A Topolya nyerte a vajdasági rangadót!

Vágólapra másolva!
2022.10.08. 19:00
null
Fotó: FK TSC
Fontos győzelmet jegyzett a Topolyai SC a szerb Szuperliga 14. fordulójában: az észak-bácskai együttes Újvidéken Luka Ilics két góljával 2–1-re győzte le a Vojvodinát, amelynek ez volt az első veresége az idényben hazai pályán.

SZERB SZUPERLIGA
14. FORDULÓ
Vojvodina–Topolyai SC 1–2 (1–2)
Újvidék,
Karadjordje-stadion, 4000 néző. V: N. Minakovics
Vojvodina:
Carevics – Lazarevics, Vitasz (Buznics, a szünetben), M. Traoré, Sz. Djordjevics – Topics – Csumics (Malbasics, 78.), R. Miloszavljevics (Zukics, 63.), U. Nikolics (Baraye, 63.), Szimics – N. Nikolics (Vukcsevics, 77.). Vezetőedző: Milan Rasztavac
TSC:
V. Ilics – Calusic, Petrovics, Antonics, Sztojkovics – Sztojics, L. Ilics (Sztanojev, 86.) – Cvetkovics, Djakovac (Vukics, 90+4.), Jovanovics (Tomanovics, 86.) – Ratkov (I. Miloszavljevics, 72.). Vezetőedző: Zsarko Lazetics
Gólszerző:
Csumics (28.), ill. L. Ilics (32., 43.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Hatalmas lendülettel kezdett a Vojvodina, s a harmadik percben Nemanja Nikolics fejelhetett öt méterről, de a labda egy méterrel a felső léc felett hagyta el a játékteret. A 15. percben Cvetkovics végzett el a jobb oldalon egy szabadrúgást, ami után a labda visszapattant elé, ő pedig erős és lapos lövéssel próbálkozott, azonban Carevicsnek, a hazaiak kapusának üggyel-bajjal sikerült hárítania.

A 22. percben Ifet Djakovac szerzett labdát, és a a Szasa Jovanoviccsal történő kényszerítő után tíz méterről – pontosan szemben a kapuval – lőhetett, azonban a harmatgyenge próbálkozás pontosan a kapus kezébe gurult, sokkal több volt ebben a lehetőégben, de Djakovac nem találta el jól a labdát. A 28. percben Arandjel Sztojkovics szabálytalankodott a Vojvodina térfelén Szimiccsel szemben, de a játékvezető előnyszabályt jelzett, így az akció folytatódhatott, s Nemanja Nikolics azonnal passzolt is a jobb oldalon egyedül maradt Nikola Csumicshoz, akit Josip Calusic nem tudott utolérni, így a Vojvodina játékosa egy leheletfinom mozdulattal átpöckölte a labdát a kifutó Ilics kapus felett.

A hazaiak mindössze négy percig örülhettek, ugyanis a 32. percben Calusic ívelt előre egy szabadrúgást, amelyet a Vojvodina tizenhatosán belül Luka Ilics ballal gyönyörűen vett le, azonnal százszázalékos helyzetbe is hozta magát, és tíz méterről kilőtte a bal alsót. Nem sok kellett, hogy a TSC megfordítsa az eredményt a 40. percben, amikor Nemanja Sztojics fejelte a kapu felé a labdát, azonban az érkező Sztojkovics előtt Sztefan Djordjevics mentett. Ami nem sikerült akkor, összejött három perccel később: Szasa Jovanovics középre adását Milos Cvetkovics kapura lőtte, a hazaiak kapusa ezt még hárította, ám az érkező Luka Ilics megszerezte saját és csapata második gólját.

Ha nincs Uros Vitasz hatalmas mentése, a TSC két góllal is vezethetett volna, de a Vojvodina védője még a gólvonal előtt utolérte Jovanovics lövése után a labdát, és mentett.

A második félidőben átengedte a játék irányítását a TSC, a hazaiak azonban nem tudtak ezzel élni, s csak a csereként beállt Baraye távoli lövése jelentett némi veszélyt Ilics kapujára, míg a másik oldalon a Petar Ratkovot váltó Ivan Miloszavljevics lőtt centiméterekkel a jobb kapufa mellé.

A második félidőben a Vojvodina hiába igyekezett, nagy gólhelyzetet nem tudott kialakítani, a vendégek középpályája és védelme remek munkát végzett, s így a TSC-nek sikerült megőriznie az egygólos előnyét a találkozó végéig. A három pontnak köszönhetően az észak-bácskai együttes pontszámban beérte a Crvena zvezdát, amely három meccsel kevesebbet játszott. 1–2

A következő fordulóban a Topolya a TSC Arénában a belgrádi Vozsdovacot fogadja, amely 23 ponttal a hatodik helyen áll.

PERCRŐL PERCRE


90+6. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+4. perc Ifet Djakovac le, Sztefan Vukics be.

90+2. perc Szasa Tomanovics kap sárga kapot egy belépőért.

90+2. perc Topics beadása szögletbe torkollik. Veszélytelen.

Öt perc a ráadás.

90. perc
Calusic áll be szépen Malbasics passza után a középen meginduló Vukcsevics elé.

88. perc Eseménytelen a hajrá.

86. perc Szasa Jovanovics ment le, Szasa Tomanovics áll be, Luka Ilics le, Jug Sztanojev be.

81. perc Malbasics a 16-os előteréből ballal kapura lő, de csemege ez Ilicsnek.

Utóbbi neve ismerős lehet a Hoffenheimből, a Teneriféből és a Cádizból is. És a Burgosból, no meg a Partizanból.

77. perc Nemanja Nikolics le, Ivan Vukcsevics be, Nikola Csumics le, Filip Malbasics be.

76. perc Zukics középtávoli lövése Ilics kapusé.

74. perc
És nagy helyzetből, jobbal, 13-ről a jobb alsó mellé lő.

72. perc Ivan Miloszavljevics áll be helyette.

71. perc Ratkovot kell ápolni.

67. perc Baraye ballal nem sokkal lő a bal alsó mellé 15-ről, középről.

66. perc Petar Ratkov odalép Lazarevicsnek, sárga lap.

6
3. perc Miloszavljevics le, Dejan Zukics be, Uros Nikolics le, Bertrand Yves Baraye be.

6

3. perc Sárga lap Ilics felrúgásáért Alekszandar Busnicsnak.

63. perc Miloszavljevics kissé jobbról, tízről a jobb sarok elé emel, de fejjel ment Antonics az érkező Szimics elő.

62. perc U. Nikolics jobb oldali szögletét kifejeli Ratkov az ötösről.

57. perc Sztojkovics szép becsúszással szereli a bal szélen meginduló Djordjevicset. U. Nikolics bal oldali beadása magas Traorének.

54. perc Veljko Szimics odarúg Jovanovicsnak, sárga lap.

53. perc Petrovics bal oldali beadása magas az ötösön helyezkedő Ratkovnak.

52. perc Mezőnyharccal, rossz indításokkal.

46. PERC FOLYTATJUK!

L. Ilics most szerezte első góljait a TSC-ben.

Sztojkovics tavaly nyáron ingyen érkezett Topolyára a Vojvodinától.

Fotó: FK TSC
Fotó: FK TSC
Fotó: FK TSC
Fotó: FK TSC

E párhac legjobb góllövői:
Nenad Lukics 3
Vladimir Szilágyi 2
Bojan Matics 2


45+2. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!


45. perc Óriási mentés, Ratkov passzát Jovanovics kissé balról 13-ról kapura rúgja jobbal, a kapus lába között, de ment becsúszva az ötösön Vitas.

43. perc ÚJABB GÓL, Ilics bal oldali beadása után Cvetkovics az ötös jobb sarka elől jobbal a kivetődő kapusba lő, majd ballal is, de érkezik középen LUKA ILICS, és a bal alsóba talál ballal öt méterről, középről. Topicsot megelőzve, Traoré meg nem tudott menteni a gólvonalon: 1–2!

42. perc Zsarko Lazetics kap sárga lapot reklamálásért.

40. perc Ilics bal oldali, ballábas szögletét a bal alsóba fejelné Sztojkovics az ötösről, de hatalmasat ment a gólvonal előtt Djordjevics, majd Traoré tisztáz középen fejjel.

Calusic adta a gólpasszt, a saját térfeléről végzett egy gyorsan egy szabadrúgást.

32. perc EGYENLŐ, LUKA ILICS a bal alsóba lő ballal, tízről, egy szép levétel után, Djordjevics mellől. 11!

31. perc Nemanja Nikolics és Milos Cvetkovics is sárga lapot kapott.

28. perc Vezetnek a hazaiak, Cvetkovics rossz passza után Topics kontrát indít, Uros Nemanja Nikolicshoz passzol a bal oldalon, ő a középen futó NIKOLA CSUMICSHOZ emel, aki jobbal 11-ről, picit jobbról a kifutó kapus fölött a jobb alsó sarokba lő. 1–0!

23. perc Traoré fejel az ötös bal sarkáról a kapu mellé egy bal oldali Szimics-szöglet után, ápolni kell aztán a fejét fájlaló Antonicsot.

22. perc ZICCER, jobbról jobbal laposan remekül ad középre Jovanovics, tízről ballal a kapus elé lő azonban Djakovac. Gyengén és laposan.

21. perc Ratkov a 16-os előtt, de ellöki őt igen keményen Topics... tovább.

Nemanja Nikolics 29 éves, légióskodott Oroszországban és Kazahsztánban, majd Szaúd- Arábiában, ebben az idényben 11 meccsen 6 kanadai pontig jutott. Anno a Partizan Beograd 350 ezer eurót fizetett érte.

18. perc Szimics lő kissé jobbról, 19-ről jobbal a léc fölé.

Testtel mentett a bekk, ez nem volt vitas eset...

15. perc Cvetkovics lő az ötös jobb sarka elől jobbal kapura egy rossz Ilics-szabadrúgás után, de közbelép a bal, azaz a rövid sarok előtt Vitas.

11. perc
Uros Nikolics jobbal a léc fölé lő 18 méterről, középről.

Zoran Ilics a Cz neveltje, onnan megvette a Manchester City, 2.5 millió euróért.

9. perc
A nyárin a Troyes együttesétől ingyen kölcsönkapott Ilics kiharcol egy bedobást a jobb szélen Djordjevics mellett.

9. perc Szép passzal jelentkezik most Uros Nikolics, a hazai karmester, aki a Mol Fehérvárban és a Puskás Akadémiában is játszott egykoron.

9. perc U. Nikolics egy jó csel után ballal tízről a bal alsó mellé lő.

8. perc Hazai fölény, de meddő.

Hocemo pobedu! – szól a hazai tábor, azaz: Győzelmet akarunk!

3. perc Helyzet, Antonics mellől öt méterről a léc fölé fejel N. Nikolics, Csumics jobbról jövő, jobblábas beadása után.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak piros-fehér mezben, a vendégek tiszta kékben.

Fotó: FK TSC
Fotó: FK TSC

Petar Ratkov, a topolyai csapat támadója szerint a mai mérkőzés egy igazi vajdasági rangadó lesz, amelyre a topolyai együttes tagjai megfelelően felkészültek. A TSC szemszögéből bizakodásra ad okot, hogy a csapat eddig remekül teljesített az idegenbeli mérkőzéseken: a hét találkozón háromszor nyertek és négyszer játszottak döntetlent, úgy, hogy a Crvena zvezda és a Partizan vendégeként is elhoztak egy-egy pontot a fővárosból.


„Az ellenfelünknek kiváló csapata van, akik közül egyedül Nemanja Nikolicsot említeném, aki egyedül képes eldönteni a mérkőzéseket. Ami biztos, hogy a mai találkozó egy kiváló teszt lesz, és megmutatja majd, hogy milyen jövőbeli ambícióink lehetnek a bajnokság folytatásában – mondta a sajtótájékoztatón Zsarko Lazetics, a TSC vezetőedzője.

Az elmúlt két idény során a Vojvodina árnyéka volt önmagának, s az eredmények messze elmaradtak a várttól, de Milan Rasztavac vezetőedző szerződtetésével úgy tűnik, az újvidéki csapat ebben az idényben harcban lesz az európai kuparészvételt jelentő helyekért.

Az előző idényben a topolyai együttes az alapszakaszban Újvidéken és Topolyán is 1-0-ra nyert, a rájátszás utolsó fordulójában viszont, amikor ismét a TSC volt a vendéglátó, a Vojvodina 2-0-s győzelmével ért véget a találkozó, s az a vereség miatt a Topolya nem jutott ki az európai kupaporondra, így ma jócskán akad törleszteni valója Zsarko Lazetics kiválasztottjainak.

Az újvidéki együttes tizenkét mérkőzésen 22 pontot gyűjtött, s ezzel a hetedik helyen áll, de mindössze négy pont a lemaradása az egy találkozóval többet játszott TSC mögött, amely az előkelő második helyen várja a két legjobb formában levő vajdasági együttes összecsapását.


A szerb Szuperliga 13. fordulójában a játéknap előtt negyedik helyen álló Topolyai SC a 16., utolsó helyen álló Radnikot fogadta. A hazaiak ugyan hátrányba kerültek, de fordítani tudtak, így otthon tartották a három pontot és feljöttek a tabella második helyére. A hosszabbításban még megvolt a vendégek esélye az egyenlítésre, Ilics azonban kivédte Szpaszics büntetőjét, a Radnik így továbbra is az utolsó a tabellán.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A VOJVODINA–TSC MÉRKŐZÉS KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik