Megtört a gólcsend, a Topolya könnyedén legyőzte a Mladosztot

Vágólapra másolva!
2020.11.07. 15:50
null
A Topolya öt góllal legyőzte a Mladosztot a 14. fordulóban (Fotó: FK TSC, archív)
A szerb élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Szuperliga) 14. fordulójában a Topolyai SC 5–0-ra legyőzte a Mladosztot Zentán.

 

SZERB SZUPERLIGA
14. FORDULÓ
Topolyai SC–Mladoszt Lucsani 5–0 (Milicsevics 33., Petkovics 43., Zec 45., Banjac 80., Babics 87.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A régi önmagára emlékeztetett szombaton a Topolyai SC: a Szabó Zoltán vezette együttes, amely az előző két mérkőzésén nem lőtt egy gólt se, a szerb Szuperliga 14. fordulójában 5–0-ra nyert a Mladoszt Lucsani ellen.

A Zentán megrendezett találkozón, amelyen ezúttal sem lehettek jelen nézők a koronavírus-járvány miatt, a hazaiak a 33. és a 45. perc között háromszor voltak eredményesek, így a félidő végét jelző sípszó után megnyugtató és fölényes előnnyel mehettek a szünetre. A hazaiak első gólját Dejan Milicsevics szerezte, aki egy szép akció végén védhetetlenül tüzelt a kapu jobb oldalába. Tíz perccel később Marko Petkovics higgadtan lőtte ki a jobb alsó sarkot, a 45. minutumban pedig Djuro Zec kapott egy remek labdát Nenad Lukicstól, s miután senki sem bírta vele a lépést tartani, a végén okosan gurított a bal sarokba.

A negyedik gólt a találat előtt húsz másodperccel pályára lépő Mihajlo Banjac fejelte, az 5–0-s végeredményt pedig Filip Babics állította be a 87. percben.

A három pontnak köszönhetően a TSC a nyolcadik helyre tornázta fel magát: az észak-bácskai együttes a következő fordulóban a krusevaci Napredak vendégeként lép pályára.

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90. perc: Nincs hosszabbítás, véget ért a mérkőzés, a Topolya 5–0-ra legyőzte a Mladosztot.

89. perc: Nenad Perovics kapott sárga lapot egy szabálytalanságért.

87. perc: GÓL! EZ IS BENT VAN! Egy szöglet után Filip Babics 16 méterről lőtte a kapuba a labdát. 5–0

83. perc: KAPUFA! Egy hazai szöglet után Grabezs félollóból a kapufát találta el. Szépségdíjas mozdulat volt, kár érte, hogy nem lett belőle gól.

80. perc: GÓL! OTT A NEGYEDIK! Nem figyeltek a vendégvédők, egy gyors bedobás után a beívelést az éppen akkor pályára lépő Mihajlo Banjac fejelte a kapuba. 4–0

79. perc: Nenad Lukics helyett Mihajlo Banjac a pályán.

74. perc: Micsevics állította meg Szilágyit és a TSC gyors ellentámadását a felezővonalnál. Mezhúzásért a vendégek játékosa sárga lapot kapott.

68. perc: Djuro Zec és Borko Duronjics le, helyükre Szilágyi Vladimir és Vaszilije Djurics be.

67. perc: A vendégeknél Ognjen Milanovics le, Vukasin Markovics be.

66. perc:Cvetkovics durva szabálytalanságért sárga lapot kapott.

57. perc: Csere a hazaiaknál is: Bojan Balazs le, Nebojsa Szkopljak be.

54. perc: Hármas csere a vendégeknél: Alekszandar Jesics helyére Filip Sztaniszevljevics, Vladimir Radivojevics helyére Djordje Babics és Petar Jovanovics helyére Nenad Perovics érkezett.

52. perc: Balazs sárga lapot kapott szabálytalanságért.

50. perc: KAPUFA! Zec futott el a jobb szélen, a vendégek egyik védője Lukics előtt mentett, s a labda a felső kapufáról a mezőnybe pattant vissza.

47. perc: A kicsiben elvégzett szöglet után nem alakult ki lehetőség.

47. perc: Egy bal oldali beadást a vendégek szögeltre mentettek.

46. perc: Újra útjára indult a labda, a TSC kezdte a második félidőt.

Cserék a félidőben: Stefan Santrac helyett Janko Tumbaszevics a TSC-ben, a vendégeknél pedig Nemanja Kosz helyére Lazar Szelenics állt be.

„Gyönyörű gólokat lőttünk, mindegyik remek akció után született” – mondta Árok Ferenc, korábbi ausztrál szövetségi kapitány, a TSC tiszteletbeli elnöke a félidőben.

ELSŐ FÉLIDŐ

45. perc: Ezzel véget is ért az első félidő, a szünetben 3–0-ra vezet a Topolya.

45. perc: GÓL! EZ IS BENT VAN! Kitámadtak a vendégek, s Lukics a felezővonalnál remekül vette észre a jobb szélen megiramodó Djuro Zecet, aki ezúttal is bizonyította, hogy nem sokan képesek tartani vele a lépést, majd a bal alsó sarokba lőtte a labdát. 3–0

43. perc: GÓL! OTT A MÁSODIK! Egy nagyon gyors jobb oldali akciót követően Marko Petkovics vette át a labdát a vendégek tizenhatosán belül, majd higgadtan kilőtte a jobb alsó sarkot. 2–0

41. perc: Grabezs volt harcias, s egy bal oldali szabadrúgást harcolt ki 25 méterről. Duronjics beadását azonban kifejelték.

38. perc: Balazs várt sokat, Milanovicsnak majdnem sikerült megkaparintania a labdát, de csodával határos módon az Balazs lábában elakadt.

36. perc: Tomanovics és Odita fejeltek össze, mindkettő lent maradt a földön.

33. perc: GÓL! VEZETÉST SZERZETT A TOPOLYA! Lukics vett mellre egy bedobást, szépen kapura fordult, s a mellette érkező Dejan Milicsevicshez passzolt, aki egyet igazított a labdán, majd kilőtte a jobb sarkot. 1–0

29. perc: Hatalmas vendéghelyzet maradt ki: egy bal oldali akció után Kosz pöckölt bele a labdába, amely elgurult a kapu előtt.

26. perc: Reklamálásért Nemanja Kosz kapott sárga lapot.

25. perc: Egy gyors hazai akció végén Milicsevics lőtt 16 méterről, nem okozott gondot Zecsevicsnek.

24. perc: KAPUFA! Lukics harcolt ki egy szögletet, amelyet Duronjics lőtt középre. Lukics remekül érkezett, fejese után a labda a kapufán csattant.

23. perc: Duronjics a legaktívabb, most is ő próbálkozott 18 méterről, lövését azonban blokkolták a védők.

22. perc: Tomanovics rajzolta gyönyörűen Duronjics elé a labdát a bal oldalon, azonban a TSC játékosának beadására senki nem érkezett.

17. perc: Duronjicsot rántották le a vállánál fogva a tizenhatos bal oldalán. A szabadrúgást is ő végezte el, de a védők kifejelték a labdát.

14. perc: Oditát és Grabezst figyelmeztette a játékvezető, hogy fejezzék be a folyamatos kakaskodást.

11. perc: Damjan Krajisnik lépett oda Milicsevicsnek elég durván a felezővonalnál, sárga lapot kapott érte.

5. perc: Duronjics cselezgetett a bal oldalon, s végül sikerült eljutnia az alapvonalig, de erős és lapos beadását felszedte a vendégek kapusa.

3. perc: Gyors vendégtámadás a bal oldalon, Balazs mentett az utolsó pillanatban az érkező Kosz előtt.

2. perc: Grabezs dobta be a vendégek tizenhatosán belülre a labdát, Lukicsnak egy pillanatra sikerült elszakadnia a védőjétől, de végül a Zecsevics kapusé lett a labda.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a vendégek indították útjára a labdát.

A TSC sötétkék, a Mladoszt fehér szerelésben lép pályára.

A kezdőrúgás előtt Milicsevicset köszöntötték, aki már száz meccsen lépett pályára a TSC mezében.

A mérkőzést zárt kapuk mögött rendezik meg Zentán.

A Topolya kezdőcsapata: Filipovics – Grabezs, Balazs, Babics, Petkovics – Santrac, Tomanovics – Duronjics, Milicsevics, Zec – Lukics.

A Mladoszt kezdőcsapata: Zecsevics – Cvetkovics, Milosevics, Micsevics, Jovanovics – Krajisnik, Jesics – Milanovics, Radivojevics, Odita – Kosz.

A mérkőzés játékvezetője: Makszimovics.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Topolyai SC–Mladoszt mérkőzés a szerb Szuperliga 14. fordulójában. Tartsanak velünk!

ELŐZMÉNYEK

Várhatóan izgalmas találkozó helyszíne lesz a zentai Városi Stadion, a 16 órakor kezdődő Topolyai SC–Mladoszt bajnokin a hazaiak célja, hogy megtörjék száznyolcvan perce tartó gólcsendjüket. A Mladoszt Lucsani egy jól összeszokott, a fiatalabb és az idősebb labdarúgókból kiválóan összeállított együttes, így nem lesz könnyű dolga a TSC-nek.

„Két utóbbi mérkőzésünkön csak egy pontot sikerült szereznünk, s egy gólt sem szereztünk, úgyhogy a Mladoszt ellen az a célunk, hogy már a találkozó elején betaláljunk az ellenfél kapujába” – mondta Faragó Szilárd, a topolyai együttes kapusedzője.

Nenad Filipovics, a TSC kapusa arra emlékeztetett, hogy a Mladoszt ellen a két legutóbbi mérkőzésüket is megnyerték, s bízik benne, hogy a szombati meccsen sikerül gólt lőniük, az elmúlt időszakban ugyanis a TSC arról volt ismert, hogy sok gólt szerzett. Tizenhárom forduló után a TSC a 11. helyen áll 18 ponttal, míg a Mladoszt a 9. pozíciót foglalja el 21 pontot gyűjtve.

Log into Facebook | Facebook

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik