Négy gól, két kiállítás: a Crvena zvezda legyőzte a Topolyát

TŐKE JÁNOSTŐKE JÁNOS
Vágólapra másolva!
2021.03.03. 15:55
null
Négy gól, két kiállítás: a Crvena zvezda legyőzte a Topolyát (Fotó: FK TSC)
A szerb élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Szuperliga) 25. fordulójának szerdai játéknapján a Topolyai SC 3–1-re kikapott a címvédő és listavezető Crvena zvezdától.

SZERB SZUPERLIGA
25. FORDULÓ
Topolyai SC–Crvena zvezda 1–3 (Lukics 58. – 11-esből, ill. Pavkov 54., 71. Kanga 68. – 11-esből)
Kiállítva: Tomanovics 67., ill. Gajics 57.

ÖSSZEFOGLALÓ

Érvényesült a papírforma a szerb Szuperliga 25. fordulójában: az éllovas és címvédő Crvena zvezda 3–1-re nyert a Topolyai SC ellen a Zentán megrendezett mérkőzésen, amelyet mindkét csapat tíz emberrel fejezett be.

A kevés helyzetet, de nagy iramot hozó első félidő után a második játékrészben négy gól is született: előbb a csereként beállt Milan Pavkov szerezte meg a vezetést a vendégeknek (0–1), ám csak pár percig örülhettek a belgrádiak, ugyanis az 57. percben Milan Gajics szabálytalanul állította meg Djuro Zecet, amiért piros lapot kapott, a jogosan megítélt büntetőt pedig Nenad Lukics értékesített. 1–1

Tíz perccel később hasonló helyzet volt, csak a másik oldalon: Szasa Tomanovics kapott piros lapot, és a Zvezda végezhetett el tizenegyest, amelyet Guélor Kanga gólra váltott, igaz, nem sok kellett, hogy Nenad Filipovics hárítson (1–2).

A 3–1-es vendéggyőzelmet Pavkov állította be a 71. percben, amikor egy jobb oldali akció végén közelről a kapuba pöckölte a labdát.

A TSC 25 forduló alatt 38 pontot gyűjtött, s ezzel a hetedik helyen várja a vasárnapi mérkőzést, amikor Nisben lép pályára az együttes a helyi Radnicski ellen.

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+4. perc: Véget ért a mérkőzés, a Crvena zvezda 3–1-re legyőzte a Topolyát.

90. perc: Négy perc a ráadás.

90. perc: Tumbaszevics cselezgetett a tizenhatos bal oldalán, végül lövésre szánta el magát, de csúnyán fölé lőtt.

80. perc: TSC-cserék, Mihajlo Banjac le, Dejan Milicsevics be, Nenad Lukics le, Petar Ratkov be.

78. perc: Kettős változtatás a vendégeknél is, Mirko Ivanics le, Radovan Pankov be, Milan Rodics le, Marko Gobeljic be.

77. perc: Kettős csere a TSC-nél, Janko Tumbaszevics be, Jug Sztanojev le, Nemanja Tomasevics be, Ifet Djakovac le.

74. perc: Mezőnyfölénybe került a TSC, azonban az akció végén nem volt senki, aki a középre lőtt labdára érkezett volna.

71. perc: GÓL! EZ IS BENT VAN! Milan Pavkov volt eredményes egy jobb oldali akció végén, középről a kapuba pöckölte a labdát. 1–3

68. perc: GÓL! ISMÉT VEZETÉST SZERZETT A ZVEZDA! Guélor Kanga a jobb alsó sarokba lőtt – Filipovics még belekapott a labdába, de az erős lövést nem tudta hárítani. 1–2

67. perc: És a Topolya is megfogyatkozik, Tomanovicsot kiállította a játékvezető.

67. perc: Tizenegyes a Zvezdának! A TSC csapatkapitánya, Tomanovics szabálytalankodott.

63. perc: Négy a négy ellen vezetett ellentámadást a TSC, Milunovics visszahúzta Lukicsot, azonban a bíró továbbot intett, amit a hazaiak hatalmas felháborodással vettek tudomásul.

58. perc: GÓL! EGYENLÍTETT A TSC! Nenad Lukics a kapu közepébe lőtte a labdát, Borjan jobbra vetődött, nem volt esélye. 1–1

57. perc: Villant a piros lap is, Gajicsot kiállították. Lukics áll a labda mögé, a vendégek tíz emberrel folytatják.

57. perc: Tizenegyest kapott a TSC! Teljesen jogosan: Gajics utolsó emberként visszahúzta a százszázalékos gólhelyzetben levő Zecet.

55. perc: Petrovics szólója után Banjac szöglete következhet. Nem volt veszélyes…

54. perc: GÓL! VEZETÉST SZERZETT A ZVEZDA! Egy bal oldali akció végén a csereként beállt Milan Pavkov piszkált bele annyira a labdába, hogy az a bal alsó sarokban kötött ki. 0–1

Elég paprikás hangulatban kezdődött a második félidő, a TSC több furcsa ítéletet is szóvá tett, s a játékvezető előbb Tomanovicsot, majd Filipovicsot is figyelmeztette, hogy fejezzék be a reklamálást.

49. perc: Djakovac kapott sárga lapot szövegelésért.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

Hármas csere a vendégeknél: Alekszandar Katai, Njegos Petrovics és Veljko Nikolics le, Guelor Kanga,Milan Pavkov és Szlavoljub Szrnics be.

ELSŐ FÉLIDŐ

45+5. perc: Véget ért az első félidő, a szünetben gól nélküli döntetlen az állás.

45+5. perc: Zec reklamálásért kapott sárga lapot.

45+2. perc: Lukics 25 méterről elvégzett szabadrúgása után a sorfalban akadt el a labda.

45. perc: Letelt a rendes játékidő, de a sok ápolás miatt 5 perc a ráadás.

40. perc: Lövés! Lukics, Zec, Lukics volt a labda útja, utóbbi kapásból lőtt 14 méterről, ám Borjan védte a jobb sarokba tartó lövést.

39. perc: Filipovics rúgta ki rosszul a labdát, de utána azonnal javította a hibáját.

38. perc: Gyors TSC-akció, amelynek a végén Sztanojev harcolt ki újabb jobb oldali szögletet a hazaiaknak. Zec beadását kifejelték a védők.

37. perc: Óriási bravúrt mutatott be Filipovics! A TSC kapusa Veljko Nikolics erős lövését szedte ki a léc alól, és ütötte szögletre.

35. perc: A mérkőzés legnagyobb helyzetét hagyta ki a Zvezda! Gajics adott középre a jobb oldalról, és az érkező Ivanics hét méterről csúnyán fölé lőtt.

31. perc: Hatalmas helyzet a Zvezda előtt! Rodics lőtt nyolc méterről, de sikerült a lövését blokkolni.

30. perc: Lukics beadásába piszkáltak bele a védők, a labda pont Sztanojev elé került, aki 16 méterről kapásból azonnal lőtt, azonban elakadt a lövés a vendégvédőkben.

24. perc: Ivanics adott be a bal oldalról, Bent kereste, de magas volt a labdája a légiósnak.

22. perc: És még egy TSC-szöglet jött, ami után a Zvezda gyors ellentámadást indított, a hazaiak szerencséjére nem volt pontos a labda az üresen érkező Bennek.

21. perc: TSC-szöglet a jobb oldalról, majd a balról is.

20. perc: Sztanojev okozott riadalmat a vendégvédők körében, végül Borjan segítette ki a csapattársait.

18. perc: Lukicsot birkózták le a tizenhatos sarkánál, de a szabadrúgás-kombináció nagyon gyengén sikerült, a Zvezda védői szerezték meg a legurított labdát.

15. perc: Nagy helyzet volt! A szöglet után Tomanovics fejelte kapura a labdát, azonban a védőknek sikerült menteniük a rövid saroknál.

15. perc: Lukics harcolt ki egy bal oldali szögletet.

13. perc: Filipovicsnak adtak haza egy pattogós labdát, aki a biztos megoldást választotta, s az oldalvonalon túlra rúgta a labdát.

12. perc: Lukics ütközött Milunoviccsal, utóbbi lent maradt a földön, a vendégek kapusa hangosan bírálta a játékvezetőt, amiért nem ítélt szabadrúgást a Zvezdának.

9. perc: A beadást Sanogo fejelte kapura, azonban a labda másfél méterrel a bal oldali kapufa mellé ment.

8. perc:Damjanovics szabálytalankodott húsz méterre a TSC kapujától, sárga lapot kapott.

7. perc: Zec ugratta ki a bal oldalon Lukicsot, de a partjelző azonnal emelte a zászlaját.

1. perc: Babics ütközött Bennel, előbbi elég méretes ragtapaszt kapott a homlokára.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a hazaiak indították útjára a labdát.

Sötétkékben a hazaiak, piros-fehérben a vendégek.

A TSC kezdőcsapata: Filipovics – Nem. Petrovics, S. Damjanovics, Babics, N. Petkovics – Tomanovics – Zec, Banjac, Djakovac, Sztanojev – Lukics.

A Crvena zvezda kezdőcsapata: Borjan – Rodics, Degenek, Milunovics, Gajics – V. Nikolics, Njegos Petrovics – Ivanics, Katai, Sanogo – Ben Nabouhane.

A játékvezető Novak Szimovics lesz.

A mérkőzést a zentai Városi Stadionban rendezik meg zárt kapuk mögött.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Topolyai SC–Crvena zvezda mérkőzés a szerb Szuperliga 25. fordulójában. Tartsanak velünk!

„Harcoljatok!” – üzenik a kék betyárok az üres lelátóra kifeszített molinón a TSC-játékosoknak
„Harcoljatok!” – üzenik a kék betyárok az üres lelátóra kifeszített molinón a TSC-játékosoknak

ELŐZMÉNYEK

Óriási haditettnek számítana, ha a Topolyai Sport Club a szerb Szuperliga 25. fordulója után is elmondhatná, hogy a tavaszi idényben még nem kapott gólt. Mladen Krsztajics együttese a bajnokság második felében három győzelmet és két döntetlent ért el, ráadásul az ellenfeleknek (Vojvodina, Rad, Zlatibor, Bacska, Metalac) egyetlenegyszer sem sikerült gólt szerezniük ellene. Szerdán azonban a Crvena zvezda érkezik Zentára, a szerb bajnokság éllovasa a liga leggólerősebb klubja, a Milan elleni Európa-liga-meccs során három gólt szerzett, s az olaszok csak az idegenben lőtt több góljuknak köszönhetően jutottak a nyolcaddöntőbe.

A TSC berkeiben mindenki jól tudja, hogy a találkozónak nem ők, hanem az ország legjobb együttese, a címvédő és éllovas belgrádi gárda az esélyese, azonban a tavaszi idényben mutatott eredményes játékot jó előjelnek tekintik a mérkőzés előtt.

„A Crvena zvezda nagyszerűen játszik az utóbbi időben, s ezt nemcsak a szerb bajnokságban, hanem a nemzetközi porondon a Milan ellen is bizonyította. Jó formában van, de ez ránk is igaz, öt meccs óta veretlenek vagyunk, gólt sem kaptunk, úgyhogy jó iramú bajnoki mérkőzést várok” – nyilatkozta Mladen Krsztajics, akinek a véleményével Faragó Szilárd kapusedző is egyetértett.

„Ha a táblázatra vetünk egy pillantást, azt látjuk, hogy a hatodik helyezett fogadja az éllovast, így okkal nevezhetjük ezt a mérkőzést rangadónak. Reálisan nézve azonban a belgrádi piros-fehérek mindenki előtt járnak a bajnokságban. Nem mi vagyunk a találkozó esélyesei, de megpróbáljuk az ellenfél kevés gyenge pontját megtalálni” – mondta Faragó Szilárd.

A középpályás Szasa Tomanovics a találkozó előtti sajtótájékoztatón is arról beszélt, nagyon nehéz dolga lesz a TSC-nek, hogy borsot törjön a vendégek orra alá, de játékosai mindent megtesznek ennek érdekében. Ugyanakkor figyelmeztető jel, hogy az ősszel a belgrádi együttes saját közönsége előtt 5–0-s győzelmet aratott a TSC felett,

„A tavaszi idényben minden meccsen sikerült pontot szereznünk, s nagy siker lenne, ha ez a sorozat a Zvezda ellen is folytatódna” – tette hozzá a TSC csapatkapitánya.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik