Fotó: FK TSC

 

SZERB SZUPERLIGA
9. FORDULÓ
Topolyai SC–Radnicski 1923 2–0 (1–0)
Topolya, TSC Aréna, 1500 néző. V: J. Segrt
TSC:
V. Ilics – N. Petrovics, Antonics, Sztojics, Cvetkovics – Kuveljics, A. Sztojkovics – Mircsevszki (Miloszavljevics, 62.), Djakovac, Sz. Jovanovics (Ratkov, 77.) – Vukics (Sztanojev, 77.). Vezetőedző: Zsarko Lazetics
Radnicski 1923: Lekovics – Tomovics, Ivanovics, Milicsics (Dj. Makszimovics, 85.)– Zorics, Krajisnik, Szrnics (N. Kovacsevics, 72.), Brnovics (Sztoiljkovics, 65.), Varjacsics – Dj. Jovanovics (Ubuparip, 65.), Vidoszavljevics (Tomics, 72.). Vezetőedző: Dejan Jokszimovics
Gólszerző: Vukics (36.), Djakovac (90+3.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A várakozásnak megfelelően, a Radnicski 1923 főleg a védekezésre koncentrált a TSC Arénában, s az első félórában a hazaiaknak csak Martin Mircsevszki, illetve Nemanja Sztojics révén sikerült veszélyeztetniük, de mindketten kihagyták a lehetőségeiket.

A gólra harminchat percet kellett várni, amikor is Mircsevszki passzolt a szélről hajszálpontosan a 16-os vonalánál álló Sztefan Vukicshoz, a csatár pedig kapásból továbbította a labdát a bal szélen érkező Szasa Jovanovicsnak, ám utóbbi hiába kereste Vukicsot, a beadása a csatár és a védők mellett is elment, ám a túloldalon érkező Milos Cvetkovics szépen begyűjtötte, majd megvárta a megfelelő pillanatot, s amikor Vukics üresen maradt, akkor odagurította neki a labdát, a hórihorgas csatárnak pedig nem volt nehéz dolga, hiszen öt méterről kellett a kapuba lőnie, s ezt meg is tette.

Három perccel később Nemanja Sztojics ugratta ki a jobb oldalon Jovanovicsot, akinek ezúttal sem sikerült megszereznie első gólját a TSC színeiben, ugyanis telibe találta a vendégkapus, Sztojan Lekovics mellét.

A vendégeknek negyvenöt perc alatt egyszer sem sikerült eltalálniuk a kaput, így Veljko Ilics kapusnak semmi dolga nem akadt az első félidőben.

A folytatásban sem változott a játék képe, a TSC távol tartotta kapujától a vendégeket, s közben megpróbált helyzeteket kidolgozni, hogy növelje az előnyét. Az 55. percben ez majdnem sikerült is, ugyanis Ifet Djakovac adott remek labdát Sztefan Vukicsnak, aki megpróbálta elpörgetni a labdát a kifutó Sztojan Lekovics felett, azonban a párharcukat ezúttal a kapus nyerte.

A 71. percben Sztojkovics fejelt fölé Miloszavljevics beadását követően, s a kihagyott helyzetek majdnem megbosszulták magukat, hiszen a 78., a 80. és a 90. percben is veszélyeztettek a vendégek, de Ilics kapusnak és egy kis szerencsének köszönhetően nem változott az eredmény.

A bírói ráadás második percében Ifet Djakovac szép emeléssel eldöntötte a három pont sorsát, így a TSC megszerezte negyedik győzelmét az idényben, s 16 ponttal, az újvidéki Vojvodinával holtversenyben a negyedik helyen áll. A topolyai együttes a következő fordulóban a címvédő Crvena zvezda vendége lesz. 2–0

 

PERCRŐL PERCRE


90+4. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

Mintha Miloszavljevics adta volna a gólpasszt a felező környékéről, ballal.

90+3. PERC ITT A BÜNTETÉS, kissé balról, hat méterről IFET DJAKOVAC a bal, azaz a túlsó sarokbe emel. 2–0!

90+1. perc Tomics balról a bal alsó elé emel, Varjacsics meg nagy ziccerben a mellette (!) álló Antonicba fejeli a labdát.

Három perc a ráadás.

90. perc
Az ötös bal sarka elől ballal a léc fölé lő Ubiparip beadása után Ivanovics!

88. perc Petrovics a léc fölé lő 16-ról, kissé balról, előtte Kovacsevics tisztázta a kapu előtt Djakovac beadását.

Ubiparip 9 meccsen játszott a Vasasban, lőtt egy gólt is.

83. perc Sztanojev eldönthetné, de Ratkov passzát az ötös jobb sarka elől a bal felső mellé pazarolja!

80. perc Tomics jobb oldali, jobblábas szögletét az ötösről a jobb sarok mellé fejeli Varjacsics. Ez védő is beleért, de kirúgás.

A felejthetetlen nevű, most 34 éves szerb ék 2015 és 2016 között a Vasasban légióskodott.

78. perc Szép, Ilics kikapja a bal alsó sarok elől Tomics a 16-os bal sarka elől jövő, jobblábas szabadrúgását, a kipattanó milliméterekkel meg egy a védőjével birkózó Ubiparip előtt!

77. perc Jug Sztanojev be, Vukics le, Petar Ratkov be, Jovanovics le.

73. perc Djakovac tör kapura, de nem tudja lefutni, ám okosan visszagurít, kissé balról, 18-ról ballal a kapusba lő Miloszavljevics.

71. perc FÖLÉ, a bal oldalról ballal csodásan emel az ötös elé Miloszavljevics, de Sztojkovics a léc fölé fejeli a labdát!

69. perc Mellé, a bal alsó mellé talál kissé balról, 12 méterről Vukics, Antonic indítását követően.

68. perc Cvetkovics szépen indítja jobbról Vukicsot, de jó a kapus, és lábbal felszabadít előle.

65. perc Vojo Ubiparip be, DJ. Jovanovics le, Brnovics le, Dusan Sztoiljkovics be.

64. perc Kissé jobbról, 19-ről jobbal nem sokkal lő a jobb alsó mellé Varjacsics.

63. perc Filip Ivanovics kap sárga lapot.

62. perc Ivan Miloszavljevics be, Mircsevszki le.

61. perc Jovanovics kissé jobbról, nyolcról a kapushoz spicceli Sztojkovics passzát.

57. perc Nemanja Sztojics
odacsúszik egy rossz labdavezetés végén Szrnicsnek, sárga lap és ápolás.

55. perc Itt az eredmény, mert itt egy helyzet, de Djakovac szép perdítését az ötös elől ballal a kifutó kapusba pörgeti Vukics!

A hazai B-közép rákezd, szól a Harcoljatok, harcoljatok! rigmus, és rákezdenek a dobosok is.

50. perc Hazai fölény, kevés izgalom. A közönség sem jött lázba a pályán látottaktól.

46. PERC FOLYTATJUK!

Fotó: FK TSC

 

E párharc legjobb góllövői:
Mihajlo Banjac 3
Sttefan Vukics 2

Marko Mirics 2
Ognjan Damnjanovics 2
Nemanja Zdravkovics 2


45+2. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!


45. perc
Vukics jobbal 14-ről egy védőbe lő.

44. perc Djordje Jovanovics kap sárga lapot Antonics lerántásáért.

De már jobban vannak. 

40. perc Dj. Jovanovics és Antonics összefejel, ápolás.

38. perc ZICCER, a középső védő Sztojics előre megy, parádésan indította Jovanovics, de a szélső az ötös jobb sarkáról jobbal a jobbra eldőlő kapusba lő.

Mircsevszki indította a szép akciót.

36. perc Jovanovics balról éles szögből ellő a kapu előtt remek akció és Vukics okos passza után, de a másik oldalon érkezik Cvetkovics, az ötös jobb sarka elől jobbal középre ad, SZTEFAN VUKICS jobbal a bal sarokba lő, félmagasan. 1–0!

35. perc Jovanovics balról Vukics elé passzol, de közbelép a védő.

Egy kis örökmérleg: 2 meccs, egy TSC-sikerrel és egy iksszel, 7, ill. 4 góllal.

29. perc FÖLÉ,
Mircsevszki adja be balról jobbal a szögletet, a kapus elalszik, de Sztojkovics egy méterről a léc fölé lő.

28. perc Mircsevszkit felrúgja a 16-os bal sarka előtt Szrnics, a sértett jobbal 24-ről a sorfalba lő, Cvetkovics ballal 28-ról a léc alá lőne, az ötösön sarokkal ment Ivanovics!

24. perc Jovanovics remekül veszi le mellel Djakovac keresztpasszát a 16-oson belül, de les. De mindegy, a visszatett labdát Mircsevszki 18-ról egy védőbe rúgja.

19. perc Sztojkovics balról középre ad, az ötös elől a léc fölé teszi a labdát Mircsevszki!

18. perc Cvetkovics most nem variál, jobbról befelé cselez, ballal 19-ről lő, de blokkol az előtte álló Ivanovics.

15. perc Cvetkovics-korner jobbról, varia... Djakovacnak odalépnek. Nem, les...

14. perc Mircsevszki balról remekül emel az ötösre egy szabadrúgást, ki nem találnák, ki fejeli ki!

13. perc Mircsevszki indítja a jobb oldalon felfutó Jovanovicsot. Kirúgás.

12. perc Sztojkovics beadása után Varjacsics kirúgja a labdát az ötös és Vukics elől, Mircsevszki beadása rossz. Djakovac visszaívelné a labdát jobbról a kapu elé, de ebben is beleér a nagyon pörgó Varjacsics.

7. perc Barjacsics rosszul talál el fejjel egy jobb oldali szögletet az ötösön.

6. perc Sztojkovics passzol jobbra Jovanovicshoz, de rossz a levétel az ötös jobb sarkánál.

4. perc Hajtós mezőnyharccal, és egy szép Varjacsics-csellel. Öt fővel védekeznek a vendégek, aztán átváltanak 4–3–3-ba.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak tiszta sötétkékben (fehér csíkokkal), a vendégek tiszta vörösben.

Fotó: FK TSCMilutin Soskicsra emlékeznek a csapatok és a nézők, a Partizan egykori kiváló kapusa 84 éves volt, amikor négy nappal ezelőtt elhunyt.

Szól a Nélküled.  Majd az Itthon vagyunk! c. kórus.


A TSC nyolc mérkőzésen 13 pontot gyűjtött, míg a Radnicski 1923-nak kilenc pontja van, s jelenleg a 11. helyet foglalja el a tizenhat csapatos szerb bajnokságban.

Kitartónak és türelmesnek kell lennünk, hogy megnyerjük a mai mérkőzést – mondta a TSC trénere.

Tisztában van ezzel Zsarko Lazetics is, ugyanis a hazaiak vezetőedzője, aki a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón elmondta, egy nagyon szervezetten védekező együttes ellen kell folytatniuk a jó szereplést, amely a Csukaricski ellen – a döntetlen helyett – győzelmet érdemelt volna.

A negyedik helyen álló topolyaiak a találkozó esélyesei, de nem szabad elfelejteni, hogy a TSC Arénában a vendégcsapatok szinte minden esetben csak a védekezéssel törődnek, így ezúttal sem lesz könnyű dolga a hazaiaknak, ha be szeretnék gyűjteni a győzelemért járó három pontot.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A TSC–RADNICSKI MÉRKŐZÉS ONLIVE KÖZVETÍTÉSÉBEN!