A Topolya tovább harcol az európai kupaszereplésért

TŐKE JÁNOS, BACSKAI JÁNOSTŐKE JÁNOS, BACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2022.05.06. 18:30
null
(Fotó: FK TSC/Facebook, archív)
A Topolyai SC pénteken 2–0-ra legyőzte odahaza a felsőház leggyengébb együttesét, a nyolcadik helyen álló krusevaci Napredakot a szerb Szuperligában.

SZERB SZUPERLIGA
RÁJÁTSZÁS, 5. FORDULÓ
Topolyai SC–Napredak 2–0 (0–0)
Topolya,
TSC Aréna, 2000 néző. V: P. Tomics
TSC:
N. Filipovics – Calusic, Sztojkovics, Leandro Pinto, N. Petrovics – Tomanovics, Djakovac (B. Doucouré, 90.) – Mircsevszki, Banjac (Svilar, 83.), Sztanojev (Milicsevics, 63.) – Sztanojlovics (Susnjar, 90.). Vezetőedző: Zsarko Lazetics
Napredak:
V. Szavics – Szpremo (Krsztics, 74.), Djekovics, Kojcsics, Sz. Jovanovics – Djuricskovics, Marjanovics, Milovanovics – Mladenovics (D. Jovanovics, 74.), Melunovics (Kunics, 74.), Projics. Vezetőedző: Zoran Milinkovics
Gólszerző:
Mircsevszki (57.), Banjac (59.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Nagyon kellett a három pont a Topolyai SC-nek a krusevaci Napredak elleni találkozón a szerb Szuperliga 35. fordulójában, hogy az észak-bácskai együttes versenyben maradjon a negyedik helyért, ami a Crvena zvezda vagy a Partizan kupagyőzelme eseténen európai kupaszereplést érne.

A hazaiak a második félidőben két perc alatt eldöntötték a győztes kilétét, miután az 57. percben Martin Mircsevszki, két perccel később pedig Mihajlo Banjac volt eredményes.

Habár azt mondta, elégedett a Vozsdovac elleni, 1-1-gyel végződő mérkőzésen látottakkal, Zsarko Lazetics, a TSC vezetőedzője öt helyen is változtatott a kezdőcsapatában: Bocskay Bertalan, Borisz Varga, Petar Ratkov, Goran Antonics és Sztefan Vukics maradt ki, a helyüket pedig Martin Mircsevszki, Szlobodan Sztanojlovics, Szasa Tomanovics, Leandro Pinto és Nemanja Petrovics foglalta el.

Eseményekben nem bővelkedett az első félidő, amelyben a TSC mezőnyfölényben játszott, azonban az ellenfél kapuja előtt mindig hiba csúszott az akcióba. A hazaiak főleg fejjel veszélyeztettek: előbb a horvát légiós Josip Calusic, majd Szlobodan Sztanojlovics próbálkozott, de mindhárom esetben Vladimir Szavics kapus volt a labda végállomása. A 49. percben jegyezhettük fel a találkozó első nagy helyzetét, amikor a középpályán Mihajlo Banjac a jobb szélen levő Jug Sztanojevet hozta játékba, aki megvárta, hogy a védők a kapujuk felé induljanak, s pontosan gurított vissza Szlobodan Sztanojlovics elé, akinek a 16 méterről leadott lövését a bal alsóból Szavics ujjheggyel kipiszkálta.

Az 57. percben Mihajlo Banjac észrevette, hogy a védők nem figyelnek az előrehúzódó Arandjel Sztojkovicsra, aki a jobb oldalon kapott labdát kapásból adta középre, ahol Martin Mircsevszki négy méterről a kapuba lőtt.

A vendégeknek arra sem adott időt a TSC, hogy rendezzék soraikat a kapott gól után, ugyanis az 59. percben már két góllal vezettek a hazaiak. Az egész mérkőzésen nagy kedvvel játszó Ifet Djakovac remekül vette észre a tizenhatosban Mihajlo Banjacot, aki leheletfinom mozdulattal vette át a labdát, s ezzel százszázalékos gólhelyzetbe került, amit nem is hagyott ki: a kapus lába között lőtte a labdát a kapuba.

A győzelemnek köszönhetően a TSC pontszámban beérte a negyedik helyen álló nisi Radnicskit és az ötödik Vozsdovacot is.

A topolyaiak a következő fordulóban a Radnicski otthonában lépnek pályára, míg a bajnokság utolsó fordulójában az újvidéki Vojvodinát fogadják.

Az élcsoport: 1. Crvena zvezda 91 pont, 2. Partizan 89, 3. Csukaricski 55, ...6. Topolya 48 (egy mérkőzéssel többet játszott)

PERCRŐL PERCRE


90+4. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+4. perc Sztojkovics kirúgja az ötös elől Marjanovic jobbról jövő kornerét.

Három perc a ráadás!

Susnjar bosnyák, a Vojvodina nevelése.

90. perc Boubacari Doucouré Djakovacot, a 18 éves támadó középpályás, Marko Susnjar Sztanojlovicsot váltja.

88. perc Kissé balról, 24 méterről jobbal a jobb alsóba lőne egy szabadrúgást Mileunivics, de Filipovics nagyot vetődve véd.

86. perc Nincs nagy hangulat a stadionban, pár hazai drukker félmeztelen azért. Kék Betyárok.

Karmestercsere. Svilar 16 éves, saját nevelésű. A 2. meccse a nagyok között.

83. perc Banjac le, Momcilo Svilar be.

80. perc Kimarad, Banjac ad be jobbról jobbal remekül Petrovicsnak, de a védő ballal eltöri a labdát az ötösön.

74. perc Nemanja Krsztics be, Szpremo le, Djordje Jovanovics meg Mladenovicsot váltja. Alen Melunovics le, Petar Kunics be.

72. perc Fölé, Mircsevszki az ötös jobb sarka elől jobbal centiméterekkel emel a jobb, azaz a túlsó felső sarok mellé!


71. perc Nemanja Petrovics majdnem letépi a mezt Marjanovicsról, sárga lap.

68. perc Djakovac lő el ballal keresztbe a kapu előtt az ötös bal sarka elől.

64. perc Milan Szpremo odacsap Banjac arcára, sárga lap. Mihajlo Banjacot ápolni kell, de kap egy sárga lapot ő is. A hazai mester is. De nem nyugszik.

Korábban török élcsapatok is figyelték Mircsevszkit, például a Fener.

63. perc Dejan Milicsevics be, Sztanojev le.

59. PERC Djakovac a 16-os elől érkező, mesteri, lapos passza után MIHAJLO BANJAC IS BETALÁL! Ballal, hat méterről, kissé jobbról a kapus lába között a kapu közepébe lő. 2–0!

Banjac középről remekül vette észre a jobb szélen üresen felfutó védőt.

57. PERC VEZET A TSC, MARTIN MIRCSEVSZKI jobbal a jobb alsó sarokba rúgja közelről, négy méterről Sztojkovics jobb oldali, igen pontos beadását. Középről, Djekovicsot megelőzve. 1–0!

55. perc Mircsevszki hatméteres lövését kivédi Szavics, de les.

51. perc Djakovac 23 méteres lövésébe belevetődik Kojcsics.

49. perc A jobb szélen megiramodó Sztanojev lapos beadása után Sztanojlovics jobbal a bal alsóba lőne 16-ról, középről, de Szavics hatalmas vetődéssel odaér!

47. perc Szavics elüti az utolsó pillanatban Sztanojev elől a bal saroknál Mircsevszki balról jövő, ballábas beívelését.

46. PERC FOLYTATJUK!


2000 néző a stadionban.

6-szor lőttek kapura a hazaiak, 4-szer a kapu felületére, 4/2 ez az arány a vendégeknél.

A 17 éves kapus, Branko Nikolics pár hete igazolt a TSC-től a Napredakhoz, onnan tavalyelőtt Djuro Zec érkezett, ingyen. Ő már a Hanoi FC-ben játszik.

E párharc legjobb góllövői:
Marko Bacsanin 3
Szilágyi Vladimir 3
Igor Ivanovics 2
Alen Melunovics 2

45+3. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45. perc Meleunovics és Tomanovics lökdösődik egy erőset a félidő végére.

44. perc Mircsevszki bal oldali, jobblábas szögletét Tomanovics rosszul találja el fejjel az ötös előtt, a labda jobbra perdül Leandro elé... aki nagy helyzetben lyukat rúg!

40. perc Meleunovics két jó csel után nagyon rosszul találja el a labdát az ötös bal sarkán, méterekkel a túlsó felső sarok mellé lő. Mellette ketten érkeztek üresen...

37. perc Jovanovics kap nagyot a jobb szélen Mircsevszkitől, ápolás.

Az édesapja ismert futballista volt egykoron, a Zemunban, a Monacóban és a Lille-ben is játszott.

Banjac: 36 meccs az idényben, 6 góllal és 10 gólpasszal. Ezért érdeklődik iránta a prágai Slavia.

32. perc Tomanovics jobbal az ötös elé emeli a labdát, Banjac feladja fejjel azt Szavicsnak, szép nagy ívben.

30. perc A hazai támadások közepette szépen indul meg a jobbhátvéd Jovanovics, gyorsan el is löki őt a visszafutó Mircsevszki. Djuricskovics beadását 13-ról hátrafelé a jobb felsőbe fejené Koscsics, de figyel a hazai kapus.

Egy kis örökmérleg: 8 mérkőzés, 3 topolyai sikerrel és 3 vereséggel, 13 lőtt és 12 kapott góllal.

24. perc
Sztanojev jobbról jobbal középre ad, Sztanojlovics középen egyedül, de nyolc méterről gyengén fejeli a jobb sarok felé félmagasan a labdát, fogja azt Szavics, vetődnie sem kell ehhez.

23. perc Jovanovics ment szép becsúszással a bal szélen Petkovics elől. Mircsevszki kornerét kifejeli Leandro és Tomanovics elől Kojcsics.

21. perc Szasa Marjanovics kap sárga lapot Tomanovics vállon rúgásáért. Ápolás.

20. perc Leandro Pinto kifejeli a kapu elől Projics veszélyesen tekeredő, jobblábas beadását.

18. perc Leandro Pinto kirúgja a gólvonal elől Meleunovics tízméteres emelését, a labda már túljutott Filipovicson.

15. perc Sztanojlovicsot lökik a 16-os előtt, Mircsevszki 27-ről jobbal a jobb alsó felé lő, Szavicsnak vetődnie sem kell, hogy fogja a labdát.

10. perc HOPP, Szavics kapus egy kósza hazaadást jobbal 14-ről a berepülő Banjacba rúg, a labda azonban elbiceg a jobb alsó sarok mellett, sok-sok méterrel.

8. perc Az ötösre berepülő Banjac rosszul talál el egy jobb oldali Tomanovics-beadást.

6. perc Sztanojlovics az ötös előtt Tomanovics remek keresztpasszával, de rossz a levétel.

6. perc Petrovics keresztpasszát ellőné középről Djakovac, de odalép elé azonnal és határozottan Marjanovics.

5. perc Sztanojev kap egy befuthatatlan keresztlabdát a jobb szélen.

4. perc Hazai mezőnyfölény, helyzetek nélkül.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak tiszta kékben, a vendégek tiszta pirosban.


„Elégedett vagyok a Vozsdovac elleni mérkőzésen nyújtott teljesítménnyel, és azzal is, amit az edzéseken láttam – mondta Zsarko Lazetics. – Ha nyolcadikok lennénk, nehezebben lehetne motiválni a csapatot. Az volt a célunk, hogy versenyben legyünk a negyedik helyért, és ezt meg is valósítottuk.”

A topolyai klub vezetőedzője a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón többek között arról is beszélt, hogy tiszteli a Napredakot, ugyanis jó erőkből álló, patinás klubról van szó, s tapasztalt edző irányítja Zoran Milinkovics személyében, aki 2015-ben bajnoki címet nyert a Partizan trénereként.

A Radnicski az éllovas Crvena zvezda, a Vozsdovac a harmadik Csukaricski otthonában lép pályára a hét végén. Mindez azért is fontos, mert ha a(z elődöntőnél járó) Szerb Kupa a Crvena zvezda vagy a Partizan győzelmével ér véget, akkor a negyedik helyezés európai kupaszereplést ér.

GYŐZELEMMEL JELENTŐS LÉPÉST TEHET a negyedik hely megszerzése felé a Topolyai SC, amely pénteken a felsőház leggyengébb együttesét, a nyolcadik helyen álló krusevaci Napredakot fogadja, s ha a forduló többi mérkőzésén is bejön a papírforma, úgy a Zsarko Lazetics által irányított együttes pontszámban beéri a negyedik helyen álló nisi Radnicskit és az ötödik belgrádi Vozsdovacot.

A Topolyai SC mindenképp odaérne a Szuperliga negyedik helyére, ami adott esetben európai kupaszereplést is érhet.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A TSC–NAPREDAK MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik