Szenvedett a Topolya, de legyőzte a sereghajtót

TŐKE JÁNOSTŐKE JÁNOS
Vágólapra másolva!
2021.08.27. 17:47
null
A kék mezes hazaiaknak meggyűlt a bajuk a Mladoszttal (Fotó: Tölgyesi Huba)
A bajnokságot remekül kezdő TSC ezúttal a még pont nélkül álló Mladoszt Lucsanit fogadta a szerb Szuperliga 7. fordulójában. A várakozásokkal ellentétben nem sikerült könnyed győzelmet aratniuk a topolyaiaknak, de a három pontot így is otthon tartották.
SZERB SZUPERLIGA
7. FORDULÓ
Topolyai SC–Mladoszt Lucsani 2–1 (2–0)
Zenta,Városi Stadion.Vezette:M. Ivkovics.
Topolya:Filipovics – Krsztics (A. Sztojkovics, 84.), Leandro (Antonics, 65.), Varga – Sztoiljkovics, Djakovac, Tomanovics, Sztanojev (Milicsevics, 65.) – Zec, Banjac (N. Petrovics, 65.) – Vukics (Ratkov, 84.). Edző:Mladen Krsztajics.
Mladoszt:Szamcsovics – Lekovics (Milanovics, 89.), Micsevics, Hrkac, Cvetkovics – Tumbaszevics – Kosz (Katanics, 54.), Kijevcsanin (Radivojevics, a szünetben), Szelenics (Baha, 54.), Sz. Jovanovics – Dj. Babics (Perovics, a szünetben). Edző: Ivan Sztefanovics.

Gólszerző: Tomanovics (27.), Sztoiljkovics (39.), ill. Jovanovics (60.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A várakozással ellentétben alaposan megszenvedett a Topolyai SC a szerb Szuperliga hetedik fordulójában a sereghajtóval, de végül 2–1-re nyert a lucsani Mladoszt ellen a zentai Városi Stadionban megrendezett mérkőzésen.

A hazaiak az első félidő közepén vették fel a mérkőzés ritmusát, s Djuro Zec középre adását Szasa Tomanovics a 27. percben gurította a kapuba, majd Jug Sztanojev pazar passzát Dusko Sztoiljkovics váltotta gólra a 39. percben. 2–0

A második félidő elején a vendégek veszélyesebbek voltak, s a 60. percben ennek meg is lett az eredménye, ugyanis Szasa Jovanovics 11 méterre a kaputól szépen fordult be, és gurított a bal alsó sarokba. 2–1

A hátralevő fél órában a vendégeknek nem sikerült gólhelyzetet kialakítaniuk, a TSC pedig magabiztosan őrizte meg egygólos előnyét. A három pontnak köszönhetően a 16 pontos TSC az első helyen áll a bajnokságban, megelőzve a 15 pontos Partizant és a 13 pontos Crvena zvezdát, igaz, a két belgrádi együttes csak öt-öt mérkőzésen lépett eddig pályára a Szuperligában. A TSC legközelebb szeptember 3-án, a topolyai stadion avatóján lép pályára a magyar bajnok Ferencváros ellen.

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+3. perc: Vége a mérkőzésnek, a TSC otthon tartotta a három pontot. 2–1

90+2. perc: Nenad Milovanovics, a vendégek kispadján ülő segédedző kapott sárga lapot reklamálásért.

90. perc: Milicsevics ugratta ki Ratkovot, aki elkapkodta a helyzetet, és fölé lőtt.

89. perc: Ognjen Milanovics jött be a vendégeknél, Nikola Lekovics ment le.

88. perc: Zec szemben a kapuval 18 méterről csúnyán fölé lőtt.

84. perc: Petar Ratkov állt beSztefan Vukics helyére, Vukasin Krsztics helyére pedig Arandjel Sztojkovics érkezett a TSC-ben.

83. perc: Djakovac kapott sárga lapot utánrúgásért.

79. perc: Zec harcolt ki egy szögletet, amit ő is végzett el, Tomanovics fejese alig ment mellé.

Egyelőre nem támadnak ki a vendégek, így a TSC csak nehezen jut előre.

67. perc: Petrovics mindjárt egy kemény lövéssel mutatkozott be, a vendégek kapusa szépen védte a rövid sarokba tartó labdát.

65. perc: Hármas csere a hazaiaknál: Jug Sztanojev helyére Dejan Milicsevics, Leandro Pinto helyére Goran Antonics, Mihajlo Banjac helyére Nemanja Petrovics.

63. perc: Leandro sántikálva hagyta el a pályát, nem valószínű, hogy folytatja a mérkőzést, Goran Antonics érkezhet.

60. perc: GÓÓÓL! SZÉPÍTETT A MLADOSZT! Rosszul reagált a TSC védelme, Jovanovics, a vendégek játékosa szépen fordult kapura, és 11 méterről a bal alsó sarokba gurított. 2–1

58. perc: Perovics a földre vitte Banjacot, azonnal előkerült a sárga lap, a Mladoszt védője kapta.

54. perc: Újabb kettős csere a vendégeknél: Lazar Szelenicsment le, a kameruni Regis Baha jött a helyére, valamint Alekszandar Katanics állt be Nemanja Kosz helyére.

53. perc: Tetszetős akciót vezetett a TSC, de végül Zec és Banjac túlbonyolították, így elmaradt a lövés.

52. perc: Jovanovics passza után a csereként beállt Radivojevics lőtt 14 méterről, Filipovics magabiztosan ölelte magához a labdát.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

ELSŐ FÉLIDŐ

45+1. perc: Vége az első félidőnek, biztosan vezet a TSC! 2–0

44. perc: Tumbaszevics próbálkozott egy lövéssel 30 méterről, de blokkolták a lövését – a Mladoszt játékosának ez a 301. szuperligás mérkőzése, ezzel ő a rekorder.

39. perc: GÓÓÓL! KETTŐVEL VEZET A TSC! Sztanojev kapott remek kiugratás a jobb oldalon, s amikor az alapvonalhoz ért, akkor kivárt, és észrevette a védők mögött a hosszú saroknál várakozó Sztoiljkovicsot, aki két méterről az üres kapuba gurított. 2–0

A gól óta sokkal többet van a TSC-nél a labda, a vendégek kicsit elfáradtak, inkább felívelésekkel próbálkoznak – eredménytelenül.

30. perc: Sztanojev a jobb szélen addig cselezgetett, míg végül eljutott a labda Djakovachoz, aki 18 méterről a jobb kapufa mellé lőtt.

27. perc: GÓÓÓL! VEZET A TSC! Banjac nem ívelte be a labdát szögletből, hanem Zechez passzolt, aki az alapvonal mellett elfutott a védője mellett és pontosan gurított Tomanovics elé, aki hat méterről negyedik gólját lőtte a bajnokságban. 1–0

26. perc: Vukics lőtt 25 méterről, Cvetkovics blokkolta, szöglet a TSC-nek.

20. perc: Kijevcsanin négy méteren át húzta-vonta-rugdosta Tomanovicsot, aki végül elesett, s szabadrúgást kapott. A vendégek védője megúszta egy figyelmeztetéssel.

19. perc: A TSC első szögletét Banjac adta be, Kosz kifejelte, újabb sarokrúgás a hazaiaknak.Ezúttal Zec ívelt középre, de veszélytelen volt a beadás.

17. perc: Kijevcsanin lőtt 18 méterről, nagyon kevéssel ment el a labda a jobb kapufa mellett.

16. perc: A szöglet után Hrkacfejelt, Filipovicsnak kellett résen lennie, aki kiütötte a labdát.

15. perc: Lekovics adott be 18 méterről, Vukics mentett szögeltre a vendégek játékosai elől.

12. perc: Banjac csavart középre a jobb oldalról, Tomanovics megpróbált kibújni két védő között, de egy ütemmel lemaradt.

7. perc: Az első tetszetős TSC-akció Tomanovicstól indult, aki remekül ugratta ki Sztanojevet, aki Zecet kereste középen, de a Mladoszt védői megelőzték a góllövőlista első helyén álló játékost.

5. perc:Filipovicsnak az utolsó pillanatban sikerült passzolnia, nem sok kellett hogy Jovanovics elcsípje a labdát.

2. perc: Alaposan bekezdett a Mladoszt, két perc alatt egy helyzetet és egy szögletet is összehoztak, de a TSC védelme állta a sarat.

Régi ismerős a TSC-t követőknek az ellenfél középpályáján: Janko Tumbaszevics, aki 2019-ben a Mladosztból igazolt a TSC-be, és két idény után visszatért a lucsani együttesbe

1. perc: Elkezdődött a találkozó, a TSC tiszta kékben, a Mladoszt tiszta fehérben játszik.

 

ELŐZMÉNYEK

A liga egyik leggyengébb együttesét fogadja a Topolyai SC a szerb Szuperliga hetedik fordulójának nyitó mérkőzésén: Mladen Krsztajics kiválasztottjai a zentai Városi Stadionban az ellen a lucsani Mladoszt ellen lépnek pályára, amely pont nélkül az utolsó helyen áll a tizenhat csapatos bajnokságban.

A vendégek eddig öt mérkőzésen léptek pályára, s mindössze két gólt lőttek, az ellenfelek azonban nyolcszor voltak eredményesek ellenük. A mérkőzés toronymagas esélyese a topolyai csapat, amely négy győzelemmel és egy döntetlennel rajtolt, majd az előző fordulóban kiváló iramú mérkőzésen 3–1-es vereséget szenvedett a címvédő Crvena zvezdától. Sokan aggódtak, amikor a TSC eladta Nenad Lukicsot, a csapat gólzsákját a Budapest Honvédnak, azonban a kiváló csatár távozása óta többen is bizonyították, hogy képesek a hátukra venni a csapatot. Az egyik közülük a szélvészgyors Djuro Zec, aki hat góljával – a partizanos Ricardo Gomessel – holtversenyben a góllövőlista élén áll, a másik pedig a három gólt szerző Mihajlo Banjac, aki a harmadik forduló legjobb játékosának járó díjat is kiérdemelte. Ők ketten, valamint a tapasztalt, szintén három találatnál járó Szasa Tomanovics képezi jelenleg a TSC gerincét, s minden bizonnyal a lucsani védőknek is ők okozzák majd a legtöbb gondot.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik