A Topolya két gólt lőtt a Partizánnak, de kikapott

Vágólapra másolva!
2022.11.06. 19:17
null
Itt még az első gólt ünnepelte a Topolya (Fotó: TSC)
A harmadik Topolyai SC a tabella 2. helyén álló Partizan Beogradot fogadta a szerb élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Szuperliga) 18. körének vasárnapi mérkőzésén. A hazaiak hiába szerezték meg korán a vezetést, 3–2-re kikaptak a Partizantól a forduló rangadóján.

SZERB SZUPERLIGA

18. FORDULÓ
Topolyai SC–Partizan 2–3
(1–1)
Topolya,
TSC Aréna. V:Zsivkovics.
TSC: V. Ilics – Petrovics, Antonics, Sztojics, Sztojkovics (Miloszavljevics, 78.) – Cvetkovics, Kuveljics (Tomanovics, 78.), Djakovac – L. Ilics, Jovanovics (Mircsevszki, 71.) – Ratkov (Vukics, 71.). Vezetőedző: Zsarko Lazetics.
Partizan: Popovics – Szanicsanin, Vujacsics, M. Ilics (Bazsdar, a szünetben) – Urosevics, Fejsza, Natho (H. Traoré, 88.), Zsivkovics – Pantics (Menig, a szünetben), Diabaté (Lutovac, 90+4.) – Ricardo Gomes (Pavlovics, 88.). Vezetőedző: Gordan Petrics.
Gólszerző: Ratkov (2.), Mircsevszki (80.), ill. Natho (42.), Szanicsanin (70.), Urosevics (85.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Egy remek iramú mérkőzésen nem sikerült pontot szereznie a Topolyai SC-nek a belgrádi Partizan ellen: a szerb Szuperliga 18. fordulójában a TSC Arénában megrendezett mérkőzésen a vendégek 3–2-re nyertek, s négypontosra növelték előnyüket az észak-bácskaiakkal szemben.

Nem is kezdődhetett volna jobban a találkozó a TSC szemszögéből, ugyanis a hazai csapat már a második percben megszerezte a vezetést: Ifet Djakovac egy remek kiugratás után elvitte a labdát Popovics kapus mellett, de mivel kisodródott, nem lőtt, hanem az érkező Petar Ratkovhoz passzolt, aki előtt a védő elcsúszott, így a csatár 12 méterről a ballal a kapu jobb oldalába lőtt. A kapott gól teljesen összezavarta a vendégeket, akik nem tudtak egy épkézláb támadást sem összehozni – emberemlékezet óta nem esett meg velük, hogy mindössze harmincöt százalékban birtokolták a labdát az első félórában. A TSC magabiztosan őrizte előnyét, a belgrádiak felívelései nem okoztak problémát a hazai védelemnek, amely remekül végezte a feladatát.

Egészen a 42. percig, amikor Ricardo Gomes kapott és tartott meg egy labdát a tizenhatoson belül, majd a kapuval szemben álló Nathónak készítette le lövésre, az izraeli légiós pedig tizenhét méterről a bal alsóba lőtt. Veljko Ilics hiába nyújtózkodott, nem védhette a hihetetlenül pontos lövést.

A 70. percben Szanicsanin találatával a fővárosiak már a vezetést is átvették, de tíz perccel a mérkőzés vége előtt egy remek TSC-akció során Milos Cvetkovics lőtt erősen középre a jobb szélről, s a csereként beállt Martin Mircsevszki mindenkit megelőzve a rövid sarokba gurítva egyenlített. A 85. percben a Partizan 25 méterről végezhetett el egy szabadrúgást, s Szlobodan Urosevics ballal a bal felsőbe lőtt, Veljko Ilicsnek esélye sem volt, a labda a kapufától pattant a kapuba. A mérkőzés végén Sztefan Vukics előtt adódott egy hatalmas egyenlítési lehetőség, de a csatár rosszul találta el a labdát, így maradt a 2–3.

A következő, idei utolsó fordulóban a TSC a tizenegyedik helyen álló nisi Radnicskit fogadja, előtte azonban még vár egy kupamérkőzés Zsarko Lazetics kiválasztottjaira, akik november 9-én a pancsovai Zseleznicsart fogadják a TSC Arénában.

PERCRŐL PERCRE

90+4. perc: vége a mérkőzésnek!

90+4. perc: Diabaté le, Alekszandar Lutovac be.

Négy perc a ráadás.

90. perc: Vukics hatalmas helyzetbe kerül, 11 méterről lőhet, de rosszul találja el a labdát – minden hazai játékos, élen Vukiccsal, fogja a fejét.

89. perc:Menig lő 12 méterről, Ilics hatalmas bravúrral szögletre tolja.

88. perc: Andrija Pavlovics be, Ricardo le. Hamidou Traoré be, Bibasz Natho le.

87. perc: Antonics késett egy ütemet, sárga lap a jutalma.

85. perc: Szlobodan Urosevics a gólszerző. Natho és Urosevics állt a labda mögé, s 25 méterről ballal a bal felsőbe lőtt, a kapufától pattant befelé a labda. 2–3

85. perc: Luka Ilics is reklamál, ő is sárga lapot kap.

80. perc: Cvetkovics jobb oldali lapos beadására Mircsevszki remekül érkezett, s a rövid sarokba gurított, 2–2

79. perc: Natho és Urosevics is vitázik a játékvezetővel, mindkettő sárga lapot kap.

78. perc: Szasa Tomanovics be, Nikola Kuveljics le, Ivan Miloszavljevics be, Arandjel Sztojkovics le.

75. perc: Mircsevszki kap sárgát, nyújtott lábbal ment a labdára, szerencsére nem találta el Menig lábát.

74. perc: Luka Ilics esett el a tizenhatosban, tizenegyest reklamálnak a hazaiak, de a játékvezető továbbot int.

71. perc: Csatárt cserél a TSC: Sztefan Vukics be, Petar Ratkov le, és Szasa Jovanovics helyére érkezik az észak-macedón Martin Mircsevszki.

70. perc: Natho adja be a bal oldali szögletet, nem tudnak felszabadítani a hazaiak, Szanicsanin pedig tíz méterről a jobb felsőbe bombáz. Djakovac reagált rosszul, ő passzolt Szinisa Szanicsaninhoz. 1–2

69. perc: Cvetkovics figyel, és szögletre fejeli ki a beadást.

64. perc: Bazsdar lő 17 méterről, de a hazaiak szerencséjére egy méterrel a bal kapufa mellett hagyja el a labda a játékteret.

62. perc: Szépen járatta a TSC a labdát, azonban az utolsó passzba hiba csúszott, kicsit erős volt a labda Djakovacnak, aki így nem tudott lőni.

54. perc: Ratkov ível át a bal szélről a jobbra, Cvetkovics remekül találja el, de Urosevics blokkolja a lövést.

51. perc: Kuveljics lépte át a labdát, hogy Ilics lőhessen 16 méterről, azonban a védők számítottak erre, és elvitték a hazai középpályás elől a labdát.

Danilo Pantics le, Queensy Menig be, Mihajlo Ilics le, Szamed Bazsdar be a vendégeknél.

Kezdődött a második félidő!

Vége az első félidőnek!

43. perc:Danilo Pantics kapja a mérkőzés első sárga lapját, miután felrúgta Nemanja Petrovicsot.

42. perc:Egyenlít a Partizan! Natho a gólszerző. Ricardo tartotta meg a labdát a tizenhatoson belül, s a kapuval szemben álló Nathóhoz passzolt, aki 17 méterről a bal alsóba lőtt.

37. perc: Elveszíti a TSC a labdát a saját térfelén, Natho azonnal lecsap rá, Diabatéhoz passzol, aki 14 méterről a rövid sarkot célozza meg, de csúnyán célt téveszt.

34. perc: Ratkov jön hátra és fejeli ki a beívelést.

33. perc: Diabaté becsapja Sztojkovicsot, aki felrúgja. Sárga nincs, de szabadrúgás jár a vendégeknek 30 méterről.

31. perc: Urosevics bal oldali beadásába beleérnek a védők, a labda visszakerül a vendégjátékoshoz, aki kapásból és dühből a lelátóra lövi.

29. perc: Diabaté kezdett szólóba, de Antonics és Sztojkovics együttes erővel megállították.

A statisztika is alátámasztja a látottakat: 65 százalékban birtokolja a labdát a TSC.

22. perc: Ilics tette vissza az érkező Ratkov elé a labdát, a csatár 16 méterről leadott lövését azonban a védők blokkolták.

21. perc: a Partizan nem tud akciót indítani, a TSC hét játékossal támadja le a vendégeket, akik kénytelenek felívelni a labdákat, de azokra mindig a hazaiak csapnak le.

A korábbi tizenhét bajnoki mérkőzésen a TSC sosem kapott gólt az első negyedórában, ez a sorozat a Partizan ellen sem szakadt meg.

13. perc: Djakovac adott egy hajszálpontos passzt Szasa Jovanovicsnak, aki azonban két védő gyűrűjében lövéssel próbálkozott, de azt blokkolták a vendégjátékosok.

Még negyedóránál sem járunk, a Partizan szurkolói már követelik a vezetőség lemondását.

10. perc: Pantics Uroseviccsel kényszerítőzött, de Antonics blokkolta a 17 méterről leadott lövést.

Kicsit sem ijedt meg nagynevű riválisától a TSC, szépen járatják a labdát a középpályán, többször brazilos megoldásokkal hozzák zavarba a vendégjátékosokat.

6. perc: Natho ívelte be a szabadrúgást, de a hazai védőknek sikerült kifejelniük a labdát.

2. perc: gól vezet a TSC, Petar Ratkov a gólszerző. Djakovac kapott egy remek kiugratást középen, elvitte a labdát a kifutó Popovics mellett, de mivel nagyon kisodródott, így nem lőtt kapura, hanem visszagurította Ratkovnak, aki tizenkét méterről a kapu jobb oldalába lőtt. 1–0

1. perc: A TSC kezdte a mérkőzést.

Kékben a hazaiak, fehérben a vendégek.

ELŐZMÉNYEK

A TSC Arénában rendezik este fél nyolctól meg a szerb Szuperliga 18. fordulójának rangadóját, amelyen a harmadik helyezett Topolyai Sport Club a második helyen álló Partizant fogadja.

„Ideális feltételek mellett és egy kiváló pillanatban lépünk pályára a belgrádi fekete-fehérek ellen, hiszen tizenhárom mérkőzés óta nem veszítettünk, az idényben mindössze egyszer veszítettünk, úgyhogy megemelem a kalapom a játékosaim előtt – mondta Zsarko Lazetics. A TSC vezetőedzője hozzátette, az előző fordulóban, a Javor elleni idegenbeli mérkőzésen, amelyet ugyan minimális arányban megnyert, a csapat nem úgy teljesített, mint korábban, s a Partizan ellen hasonló hibákat nem lehet majd büntetlenül elkövetni.

A vezetőedző nem számíthat a Javor elleni mérkőzés lefújása után piros lapot begyűjtő Josip Calusicra, a többiek azonban egytől egyig bevethetők a belgrádiak ellen, akik a rossz rajt után egyre jobban játszanak.

„A Partizan egy kiváló együttes, s ezúton is szeretnék gratulálni Gordan Petrics kollégámnak, aki remek munkát végez, s ennek meg is lett az eredménye, hiszen a Partizan kiharcolta a Konferencia Ligában a továbbjutást, vagyis tavasszal is ott lesznek a nemzetközi kupaporondon” – nyilatkozta Lazetics, aki szerint egyértelmű, hogy a Partizan a mai meccs esélyese, de a topolyaiak mindent megtesznek majd, hogy borsot törjenek a belgrádi ellenfelük orra alá.

A harmadik helyezett TSC tizenhét mérkőzésen harminchat pontot gyűjtött, míg a Partizan tizenhatszor lépett pályára a bajnokságban, s harminchét ponttal a második helyen várja a találkozót.

KÖSZÖNTJÜK ÖNÖKET A TOPOLYA–PARTIZAN BEOGRAD LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ÉLŐ, SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik