Nyolcgólos döntetlen, oda a Topolya hibátlan mérlege

TŐKE JÁNOS (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (percről percre)TŐKE JÁNOS (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (percről percre)
Vágólapra másolva!
2021.08.14. 16:50
A szerb élvonal 5. fordulójában a Topolyai SC a bajnokság újoncával, az FK Radnicskival 4–4-es döntetlent játszott, így elvesztette eddigi hibátlan mérlegét a szerb Szuperligában.

SZERB SZUPERLIGA
5. FORDULÓ

Topolyai SC–FK Radnicski 1923 (Kragujevac) 4–4
(2–1)
Zenta, Városi Stadion, 300 néző. Vezette: Trifkovics
TSC: N. Filipovics – Csalusics (Antonics, 62.), Leandro, Krsztics – Petrovics, Djakovac (Sztojkovics, 62.), Tomanovics, Sztanojev (M. Petkovics, 89.) – Banjac (Sztoiljkovics, 62.), Zec – Vukics (Ratkov, 73.). Vezetőedző: Mladen Krsztajics
Radnicski 1923: Raicsevics – Raso, Damnjanac, Sz. Filipovics – Vidovics, Brnovics, Csirovics (Ilics, 73.), Trifunovics (Sz. Kovacsics, 66.) – Mirics, Burmaz (Jovanovics, 66.) , Risztovics. Vezetőedző: Vladimir Radenkovics
Gólszerző: Banjac (14., 56.), Zec (26.), Leandro (88.), ill. Leandro (22. – öngól), Mirics (72., 90+6. – a másodikat 11-esből), Sz. Filipovics (75.)SZERB SZUPERLIGA
5. FORDULÓ

Topolyai SC–FK Radnicski 1923 (Kragujevac) 4–4
(2–1)
Zenta, Városi Stadion, 300 néző. Vezette: Trifkovics
TSC: N. Filipovics – Csalusics (Antonics, 62.), Leandro, Krsztics – Petrovics, Djakovac (Sztojkovics, 62.), Tomanovics, Sztanojev (M. Petkovics, 89.) – Banjac (Sztoiljkovics, 62.), Zec – Vukics (Ratkov, 73.). Vezetőedző: Mladen Krsztajics
Radnicski 1923: Raicsevics – Raso, Damnjanac, Sz. Filipovics – Vidovics, Brnovics, Csirovics (Ilics, 73.), Trifunovics (Sz. Kovacsics, 66.) – Mirics, Burmaz (Jovanovics, 66.) , Risztovics. Vezetőedző: Vladimir Radenkovics
Gólszerző: Banjac (14., 56.), Zec (26.), Leandro (88.), ill. Leandro (22. – öngól), Mirics (72., 90+6. – a másodikat 11-esből), Sz. Filipovics (75.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A Topolyai SC és a kragujevaci Radnicski 1923 mérkőzésén egyértelműen az észak-bácskai együttes számított esélyesnek, hiszen négy győzelemmel kezdte az idényt, s hazai pályán, vagyis a zentai Városi Stadionban fogadhatta ellenfelét. A papírforma ezúttal nem igazolódott be, ugyanis hiába vezettek a hazaiak 3–1-re, valamint 88. percben 4–3-ra, a vendégeknek sikerült egyenlíteniük, így egy ponttal a tarsolyukban utazhattak haza. A TSC öt forduló alatt tizenhárom pontot gyűjtött, s ezzel a szerb Szuperliga első helyén áll.

Jól kezdte a mérkőzést a TSC, s a mezőnyfölénye a 14. percben érett góllá, amikor Mihajlo Banjac egy kisszöglet után 17 méterről kilőtte a jobb felső sarkot. A vendégek válasza nem késett sokat, igaz, ehhez az is kellett, hogy a Burmaz által megcsúsztatott labda pontosan Leandro fejére pattanjon, ahonnan a TSC kapujában kötött ki. Hogy a vendégek öröme ne tartson sokáig, arról Djuro Zec gondoskodott, aki a Banjactól kapott labdával kapu felé fordult, majd hidegvérűen a jobb alsóba gurított.

A második félidő tizedik percében pontatlanul gurította ki a vendégkapus a labdát, Tomanovics azonnal csapott le rá, majd az üresen álló Banjachoz passzolt, aki higgadtan a jobb alsó sarokba gurított. Ekkor úgy tűnt, eldőlt a mérkőzés, Mladen Krsztajics lecserélte a sérüléssel bajlódó Csalusicsot, valamint Djakovacot és Banjacot is, de a 75. percben már 3–3 állt a kijelzőn. A 72. percben Filipovics későn mozdult ki a kapujából, s ezt Marko Mirics kihasználta, és a rövid sarokba fejelte a labdát. A kapott gólt még fel sem dolgozta a TSC védelme, amikor újabb találatot jegyeztek a vendégek. A bal oldali szöglet után Filipovics ismét bizonytalankodott, elindult, majd visszatáncolt, s ezt a vendégek fejes góllal büntették meg.

Az öngólt vétő Leandro a 88. percben Arandjel Sztojkovics beadását közelről a kapuba fejelte, de ez sem volt elég, hogy a TSC megnyerje a meccset, a bírói ráadás negyedik percében ugyanis tizenegyest harcolt ki a Radnicski 1923, és Marko Mirics nem hibázott, beállítva a 4–4-es végeredményt.

A TSC öt forduló után az első helyen áll tizenhárom ponttal, s a következő fordulóban a címvédő Crvena zvezda ellen lép pályára.

 

PERCRŐL PERCRE

96. perc: Vége az őrült hajrát hozó mérkőzésnek.

96. perc: Mirics a bal felső sarokba lőtt, N. Filipovics jobbra vetődött, 4–4.

94. perc: Büntető a vendégeknek! Leandro volt szabálytalan a tizenhatoson belül, s a VAR-szobában is 11-esnek látták az esetet.

93. perc: Zec kapott sárga lapot, mezhúzásért.

91. perc: Négy perc lesz a hosszabbítás.

90. perc: Jovanovics rúgta fel Petkovicsot, ez is sárga.

89. perc: Jug Sztanojev megy le, Marko Petkovics állt be

88. perc: Leandro góljával vezet ismét a TSC! Arandjel Sztojkovics adott középre a szabadrúgás után, és Leandróra nem figyeltek a védők, aki 6 méterről a hosszú sarokba fejelt, 4–3!

86. perc: Nikola Risztovcis kapott sárgát a vendégek közül, amiért Petrovicsot birkózta le.

82. perc: Brnovics rúgdosta és a mezénél húzta vissza Sztanojevet, ő is sárgát kapott.

80. perc: Ognjen Ilics sárgult be, Tomanovicsot rúgta fel

75. perc: Egy baloldali szöglet után Brnovics beadását követően Sztefan Filipovics fejelte a labdát a kapuba, 33!

73. perc: Sztefan Vukics le, Petar Ratkov be a TSC-ben, Ognjen Ilics be, Vladimir Csirovics le a vendégeknél.

72. perc: Filipovics későn mozdult ki a kapujából, Mirics megelőzte és a rövid sarokba fejelt, 3–2!

70. perc: A csereként beállt Sztoiljkovics került százszázalékos helyzetbe, azonban lövését a vendégkapus védte.

66. perc: Djordje Jovanovics be, Boriszav Burmaz le, Veljko Trifunovics helyére pedig Sztevan Kovacsevics áll..

62. perc: Csalusics megy le, helyére Goran Antonics áll be. Aranjdel Sztojkovics is érkezik, Ifet Djakovac helyére. Mihajlo Banjac is elhagyja a pályát, helyére Dusan Sztoiljkovics jött be.

61. perc: Trifunovics került helyzetbe, Leandro azonban az utolsó pillanatban elpöckölte előle a labdát.

57. perc:Banjac két góllal és egy gólpasszal a TSC legjobbja a mai meccsen.

56. perc: Gól, Banjac! Pontatlanul gurította ki a vendégkapus a labdát, Tomanovics csapott le rá, két embert is magára húzott, majd a jobbján üresen álló Banjachoz passzolt, aki higgadtan a jobb alsó sarokba gurított a kapus mellett, 3–1!

55. perc: Kicsit még sántít a TSC játékosa, de már játékra kész

54. perc: Milos Vidovics nagyon durván szabálytalankodott Mihajlo Banjac ellen, amiért sárga lapot kapott. A támaszkodó lábra taposott oda a kragujevaci játékos, Banjacot ápolni kell.

48. perc: Vukics kapott sárga lapot a hazaiak közül, miután jobbkézzel arconütötte Filipovicsot. A lefordulásnál lendült Vukics jobbkeze, nem tűnt szándékosnak, de eltalálta ellenfele arcát.

46. perc: A vendégek indították útjára a labdát a második félidőben.

45+1. perc: Lecsorgott a ráadás, szünet.

45. perc: Letelt a rendes játékidő, egy perc lesz a ráadás.

44. perc: Mihajlo Banjac nyújtott lábbal ment a labdára, el is találta Damnjanac lábát, járt érte a sárga lap

43. perc: Még egy kiváló vendéghelyzet, amely végén Trifunovics lőtt kapásból méterekkel fölé.

41. perc: Nagy helyzetet hagytak ki a vendégek: Trifunovics hagyta faképnél Krszticset, a középre adását azonban Marko Mirics csúnyán fölé lőtte 15 méterről.

38. perc: Veszélyes vendégtámadás végén Risztovics jobboldali beadását Vidovics két méterrel fejelte mellé.

35. perc: Trifunovics nagyon gyenge színészi alakítással próbált tizenegyest kiharcolni a vendégeknek, amiből az lett, hogy a játékvezető figyelmeztette, ezt azonnal fejezze be.

34. perc: Zec baloldali szöglete után Tomanovics fejese a felső lécen csattant, a vendégek kapusa szemmel kísérte a labdát.

31. perc: Csirovics és Tomanovics fejelt össze, mindketten vakargatták a fejüket egy ideig, de jelezték is, hogy emiatt nem hagyják el a pályát.

27. perc: Ez volt Zec ötödik gólja a Szuperligában ebben az idényben, és ezzel egyedül áll a góllövőlista élén.

26. perc: Banjac kiugratásával Zec szépen fordult a kapu felé, becsapta Rasót, majd estében a jobb alsó sarokba gurított, 2–1!

22. perc: Filipovics hatalmasat védett, a szöglet után azonban gólt kapott a TSC: A jobb oldali beadás után Burmaz csúsztatta meg a labdát, Leandro fejéről a TSC kapujában kötött ki, öngóllal egyenlítettek a vendégek, 1–1.

18. perc: Banjac adott pontosan középre, Zec azonban 13 méterről fölé lőtt.

16. perc: Djakovac tört be a tizenhatoson belülre, három védőt is kicselezett, de a középre adása pontatlan volt, pedig többen is várták a labdát.

14. perc:Mihajlo Banjac harcolt ki egy szögletet a jobb oldalon, majd a kis szöglet után a tizenhatos vonalán állva 18 méterről kilőtte a jobb felsőt, 1–0!

8. perc: A vendégek első próbálkozása igencsak gyengére sikerült: Risztovics lött 17 méterről, de a labda az oldalvonalnál hagyta el a pályát.

5. perc: Az első nagy helyzet a meccsen, Banjac elé került a labda a vendégek tizenhatosán belül, aki 14 méterről egyből lőtt, s Filipovics góltól mentette meg csapatát.

4. perc: Vukics harcolt ki egy bal oldali szögletet. A beadás nem okozott gondolot a vendégek védelmének.

3. perc: Brnovics nyújtott lábbal rontott rá Tomanovicsra, megúszta sárga lap nélkül, de a TSC csapatkapitánya nem rejtette véka alá, mit is gondolt a belépőről.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés. A nagy meleg a hazai szurkolótábort nem zavarja, folyamatosan szól a Hajrá, TSC!

A csapatok már a pályán, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Kékben a hazaiak, pirosban a vendégek.

ELŐZMÉNYEK

Két csapat a Topolyai SC és a belgrádi Partizan hibátlan a szerb bajnokságban, mindkét együttes négy mérkőzésen tizenkét pontot gyűjtött. Ahhoz, hogy a TSC lépést tartson a Partizannal, szombaton a Radnicski 1923 ellen kell győznie. Az ellenfél a bajnokság elején a Mladosztot, majd a szabadkai Szpartakot verte meg, utána viszont kikapott a Radniktól és a Napredaktól, így hat ponttal a hetedik helyen várja az összecsapást (a negyedik helyezett Napredaknak is ugyanennyi pontja van).

A topolyai klub jó előjelekkel várja a találkozót, újabb játékos csatlakozott a csapathoz, a jobbszélső Dusan Sztoiljkovics a Novi Pazartól érkezett. A 26 éves játékos az előző idényben hat gólt szerzett és egy gólpasszt adott.

A találkozó előtt a hazaiak edzője Mladen Krsztajics elárulta, hogy nem elégedett a meccs kezdési időpontjával.

„Ez az időpontválasztás egy katasztrófa. 30 Celsius-fok feletti a hőmérséklet, rekkenő hőség van, egyik csapatnak sem lesz könnyű ilyen melegben játszani” – fogalmazott a TSC trénere.

Sérülés miatti hosszabb kihagyás után a TSC kispadján helyet kapott Marko Petkovics, a topolyaiak válogatott játékosa.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik