A hosszabbításban tizenegyest rontott a Radnik, nyert a Topolya

Vágólapra másolva!
2022.10.01. 14:52
null
Nehéz körülmények között, szakadó esőben játszottak a csapatok (Fotó: TSC)
A szerb Szuperliga 13. fordulójában a játéknap előtt negyedik helyen álló Topolyai SC a 16., utolsó helyen álló Radnikot fogadta. A hazaiak ugyan hátrányba kerültek, de fordítani tudtak, így otthon tartották a három pontot és feljöttek a tabella második helyére. A hosszabbításban még megvolt a vendégek esélye az egyenlítésre, Ilics azonban kivédte Szpaszics büntetőjét. A Radnik így továbbra is az utolsó a tabellán.
.

 

SZERB SZUPERLIGA
13. FORDULÓ
Topolyai SC–Radnik
(Szurdulica) 2–1 (1–1)
Topolya,
TSC Aréna. Vezette: I. Sztamenkovics
TSC:
Veljko Ilics – Tomanovics, Petrovics, Antonics, Sztojkovics – Sztojics, Luka Ilics (Sztanojev, 88.) – Mircsevszki (Calusic, 78.), Djakovac, Jovanovics – Miloszavljevics (Ratkov, 72.). Vezetőedző: Zsarko Lazetics
Radnik:
Randjelovics – Sztojanovics, Jokics (Babics, a szünetben), Abubakar, Sztevanovics – Orescsanin (Krunics, 64.), Rusztemovics (Szubotics, a szünetben) – Danoszki, Duronjics (Hodzsics, 64.), Szpaszics – Bogdanovics (Petrovics, 64.). Vezetőedző: Dragan Perisics
Gólszerzők: Jovanovics (31.), Mircsevszki (53.), ill. Orescsanin (22.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Annak ellenére, hogy már a mérkőzés elején hátrányba került, a Topolyai SC legyőzte a Radnikot a szerb Szuperliga 13. fordulójában. A TSC Arénában megrendezett találkozót a hazaiak 2–1-re nyerték meg, úgy, hogy a 94. percben Veljko Ilics kivédte Szpaszics tizenegyesét. Az észak-bácskai együttes a győzelemnek köszönhetően továbbra is őrzi harmadik helyét a tizenhat csapatos bajnokságban. Zuhogó esőben léptek pályára a csapatok, de ez különösen nem zavarta a hazaiakat, hogy azonnal átvegyék a játék irányítását és mezőnyfölényt alakítsanak ki. Az első nagy helyzetre mintegy negyedórát kellett várni, amikor Martin Mircsevszki beadását Nemanja Sztojics fejelte négy méterről kapura, de Sztefan Randjelovics hatalmas bravúrt bemutatva kitornázta a labdát a léc alól. A 22. percben a TSC nem vette komolyan a vendégek támadását, és hagyták, hogy Mihailo Orescsanin 18 méterről lőjön, aminek az lett a következménye, hogy Szasa Tomanovics csapatkapitány kezén megpattant a labda, s a kapu bal oldalában kötött ki. Ha nem gól, akkor a Radnik tizenegyest kapott volna. Először azt is követelték, ám amint látták, hogy a labda a hálóban kötött ki, abbamaradt a reklamálásuk. A TSC gyorsan rendezte sorait a kapott gól után, s kilenc perccel később egyenlített. A 31. percben Goran Antonics sokadszor lopakodott előre a támadással, és a bal oldalról kiválóan adott középre, a 12. forduló legjobb játékosa, Szasa Jovanovics pedig mindenkit megelőzve hét méterről a jobb alsó sarokba fejelt. Öt perccel a félidő vége előtt a jobb oldalon Martin Mircsevszki a védők között szépen megtalálta a rést, és a túloldalon a magányosan álldogáló Nemanja Petrovicshoz passzolt, aki egy erős lövéssel próbálta bevenni Randjelovics kapuját, ám a kapus óriási bravúrt bemutatva, lábbal hárított.

A második félidő TSC-góllal indult: az 53. percben ezúttal is Antonics húzódott előre és az ő beadására érkezett Mircsevszki, aki négy méterről kapásból a jobb alsó sarokba lőtte a labdát. A Radnik a hátralevő időben főleg a védekezéssel törődött, nagy helyzetet nem tudtak kialakítani, Veljko Ilics kapusnak semmi dolga nem volt a második félidőben, míg a TSC sorozatban alakította ki a lehetőségeket a vendégek kapuja előtt, de a lövések vagy pontatlanok voltak, vagy Randjelovics védett. Ha Jovanovics, Mircsevszki vagy Ivan Miloszavljevics kicsit jobban koncentrál, a hajrára a TSC legalább két góllal vezethetett volna, de ez nem történt meg. A hajrában Szasa Jovanovics ahelyett hogy beállította volna a 3–1-es végeredményt, a csereként beállt Jug Sztanojevvel szeretett volna gólt rúgatni, azonban addigra már visszaértek a vendég védők és felszabadítottak. Az ellentámadás végén a Radnik játékosai tizenegyest reklamáltak, mert szerintük Sztojkovics meghúzta Krunics mezét. A játékvezető visszanézte a felvételt, és a tizenegyespontra mutatott. Szpaszics 94. percben elvégzett tizenegyesét azonban Ilics kapus a kapufára ütötte, így a TSC 2–1-re megnyerte a találkozót. Tizenhárom forduló után a TSC 26 ponttal a második helyen áll, s a következő fordulóban az ötödik helyen álló Vojvodina vendégeként lép pályára Újvidéken.

PERCRŐL PERCRE

90+3. perc: Véget ért a mérkőzés! Köszönjük megtisztelő figyelmüket!

90+3. perc: Veljko Ilics beleért és kapufára ütötte a labdát Szpaszics jobb sarokba tartó büntetőjénél! Marad a 2–1!

90+2. perc: Sztojkovics állt Kunics mögött, meghúzta a mezét, így tizenegyest lőhet a Radnik.

90+2. perc:Tizenegyest reklamálnak a vendégek, szerintük lerántás történt a 16-oson belül, de azt egyelőre nem kapnak, Hodzsics viszont kapott egy sárgát reklamálásért.

90+1. perc: Jovanovics került százszázalékos gólhelyzetbe, ő azonban nem lőtt, hanem Sztanojevvel szeretett volna gólt rúgatni, Abubakar azonban megakadályozta ebben.

90. perc: Letelt a rendes játékidő, három perc a ráadás.

88. perc: Luka Ilics lemegy, Jug Sztanojev érkezik a helyére.

Calusic érkezése egyben azt is jelzi, hogy a hazaiak átálltak az ötvédős felállásra, és az egygólos előnyüket szeretnék megőrizni a mérkőzés végéig.

78. perc: Josip Calusic lép pályára, Martin Mircsevszki jön le a TSC-ben.

76. perc: Mircsevszki kapott remek labdát Ratkovtól, azonban mire lövésre szánta el magát, addigra kisodródott, így odalett a nagy lehetőség.

72. perc: Ivan Miloszavljevics megy le a hazaiaknál, Petar Ratkov áll be a helyére.

71. perc: Mircsevszki csapott le egy pontatlan hazaadásra, azonban Abubakar erősebb és határozottabb volt, így az északmacedón játékos nem tudott lőni.

64. perc: Hármas csere a vendégeknél: Vukasin Bogdanovics le, Filip Petrovics be, Borko Duronjics le, Dusan Hodzsics be, Mihailo Orescsanin le, Petar Krunics be.

63. perc: Újabb hazai helyzet, ezúttal Abubakar mentett szögletre Miloszavljevics elől.

62. perc: Miloszavljevics lőtt 13 méterről Sztojkovics beadása után, de rosszul találta el a labdát.

58. perc: Petrovics adott egyből középre balról, Jovanovics szépen lépett vissza a labd.áért, de nagyon gyengén lőtt.

53. perc: GÓÓL! 2–1, Mircsevszki a gólszerző! Megint Antonics jött előre, és ismét ő adott pontosan középre, a védők mögül kilép Mircsevszki pedig négy méterről a levegőben úszva a jobb alsóba továbbította a beadást.

50. perc: Petrovics bal oldali beadását Sztojkovics kilenc méterről centiméterekkel fejelte a kapu fölé

48. perc:Ilics próbálkozott egy távoli lövéssel, de csúnyán mellé és fölé lőtt.

46. perc: Kettős csere a vendégeknél, Szinisa Babics be, Ranko Jokics le, valamint Nemanja Szubotics be, Edin Rusztemovics le.

46. perc: Elkezdődött a második játékrész!

45+2. perc: Vége az első félidőnek!

45. perc: Két perc lesz a ráadás.

43. perc: Duronjics két kézzel rántotta le Jovanovicsot a félpálya környékén, birkózásban pontot ért volna, itt azonban egy sárga lapot kapott érte.

40. perc: Hatalmas hazai helyzet maradt ki: Mircsevszki a bal szélről laposan lőtt középre, a túloldalon Petrovics volt csak, akinek a lövését Randjelovics óriási bravúrt bemutatva lábbal hárította.

39. perc: Orescsanin csúnyán rátaposott Sztojics lábfejére, így ő kapta a mérkőzés első sárga lapját.

31. perc: GÓÓL! 1–1! Goran Antonics adott középre a bal oldalról, Szasa Jovanovics ezúttal is mindenkit megelőzött és hat méterről a jobb alsóba fejelte a labdát.

29. perc:Jovanovics kapott egy remek kiugratást a bal oldalon, úgy tűnt, hogy Randjelovics kapus a lábát találta el, de a játékvezető sípja néma maradt.

25. perc:Sztamenkovics játékvezető megállította a játékot, mert meghibásodott az audiorendszere. Gyors javítás után helyreállt a kommunikáció.

22. perc: GÓL! 0–1-ra vezet a Radnik. Orescsanin lőtt 18 méterről, Tomanovics kezét találta el a labda, és irányt változtatva a kapu jobb oldalába pattant. Ha nem gól, akkor 11-est lőhetett volna a Radnik...

A 11. és a 12. fordulóban is a Topolya játékosa lett a forduló legjobbja: a 11. fordulóban Martin Mircsevszki, a 12.-ben pedig Szasa Jovanovics zsebelte be a forduló legjobb játékosának járó elismerést.

14. perc:Mircevszki adott be egy szabadrúgást, Sztojics fejelt négy méterről, de Randjelovics bravúrral védett.

Topolyán zuhog az eső, s ez nehezíti a technikás hazai játékosok támadásfelépítését.

11. perc: Tizenegyesgyanús helyzet alakult ki a vendégek kapuja előtt, de Sztojanovics a labdát találta el, nem pedig Mircsevszki bokáját, így jól döntött a játékvezető.

6. perc: Antonics és Bogdanovics ütközött a levegőben, a vendégek játékosát az orvosi stáb kísérte le a pályáról.

2. perc:Mircsevszki centiméterekkel maradt le Jovanovics jobb oldali beadásáról, így a vendégek kapusáé lett a labda.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés!

Cikkünk folyamatosan frissül...

ELŐZMÉNYEK

A válogatott szünet után a Topolyai SC a szurdulicai Radnik együttesét fogadja a szerb Szuperliga 13. fordulójában.

„A lehető legjobbkor jött a szünet, ugyanis függetlenül a jó eredményektől, a játékosok kimerültek, pihenőre volt szükségük – mondta a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón Zsarko Lazetics, a topolyaiak vezetőedzője. Hozzátette, jól szervezett együttes ellen kell begyűjteniük a három pontot.

„Amikor ránéztem a táblázatra, és láttam, hogy a Radnik neve mellett egyetlenegy győzelem sem szerepel, teljesen ledöbbentem. Nem reális a rossz sorozat, nem folytatódhat a végtelenségig. Ami a lehetőségeinket illeti, mindent megteszünk majd, hogy a szurdulicai együttes nyeretlenségi szériája ne ebben a fordulóban szakadjon meg – folytatta Lazetics, aki szerint jó döntés volt a Radnik vezetőségétől, hogy Dragan Perisics személyében új vezetőedzőt szerződtettek.

A TSC tizenkét mérkőzésen 23 pontot gyűjtött, a harmadik helyen áll a bajnokságban, míg a Radnik a táblázat utolsó helyéről várja a találkozót.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A TSC–RADNIK MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik