Kellemetlen meglepetés, kikapott otthon a Topolya

TŐKE JÁNOS BACSKAI JÁNOS (percről percre)TŐKE JÁNOS BACSKAI JÁNOS (percről percre)
Vágólapra másolva!
2022.08.06. 18:55
Hatalmas meglepetésre a Novi Pazar 1–0-ra nyert Topolyán a szerb Szuperliga 5. fordulójában.
(Fotó: Topolyai SC)
(Fotó: Topolyai SC)
(Fotó: Topolyai SC)
(Fotó: Topolyai SC)
(Fotó: Topolyai SC)



SZERB SZUPERLIGA
5. FORDULÓ
Topolyai SC–Novi Pazar 0–1 (0–0)
Topolya,
TSC Aréna. Vezette: L. Lukics
TSC:
V. Ilics – Calusic, Djakovac, Sztojics – Cvetkovics (N. Petrovics, 63.), Kuveljics, Tomanovics (Sztanojev, 63.), A. Sztojkovics – Jovanovics (Miloszavljevics, 80.), Vukics, Ratkov (Mircsevszki, 63.). Vezetőedző: Zsarko Lazetics
Novi Pazar:
Kljajics – Jokszimovics, Rubezsics, Pesukics, F. Jovics (Zimonjics, 84.) – Mijics (Kikovics, 71.), Loncsar, Momcsilovics (Alics, 69.) – Ratkovics (Danoszki, a szünetben), Nikcsevics, Majdevac (Vucsics, 84.). Vezetőedző: Vladimir Gacsinovics
Gólszerző:
Danoszki (56.)

Az első félidőben a papírformának megfelelően a TSC irányította a játékot, több helyzetet is kialakított, de gólt nem sikerült szereznie.

A találkozó elején mindjárt Sztefan Vukics került helyzetbe, aki a 8. percben Milos Cvetkovics beadása után öt méterről kapu fölé fejelte a labdát. Három perccel később Szasa Jovanovics lövését védte a vendégek kapusa, a kipattanót pedig Vukics lőtte az égbe.

A hazaiak legnagyobb lehetősége a 23. percben maradt ki, amikor Jovanovics hajszálpontos beadását Petar Ratkov fejelte a lécre. A vendégek is egy kapufáig jutottak az első félidőben, amikor a 33. percben Bojica Nikcsevics az ötösről a lécet találta el.

A vendégek az 56. percben megszerezték a vezetést: Zoran Danoszki a Sztefan Loncsarral történt kényszerítő után a tizenhatos bal sarkáról a bal felső sarokba lőtt.

A 66. percben a hazaiak közel jártak az egyenlítéshez, azonban a három perccel korábban beállt Martin Mircsevszki 19 méterről a jobb kapufát találta el.

Öt forduló után a TSC nyolc ponttal a negyedik helyen áll a szerb Szuperligában.

A topolyai együttes a hatodik fordulóban a krusevaci Napredak vendégeként lép pályára.

PERCRŐL PERCRE


90+6. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+3. perc Ifet Djakovacnak és Bojica Nikcsevicsnek
sárga lap, összekaptak.

90. perc Martin Mircsevszkinek sárga lap. Öt perc a ráadás.

88. perc Petkovics nem lő kissé balról, hatról, ballal inkább középre ad, de hamarabb éri el a labdát Vukicsnál Pesukics.

85. perc FÖLÉ, Sztojkovics ballábas, bal oldali beadását az ötös túlsarkáról a léc fölé fejeli Sztanojev!

82. perc Danoszki jobb oldali szögletét kissé balról, 11-ről Loncsar jobbal feladja a kapusnak.

81. perc Nemanja Sztojics blokkolt, de ő vitatja ezt. Sárga lap.

80. perc Ivan Miloszavljevics be, Jovanovics le. Elfáradt. Kikovics meg 21-ről ballal estében a bal alsó mellé lő.

74. perc Egy beadás után Mircsevszki elé keveredik a labda, a 10-es jobbal a bal felső fölé lő.

A TSC 48 ponttal a hatodik helyen zárt a szerb bajnokság elmúlt idényében, így lemaradt az európai kupaindulásról.

66. perc KAPUFA, kissé jobbról jobbal a jobb oldali kapufára lő laposan 19 méterről Mircsevszki. Sztanojev jobbról, 11-ről kapura teszi jobbal a kipattanót, de rosszul, középen Sztefan Vukics becsúszás közben kezez, sárga lap.

65. perc Loncsar sarkazása egy becsúszó védőről a gólszerző elé pattan, aki az ötös bal sarka elől jobbal gyatrán a kapusba lő.

63. perc Jug Sztanojev váltja őt, Ratkovot meg Martin Mircsevszki. Cvetkovics le, Nemanja Petrovics be, hármas hazai csere.

62. perc Szasa Tomanovicsnak is sárga lap, belemenésért.

59. perc Milos Cvetkovics kap sárga lapot egy sunyi bodikcsekért.

58. perc Mezlevételért sárga lap a gólszerzőnek.

56. PERC A szünetben beállt karmester, ZORAN DANOSZKI lő a 16-os bal sarkáról jobbal a bal, azaz a túlsó felső sarokba! Ő szerzett labdát becsúszva, visszakapta gyorsan Loncsartól, és azonnal lőtt. 0–1!

48. perc Sztojkovics bal oldali beadására kivetődik a Novi Pazar-kapus.

46. PERC FOLYTATJUK!



53 százalékban volt a hazaiaknál a labda, 8 lövés itt, 4 ott, 3, ill. 2 ment ezek közül a kapu felületére.



45+3. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45+2. perc Ratkov az ötösről a kapus ölébe ollózza Jovanovics beadását.

Két perc a ráadás.

45. perc MELLÉ, Jovanovics sebészi pontossággal ad be ismét jobbról, jobbal, a 16-os sarka elől, Ratkov ismét megveri a védőjét, Jovicsot, de kissé balról, hat méterről a jobb, azaz a rövid alsó sarok mellé fejeli a labdát!

40. perc Milos Mijics odarúg Jovanovicsnak, sárga lap.

Egy régi ismerős nyilatkozik


36. perc
Majdevac lép el a bal szélen, a lapos, ballábas beadás azonban Calusicé.

33. perc A Jokszimovics-szabadrúgás után nagy kavarodás a hazai kapu előtt, de megússza a TSC, az ötös jobb sarkáról jobbal a lécre lő nagy erővel Nikcsevics.

32. perc Ivószünet.

31. perc Ismét megindul veszélyesen Mijics, a korábban történtekből a tanulságokat levonva jó messze a 16-ostól fellöki őt Sztojkovics.

29. perc Djakovac felcsap jobbszellőnek, a kapufa előteréig cselezi magát, jobbal közelről, éles szögből azonban a jól kilépő kapusba lő.

25. perc Ratkov bal oldali beadását nem éri el az ötös előtt bevetődő Jovanovics, de les.

23. perc LÉC, Ratkov az ötös bal sarkáról a lécre fejeli Jovanovics újabb mesteri jobb oldali, jobblábas beívelését.

20. perc Nikcsevics ad be jobbról, a kapu előtt a gólra éhes Majdevac elől ment bevetődve Sztojics!

20. perc Cvetkovics legurít egy szabadrúgást a 16-os jobb sarka előtt Vukicsnak, aki ballal nem sokkal lő a léc fölé!

13. perc Szép védés, ballal majdnem a bal alsóba lő kissé balról, 21-ről Mijics, de védi a pattogós lövést Ilics.

11. perc Helyzet ismét, Sztojkovics keresztpassza után Jovanovics az ötös jobb sarkáról kapura lő, véd a jobb alsó előtt jobb lábbal Kljajics, Vukics jobbal az égbe lő 11-ről.

Egy kis örökmérleg! 4 meccs, 2 topolyai és 1 újvásári sikerrel, 11, ill. 3 rúgott góllal.

8. perc Ziccer, Cvetkovics jobb oldali beadása még jobb, de az ötösről a léc fölé fejeli a labdát Vukics!

6. perc Jovanovics fut el a jobb szélen, a jobblábas beadást Ratkov kissé balról, nyolc méterről kapura fejeli, de fogja a labdát a jobb alsó sarok előtt

5. perc Rossz helyre fejelnek a hazaiak egy kósza beadást, Jokszimovics jobbal a bal alsó mellé lő középről, tíz méterről.

2. perc Cvetkovics jobb oldali beadása nem az igazi.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak tiszta sötétkékben, a vendégek tiszta bordóban.

A 42-szeres válogatott Nikolics – aki legutóbb 2021 decemberében, az angol válogatott ellen lépett pályára meggypiros mezben – korábban játszott Lengyelországban (2015–2017), valamint az Egyesült Államokban (2017–2019), és bajnoki gólkirály lett a varsói Legia és a Chicago Fire futballistájaként is.

Mint ismert, a 2021–2022-es idény végén a Mol Fehérvár FC nem marasztalta Nikolics Nemanját, aki 2010 és 2015, majd 2020 és 2022 között 314 tétmérkőzésen 164 gólt szerzett a fehérváriaknál. A 34 éves csatár két bajnoki címet nyert az együttessel, háromszor lett gólkirály az NB I-ben a Vidi játékosaként. A klub történetének legeredményesebb gólszerzője 117 bajnoki góllal.

„Tárgyaltunk a játékossal, most minden a többi ajánlatától függ” – idézte az objektiv.rs a Pannon RTV-re hivatkozva Zsemberi Jánost, aki pénteken Tusnádfürdőn, a Szerencsejáték Zrt. és a Nemzeti Sport közös sátrában már beszélt Nikolics Nemanja esetleges szerződtetéséről.

Nem jött össze. Egyelőre. Nikolics Nemanja szerződése lejártával távozott a labdarúgó NB I-ben szereplő Mol Fehérvár FC-től, így jelenleg szabadon igazolható játékos. A szerb élvonalban (Szuperliga) vitézkedő Topolyai SC elnöke, Zsemberi János elismerte a Pannon RTV-nek, tárgyaltak Nikoliccsal a szerződtetéséről.



„Az ősz egyik legfontosabb hazai mérkőzése előtt állunk: nem vesszük félvállról, pontosan tudjuk, nagyon veszélyes ellenfél a Novi Pazar″ – mondta a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón Zsarko
Lazetics
, a TSC vezetőedzője.

Az előző négy körben az észak-bácskai együttes csak egyszer lépett pályára a TSC Arénában, a második játéknapon a Javor-Matisz elleni mérkőzés gól nélküli döntetlennel ért véget. A belgrádi Csukaricski és a nisi Radnicski elleni győzelem, valamint az előző bajnokság ezüstérmese, a Partizan elleni döntetlen után egyértelmű, hogy a TSC a szombati találkozó esélyese, de nem lesz könnyű helyzetben, mert a vendégek – három vereség után – az előző fordulóban éppen a Partizant győzték le.

AZ ÖTÖDIK FORDULÓBAN az első hazai győzelem megszerzésére tör a Topolyai SC, amely szombaton a Novi Pazart fogadja a szerb Szuperligában.

A Partizan-verő Novi Pazar érkezik szombaton a Topolyához a szerb Szuperliga ötödik fordulójában.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A TSC–NOVI PAZAR MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik