Szilágyi remekelt, meg sem állt hat gólig a Topolya!

Vágólapra másolva!
2020.05.31. 17:30
null
A Topolya már az 5. percben megszerezte a vezetést (Fotó: TSC)
A szerb Szuperliga 27. fordulójában hat gólt lőve nyert az európai kupaindulásért harcoló Topolya a Javor ellen.


SZERB SZUPERLIGA
27. FORDULÓ
Topolya–Javor Ivanjica 6–1
(2–0)
Zenta,
Városi Stadion, zárt kapuk mögött. V. B. Nikolics
TSC: N. Filipovics – Grabezs (Ponjevics, 75.), Antonics, Babics (Galics, 75.), Varga B. – Duronjics (Sinkovits, 67.), Tumbaszevics (Balazs, 75.), Tomanovics, Zec – Lukics (Djurics, 67.), Szilágyi V. Vezetőedző: Szabó Zoltán
Javor: Lazovics – Pavisics, Rogacs (N. Milosevics, 79.), Jevremovics – Maricsics, Szevics (Mladenovics, 58.), Piscsevics, N. Petkovics – Zvekanov (Svonja, 63.), L. Nikolics (Radivojevics, 58.) – Lukovics (Sz. Varga, a szünetben). Vezetőedző: Igor Bondzsulics
Gólszerző: Szilágyi V. (5., 75.), Tumbaszevics (20.), Zec (48., 88.), Lukics (64.) ill. N. Petkovics (74.)

Idénybeli tizenötödik győzelmét szerezte meg a Topolyai Sport Club a szerb Super Liga 27. fordulójában: Szabó Zoltán kiválasztottjai a Zentán megrendezett mérkőzésen 6-1-re győztek az ivanjicai Javor ellen, s ezzel – három fordulóval a bajnokság vége előtt – ötpontos előnyre tettek szert az ötödik helyen álló Csukaricskivel szemben.

A két felkészülési mérkőzésen tíz gólt szerző TSC már az ötödik percben megszerezte a vezetést: egy szöglet után Szilágyi Vladimir elé került a labda, aki külsővel elpöckölte azt a kifutó vendégkapus mellett (1–0). Szilágyinak ez volt a tizennegyedik találata a bajnokságban, aminek köszönhetően ő áll a góllövőlista élén.

A 21. percben egy újabb szöglet után Janko Tumbaszevics megduplázta a hazaiak előnyét, miután senkitől sem zavartatva szépen fejelt a bal sarokba (2–0). A TSC harmadik gólja Szilágyi remek passza után született, amikor a 48. percben Djuro Zec kilőtte a rövid sarkot (3–0). Ez volt a TSC ötvenedik gólja a Super Ligában: a topolyai együttesnél csak a Partzan (63) és a Crvena zvezda (61) eredményesebb.

A 64. percben Nenad Lukics is feliratkozott a góllövőlistára, miután Szilágyi sarokkal tálalt Varga Borisz elé, aki pontos középre adását Lukics közelről lőtte a kapuba, megszerezve ezzel 14. gólját (4–0).

A vendégek a 74. percben Nikola Petkovics révén szépítettek (4–1), akinek szintén ez volt a 14. találata, ám hogy sokáig ne legyen hármas holtverseny a góllövőlista élén, arról Djuro Zec gondoskodott, aki egy perccel a kapott gól után kihasználva a vendégvédelem hibáját, lecsapott egy labdára, majd önzetlenül Szilágyi elé passzolt, aki az üres kapuba gurította a labdát (5–1).

A végeredményt Djuro Zec állította be a 88. percben, amikor egy remek kiugratás után megszerezte saját első csapata hatodik gólját (6–1).

A Topolyai Sport Club a 28. fordulóban az újvidéki Proleter vendégeként lép pályára, majd saját közönsége előtt a már bajnok Crvena zvezdát fogadja, az utolsó fordulóban pedig a nisi Radnicski ellen próbálja meg begyűjteni az európai kupaszerepléshez szükséges ponto(ka)t.

Az élcsoport: 1. Crvena zvezda 72 pont (már bajnok), 2. Partizan Beograd 61, 3. Vojvodina 56, 4. Topolya 53 ... 13. Javor 24

PERCRŐL PERCRE

90. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

Még egy kis izgalom a végére, Szilágyi rúgást kapott, lesántikál a pályáról.

88. PERC ÚJABB TOPOLYA-GÓL, DJURO ZEC SZEREZTE! 6–1! Szilágyi remek passza után a kifutó kapus mellett ballal 16-ról, középről a kapu közepébe lő.

85. perc Nem áll le a Topolya, de pontatlanok a beadások már. Különösen Varga és Szilágyi aktív a jobbon.

82. perc Babics helyett Mladen Galics a hazaiaknál.

79. perc Az utolsó vendégcsere, Rogac le, Nikola Milosevics be. Védőcsere.

75. perc Kettős hazai csere: Dajan Ponjevics és Bojan Balazs be, Grabezs és Tumbaszevics le. Két új védő a pályán a Topolyában.

75. PERC NEM SOKÁIG: remekül tör előre Zec, labdaszerzéssel, az ötös bal sarka elől önzetlenül középre gurít, SZILÁGYI VLADIMIR jobbal az üres kapuba passzol. 5–1!

Így hármas – Szilágyi, Lukics, Petkovics – holtverseny alakult ki a góllővőlista élén.

74. PERC ITT A SZÉPÍTÉS. NIKOLA PETKOVICS közeli fejesét Filipovics védte, de a kipattanót fél méterről a csatár gólra váltotta. 4–1!

71. perc
Babics ment a gólra törő csatár elől, utána azonban összeütközik Filipovics kapussal, s emiatt ápolni kell.

Sinkovits 22 éves, magyar-szerb állampolgár, ez idénybeli 11. bajnokija, 2 kanadai pontnál tart.

Szilágyi a 14 gólja mellé ma adta a 2. gólpasszát. Lukics 8 asszisztnál tart!

67. perc Kettős hazai csere: Duronjics és Lukics le, helyükre Sinkovits Dávid és Vaszilije Djurics jön.

Lukicsnak szintén ez volt a 14. gólja a bajnokságban.

64. PERC ÚJABB GÓL! A Szilágyi által a jobbon sarokkal indított Varga jobblábas, lapos beadására jókor érkezett a TSC csatára, NENAD LUKICS, aki bevetődve ballal egy méterről a léc alá lő, középre. 4–0! A beadásba beleért egy becsúszó védő, így lett éppen jó.

63. perc Petkovics lő kissé balról, 14-ről nem sokkal a bal felső sarok mellé!

63. perc Zvekanov helyett Zoran Svonja érkezik a Javorba.

61. perc Szilágyi passzát Lukics tízről jobbal a jobb alsó mellé rúgja.

58. perc Hopp, Szasa Varga ötméteres fejesét Filipovics, a TSC kapusa hatalmas bravúrral szögletre üti a jobb alsó elől, hatalmas vetődéssel. Balról ballal szépen adott be előtte Jevrimovics.

58. perc Nikolics le, Luka Radivojevics be, a vendégeknél, Szeviccsel pedig Nemanja Mladenovics pacsizhat az oldalvonalon.

55. perc Szilágyi első beadását kifejelik a védők, a másodikat meg elkapja a felugró Lukics elől a kapus.

53. perc Filipovics kapus szépen jön ki egy szögletre az ötösre, kontra, Szilágyit elnyomja azonban az utolsó vendégvédő, Pavisics. Nenad Filipovics 33 éves, nem véletlenül lehet ismerős a neve, korábban a Videotonban és az MTK-ban is megfordult, 2008 és 2010 között, a fehérváriak 50 ezer eurót adtak érte a nagybecskerei Zrenjaninnak.

Szerbiában a bajnoki cím kérdése már eldőlt, ugyanis a Crvena zvezda pénteken az 5-0-s győzelme után bebiztosította az elsőségét, s az is biztos, hogy az európai porondon a Zvezda mellett a belgrádi Partizan és az újvidéki Vojvodina is bemutatkozhat, a negyedik résztvevő pedig a TSC vagy a Csukaricski lesz.

Djuro Zec szerezte meg a TSC 50. gólját a Super Ligában: a topolyai együttes ezzel a harmadik legeredményesebb együttes a Partizan és a Crvena zvezda mögött

48. PERC GÓLLAL! A jobb oldalon felfutó Szilágyi remekül passzol DJURO ZEC elé, aki jobbal nyolc méterről, kissé jobbról a bal alsóba lő. 3–0!

A hazai Varga Borisz.

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc
A vendégeknél csere: Lukovics helyére Szasa Varga állt be. Szerb-belga kettős állampolgár.

Szép kék-sárga a hazai sporttelep, és a lelátó székei is, mint Mezőkövesd pár évvel ezelőtt.

„Egy kiváló csapat ellen lépünk ma pályára, amelynek az erőssége a csapatszellem. A TSC-nek csak a győzelem az elfogadható eredmény, s ez a teher az ő vállukat nyomja, nekünk nincsen ilyen gondunk, s ez lehet a mi esélyünk” – mondta Igor Bondzsulics, a Javor szakvezetője.

„Bízom benne, hogy a két hét múlva esedékes, Crvena zvezda elleni találkozót már nem üres lelátó előtt kell játszanunk, hanem telt ház előtt. A hátralevő négy fordulóban szeretnénk megmutatni, hogy nem véletlenül állunk a negyedik helyen, s további jó játékkal szeretnénk pontot tenni ennek az idénynek a végére” – nyilatkozta Varga Borisz, a TSC védője.

„A nézők nagyon hiányoznak majd a Javor elleni meccsen, ugyanis az elmúlt időszakban sokat segítettek a csapatnak” – mondta a találkozó előtt Szabó Zoltán, a TSC vezetőedzője.

A Javor és a TSC a bajnokság őszi idényében Ivanjicán mérte össze erejét, s akkor a TSC – habár 2:1-re vezetett, végül – 3:2-es vereséget szenvedett. A hazaiak a győzelmet a 87. percben szerzett, igencsak vitatható, lesgyanús találattal szerezték meg. A topolyaiak góljait azon a mérkőzésen Grabezs és Milicsevics lőtték, míg a Javorból a Krnics, Kuveljics és Maricsics volt eredményes.

45. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ! A magabiztosan halad idénybeli 15. győzelme felé.

43. perc Ismét Duronjics próbálkozik, centikkel ment mellé a jobblábas, 18 méteres, középről érkező lövése. Ő passzolt balról középre Lukicsnak, aki kétszeri rossz átvétel után a közben középre futó feladó elé sodorta a labdát. ÉRDEKES JELENET!

42. perc Rossz szöglet a javoros karmestertől, Marisicstől.

40. perc Duronjics a bal szélről ereszt meg egy lövést, beadás helyett, majd a 16-os bal sarka elől jobbal nem sokkal teker a bal, azaz a kapu túlsó felső sarka fölé!

39. perc Megindul középen és szabadon fut Petkovics, de hossszú Nikolics lapos indítása, kirúgás.

A Topolyai Sport Club az európai kupaszereplést érő, negyedik helyen áll, s ezt a pozíciót szeretné megőrizni a bajnokság végéig. A topolyaiak előny két pont az ötödik helyezett Csukaricskivel szemben, s amennyiben ma Szabó Zoltán csapata a Javor ellen begyűjti a győzelemért járó három pontot, úgy nagy lépést tesz a cél felé.

Duronjics 22 éves, sokszoros szerb U-válogatott, a támadósor összes posztján bevethető, 6 kanadai pontnál tart az idényben. Bosnyák állampolgár is.

34. perc Helyzet, Duronjics tízméteres, kissé balról jövő, jobblábas lövését az ötösre kifutó Lazovics védi, Szilágyié a kipattanó, jobbal 14-ről kapura lő, de blokkol az előtte álló Pavisics.

30. perc Varga felfut a jobbon Zec mesteri passzával, de ment előle egy zseniális becsúszással Jevrimovics, kirúgás.

Két és fél hónapnyi kényszerszünet után május 29-én a 27. fordulóval folytatódott a szerb Super Liga. Szerbiában a március 15-én bevezetett, majd május 7-én megszüntetett szükségállapot miatt nem rendeztek mérkőzéseket.

28. perc
Duronjics nagyon aktív, már a másik kapu előtt keverget, de szerelik. A felfutó Antonics leszidja, középen várta hiába a passzt.

25. perc Vendéghelyzet! Hatalmas kapu előtti kavarodás után a Javornak majdnem sikerült a szépítés, s úgy tűnt, Zec kézzel mentett a gólvonalról, azonban a játékvezető sípja néma maradt. Zec felszabadított a gólvonalról, ballal a tőle fél méterre lévő Grabezst találta el, róla a bal sarok felé pattan félmagasan a labda, Zec bal kézzel belecsapott... TOVÁBB!

A rendkívüli állapot feloldása után a szerbiai csapatok mintegy három hetet kaptak, hogy felkészüljenek a hátralevő négy fordulóra. Azért csak négy, mert a Szerb Labdarúgó-szövetség (FSS) úgy döntött, a 2019/2020-as idényben nem rendezik meg a rájátszást, így se play-off, se play-out nem lesz, s a 30. forduló befejeztével véget ér a bajnokság.

A négyszeres montenegrói válogatott középpályás 35 éves, ez idénybeli hetedik gólja.

20. PERC KETTŐ NULLA. A TSC negyedik szöglete után JANKO TUMBASZEVICS fejjel megszerezte a TSC második gólját. Duronjics adta be a labdát jobbal balról, a középpályás hét méterről a bal alsó sarokba fejelt: 2–0!

A nem udvarias házigazda, ugyanis...

A hazai csk. 30 éves, 191 centiméter, szűrő. Kőkemény, két éve érkezett a klubhoz éppen a Javortól! Tudjuk, Zenta, de legyen a vendéglátó a házigazda.

19. perc Szasa Tomanovics kap sárga lapot a félpályánál elkövetett szabálytalansága miatt. Becsúszva felrúgta Nikolicsot.

17. perc Duronjics bal oldali beadása magas középen Szilágyinak, Lukics visszapasszol Tomanovics elé, aki jobbal 22-ről a bal alsó mellé lő.

14. perc A Javor első szöglete veszélytelen volt. Utána megszületett az első sárga lap is, amit Vanja Zvekanov, a Javor játékosa kapott. Fellökte a bal szélen kontrázó Lukicsot.

12. perc Duronjics balról jövő, jobblábas beadása után Babics senkitől sem zavartatva fejelhetett az ötösről, de pár méterrel a bal alsó mellé ment a próbálkozása.

10. perc Duronjics megindul a balon, Nikolics érzi a veszélyt, hatalmasat rúg a szélsőbe.

Szabó Zoltán nemrég szerződést hosszabbított a TSC-vel, így a következő idényben is a topolyai csapatot irányítja majd. Azért is érdekes a hír, mert felvetődött a neve nem is olyan régen a Honvédnál is.

9. perc Petkovics rosszul vesz át az ötösön egy távoli ívelést (Szevicstől), ez éppen elég a hazai kapusnak, hogy kivetődjön.

7. perc Ismét Szilágyi veszélyeztetett, a 16-osról, de Lazovics védte a lövését a jobb alsó sarok előtt.

Szilágyi a 14. gólját szerezte, és ő áll a góllövőlista élén.

5. PERC VEZET A TOPOLYA! A szöglet után az egy védővel harcoló Tumbasevics a bal kapufa előtt álló SZILÁGYI VLADIMIR elé csúsztatja fejjel a labdát, a támadó jobb külsővel kapura lő, a gólvonal mögött Petkovics beleér még a labdába, magasra emelt lábbal, de hárítani nem tud. 1–0!

4. perc Duronjics lő a jobb alsó felé 12-ről, kissé balról, de véd vetődve a kapus.

2. perc A Szilágyi indította Duronjics cselezget a balon, de közbelép Rogacs. Szilágyi már a jobbon Varga passza után, felrúgja őt még a 16-os előtt Piscsevics.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A Topolya tiszta sötétkékben, a vendégek tiszta fehérben.

„Szeretnénk megőrizni a negyedik helyünket, ám nem lesz könnyű. Valamennyi meccsen igyekszünk a legjobbunkat nyújtani” – fogalmazott Szabó Zoltán, a TSC vezetőedzője.

A topolyai együttes a bajnokság folytatását európai kupaszereplést érő helyen várja, s az alapszakaszban saját közönsége előtt, pontosabban a topolyai stadion felújítása miatt Zentán fogadja a Javort, az éllovas Crvena zvezdát, míg az újvidéki Proleter és a nisi Radnicski ellen idegenben lép pályára.

A szerb Szuperliga újonca remekül helytállt az eddigi 26 fordulóban, 50 pontot gyűjtve a 4. helyen áll. A TSC illetékesei minden intézkedésnek eleget tettek, így a csapat játékosai kisebb, kilenc plusz egy fős csoportokra osztva hétfőn 11 órakor – mintegy másfél hónap kihagyás után – elkezdték az edzéseket.

„Mindenkinek, aki részt vesz a tréningen vagy annak szervezésében, naponta kétszer mérjük a lázát, s az edzésen kötelező a maszk, illetve a kesztyű viselése. A zuhanyzók és az öltözők használata csak akkor lehetséges, ha minden igénybevétel után megtörtént a fertőtlenítés” – mondta lapunknak Palágyi Szabolcs, a Topolyai Sport Club sportigazgatója, aki hozzátette, a TSC jó helyzetben van, hiszen az akadémiának köszönhetően több pálya, tusoló és öltöző áll rendelkezésre, s az edzésen használatos eszközöket fertőtlenítik.

A Topolyai Sport Club jelenleg a 4. helyen áll a 16 csapatos bajnokságban, azonban Szabó Zoltán kiválasztottjainak nem lesz egyszerű dolguk, hogy megőrizzék európai kupaporondot érő pozíciójukat, ugyanis saját közönségük előtt, vagyis Zentán fogadják majd a Javort (13. a táblázaton) és az éllovas, és már szinte bajnoknak tekinthető Crvena zvezdát, míg az újvidéki Proleter (11.) és a nisi Radnicski (6.) ellen idegenben lépnek pályára.

A hónap elején a Szerb Labdarúgó-szövetség úgy döntött, hogy a liga küzdelmei május 30-án folytatódnak. A bizottság a bajnoksággal kapcsolatban arra az elhatározásra jutott, hogy – meghallgatva a klub véleményét is – csak az alapszakasz hátramaradt négy fordulóját rendezik meg, ami azt is jelenti, hogy a rájátszás elmarad a 2019–2020-as idényben.

A szerb Szuperligában szereplő Topolyai SC labdarúgócsapata 50 ezer egészségügyi maszkot ajándékoz Magyarországnak – erről a délvidéki klub tájékoztatta a Nemzeti Sportot.

Az Arena Sport küldetésének tekinti, hogy mindig a lehető legjobb tartalmat garantálja azoknak, akik úgy döntöttek, hogy a szabadidejüket a sporttelevízió valamelyik csatornájának követésére szentelik. A külföldi labdarúgó-bajnokságok (Serie A, Ligue 1, Pro League) közvetítése mellett a csatorna a Bajnokok Ligája és az Európa-liga mérkőzéseinek közvetítési jogait is birtokolja, emellett kosárlabda-, valamint kézilabda-találkozókat is élőben közvetít.

A magyar foci a múlt hétvégén a Ferencváros–Debrecen találkozóval mutatkozott be az Arena Sporton, szombaton a Kisvárda–Újpest összecsapást közvetítették élőben, vasárnap pedig a Puskás Akadémia–Ferencváros szerepel a programban. A közvetítési jogok megvásárlásáról szóló közleményben a sporttelevízió izgalmas és kiegyenlített jelzővel illette a magyar bajnokságot.

Nemrégiben két fontos bejelentést is tett a Telekom Srbija tulajdonában levő Arena Sport: amellett, hogy a szerb Szuperliga valamennyi hátralevő mérkőzését élőben közvetíti, az öt országban jelenlevő sporttelevízió megvásárolta a magyar labdarúgó-bajnokság mérkőzéseinek közvetítési jogát. Ez utóbbi azt jelenti, hogy az egykori Jugoszlávia tagköztársaságai közül Szerbiában, Horvátországban, Észak-Macedóniában, Bosznia-Hercegovinában és Montenegróban is követhetők a magyar bajnokság legérdekesebb mérkőzései (sőt, amint megírtuk, Ukrajnában is).

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A TOPOLYA–JAVOR MÉRKŐZÉS ONLIVE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik