Korán hátrányba került, de fordított és nyert a Topolya

TŐKE JÁNOS (összefoglaló), CSELŐTEI MÁRK (percről percre)TŐKE JÁNOS (összefoglaló), CSELŐTEI MÁRK (percről percre)
Vágólapra másolva!
2022.02.19. 17:51
null
A tavaszi szezon első meccsét elbukta a TSC, most javítana (Fotó: FK TSC/Facebook)
A Topolyai SC korán hátrányba került, végül azonban 2–1-re legyőzte a Szpartak Szabadkát (Szubotica) a szerb élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Szerb Szuperliga) 23. fordulójában, szombaton.

SZERB SZUPERLIGA
23. FORDULÓ
Topolyai SC–Szpartak Szubotica 2–1

Topolya, TSC Aréna, 2200 néző. Vezeti: L. Lukics
Topolyai SC: N. Filipovics – Tomanovics, Sztojkovics, Calusic, Leandro – Banjac (Bocskay, 90+1.), Krszmanovics (Petrovics, a szünetben), Milicsevics (Djakovac, 65.) – Ratkov (Sztanojlovics, 76.), Skuletics (Vukics, 65.), Sztanojev. Vezetőedző: Zsarko Lazetics
Szpartak: Dubljanics – Jezdimirovics (Osztojics, 74.), Sz. Filipovics, Bogicsevics, Simura – Vidakovics, Milosevics (Mihajlovics, 79.) – Djuraszovics (Rajovics, 86.), Bijelovics, Srecskovics – Rosevics (Bogicsevics, 74.). Vezetőedző: Nebojsa Vucskovics (licence-hiány miatt Vladimir Torbica ül a kispadon)
Gólszerző: D. Milicsevics (27.), Ratkov (54.) ill. Rosevics (8.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A Topolyai SC és a szabadkai Szpartak is a tavaszi nyitány során elszenvedett 2-0-s vereséget szerette volna feledtetni egy győzelemmel a szerb Szuperliga 23. fordulójában. A TSC Arénában megrendezett mérkőzés azért is ígérkezett izgalmasnak, mert a forduló előtt a szabadkai együttes egy ponttal előzte meg a topolyait, hanem azért is, mert két szomszédos községről van szó. A végig jó iramú találkozón a vendégek gyorsan megszerezték a vezetést, a TSC-nek még az első félidőben sikerült egyenlítenie, majd a második játékrész elején Petar Ratkov góljával a hazaiak fordítottak, és megnyerték az észak-bácskai rangadót, s nem mellékesen feljöttek a hetedik helyre. Nagy iram és enyhe topolyai mezőnyfölény jellemezte a találkozó elejét, s semmi nem utalt arra, hogy a vendégek gyorsan megszerezhetik a vezetést: pedig pont ez történt, ugyanis a 8. percen Vladan Vidakovics lövését Leandro blokkolta, azonban a labda visszakerült a szabadkai játékos elé, aki észrevette, hogy Milos Rosevicsről elfeledkeztek a védők, s egy remek átemelős passzal helyzetbe hozta csapattársát, aki megvárta, hogy Nenad Filipovics balra vetődjön, ő pedig közelről a kapu közepébe bombázott.

A 21. percben a vendégek egy gyors ellentámadást vezettek, Nikola Szrecskovics megverte Arandjel Sztojkovicsot a 16-osban, de lövése a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret. Nem sokat kellett várni, hogy a kihagyott helyzet megbosszulja magát: a 27. percben Sztojkovics szögletét Miso Dobljanics röviden öklözte ki, pont Dejan Milicsevics elé, aki bivalyerős lövéssel 16 méterről eltalálta a bal kapufát, a labda pedig onnan a hálóban kötött ki. Habár mintegy hatvan százalékban a TSC birtokolta a labdát az első félidőben, a hazaiaknak a gólon kívül még egyszer sikerült eltalálniuk a kaput, igaz, a vendégeknek is ugyanennyiszer sikerült kaput eltaláló lövést produkálniuk. A második játékrész hazai helyzettel indult, ugyanis Jug Sztanojev remekül adott középre, Petar Skuletics azonban annyira meglepődött, hogy senki nincs a közelében, hogy méterekkel mell fejelte a labdát.

Fordított a TSC (Fotó: Pócs Attila)
Fordított a TSC (Fotó: Pócs Attila)

Az 54. percben aztán a TSC-nek sikerült megfordítania az eredményt. Arandjel Sztojkovics jobboldali beadásába beleért az egyik vendégvédő, így a labda a bal oldalon várakozó Petar Ratkov elé került, aki úgy tett, ahogy a nagy könyvben meg van írva: szépen visszalépett a labdáért, igazított rajta egyet, majd kilőtte a jobb alsó sarkot. Ha valaki azt várta, hogy a vendégek a hátrányba kerülésük után fokozzák az iramot és megpróbálnak egyenlíteni, annak csalódnia kellett, ugyanis a TSC teljesen átvette a játék irányítását, a Szpartak játékosai pedig visszavonultak a saját térfelükre, így nem meglepő, hogy helyzetet sem tudtak kialakítani a találkozó végéig. A TSC a győzelemnek köszönhetően feljött a hetedik helyre, míg a Szpartak visszacsúszott a 12. pozícióra. A következő fordulóban a TSC a krusevaci Napredak vendége lesz, majd Topolyán a szurdulicai Radnikot fogadja.

PERCRŐL PERCE

VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK! Győzött a Topolya!

90+1. perc: Bocskay Bertalan jött be a Topolyánál, Banjac hagyta el a pályát.

Három perc a ráadás.

89. perc: Banjac eldönthette volna a három pont sorsát, de egy gyors kontra végén nem találta el a kaput 16 méterről, fölé.

86. perc: Djuraszovics helyére Andrija Rajovics.

85. perc: Bijelovicsot próbálta meg Petrovics kikerülni, nem sikerült neki, a szabadkai játékos sárga lapot kapott.

83. perc: Hatalmas helyzet maradt ki: a leshatárról indulva Vukics kicselezte a vendégek kapusát is, azonban nagyon kisodródott, és végül az oldalhálót találta el

82. perc: Vukics és Leandro együttes erővel állították meg Djuraszovicsot, előbbi lábbal, utóbbi kézzel, Vukics kapott sárgát.

79. perc: Egy jó beadás után a most beállt Sztanojlovics nyolc méterről fejelhetett, de pontatlan volt.

76. perc: Cserél a TSC is, Petar Ratkov le, Szlobodan Sztanojlovics be.

Habár a vendégek vannak hátrányban, a TSC kapujához szögezte a Szpartakot.

74. perc: Hármascsere a vendégeknél. Milos Rosevics le , Andrej Bogicsevics be, Jezdimirovics le, Osztojics be, Milosevics le, Mihajlovics be.

65. perc: kettős csere a hazaiaknál, Dejan Milicsevics helyet Ifet Djakovac, Petar Skuletics helyett Sztefan Vukics.

Beszorult most a TSC, jön a lelátóról a Mindent bele, mindent bele, amire szükség is van.

63. perc: Dejan Milicsevics szabálytalankodott hátulról, jogos volt a sárga lap.

62. perc: újabb vendéghelyzet, ezúttal a védők tisztáztak.

61. perc: Nagyot védett Filipovics, Szercskovics került helyzetbe. A hazaiak kapusának sikerült oldalra ütnie a lövést.

59. perc: Banjac harcolt ki egy szabadrúgást 25 méterről a vendégek kapujától, ő és Sztojkovics állt a labda mögé, végül utóbbi csúnyán fölé lőtt.

A hivatalos nézőszám: 2200.

Arandjel Sztojkovics jobb oldali beadásába beleértek a védők, a labda a bal oldalon várakozó Ratkov elé került, aki visszalépett egyet, és laposan kilőtte a jobb alsót.

54. perc: GÓÓL! Petar Ratkov volt eredményes, vezet a Topolya!

48. perc: Sztanojev adott be jobbról, Skuletics fejére rajzolta a labdát, a fejes azonban méterekkel mellé ment.

A félidőben volt egy csere, Krszmanovics le, Nemanja Petrovics be.

ELKEZDŐDÖTT A MÁSODIK JÁTÉKRÉSZ!

Hatvan százalékban birtokolta a labdát a TSC. Összesen két lövés találta el a kapukat, mindkettőből gól lett.

Nincs ráadás, FÉLIDŐ!

44. perc: Nemanja Krszmanovics szabálytalanság miatt kapott sárga lapot a hazaiak közül

41. perc: Milicsevics lőtt kapura, de Skuletics már előtte lesen volt, így a vendégeké a labda

32. perc: Filipovicsnak nem sikerült kiökölznie a labdát, ami a kapu felé ment, de Sztojkovics a gólvonalon állva higgadtan rúgta ki.

30. perc: Ratkov fordult le a védőjéről, aki csak szabálytalanul tudta megállítani, Sztojkovics beívelése után felszabadítottak a vendégek.

A beadást kiütötte a kapus, de csak röviden, és Milicsevics elé pattant a labda, aki 16 méterről a kapuba bombázott: a labda a bal kapufáról pattant a gólvonal mögé.

27. perc: GÓÓÓL! Sztojkovics szöglete után egyenlített a TSC! 1–1

21. perc: Hatalmas helyzet maradt ki, egy gyors ellentámdás során Szrecskovics megverte a védőjét, majd nyolc méterről nem sokkal a bal kapufa mellé lőtt

17. perc: Skuletics lövését hárítja a vendégek kapusa, Banjac szöglete nem jelentett veszélyt a vendégeknek

16. perc: Banjac beadása után Tomanovics lőtt 20 méterről, de blokkolták a lövését.

13. perc: Teljesen visszahúzódtak a vendégek, valamennyien a saját térfelükön vannak.

Vidakovics lövését blokkolta Leandro, a labda azonban visszakerült a vendégjátékoshoz, aki a védelem felett Rosevicshez passzolt, aki megvárta hogy egyet pattanjon a labda, majd a kapu közepébe bombázott, a balra vetődő Filipovicsnak esélyse se volt

8. perc: GÓL! Vezet a Szpartak, Milos Rosevics a gólszerző!

6. perc: Sztanojev tört be a tizenhatoson belülre, Banjacot próbálta megjátszani, de a védők lefülelték az átadást.

Egy perc hallgatás előzte meg a kezdést, Ország Miklósra emlékeztek, aki Topolyán hunyt el, korábban a Crvena zvezdát is erősítette. Kishegyesen született 1952-ben, hetvenévesen hunyt el.

ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

ELŐZMÉNYEK

Két hónap szünet után a 22. fordulóval folytatódott a szerb Szuperliga múlt héten: a Topolyai SC felkészülése jól sikerült, a tavaszi idénykezdés viszont már kevésbé: Zsarko Lazetics csapata Lucsaniban 2–0-s vereséget szenvedett a Mladoszt együttesétől.

A TSC egyébiránt 22 forduló elteltével a bajnokság 12. helyén áll, de csak három ponttal van lemaradva a nyolcadik, rájátszást érő helyen álló Kolubara mögött, amely egy meccsel többet is játszott már.

A Topolya mai ellenfele, a Szabadka pocsék formában van, legutóbbi hét meccsét kivétel nélkül elveszítette, igaz ennek nagy része felkészülési meccs volt, de a tavaszi szezont is vereséggel kezdte.

ÜDVÖZÖLJÜK A TOPOLYAI SC–SZPARTAK SZUBOTICA LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ÉLŐ, SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik