágyi beadását Milicsevics kapásból irtózatos erővel kapásból lőtte kapura, a hazaiak kapusa hatalmas bravúrral hárította.

17. perc: Nagy helyzet maradt ki: Lasickas átadása után Putincsanin lőtt kapura, a TSC kapusa, Filipovics a kapufa segítségével hárított.

14. perc: Szilágyi próbálkozott egy kapura lövéssel a tizenhatos bal sarkán, de a lövését blokkolták és a hazai kapusé lett.

Mindkét csapat letámadja ellenfelét, nehezen építi fel a támadást a TSC és a Vozsdovac is.

7. perc: A kapu előtti kavarodás végén Tumbaszevics lőtt kapura, ám Sztankovicsban elakadt a kapuba tartó lövése.

6. perc:Grabezs lövését védte a hazaiak kapusa, TSC szöglet.

4. perc: A vendégek vezettek egy veszélyes akciót, azonban a TSC védelme rutinosan oldotta meg a feladatot, s Babics kikísérte a labdát az alapvonalon túlra.

3. perc: Nem figyeltek a hazaiak, Lukics lódult meg a jobb szélen, pontosan adott középre, a tizenhatos vonalánál érkező Milicsevics előtt azonban felpattant a labda, így mellélőtt.

A Vozsdovac edzőjének koronavírustesztje pozitív lett, így nem ülhetett le a kispadra.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a TSC indította útjára a labdát.

Piros-fehér szerelésben a Vozsdovac, sötétkékben a TSC.

A Topolya kezdőcsapata: Filipovics – Grabezs, Antonics, Balazs, Petkovics – Tumbaszevics, Tomanovics – Milicsevics, Banjac – Szilágyi V., Lukics.

A Vozsdovac kezdőcsapata: Prekovics – Sztankovics, Milovics, Gajics, Zsivkovics – Ajdinovics – Lasickas, Nisics, Putincsanin, Sztojcsev – Pantovics.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Vozsdovac–Topolyai SC mérkőzés a szerb Szuperliga 13. fordulójában. Tartsanak velünk!

A Vozsdovac otthonában lép pályára a Topolya a 13. fordulóban (Fotó: FK TSC, archív)
A Vozsdovac otthonában lép pályára a Topolya a 13. fordulóban (Fotó: FK TSC, archív)

ELŐZMÉNYEK

Fontos mérkőzés vár a Topolyai SC-re, hiszen a Vozsdovac idegenbeli legyőzése azt jelentené, hogy a két klub helyet cserél a táblázaton.     

A Topolyai Sport Club első szuperligás idényének első meccsén 2–1-re nyert a Vozsdovac vendégeként, így az észak-bácskai együttes szép emlékekkel kel útra, s próbálja megismételni a tavalyi eredményt. A szerb Szuperliga 13. körének mérkőzése szombaton 15 órakor kezdődik a szerb fővárosban, ahová a három pont megszerzéséért utazik a Szabó Zoltán edzette csapat. A vezetőedző jobbkeze, Mirko Jovanovics a találkozó előtt elmondta, hogy a Vozsdovacot kiváló labdarúgók alkotják, akik technikailag képzettek.

„Ahogy korábban mindegyik ellenfelünket, a mostanit is alaposan elemeztük: a Vozsdovac gyors, lendületes, fiatalok alkotta együttes, amely az előző fordulókban jó eredményeket ért el, úgyhogy a játékosainknak oda kell tenniük magukat, hogy megszerezzük a három pontot” – mondta a szakember.

A TSC csapatkapitánya, Szasa Tomanovics kiemelte az összecsapás jelentőségét: ha a topolyaiak győznek, megelőzik a táblázaton a Vozsdovacot, és felzárkóznak az élcsoporthoz. A középpályás bízik benne, hogy megismétlik a tavalyi idénynyitón mutatott jó játékot, és ezúttal is három ponttal gazdagabban térnek vissza Topolyára.

Az előző fordulóban a TSC saját közönsége előtt gól nélküli döntetlent játszott a Csukaricskivel, s tizenkét forduló után tizennyolc pontot gyűjtve a tizedik helyen áll a húszcsapatos bajnokságban, míg a Vozsdovac húsz ponttal a hetedik.

Log into Facebook | Facebook

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik