Nem tudta megőrizni 3. helyét a Topolya, kikapott a Csukaricskitől

TŐKE JÁNOS (összefoglaló), SZABÓ RÓBERT (percről percre)TŐKE JÁNOS (összefoglaló), SZABÓ RÓBERT (percről percre)
Vágólapra másolva!
2021.10.02. 16:00
null
Nem úgy zárult az első félidő, ahogy azt a Topolya eltervezte (Fotó: FK TSC)
Hiába egyenlített a második félidő elején, büntetőből szerzett góllal a Topolya 2–1-re kikapott a Csukaricski ellen a szerb élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Szuperliga) 12. fordulójában.

 

SZERB SZUPERLIGA
12. FORDULÓ
Topolya–Csukaricski 1–2 (0–1)

Topolya, TSC Aréna. Vezette: N. Minakovics
TSC: Jorgics – B. Varga (Krszmanovics, 61.), Rajkovics, Sztojkovics – Petrovics, Djakovac (Milicsevics, 74.), Tomanovics, Petkovics (Sztanojev, 61.) – Zec, Banjac – Ratkov (Vukics, 61.). Edző: Mladen Krsztajics
Csukaricski: Petrovics – M. Sztevanovics, Drezdics (Ergelas, 57.), Mijailovics, Tosics – S. Kovac, B. Kovacsevics – M. Savic (Sapic, 57.), Kajevics, Csolovics – D. Jovanovics (Rakonjac, 40.). Vezetőedző: Szasa Ilics
Gólszerző: Ratkov (47.), ill. Csolovics (37.), Kajevics (67.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A szerb Szuperliga 12. fordulójának rangadóját Topolyán rendezték meg: a TSC Arénában a harmadik helyen álló vendéglátó együttes a negyedik helyezett Csukaricskit fogadta. A remek iramú és sok helyzetet hozó mérkőzésen végül a vendégek voltak egy kicsivel szerencsésebbek és jobban kihasználták a helyzeteiket, így végül 2-1-re nyertek. Az első negyedórában hatalmas iramot diktált mindkét csapat, helyzetből azonban csak egy adódott, az is a hazaiak előtt: Arandjel Sztojkovics beívelését Ifet Djakovac fejjel továbbította a hosszú saroknál érkező Szlobodan Rajkovics elé, aki azonban már nem tudott kapura lőni.

A 16. percben volt egy kis tűzijáték a Csukaricski kapuja előtt, amikor Djordje Petrovics kétszer is bravúrral védett, de mint később kiderült, egyik lövés se került be a statisztikába, ugyanis korábban már lesen volt a TSC egyik játékosa. A 34. percben Nemanja Jorgics nem elég, hogy nagyon rossz ütemben jött ki a kapujából és így Sztefan Csolovics el is vitte mellette a labdát, a kapus becsúszása még csapattársát, Nemanja Petrovicsot is felrúgta, így Csolovics senkitől sem zavartatva az üres kapu felé gurított. Többen már gólt kiáltottak, azonban a szélvészgyors Djuro Zec sprintereket megszégyenítő gyorsasággal utolérte a labdát, és a gólvonal előtt becsúszva óriásit mentett úgy, hogy közben a térde összeütközött az érkező Djordje Jovanovics fejével, aki megsérült, és le is kellett cserélni. Három perccel később egy gyors vendégakció során Sztefan Kovacs lövését blokkolta Szlobodan Rajkovics, de a labda Csolovics elé került, aki tizenöt méterről kilőtte a jobb alsó sarkot, Jorgicsnak esélye sem volt odaérnie. A bírói ráadás második percében Marko Petkovics gondolt egyet, és 20 méterről megcélozta a jobb alsó sarkot, be is fért volna oda a labda, azonban Djordje Petrovics kapus egy nyújtózkodással hatalmasat mentett.

Alighogy elkezdődött a második félidő, a TSC azonnal egyenlített: egy szöglet után Petkovics a bal oldalról fordulásból rajzolta a labdát Petar Ratkov fejére, aki hét méterről a hosszú sarokba fejelt. Az 54. percben Ratkov kapott remek kiugratást, szemtől szembe került Djordje Petroviccsal, aki lábbal védett, a labda azonban Zec elé került, ám neki sem sikerült gólt lőnie, annak ellenére, hogy Petrovicson már túljutott a lövése, de Bojan Kovacsevics, a vendégek védője a gólvonal előtt állva mentett.

A kihagyott helyzetek ezúttal is megbosszulták magukat: a 67. percben Sztefan Kovacs cselezgetett a TSC tizenhatosában, amit Szlobodan Rajkovics unt meg és csúszott be, azonban a játékos lábát találta el, amiért a játékvezető tizenegyest ítélt, amelyet Aszmir Kajevics váltott magabiztosan gólra. Négy perccel később Zec dolgozta ki magának a helyzetet, azonban lövése után a labda centiméterekkel elment a bal kapufa mellett. Negyedórával a vége előtt Marko Rakonjac kihasználta Rajkovics hibáját, százszázalékos gólhelyzetbe került, azonban hiába cselezte ki Jorgicsot is, nem lőtt kapura, hanem belebotlott a labdába, így a TSC megúszta kapott gól nélkül. A 11. TSC-szöglet során a 90. percben Rajkovics hátáról a kapufára pattant a labda, a vendégek szerencséjére pedig onnan nem a kapuba, hanem Petrovics kezébe pattant. A vereség miatt a TSC lecsúszott a harmadik helyről, amelyet a Csukaricski foglalt el: a topolyai együttes 20 ponttal a negyedik, a belgrádi csapat egy ponttal többet gyűjtött tizenegy mérkőzésből. 1–2

 

PERCRŐL PERCRE

90+4. perc: Itt a mérkőzés vége! Hiába egyenlített rögtön a második félidő elején a Topolya, végül nem sikerült pontot szereznie az együttesnek a Csukaricski ellen.

NÉGY PERC A HOSSZABBÍTÁS

80. perc: Ergelas reklamált többet a kelleténél, a „jutalma" egy sárga lap.

75. perc: A vendégek is cserélnek: a második gól szerzője, Aszmir Kajevics hagyja el a pályát, a helyén Jovan Lukics folytatja.

74. perc: Újabb csere hazai oldalon. Djakovac hagyja el a pályát, a helyén Milicsevics.

67. perc: GÓL! Rajkovics csúszott be rossz ütemben a tizenhatoson belül, ami után a játékvezető büntetőt ítélt, amelyet Kajevics magabiztosan értékesített. 1–2!

61. perc: Sztanojev érkezett Petkovics, Vukics Ratkov, míg Krszmanovics Varga helyére a topolyaiaknál.

57. perc: Mitar Erglas érkezik Uros Drezdics helyére, míg Sztefan Sapics Milan Savicot váltja.

54. perc: Hatalmas lehetőség a vezetés megszerzésére! Ratkov nem volt lesen, nagyszerű labdát kapott, de Petrovics lábbal védeni tudott. A kipattanó aztán Zec elé pattant, de lövését Kovacsevics blokkolni tudta.

49. perc: Banjac lőtt körülbelül 12 méterről kapura, azonban Petrovics védeni tudta a lehetőséget. A partjelző azonban közben már jelzett, les miatt szabadrúgással jöhet a Csukaricski.

47. perc: GÓÓÓÓL! Ratkov fejelt nagyszerűen, a labda pedig Petrovics kapujában kötött ki. 1–1!

46. perc: Elkezdődött a második félidő!

45+2. perc: ITT AZ ELSŐ FÉLIDŐ VÉGE! Mindkét oldalon adódtak nagyobb lehetőségek, de a Csukaricskinak volt jobb a helyzetkihasználása.

KÉT PERC A RÁADÁS!

40. perc: Kényszerű csere a vendégeknél: a Zeccel ütköző Jovanovics helyére érkezett Marko Rakonjac.

39. perc: Mijailovics szabálytalankodott a középpályán, amit a játékvezető sárga lappal „jutalmazott".

37. perc: Megszerzi a vezetést a Csukaricski. Csolovics csapott le az egyik védőről lepattanó labdáról, majd bal alsó sarokba lőtt. 0–1!

34. perc: Micsoda mentés! Jorgics jött ki rosszul a kapujából, azonban Csolovics nem tudta kellő erővel megrúgni a labdát, így Zec még pont a gólvonal előtt és Jovanovics elől szögletre mentett. Nagy lehetőséget szalasztott el a Csukaricski.

28. perc: Petrovics ívelt középre a bal szélről, de Tomanvics fejese nem találta el a kaput.

23. perc: Nagy helyzet a másik oldalon is! Jorgics ütött rossz helyre, de ennél nagyobb hibát követett el Savic, aki borzasztóan találta el a labdát, és még a kaput sem találta el úgy, hogy egy védő sem volt körülötte.

16. perc: Petrovics volt a Csukaricski hőse! Zec ívelte középre a szabadrúgást, Banjac került helyzetbe, ami után a vendégek kapusa bravúrral védett. A játékvezető közben már les miatt kifelé ítélt szabadrúgást.

10. perc: Az első tíz percben a házigazda topolyaiak kezdtek jobban, de nagyobb helyzet csak Sztojkovics szabadrúgása után alakult ki. Ekkor Djakovac fejelt a hosszú sarok felé, azonban Rajkovics nem érte el a labdát.

1. perc: ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

ELŐZMÉNYEK

A harmadik helyért folytatott versenyben a Topolyai SC egyik legnagyobb riválisát, a belgrádi Csukaricskit fogadja a TSC Arénában.

„Ugyanolyan nehéz mérkőzésre számítok most is, mint a Vojvodina ellen egy nullára megnyert találkozón” – mondta Faragó Szilárd, a topolyaiak kapusedzője, aki a meccs előtti sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy minden bizonnyal izgalmas lesz a harmadik helyen álló TSC és a táblázaton közvetlenül mögötte helyet foglaló belgrádi együttes összecsapása. Ha a hazaiak nyerik meg a rangadót, ötpontosra nő az előnyük, a belgrádi győzelem viszont azt jelentené, hogy a Csukaricski egy ponttal megelőzné Mladen Krsztajics csapatát.

A Vojvodina elleni vajdasági derbin győzelmet jelentő fejes góllal mutatkozott be Szlobodan Rajkovics a TSC színeiben. A védő szerint a fiatal játékosokból álló fővárosi gárda ellen nem lesz könnyű megszerezni a három pontot.

„A szakmai stáb kiválóan felkészített bennünket a mai meccsre, a hibákat folyamatosan csökkentenünk kell” – nyilatkozta Rajkovics, aki szerint nagyobb teher nehezedik rájuk, mint az ellenfélre, mivel a TSC áll a harmadik helyen, amelyet szeretne megtartani.

Az észak-bácskai alakulat tíz mérkőzésen húsz pontot gyűjtött, míg a Csukaricski ugyanennyi találkozón két ponttal kevesebbet.  

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A TOPOLYA–CSUKARICSKI LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ÉLŐ, SZÖVEGES KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik