Vezetett, mégsem tudott nyerni otthon a Topolya

Vágólapra másolva!
2022.10.22. 19:32
null
Fontos meccsen ikszelt a Topolya (Fotó: FK TSC/Facebook, archív)
A Topolyai SC 1–1-es döntetlent játszott a Csukaricskivel a szerb élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Szerb Szuperliga) 16. fordulójának szombati játéknapján.

 

SZERB SZUPERLIGA
16. FORDULÓ
Topolyai SC–Csukaricski 1–1
(1–0)
Topolya, TSC Aréna. V: A. Zsivkovics
TSC: Ilics – Calusic, Petrovics, Antonics, Sztojkovics – Sztojics, Ilics – Cvetkovics, Djakovac, Jovanovics – Ratkov. Vezetőedző: Zsarko Lazetics
Csukaricski: Micsovics – Rogan, Drezgics, Kovacsevics, Tosics – Owusu, Jankovics, Kovacs, Sissoko, Ivanovics – Badamosi. Vezetőedző: Dusan Kerkez
Gólszerző: Ratkov (25.), ill. Drezgics (50.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Hatalmas iramot, sok helyzetet, két gólt és döntetlent hozott a Topolyai SC és a belgrádi Csukaricski összecsapása a szerb Szuperliga 16. fordulójában. A harmadik helyért harcoló csapatok a TSC Arénájában zuhogó esőben megosztoztak a pontokon: a vége 1-1 lett, ami az egész mérkőzés képét figyelembe véve igazságos eredménynek mondható.

A hazai pálya előnyét élvező Topolya azonnal mezőnyfölényt harcolt ki, s sorozatban alakította ki a helyzeteket, ám a vendégek kapusa, Novak Micsovics többször is bravúrral hárított. A 25. percben aztán már ő is tehetetlen volt, ugyanis Luka Ilics bal oldali szöglete után Petar Ratkov ugrott a legmagasabbra, és öt méterről a kapuba fejelte a labdát. A kapott gól után sem vett vissza az iramból a TSC, s a 28. percben előbb Nemanja Sztojics, majd tíz másodperccel később Szasa Jovanovics lövését öklözte ki a vendégek kapusa. Az első félidő utolsó percében Sztojics került százszázalékos helyzetbe, de hat méterről leadott lapos lövését a vendégek kapusa csodával határos módon megállította.

A második félidő ötödik percében Djordjevics szöglete után Uros Drezgics ugrott a legmagasabbra, és hat méteres fejesével egyenlítettek a vendégek. A hátralevő negyven percben mindkét együttes igyekezett megszerezni a győzelmet jelentő gólt, de ez végül se a TSC-nek, se a Csukaricskinak nem sikerült, így 1-1-es döntetlennel ért véget a mérkőzés.

A TSC tizenhat mérkőzésen 33 pontot gyűjtött, s a harmadik helyen áll a tizenhatcsapatos bajnokságban: Zsarko Lazetics együttese a következő fordulóban a lucsáni Mladoszt vendégeként lép pályára, utána pedig a belgrádi Partizan vendégszerepel a TSC Arénában.

 

PERCRŐL PERCRE

VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK!

90. perc: három perc a ráadás!

87. perc: Ilics adja be a szögletet, Tomanovics az oldalhálóra fejeli a labdát.

82. perc: Egy kis kakaskodás és lökdelődzés a Csukaricski szabadrúgása előtt, a játékvezetőnek és a csapattársaknak kell megnyugtatniuk Sztojicsot és Badamosit.

78. perc: Arandjel Sztojkovics jön le, Szasa Tomanovics érkezik, Petar Ratkov helyére Sztefan Vukics áll be.

76. perc: Uros Drezgics le, Nikola Vujadinovics be a vendégeknél.

73. perc: Ahogy közeledik a mérkőzés vége, egyre paprikásabb a hangulat, ezúttal Ndiaye kap sárgát, mert nem engedte elvégezni a szabadrúgást.

70. perc: A csereként beállt Ndiaye azonnal be is mutatkozik: kilenc méterről fejel, fél méterrel ment kapu mellé.

67. perc: Nemanja Tosics fejberúgja Ratkovot, ő is besárgul.

66. perc: Sztefan Kovacs helyére Nikola Petkovics, Samuel Owusu helyére pedig Ndiaye jön.

64. perc: Sissoko csak szabálytalanul tudja megállítani a kapura törő Djakovacot, amiért sárga lapot kap. Milos Cvetkovics még odaszól valamit a játélvezetőnek, amiért ő is kap egy sárgát.

59. perc: Arandjel Sztojkovics ellen ítél szabálytalanságot a játékvezető, ő mérgében elrúgja a labdát, amiért sárga lapot kap.

57. perc: Cvetkovics ível át a jobb oldalról a másik oldalra, azonban Sztojics és Petrovics egymást zavarják, végül az utóbbi lőne, de nem találja el a labdát.

50. perc: 1–1! Uros Drezgics a Partizan után a TSC ellen is betalál. Djordje Ivanovics adja be a jobb oldali szögletet és Drezgics a jobb felső sarokba fejeli a labdát, a lécről pattant a kapuba a labda.

FOLYTATÓDIK A MECCS!

Vége az első félidőnek – Micsovics bravúrjainak köszönhetően csak egy góllal vezet a TSC az első negyvenöt perc után.

45. perc: Sztojicsról elfeledkeznek a védők, hat méterre a kaputól lő, de Micsovics belevetődik a lövésbe, és ő se tudja hogyan, de sikerül hárítania.

38. perc: Owusu reklamálásért kap sárgát.

36. perc: Uros Drezgics rántja le Ifet Djakovacot, jár érte a sárga lap.

33. perc: Lucsics lő nyolc méterről, Ilics bravúrral szögletre ment.

31. perc: Cvetkovics cselezget a tizenhatosban, majd ballal lő, de nem találja el a kaput.

28. perc: Tíz másodpercen belül kétszer véd a vendégek kapusa: előbb Sztojics, majd Jovanovics lövését hárítja.

25. perc: GÓÓÓL! Nemanja Petrovics harcol ki szögletet, Luka Ilics beadását Petar Ratkov fejeli öt méterről a kapuba. 1–0

22. perc: Tosics próbálkozik lövéssel 27 méterről, Ilics, a TSC kapusa azonban figyel, és magabiztosan öleli magához a labdát.

Egy kis örökmérleg: három TSC-győzelem, három döntetlen, két Csukaricski-siker.

17. perc: Ivanovics veszélyeztet 15 méterről, de erős lövése pontatlan.

16. perc: Sztefan Kovacs becsúszása ütemet téveszt, a labda helyett Nemanja Petrovics lábát találja telibe, jogos a sárga lap a vendégek csapatkapitányának.

14. perc: Badamosi fejel tíz méterről, Veljko Ilicsnek sikerül kitornáznia a jobb alsóba tartó fejest.

12. perc: Jankovics nem tudja folytatni, Vladimir Lucsics áll be a helyére.

10. perc: Aleksza Jankovics maradt lent a földön, súlyosnak tűnik a sérülése.

8. perc: Egy bal oldali TSC-szöglet után Nemanja Sztojics elé pattant a labda, aki 13 méterről irtózatos erővel lőtt méterekkel fölé.

3. perc: Nagy helyzet maradt ki, miután Nemanja Petrovics adott középre, az érkező Petar Ratkov azonban – egy védő szorításában – öt méterről fölé lőtt.

A bajnokság első fordulójában a TSC idegenben 4-1-re győzte le a Csukaricskit – a vendégek négy találatából három rögzített helyzet után született.

Kékben a TSC, fehérben a Csukaricski – a vendégek kezdték a meccset.

ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

ELŐZMÉNYEK

A dobogós hely megőrzése szempontjából vív ma nagyon fontos találkozót a Topolyai Sport Club: az észak-bácskai együttes a TSC Arénában 19:30-tól a harmadik helyért zajló versenyfutásban a legnagyobb vetélytársát, a belgrádi Csukaricski együttesét fogadja a szerb Szuperliga 16. fordulójában.

Zsarko Lazetics, a TSC vezetőedzője tisztában van azzal, hogy a soron következő mérkőzésük mennyire nehéz lesz, ahogy azzal is, hogy a Csukaricski egy remek csapat és egyben nagyon kellemetlen ellenfél is. A TSC tizenöt, a Csukaricski pedig tizennégy mérkőzésen lépett pályára a bajnokságban, s a mai találkozó előtt a topolyaiaknak három ponttal van többjük, mint a belgrádi ellenfelüknek, amely az előző fordulóban 3-2-re veszített a második helyen álló Partizan vendégeként.

– A Csukaricski az előző két idényben is bronzérmes volt, ami bizonyítja, hogy folyamatosan jól dolgoznak – mondta az ellenfélről Lazetics, aki hozzátette, a játékosainak azt mondja majd, hogy élvezzék a játékot, hiszen saját közönségük előtt lépnek pályára.

A bajnokság élcsoportja:
1. Crvena zvezda 38 pont (14 mérkőzés), 2. Partizan 33 (14), 3. TSC 32 (15), 4. Csukaricski 29 (14), 5. Novi Pazar 26 (15), 6. Vojvodina 23 (15)...

ÜDVÖZÖLJÜK OLVASÓINKAT A TOPOLYA–CSUKARICSKI LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ÉLŐ, SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik