Nem született gól az észak-bácskai rangadón

Vágólapra másolva!
2021.09.10. 18:49
null
A Topolya átveheti a vezetést (Fotó: Pócs Attila)
A szerb labdarúgó Szuperliga 8. fordulójában a Topolya 0–0-s döntetlent játszott a Szpartak Szubotica otthonában.

SZERB SZUPERLIGA
8. FORDULÓ
Szpartak Szubotica–Topolya 0–0
Szabadka,
Városi Stadion. V: Sztefanovics
Szpartak:
Dubljanics – Milosevics (Bjelica, 43.), Ivancsevics, Bogicsevics, Dundjerszki – Vidakovics (Scsepanovics, 74.), Simura – Szrecskovics (Szavkovics, 74.), Tufegdzsics, Todorovszki (Mihajlovics, 61.) – Hrsztics (Bijelovics, 74.). Vezetőedző: Vladimir Buacs
TSC:
Filipovics – Petrovics, Antonics, Sztojkovics – Sztoiljkovics (Milicsevics, 71.), Tomanovics, Bocskay (B. Varga, 81.), Sztanojev (Petkovics, 81.) – Zec, Ratkov (Sztanojlovics, 71.), Banjac. Vezetőedző: Mladen Krsztajics

ÖSSZEFOGLALÓ

Több helyzetet dolgozott ki és a labdát is többet birtokolta a Topolyai SC a szabadkai Szpartak elleni idegenbeli mérkőzésen, de gól nem született a találkozón, így a vendégeknek be kellett érniük egy ponttal a szerb Szuperliga nyolcadik fordulójában.

Az első félidőben két nagy helyzetet jegyezhettünk fel, mindkettőt a vendégek hagyták ki: a játékrész elején Mihajlo Banjac került helyzetbe, de lövését hárította a hazaiak kapusa, a félidő hajrájában pedig ő ugratta ki Jug Sztanojevet, aki nagyon önzetlen akart lenni, és ahelyett, hogy lőtt volna, pontatlanul ívelt középre, így az érkező Petar Rankov feje felett szállt el a labda.

A második félidőben Jug Sztanojev földre pattintott kapáslövését már többen is bent látták, de a gólvonalon álló Mihailo Bogicsevics mentett, nem sokkal később pedig Djuro Zec sem tudott túljárni Miso Djuranovics kapus eszén, aki lábbal szögeltre mentett. Huszonöt perccel a vége előtt a Szpartak szerezhette volna meg a vezetést, amikor egy védelmi hiba után a csereként beállt Mile Szavkovics került százszázalékos gólhelyzetbe, de Nenad Filipovics hatalmas bravúrral védte a rövid sarokba tartó lövést.

Nyolc forduló után a TSC 17 ponttal a második helyen áll a tizenhat csapatos szerb bajnokságban. A topolyai együttes csütörtökön 18 órai kezdettel a krusevaci Napredakot fogadja. Azt a mérkőzést Zentán, a helyi Városi Stadionban játsszák, utána pedig a TSC Topolyán az nemrég megépült új stadionjában fogadja az ellenfeleit.

PERCRŐL PERCRE

Vége a mérkőzésnek!

Három perc a ráadás.

89. perc: Sárga lap a kispadon ülő Rakicsnak (Szpartak).

84. perc: Zec három emberen is áthámozta magát, aztán 16 méterről csúnyán fölé lőtt.

81. perc: Jug Sztanojev le, Marko Petkovics be, Bocskay Bertalan le, Borisz Varga be.

80. perc: Szavkovicsról a TSC kapujába pattant a labda, de a játékos lesen volt, így marad a 0–0.

78. perc: Ezúttal Simura hagyott ki egy helyzetet a hazaik közül, akik egyre veszélyesebbek.

76. perc: egy védelmi hiba után Szavkovics került százszázalékos gólhelyzetbe, tíz méterről senkitől sem zavartatva lőhetett, azonban Filipovics bravúrral hárított.

74 perc: Hármas csere a hazaiaknál, Nikola Szrecskovics helyére Mile Szavkovics, Szrdjan Hrsztics helyre Luka Bijelovics, Vladan Vidakovics helyre Szrdjan Scsepanovics jött.

72. perc: a Szpartak első szögelete után ellentámadásba lendült a TSC, öt a három ellen voltak a vendégek, de Milicsevics gyengén lőtt.

71. perc: Kettős csere a TSC-ben: Petar Ratkov helyére Szlobodan Sztanojlovics, Dusan Sztoiljkovics helyére pedig Dejan Milicsevics jött be.

69. perc: a mérkőzés legnagyobb helyezte maradt ki, Djuro Zec lövését Dubljanics védte. Szemtől szembe került a kapussal, de 13 méterről nem sikerült gólt lőnie, Dubljanics lábbal védett.

68. perc: a csereként beállt Mihajlovicsra senki nem figyelt a jobb oldalon, veszélyes volt a beadása, de a TSC védelme jól végezte a feladatát.

67. perc: Bjelica csapott le egy röviden kifejelt labdára, 16 méterről lőtt, de csúnyán fölé ment.

66. perc: Ratkov harcolt ki egy szögletet a TSC-nek. De a védők felszabadítottak, nem alakult ki helyzet.

61. perc: Andrej Todorovszki megy le, Nemanja Mihajlovics be.

60. perc: Zec szabálytalankodott a félpályánál, sárga lapot kapott.

59. perc: Sztanojev lőtt kapásból, a földre pattanó labda túljutott a kapuson, de Bogicsevics a gólvonal állva mentett.

54. perc: Szép akció végén Tomanovics fejelt, de Dundjerszki fejéről szögletre pattant.

53. perc: Dundjerszki húzta vissza a mezénél fogva a félpályánál meglóduló Zecet, azonnal villant is a sárga lap.

52. perc: Jó helyről, pont a kapuval szemben végezhet el szabadrúgást a TSC 23 méterről. Banjac lőtt laposan, a sorfalban elakadt a labda.

51. perc: Banjac cselezgetett befelé, majd Zec elé passzolt, aki visszaadta a labdát Banjacnak, de blokkolták a lövését.

49. perc: Tomanovics fejelt ismét, ezúttal a kapusnak kellett bravúrral hárítania

48. perc: nincs tizenegyes, van viszont újabb szöglet.

48. perc: Banjac végzett el egy jobboldali szögletet, tizenegyest reklamálnak a vendégek. Tomanovics csúsztatta meg a labdát, és úgy tűnt, az egyik védő kézzel ért hozzá.

Elkezdődött a második félidő!

45+1. perc: vége az első félidőnek!

45. perc: Letelt az első félidő rendes játékideje, egy perc a ráadás.

43. perc: Jön is a csere, Sztefan Milosevics le, helyére Alekszandar Bjelica be.

42. perc: Milosevics megint leült a földre, de most már fogja is a belső combját. Meglepetés lenne, ha megint a folytatás mellett döntene .

41. perc: Banjac ugratta ki remekül SZtanojevet, aki ahelyett hogy lőtt volna, pontatlanul ívelt középre az érkező Ratkov elé

37. perc: Milosevics (Szpartak) jelezte, nem bírja folytatni a játékot. Beszélgetett az edzőjével, majd úgy döntött, visszamegy a pályára…

35. perc: Banjac kapott sárga lapot, aki a földön fekszik, mert megrúgták a sípcsontját. A játékvezető színészkedésért ad neki sárgát, miközben ápolják

33. perc: Az első hazai helyzet, de Filipovics jó ütemben jött ki, igaz ha be is megy a labda, nem gól, mert a partjelző jelezte a lest.

31. perc: Zec tört be a tizenhatosba, de remek ütemű becsúszásnak köszönhetően nem sikerült helyzetbe kerülnie

22. perc: Bocskaytól indult az akció, Sztanojev okosan passzolt Banjac elé, aki egy csel után lőtt is, de a labda másfél méterrel a jobb kapufa mellett ment el

19. perc: Bocskay fejelt, oldalháló.

16. perc: Banjac kisodródott a bal oldalon, de azért megpróbálkozott egy lövéssel, amit Dubljanics védett

14. perc: Tizenegyest reklamálnak a vendégek, úgy tűnt, hogy a hazai kapus a labda helyett Ratkov lábát fogta meg.

9. perc: hatalmas helyzet! Zec ment el a bal szélen, két védőt is becsapott, s pontosan adott Banjac elé, aki 13 méterről centiméterekkel lőtt mellé

Nagy iramot diktál a TSC, csak másodpercekre van a labda a hazaiaknál.

2. perc: Ratkov harcolt ki egy szögletet a TSC-nek. A hazai kapusnak kellett kiöklöznie a labdát Tomanovics elöl

Elkezdődött a mérkőzés, a Topolyáé a kezdőrúgás

Bocskay Bertalan először kezdő a Topolyában bajnokin.

A mérkőzés 19.00-kor kezdődik.

ELŐZMÉNYEK

A szerb bajnokság egyik stabil középcsapata, a szabadkai Szpartak otthonában lép pályára pénteken a Topolyai SC a Szuperliga nyolcadik körében. Az észak-bácskai rangadó a forduló legnagyobb érdeklődéssel várt mérkőzése, hiszen a hazaiak a hatodik, a vendégek pedig a második helyről várják az összecsapást.

Ha a Topolya nyer, akkor legalább szombatig átveszi a vezetést a bajnokságban a Partizan Beogradtól.

A TSC-nek ez lesz a harmadik vendégszereplése Szabadkán, ahol még sohasem veszített bajnoki mérkőzést: 2019-2020-ban újoncként 2–1-re nyert, az előző idényben pedig 2–2-vel ért véget az összecsapás, aminek inkább a hazaiak örülhettek, mert Lazar Tufegdzsics a találkozó hajrájában értékesítette a tizenegyest.

A vendégek felkészülten és jó hangulatban várják a pénteki mérkőzést, amelyet megelőzően két győzelmet értek el: a bajnokság hetedik fordulójában a lucsáni Mladosztot, a topolyai stadion pályaavatóján pedig a Ferencvárost győzték le. Mindkét találkozón 2–1-es győzelem született, s ugyanezzel az eredménnyel Szabadkán is elégedettek lennének Mladen Krsztajics vezetőedző futballistái. A TSC kerete a héten tovább erősödött, a szerb válogatottban korábban tizenkilencszer szereplő, 32 esztendős Szlobodan Rajkovics kétéves szerződést írt alá a klubbal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik