Ivaniccsal nem bírt a TSC, győzött a Crvena zvezda

FEHÉR MIKLÓS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)FEHÉR MIKLÓS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)
Vágólapra másolva!
2022.04.20. 15:50
null
(Fotó: FK TSC/Facebook, archív)
Két hét leforgása alatt kétszer nyert fölényesen a belgrádi Crvena zvezda a Topolyai SC ellen: a fővárosiak április elején a Szerb Kupában arattak kiütéses győzelmet (4–0), ezúttal pedig szintén 4–0-s sikert könyveltek el Dejan Sztankovics fiai a szerb labdarúgó Szuperliga rájátszásának második fordulójában. A topolyai gárdának nincs könnyű sorsolása, és valószínűleg az utolsó játéknapig harcolnia kell azért, hogy megtartsa a negyedik helyét a tabellán.

SZERB SZUPERLIGA
RÁJÁTSZÁS, 2. FORDULÓ
Topolyai SC–Crvena zvezda 0–4 (0–1)
Topolya, TSC Aréna, 4500 néző. V: Milanovics
TSC:
N. Filipovics – B. Varga, Antonics, Calusic, A. Sztojkovics – Dakovac (Milicsevics, 74.), Bocskay, Banjac (B. Doucouré, 84.) – Ratkov (Sztanojlovics, 56.), Vukics, Sztanojev. Vezetőedző: Zsarko Lazetics
Cz: Borjan – Gajics, Pankov, Dragovic, Erakovics – Kanga, S. Sanogo (Krszticsics, 83.) – Ben Nabouhane (Szrnics, 73.), Katai (Motika, 84.), M. Ivanics (Omoijuanfo, 73.) – Pavkov (N. Sztankovics, 84.). Vezetőedző: Dejan Sztankovics
Gólszerző: M. Ivanics (16., 64., 66.), Ben Nabouhane (72.)

Az élcsoport: 1. Crvena zvezda 85 pont, 2. Partizan 80 (egy mérkőzéssel kevesebbet játszott), 3. Csukaricski 54 (egy mérkőzéssel kevesebbet játszott), 4. Topolya 44

ÖSSZEFOGLALÓ

Teljesen megtelt nézőkkel a lelátó a TSC Arénában, igaz, a hangulat kissé a Barcelona–Frankfurt Európa-liga-rangadóra emlékeztetett, mert a vendégek drukkerei egy egész szektort elfoglaltak, a Zvezda rajongói pedig létszámbeli fölényüknek köszönhetően túlüvöltötték a hazaiak szurkolótáborát, a Kék Betyárokat.

A mérkőzés elején úgy tűnt, hogy a topolyaiak tanultak a kupabeli kudarcból, s bár a belgrádiak fölénye azonnal nyilvánvaló volt, a kékek szépen zárták soraikat, és mindig akadt egy-egy blokkoló láb. A kezdeti lendület valamelyeset alábbhagyott, a TSC-nek ekkora voltak ígéretes akciói, ám ezekből nem alakult ki közvetlen veszély. Nem úgy, mint a Crvena zvezda 16. percben elkövetett támadásából, amikor is Katai győzte le egy az egyben ellenfelét, a beadott labdát pedig Mirko Ivanics lőtte közelről a kapuba (0–1).

Az első félidő folytatásában kevés említésre méltó esemény történt, a TSC nem tudott, a Zvezda pedig nem nagyon akart támadni. A második játékrész elején a vendégek eggyel magasabb fokozatba kapcsoltak, ezt a tempót a hazaiak csak rövid ideig tudták tartani. A 64. minutumban ismét Ivanics volt eredményes, ezúttal Kangával játszott össze, és gurított a jobb alsóba (0–2).

A hazaiak még fel sem ébredtek a második gól utáni (rém)álomból, máris jött a harmadik: a találkozó legszebb mozzanata egyben Ivanics harmadik gólját jelentette! A Zvezda a 66. percben a topolyai védők bizonytalankodását használta ki, a mesterhármast jegyző játékos pontosan és erősen tekert a bal felső sarokba.

A gólok sorozata itt még nem ért véget, mert a 72. percben El Fardou BenNabouhane volt jókor jó helyen, és közelről a hálóba juttatta a játékszert. A hátralévő szűk húsz percben Sztankovics többet is cserélt, lehetőséget adott az eddig mellőzött futballistáknak is, a TSC pedig erőtlenül igyekezett megszerezni legalább a becsületgólt, de ez nem jött össze. A vége most is négygólos különbség lett, s ha játéktudásban nincs is ekkora különbség a két keret között, erőnlétben biztosan.

A Crvena zvezda a forduló után is biztosan az élen marad, és küzd a Partizannal a bajnoki címért. A Topolyai SC egy hét múlva épp a másik belgrádi gigásszal nézhet farkasszemet idegenben. 0–4

PERCRŐL PERCRE


90+1. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

89. perc Megy, megy előre a TSC, de a beadásokat hol a védők fejelik ki, hol a kapus kapja le a labdát a levegőből.

A balszellő Motikát 2.5 millió euróért vették a Bayern Münchentől nem is olyan régen. Luxuscsere.

84. perc Banjac le, Boubacari Doucouré váltja őt a középpályán.

83. perc Pavkov le, Nikola Sztankovics be, Sanogót Nenad Krszticsics váltja, Katait meg Nemanja Motika.

77. perc Pavkov jobbal 11-ről a jobb sarokba lőne, de odaér Filipovics, majd a támadó az ötös jobb sarka elől lő, a kapus a lécre tolja a labdát!

74. perc Nemanja Krszmanovics be, Arandjel Sztojkovics le.

73. perc Ben le, Szlavoljub Szrnics be, Ohi Omoijufano be, Ivanics le.



72. PERC EZ IS BENT VAN, Katai ad be balról, Ivanics ötről kapura fejeli a labdát, a balra vetődő kapus eléri azt, a kipattanó BENÉ, aki ballal a bal alsóba lő, a bal oldali kapufa elől, két méterről. 0–4!

68. perc Sékou Sanogo kap sárga lapot Banjac ellökéséért.

66. PERC MIRKO IVANICS ELDÖNTI, jobbal a bal felsőbe talál kissé balról, 12 méterről. Hatalmas gól, előtte Kangát blokkolta a bevetődő Bocskay, de a kipattanó Ivanicsé lett, aki simán forgolódhatott aztán négy hazai játékos között... 3–0!

64. PERC MIRKO IVANICS ISMÉT BETALÁL, Kanga emel jobbal a 16-os elől, középről az ötös bal sarkára, Ivanics jobbal a jobb alsóba talál Antonics és Varga közül. 0–2!

62. perc Ivanics passzol a 16-os elől jobbra Gajicshoz, aki 21-ről jobbal a jobb alsóba lőne, de hatalmasat véd vetődve Filipovics! A szögletet elfejeli Ben elől az ötösnél Calusic.

58. perc Nagy mentés, Ben ad be jobbról jobbal most, Katai az ötös jobb sarkáról azonnal lő, de blokkol bevetődve Antonics!

56. perc Ratkov le, Szlobodan Sztanojlovics be.

55. perc
Ben ad be jobbról ballal egy szabadrúgást, Ivanics visszafelé mozogva estében 10-ről a bal alsó sarok mellé fejeli a labdát.

51. perc Katai és Pavkov hoz össze egy helyzetet Kangának, aki középtávolról a bal alsó mellé talál.

49. perc Bocskay jobbal 23-ról, középről a kapus kezébe lő.

46. perc Zsarko Lazetics kap sárga lapot reklamálásért.

46. perc Helyzettel, Ivanics bal oldali beadását átlépi középen Ben, Pavkov ballal 14-ről a léc fölé lő.

46. PERC FOLYTATJUK!

Sztanojev 2020-ban a Cz-től érkezett, de nevelőegyesületében nem játszott a profik között.

46. perc Martin Mircsevszki be, Sztanojev le.

E párharc legjobb góllövői:
Alekszandar Katai 4
Milan Pavkov 4
Veljko Simics 3
Mirko Ivanics 3
Nenad Lukics 2


Egy kis örökmérleg:
8 találkozó, 1 topolyai és 7 cz-s sikerrel, 8, ill. 26 rúgott góllal.

45+2. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

A vendégek hiányzói: a fiatal karmester, Veljko Nikolics, Piccini, a válogatott balbekk, Milan Rodics, a francia U20-as válogatott támadó, Axel Bakayoko, a Leccétől a télen 1.2 millió euróért vett olasz ék, Filippo Falco és a francia csatár, Loïs Diony, akiért nem is olyan régen még 10 millió eurót fizetett a St.-Étienne.

42. perc Sztanojev jobblábas, 21 méteres lövése Kanga hátán csattan, a 16-os bal sarka előtt.

Ivanics 15-szörös montenegrói válogatott, a Vojvodina neveltje.

40. perc Katai megindul, az ötös jobb sarka elé futó Pavkovhoz passzol, de közbelép az utolsó pillanatban Calusic!

40. perc Vukics ballal 25-ről a kapust találja el a labdával. Kissé balról.

40. perc Megy, megy előre a TSC, de kevés a kreativitás a futballjában. A Cz meg nem csipkedi magát a gól óta.

A pletykák alapján már lehetett hallani, de tényleg így lett: a komplett északi szektort megvette Zvezda, így onnan csak az ő szurkolóikat lehet hallani.

A helyszíni tudósítónk szerint éppen olyan a hangulat, mint a Barca–Frankfurton.

34. perc Banjac ballal 26-ról feladja a labdát a kapusnak, majd Kanga megrúgja Ratkovot, de őt kell ápolni. Felépül a gaboni légiós egy fél perc alatt.

Katai a szerb Vadócz, a Cz a 8. klubja, de már a 12. klubváltása után!

28. perc A 31 éves Katai tarthatatlan, a bal szélről középre ad, Kanga jobbal a jobb alsó mellé lő 24-ről. Méterekkel.

27. perc Ben emel jobbról ballal a jobb sarok elé a 16-os sarkától, éppen csak rossul éri el a labdát a bevetődő, éles szögből. Kirúgás.

22. perc Banjac első bal oldali beadása a védőké, a második elsuhan a bal alsó előtt.

19. perc Ivanics sarokkal passzol a mellette futó Kataihoz, aki ballal 12-ről, picit balról a kapusba lő.

16. PERC VEZET A CZ, Katai megindul a bal oldalon, jobbal remekül ad középre, MIRKO IVANICS ballal az üres kapu közepébe passzol egy lépésről, középről. 0–1!

14. perc Ifet Djakovac kap sárga lapot Ivanics felrúgásáért.

11. perc Ivanics ível az ötösre, Calusic fejjel ment a fehér mezesek elől.

Gajics játszott az írek elleni vb-selejtezőn, a kezdőből a háromszoros olasz válogatott Cristiano Piccinit szorította ki mára.

9. perc Helyzet lehetett volna, de Ratkov nem éri el az ötösön a Bocskay indította Banjac 20 méteres, lapos, pontatlan lövését.

Az újvidéki születésű Pankov is egyszeres válogatott, Filipovics anno az MTK-ban és a Vidiben is játszott.

6. perc Pavkov fejel hat méterről a jobb alsó sarok felé hét méterről, középről, Antonic mellől, de Filipovics vetődve fogja a labdát. Gajics szépen adott be előtte jobbról jobbal.

5. perc
Sztojkovics szereli szép becsúszással a jobb szélen meginduló éket, Pavkovot. Nyilván Arandjel Sztojkovics, aki amúgy egyszeres szerb válogatott, 27 éves, szűrő.

4. perc
Kiváló időben, mezőnyharccal, a stadionban remek a hangulat.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak tiszta kékben, a vendégek tiszta fehérben.

Lazetics és Sztankovics hosszasan ölelkezett a meccs előtt.

A TSC a negyedik helyről várja az összecsapást, és ha sikerülne megőriznie helyét a hét fordulóból álló rájátszás végéig, valamint a Szerb Kupát a Partizan vagy a Zvezda emeli a magasba, a délvidéki együttes az Európa-konferencialigában indulna.

Zsarko Lazetics azt is elárulta, nem pihenteti alapembereit, de Dino Dolmagics, Leandro Pinto, Petar Skuletics és Dusan Sztoiljkovics is kihagyja a találkozót, továbbá Szasa Tomanovics sem lesz a keret tagja: a csapatkapitány a Zvezda elleni meccsen eltörte az ujját, s lehet hogy ebben az idényben már nem léphet pályára.

„Az a cél, hogy a legjobbunkat nyújtsuk, nem szeretnénk elszalasztani azt a lehetőséget, hogy legyőzzüka Crvena zvezdát, amely az elmúlt négy évben mindössze kétszer veszített, ha nem számoljuk a Partizan elleni találkozókat – mondta a szakember a mérkőzés előtt. – Mi ilyen szemszögből tekintünk erre az összecsapásra, szeretnénk nagy meglepetést szerezni.″

Nemrég a kupában, most a bajnokság felsőházi rájátszásában csap össze a Topolya és a Crvena zvezda. KÉT HÉT LEFORGÁSA ALATT másodszor méri össze erejét a Topolyai SC Szerbia jelenlegi legerősebb együttesével: a belgrádi Crvena zvezda április elején a Szerb Kupában 4–0-ra nyert otthon a topolyaiak ellen, szerdán a szerb Szuperliga rájátszásának második fordulójában találkozik a két együttes a TSC Arénában. Zsarko Lazetics, az észak-bácskai együttes vezetőedzője elmondta, ünnepélyes napra készülnek Topolyán, telt ház előtt lépnek pályára a címvédő ellen.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A TSC–CZ MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik