Topolya: kihagyott helyzetek, hajrábeli VAR-ozás, iksz a vége

TŐKE JÁNOS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)TŐKE JÁNOS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)
Vágólapra másolva!
2022.07.16. 19:55
null
(Fotó: Topolyai SC, archív)
Nem sikerült megszereznie második győzelmét a Topolyai SC-nek a szerb Szuperliga 2. fordulójában: a TSC Arénában megrendezett mérkőzésen a hazaiak gól nélküli döntetlent játszottak az ivanjicai Javorral.

SZERB SZUPERLIGA
2. FORDULÓ
Topolyai SC–Javor 0–0
Topolya, TSC Aréna, 2500 néző. V: M. Szrecskovics
TSC: V. Ilics – Calusic (Tomanovics, a szünetben), Antonics, Sztojkovics, M. Petrovics – Mircsevszki (Sz. Jovanovics, 75.) – Kuveljics (Sztanojlovics, 69.), Sztanojev (Ratkov, 88.) – Djakovac, Vukics, Sztojics. Vezetőedző: Zsarko Lazetics
Javor: Vulics – Grabezs, Djukics, Obradovics, Tojcic – Marcsics – Eliomar (I. Tanko, 66.), Gojkovics, L. Nikolics – Gigics (Maletic, 88.), L. Lukovics (N. Campbell, 66.). Vezetőedző: Igor Bondzsulics

ÖSSZEFOGLALÓ

A 11. percben jobb oldali szögelt után a horvát légiós, Josip Calusic előzte meg az emberét, azonban fejese célt másfél méterrel célt tévesztett. Nyolc perccel később a vendégek gyors ellentámadást vezettek: Eliomar Silva a jobb szélről gurított középre, Luka Lukovics átlépte a labdát, amely így a mögötte érkező Luka Gojkovics elé került, aki egy csellel elfektette Ifet Djakovacot, de kihagyta a ziccert, miután 13 méterről képtelen volt eltalálni a kaput.

Úgy tűnt, hogy ez volt az első félidő legnagyobb helyzete, de kiderült, hogy mégsem, ugyanis az első félidő utolsó előtti percében Nemanja Petrovics Sztefan Vukicshoz passzolt, aki a lendületben levő Martin Mircsevszkit ugratta ki, az északmacedón csatár az ötös sarkáról szépen elpöckölte a labdát Alekszandar Vulics kapus mellett, a labda azonban centiméterekkel a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret.

Hiába birtokolta a TSC hetven százalékban a labdát az első játékrészben, gólt nem sikerült szereznie az izgalmasnak egyáltalán nem nevezhető félidőben, amelyben mindössze egy lövés találta el a kapukat.

A második félidő hetedik percében Mircsevszki adott be jobb oldalról szabadrúgásból, Vulics kapus elszámolta a labda ívét, így a csereként beálló Szasa Tomanovics fejelhetett, s nem is kellett sok, hogy gól szülessen, ám a labda a lécre pattant.

A 70. percben Nemanja Petrovics hozta játékba a nem sokkal korábban beállt Szlobodan Sztanojlovicsot, aki Vukics fejére rajzolta a labdát, a csatár fejese azonban a bal kapufa mellé ment. A 82. percben Jug Sztanojev adott be jobbról, Sztanojlovics fejesét azonban Vulics hatalmas bravúrral védte.

A hajrában a TSC mindent megtett a győztes gól megszerzése érdekében, de nem sikerült feltörnie a Javor védelmét. A 95. percben a vendégek Ibrahim Tanko révén gólt lőttek, és már ünnepeltek, azonban a játékvezető jelezte, Norman Campbell lesen volt, s ezt a VAR is megerősítette.

A TSC két forduló után négy ponttal a negyedik helyen áll, s a következő fordulóban a belgrádi Partizan vendége lesz. 0–0

PERCRŐL PERCRE


90+7. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

A VAR szerint sem ért gól.

90+5. perc MEGÚSSZA A TSC,
Campbell ziccerben, de elhagyja a labdát, az Tanko elé pattan, ő jobbal 16-ről a bal alsóba lő, picit balról. De les, mert Tanko fejese lesen érte a meginduló Campbellt.

90+5. perc Szögletet reklamál Zsarko Lazetics is, sárga lap.

90+4. perc Mellé, Sztojics beadása után Sztanojlovics az ötösről jobbal a kapusba lő, a lecsorgó Vukicsé, aki jobbal három méterről a bal alsó mellé lő.

90+2. perc Nikolics nagyot rúg becsúszva a jobb szélen Jovanovicsba, a hazai tábornak nem tetszik.

Öt perc a ráadás.

89. perc Campbell jobbal a 16-os bal sarkáról nem sokkal lő a léc fölé, Ilics biztosított. Maletic bosnyák-holland, a VfB Stuttgart neveltje. Hat országban légióskodott már a karrierje során.

88. perc Marko Maletic pacsizik gyorsan Gigiccsel.

88. perc Sztanojevet Petar Ratkov váltja, szélső helyett középcsatár.

84. perc Djakovac jobbal 35-ről a jobb alsó mellé lő, laposan.

83. perc Tomanovics emel jobbal az ötös elé, onnan a kapushoz fejeli a labdáta középcsatár.

82. perc Sztojics jobb oldali beadását Vukics nyolcról a jobb alsóba fejelné, de odaér hatalmasat vetődve Vulics.

80. perc A meccs jelenete: Tanko jobbról jobbal szépen ad az az ötös másik sarka elé, Campbell megelőzi Antonicsot, de ballal a saját jobb lábára lő, majd azzal felszabadít kirúgásra saját maga elől...

76. perc Luka Gojkovics kap sárga lapot időhúzásért. Reklamált is.

75. perc Szasa Jovanovics a pályán Mircsevszki helyett, karmester helyén... szélső.

74. perc Grabezs rosszul lép, miután fedezte a labdát Sztanojev előtt, amíg jött a kapusa, ápolás. Közben csere.

72. perc Campbell felrúg 30 méter magasra egy beadást, Ilics kapusé lesz a labda.

70. perc Helyzet, Petrovics indítja a bal szélen Sztanojlovicsot, aki ballal éles szögből középre ad, négy méterről a bal alsó mellé fejel Vukics.

69. perc Nikola Kuveljics le, Szlobodan Sztanojlovics be a TSC-ben. Középső középpályás helyett ék!

Egy jamaikai és egy ghánai a pályán.

66. perc Norman Campbell és Ibrahim Tanko be, Luka Lukovics és Eliomar le a vendégeknél.

65. perc
Lukovics ballal a kapu bal sarka elé emel a 16-osról, éppen csak lemarad a labdáról Eliomar.

63. perc Szrdjan Grabezsnek is sárga lap, ő a középhátvéd Antonicsnak sózott oda a hazai 16-os előterében.

57. perc Eliomar beadását kifejeli Tomanovics az ötösről, Nikolics jobbal 28-ról nagyon a jobb sarok mellé méri kapásból a felszabadítást.

55. perc Sztanojevet szereli becsúszva a 16-oson belül egy acélkemény becsúszással Grabezs, sípszó harsan a topolyai éjszakába... korner.

51. perc LÉC! Mircsevszki adja be jobbról jobbal a szabadrúgást, az ötös elől Tomanovics a lécre fejeli a labdát, tökéletes ívben, mert Vulics kapus rosszul jött ki. Les volt egyébként, ha bemegy, visszavonja a VAR.

51. perc A középső védő Milan Marcsics sokadik belépője sárga lapot ér, ő is a meginduló hazai Dakovacot rúgta fel.

48. perc Az erőcsatár Luka Lukovics kap sárga lapot, nyújtott lábbal odarúgott Dakovacnak a felezőnél.

46. perc Sztanojev jobbal ötről, nullszögből a rövid felső mellé lő, Petrovics adott be balról ballal nagy ívben.

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc Szasa Tomanovics
be, Josip Calusic le. Jobbhátvéd helyett szűrő.

A TSC-legenda Szasa Tomanovics 2017-ben a Javortól igazolt Topolyára, Dolmagic jött és ment, a nyáron elengedte a TSC az újoncnak őt is.

E párharc legjobb góllövői:
Szilágyi Vladimir 6
Nenad Lukics 4
Djuro Zec 3
Ivan Markovics 2
Nikola Petkovics 2


45+1. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45. perc Vukicsnak odacsúszik a 16-os előtt Marcsics, szabadrúgás, ballal 17-ről a sértett a sorfalba lő, a lecsorgót Mircsevszki ballal 22-ről majdnem kirúgja a stadionból.

43. perc Mircsevszki hajt, a mellé a bal szélen felzárkózó Petrovicsot indítja, aki Lukicshoz játszik, ő a karmester elé tolja a labdát, aki az ötös bal sarka elől jobbal a túlsó alsó mellé pöcköli a labdát. Milliméterekkel...

40. perc Végre valami, szépen ad be balról ballal a felfutó Petkovics, a bal alsó előtt érkezik Vukics, de fejjel ment előle Obradovics. A szöglet veszélytelen, mert ez is Obradovicsé.

35. perc Tojcic jobbal kissé jobbról, 24-ről a jobb alsó mellé lő, a másik oldalon Sztanokev megismétli ezt!

35. perc Pár veszélytelen beadás a szélsővédőktől. Petkovics távolija sem különb.

60 százalékban a hazaiaké a labda, 3 lövés a kapura itt, kettő ott.

29. perc Nagy készülődés, kissé jobbról, 25 méterről a sértett nagyon a jobb felső fölé lő.

27. perc Mircsevszki megindul, nagyot kap a 16-os előtt. Szabadrúgás a Marcsics-belépőért.

24. perc Ébredezik az újonc, de csak a mezőnyfölényig jut.

Egy kis örökmérleg! 4 meccs, 3 TSC- és egy Javor-sikerrel, 12, ill. 6 rúgott góllal.

19. perc ZICCER, Eliomar jobbról parádés passzt ad középre, Lukovics két csel után jobbal a bal alsó mellé lő gyatrán, kissé balról, 13 méterről.

17. perc Sztojics ad élesen jobbról a kapu elé, kivágja a labdát az ötösről Obradovics, de ballal 11-ről kapásból azonnal lő Sztanojev, ám blokkol az előtte álló Nikolics.

15. perc Próbálja a TSC kicsalogatni az ellenfelet a sündisznóállásból, kevés sikerrel.

11. perc A jobb oldali szögletet az ötösről nem sokkal fejeli a jobb alsó mellé Calusic!

10. perc Szép támadás, az ötös jobb sarkán szereli azonban becsúszva Sztanojevet Obradovics.

8. perc Van idő nézelődni, a pályán nagy hazai fölénye, de helyzetek nélkül. Kényelmes tempó, kellemes idő, bár már nem süt a nap.

Grabezs a TSC-ből igazolt a Javorba tavaly nyáron.

Igen, Gigics volt újpesti, lila-fehérben ismét. Magyarországon tíz mérkőzésen játszott, 310 percet körülbelül. Két kandai pontja ellenére is... nem igazolta leigazolása jogosságát. Ez a Javorban a második meccse, a nyáron Pancsevóból igazolták.

1. perc Mircsevszki távoli ívelése kapuscsemege.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak tiszta kékben, a vendégek tiszta fehérben.

Banjac átvett egy díjat, ami az első forduló legjobb játékosának járt: a Csukaricski ellen egy gólt és egy gólpasszt adott, s mint kiderült, az volt az utolsó meccse a TSC színeiben... Búcsúzni csak szépen!

Szól a Nélküled, a közönség énekel.

A TSC legértékesebb játékosa, Mihajlo Banjac már nincs a keretben, a klub pénteken hivatalosan is bejelentette, hogy a középpályás az orosz FK Krasznodarban folytatja pályafutását. A szerb sajtó értesülése szerint az orosz gárda visszautasíthatatlan, 1.6 millió eurós ajánlatot tett érte.

„Fontos volt a jó idénykezdés, mert az első négy mérkőzésünkből hármat idegenben játszunk – mondta a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón a TSC-t irányító Zsarko Lazetics. − A Javor két idényt töltött el a másodosztályban a kiesését követően, és bár négy gólt kapott, tisztességesen helytállt az első fordulóban a Partizan ellen. Nehéz mérkőzésre számítunk szombaton.”

Idénybeli első hazai bajnoki mérkőzésén a Javort fogadja a szerb élvonalban a Topolya. PARÁDÉS GYŐZELMET ARATOTT a szerb Szuperliga első fordulójában a Topolya, idegenben 4−1-re verte meg az előző idényben bronzérmes Csukaricskit, szombaton pedig a feljutó Javorral csap össze hazai pályán, a cél természetesen a három pont megszerzése.

A szakvezető hozzátette, a Topolyának az európai kupaporondon a helye, úgyhogy a bajnokságból vagya Szerb Kupából igyekeznek kijutni.

A szerb Szuperliga 2022–2023-as idényének nyitó fordulójában a Topolyai SC 4–1-re nyert Belgrádban, a Csukaricski vendégeként.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A TSC–JAVOR MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik