Topolya: megszületett a régen várt siker!

TŐKE JÁNOS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)TŐKE JÁNOS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)
Vágólapra másolva!
2022.08.21. 18:00
null
Végre hazai siker! (Fotó: FK TSC/Facebook)
Egy vereség és egy gól nélküli döntetlen után a Topolyai SC saját közönsége előtt fogadta az újvidéki Mladoszt GAT együttesét a szerb Szuperliga 7. fordulójában. Az észak-bácskai együttes amérkőzésen folyamatosan bizonyította, hogy ezúttal nem okoz neki gondot elviselni az esélyes szerepét, és 3-0-ra nyert. Ezzel megszerezte első hazai győzelmét a bajnokságban.

SZERB SZUPERLIGA
7. FORDULÓ
Topolyai SC–Mladoszt GAT 3–0 (2–0)

Topolya, TSC Aréna, 2000 néző. Vezette: Szimovics
TSC: V. Ilics – Miloszavljevics (Tomanovics, 66.), Calusic, Sztojics, Cvetkovics – Kuveljics, Mircsevszki (Sztanojev, 66.) – N. Petrovics, Djakovac (Krsztics, 88.), Sz. Jovanovics (Spalek, 78.) – Ratkov. Vezetőedző: Zsarko Lazetics
Mladoszt GAT: Milojevics – M. Ilics (Katanics, 72.), V. Kovacsevics, Mandics, Mladjovics – No. Makszimovics (Jocsics, 72.), Maricsics (N. Sztankovics, 62.) – Szekulics (Karacs, 62.), I. Babics, Popovics – Miroszavljev. Vezetőedző: Alekszandar Linta
Gólszerző: No. Makszimovics (13. – öngól), Djakovac (40.), Ratkov (75.)

Nem sok hiányzott, hogy a TSC már az 5. percben megszerezze a vezetést, ugyanis a vendégek kapusa, Milojevics a tizenhatoson kívül állva szerette volna kirúgni a labdát, de Ratkovot találta el, azonban a labda olyan gellert kapott, hogy habár elhaladt a gólvonal előtt, de kifelé kanyarodott.

Sokat nem kellett várni a hazaiak első találatára, ugyanis a 13. percben az öt méterről elvégzett közvetett szabadrúgásnál Mircsevszki Djakovacnak gurította le a labdát, aki a kapu jobb sarkát célozta meg. Miroszavljev kirúgta a labdát, de csapattársát, Novica Makszimovicsot találta el, akinek a lábáról a labda a gólvonal mögé pattant.

A 32. percben Milojevics két pazar védéssel még életben tartotta a Mladosztot, ugyanis előbb Jovanovics közeli próbálkozását hárította, aki utána okosan középre emelte a labdát, pontosan Djakovac elé, aki a bal alsót célozta meg, de a Mladoszt GAT kapusa ezt a lövést is hárította. A 40. percben aztán már ő is tehetetlen volt, ugyanis Jovanovics passzából IfetDjakovac lódult meg a jobb oldalon, s öt ellenfelet faképnél hagyva középre cselezte magát, majd 10 méterről ballal a kapu jobb oldalába lőtt.

A második játékrész elején a TSC érezhetően visszavett a tempóból, a vendégek pedig igyekeztek ezt kihasználni, de a hazaiak védelme svájci óra pontosággal végezte a munkáját. Az 55. percben nem sok hiányzott, hogy háromgólos legyen a TSC előnye, ugyanis Jovanovics remekül ívelt Ratkov elé, aki csak gyengén ért a labdához, így kihagyta a mérkőzés legnagyobb helyzetét. Nyolc perccel később Petrovics adott be balról, pontosan Ratkov fejére rajzolta a labdát, a csatárnak azonban ezúttal sem jött össze a gól, mivel a fejese fél méterrel a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret.

A 75. percben aztán megtört a jég, Sztanojev kihasználta, hogy a védők egymásra várnak, és lecsapott a labdára, az emelése elakadt a vendégek kapusában, de a labda pontosan PetarRatkov elé került, aki egy csel után besétált az üres kapuba.

A TSC a három pontnak köszönhetően feltornázta magát a táblázat harmadik helyére, s csak a 15 pontos Crvena zvezda és a Csukaricski (13 pont) előzi meg a topolyai együttest, amely 12 pontot gyűjtött. A 8. fordulóban a TSC Szabadkára utazik, ahol a 7. helyen álló Szpartak lesz az ellenfele.

PERCRŐL PERCRE

90+4. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+2. perc Ctekovics a bal sarok előtt, de szerelik, a szögletet ő adja be, Sztojics hétről fejel, de véd a jobb sarok előtt Milojevics.

Három perc a ráadás.

88. perc Vukasin Krsztics be, Djakovac le.

82. perc Karacs tekeri a 18 méteres szabadrúgást jobbal a léc fölé. Djakovac meg ballal, 11-ről lövi a léc fölé Tomanovics jobb oldali beadását!

81. perc Nemanja Sztojics kiugrott a sorfalból, sárga lap, ilyet kapott a Popovicsot felrúgó Milos Cvetkovics is előtte. Majd nagy, közös vitatkozás.

78. perc Nikolas spalek jött be szasa jovanovics le szlobodan sztanojlovics állt be ratkov helyére

78. perc Nikolas Spalek be, Jovanovics le.
78. perc Nikolas spalek jött be szasa jovanovics le szlobodan sztanojlovics állt be ratkov helyére
75. PERC ITT A GÓL, Sztanojev az ötös bal sarka elől ballal a kapusba lő egy kontra végén, a kipattanó PETAR RATKOVÉ, aki higgadtan kicselezi a vele szemben álló védőt, és ballal két lépésről az üres kapuba lő. 3–0!

74. perc Popovics 12-ről a léc fölé fejel egy jobbról középre szálló beadást.

69. perc Hopp, Ilics kapus kikapja a jobb alsó elől Makszimovics jobblábas, 13 méteres lövését!

Alighanem Petrovics megy egy sorral hátrább, a jó öreg Tomanovics nem jobbhátvéd, hanem középső középpályás.

67. perc Sztanojev jobbal a jobb alsó mellé lő 12-ről, kissé jobbról, az ötösön éppen csak lemarad a labdáról a bevetődő Ratkov.

66. perc Szasa Tomasevics be, Miloszavljevics le, Jug Sztanojev meg Mircsevszkit váltja.

64. perc Popovics ballal 18-ról a léc fölé lő, egy ölnyivel.

62. perc Ratkov ezt is kihagyja, Petkovics ad be balról ballal, az ötös jobb sarkáról a bal alsó mellé fejeli a labdát az ék!

59. perc Hopp, a 16-os jobb sarka elől Cvetkovics jobbal millimterekkel a lő a rövid, azaz a bal felső mellé! Nagyot repült a kapus, de ezt nem érte volna el.

55. perc Jovanovics ívelésébe az ötös bal sarka előtt jobbal nagyon gyengén ér bele Ratkov, fogja a labdát a kivetődő kapus. ZICCER VOLT!

Csak névrokonok.

49. perc Martin Mircsevszki összekoccintja a mellette elfutó Szekulics lábát, sárga lap. Ilics beadása a hazai kapusé, Ilicsé.

47. perc Szekulics és Makszimovics beadása is veszélyes, de figyelnek a hazai bekkek.

46. PERC CSERE NINCS, FOLYTATJUK!


A hazaiak legértékesebbje a kispadon ül: ő a szlovák válogatott kerettag Nikolas Spalek.

Nem játszik ma a vendégek legjobbja, az U21-es válogatott szélső, Andrija Radulovics.

A két csapatnak ez az első tétmérkőzése egymással.

45+2. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

Egy perc a ráadás csak.

Djakovac az első gólját szerezte az idényben. Másfelet...

44. perc Sárga lap a Djakovacnak odalépő Miroszlav Maricsicsnek.

43. perc Cvetkovics nagyot esik a 16-os előtt... tovább. Felpattan, beadja, Mircsevszki jobbal öt méterről a kapus elé töri a labdát. Ziccer volt!

40. PERC DE MEGÉRTE VÁRNI, Jovanovics passzából a 16-os jobb sarkánál IFET DJAKOVACBÓL kitör a benne élő Zico, öt védő mellett is elviszi balra a labdát, és ballal a jobb alsó sarokba lő, hat méterről, picit balról. 2–0!

40. perc Hosszas mezőnyjáték...

32. perc MICSODA VÉDÉS, Jovanovics jobbal hétről a jobb alsóba lőné Petkov passzát, de véd a kapus, Jovanovics balról okosan visszagurítja az ötös másik sarka előtt érkező Djakovacnak a labdát, de a jobblábas próbálkozást kiszedi a bal sarok elől nagy vetődéssel Milojevics.

31. perc Ilics ellöki a felezőnél a kontrázó Cvetkovicsot, és maga is csodálkozik, hogy nem kap sárga lapot...

29. perc Petrovics lő estében a jobb alsó mellé nyolc méterről, Miloszlavjevics bal oldal beadása után.

27. perc Szasa Jovanovics ellöki Makszomovicsot, sárga lap.

23. perc Hazai fölény, rossz beadásokkal, M. Ilics balról középre teker a hazai kapu elé egy szabadrúgást, ez sem veszélyes. Makszimovics hatalmasat rúg a jobb jobb oldalon megiramodó Petkovics alá, szabadrúgás.

19. perc Nincs bent, Jovanovics jobb oldali beadása elsuhan az ötösre bevetődő Ratkov előtt, majd Ratkov jobbal 10-ről a bal alsó felé rúgja meg Mircsevszki jobbról érkező lapos beadását, de vetődve fogja a labdát Milojevics.

17. perc Szekulics bal oldali beadását a bal alsó mellé fejelik a hazai védők.

Makszimovicsnak szerencséje, hogy nem Véber György már a mestere...

13. perc Na nézzük, hárman a labda mögött, 10-en a sorfalban...ÉS GÓL, IFET DJAKOVACNAK gurítja hátra Cvetkovics, a tízméteres, ballábas lövés a bal alsóba pattan. DE HOGYAN? Miroszlavjev ballal kirúgja elvetődve a labdát a gólvonalról, éppen az előtte álló NOVICA MAKSZIMOVICSRA, akiről a bal alsóba pattan a labda. 1–0!

11. perc Ennek örömére Ilics hazaadja Djakovac beadását Ratkov elé, közvetett szabadrúgás az ötös jobb sarkáról.

Ki ne emlékezne rá?! A 34 éves középpályás 2013-ban eltöltött egy idényt a Lombard Pápában!

10. perc Petrovics jobb oldali beadását kirúgja középről Makszimovics.

9. perc Jovanovics nagyot harcol a jobb szélen Iliccsel, a vendégvédő nyer. 2-es mezben balbekk.

6. perc A Cvetkovics-féle korner után jobbal 19-ről, középről a léc fölé lő Mircsevszki. Az északmacedón szélső ma középső középpályásként játszik.

Bal lábbal ért bele a 16-oson nagyot ugró légiós, és a labda hatalmas pörgésbe kezdett, ezért susogott el a bal alsó sarok mellett!

5. perc NINCS BENT,
a vendégkapus ki akarta rúgni a labdát, és Ratkovot találta el, de a gólvonal előtt elhaladt a labda, a bal sarok mellett.

1. perc Bekezdett a TSC, Jovanovics harcolt ki egy jobb oldali szögletet, amelyet Cvetkovics adott be, de a védők kifejelték a labdát.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak tiszta kékben, a vendégek piros-fehér mezben és piros nadrágban.

21 Celsius-fok, ideális futballidő.

Együttese a Javor-Matisztól és a belgrádi Partizantól is egy góllal veszített, s Lazetics szerint már ez is jelzi, hogy játékosainak nem lesz könnyű dolguk a mai találkozón.

A vendégek kispadján az az Alekszandar Linta ül, akit a TSC vezetőedzője, Zsarko Lazetics igen sokra tart és becsül: Linta az első két fordulóban a szurdulicai Radnikot vezette, de ez az együttműködés tiszavirág életű volt, s az elmúlt két fordulóban már a Mladoszt edzőjeként tevékenykedett.

„Azokra a feltételekre, amelyek között dolgozhatunk, nem úgy tekintünk, hogy alapból járnak, s bebizonyítjuk majd, képesek vagyunk elviselni az esélyesség terhét, amely korábban néhány mérkőzésen – az eredményt látva – nem éppen volt a kedvünkre. A pályán látott játék alapján senki nem nőtt fölénk, s amíg ez így van, teljes vállszélességgel állok a fiúk mögött” – mondta Lazetics, aki hozzátette, a két hazai mérkőzésen szerzett mindössze egy pont ellenére előkelő helyen áll a TSC, s bízik benne, hogy a 13. helyezett Mladoszt ellen megszerzi első hazai győzelmét a bajnokságban.

Az idegenben szerzett nyolc pontnak köszönhetően a hatodik helyezett topolyai együttes ma 18 órakor az újvidéki Mladoszt együttesét fogadja a TSC Arénában, s minden feltétel adott, hogy az észak-bácskai együttes megszerezze hazai első győzelmét.

A szerb Szuperliga eddig megrendezett hat fordulójában kétszer játszott saját közönsége előtt a Topolyai Sport Club, de egyszer sem sikerült nyernie: a Javor-Matisz elleni gól nélküli döntetlent a Novi Pazar elleni 1–0-s vereség követte.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik