Szoros meccsen nyert a Topolya

TŐKE JÁNOS (összefoglaló)TŐKE JÁNOS (összefoglaló)
Vágólapra másolva!
2022.10.29. 13:45
null
Ilics büntetőt is védett az első félidőben (Fotó: Pócs Attila)
A várakozásoknak megfelelően, nehezen szerezte meg a győzelemért járó három pontot a Topolyai SC: az észak-bácskai együttes Ivanjicán 1-0-ra nyert a Javor-Matisz ellen. Az első félidőben Veljko Ilics, a vendégek kapusa több bravúrt is bemutatott, s egy tizenegyest is hárított.

SZERB SZUPERLIGA
17. FORDULÓ

Javor–Topolyai SC 0–1
Ivanjica, Javor-stadion, 1000
néző. V: M. Sztefanovics.
Javor-Matisz:
Vulics L. Nikolics (Maletics, 74.), Kopitovics, Marcsics (Salihovics, 89.), Grabezs – Tojcic, Doucoure – Gojkovics, Djurics, Campbell (Tanko, 61.) – Gigics (Lukovics, 61.). Edző: Mladen Dodics.
TSC: V. Ilics – Calusic, Antonics, Cvetkovics, Sztojkovics (Miloszavljevics, a szünetben) – Sztojics, Tomanovics (Sztanojev, 64.) – Djakovac, L. Ilics (Kuveljics, 69.), Jovanovics (Mircsevszki, 80.) – Ratkov (Vukics, 80.). Vezetőedző: Zsarko Lazetics.
Gólszerző:
Djakovac (49. – 11-esből)
Kiállítva: Grabezs (Javor) és Calusic (Topolya) a lefújás után.

ÖSSZEFOGLALÓ

Igencsak tapogatódzó játékkal kezdődött a mérkőzés, mindkét együttes igyekezett távol tartani az ellenfelét a saját kapujától, így nem sok említésre méltó dolog történt az első negyedórában. A 18. percben Nikolics beadását Ifet Djakovac a kezével blokkolta, amit a VAR-szoba azonnal jelzett is a játékvezetőnek, ő pedig megnézte a felvételt, és tizenegyest ítélt a hazai csapat javára. A tizenegyest a 21. percben Petar Gigics végezte el, azonban gyenge lövését Veljko Ilics kapus a jobb sarok előtt megfogta. A 36. percben a vendégek csapatkapitánya, Szasa Tomanovics adott el el a labdát a saját térfelén, amire Luka Gojkovics csapott le, azonban ő sem tudta mattolni Ilicset, aki a bal sarokba tartó lövést szögletre ütötte. Pár perccel később a tizenegyest elrontó Gigics került helyzetbe a bal oldalon, de ezúttal sem tudott túljárni Ilics eszén, aki újabb bravúrt mutatott be. Az első félidő ráadásának második percében megint Gigics volt a főszereplő, ezúttal szemben a kapuval, tizenhat méterről próbálkozott, de a lövése centiméterekkel suhant el a jobb kapufa mellett.

Sokkal agresszívabban kezdte a TSC a második félidőt, s ennek nagyon gyorsan meg is lett az eredménye. A 48. percben Kopitovics a saját tizenhatosában egy óvatlan pillanatban kézzel ért a labdához, s Sztefanovics játékvezető gondolkodás nélkül tizenegyest ítélt a vendégek javára. Ifet Djakovac élt is a lehetőséggel, s magabiztosan lőtt a jobb alsó sarokba, Vulics hiába nyújtózkodott, a remekül helyezett lövés védhetetlennek bizonyult. Miután megszerezte a vezetést, a TSC azonnal vissza is vett az iramból, és habár mindenki azt várta, hogy a hazaiak mindent egy lapra téve rohamoznak majd, ez elmaradt, mivel a vendégek magabiztosan őrizték egygólos előnyüket. Hiába próbálkozott a hazai együttes edzője, Mladen Dodics cserékkel, az új játékosok sem hoztak újabb színt és lendületet a Javor-Matisz játékába, így az állás nem változott a mérkőzés végéig.

Tizenhét forduló után a TSC 36 ponttal a második helyen áll, megelőzve a belgrádi Partizant, amelynek két ponttal van kevesebbje, igaz két mérkőzéssel kevesebbet is játszott.

A TSC a szerb Szuperligában az idén még kétszer lép pályára: a következő fordulóban a Partizan látogat a TSC Arénába, utána pedig a nisi Radnicskit fogadja az észak-bácskai együttes.

PERCRŐL PERCRE

A lefújás után majdnem verekedés tört ki a játékosok között, kissé ideges volt a hangulat. Srdjan Grabezs és Josip Calusic piros lapot kap.

90+4. perc: vége a mérkőzésnek!

Négy perc a ráadás.

89. perc: Damir Salihovics be, Milan Marcsics le.

87. perc: Kuveljics lő 23 méterről, egy védőn irányt változtat a labda, szöglethez jutnak a vendégek.

85. perc: egy kis kakaskodás Grabezs és Vukics között, a játékvezető sárga lappal jutalmazta mindkét játékost.

82. perc: Sztojics blokkolja Doucouré lövését, szöglethez jutnak a hazaiak.

80. perc: Szasa Jovanovics le, Martin Mircsevszki be, Petar Ratkovot pedig Sztefan Vukics váltja a vendégeknél

78. perc: Ilics újabb bravúrt mutat be Maletics lövése után, de előtte már les volt.

74. perc: Marko Maletics áll be, Lazar Nikolics jön le a hazaiaknál.

69. perc: Luka Ilics jön le a vendégeknél, Nikola Kuveljics áll be a helyére

68. perc: Ratkov fejel két méterről fölé – mentségére legyen mondva, két védő is gyötörte

64. perc: Szasa Tomanovics megy le, Jug Sztanojev lép pályára.

61. perc: kettős csere a hazaiaknál: Luka Lukovics jön be, Petar Gigics le, Norman Odale Campbell le, Ibrahim Tanko be.

52. perc: Campbell nézte ki magának a hosszú sarkot a bal oldalon, de célt tévesztett a lövése.

49. perc: Ifet Djakovac belövi a jobb sarokba, eltalálta Vulics a sarkot, de az erős és pontos lövést nem védhette. 0–1

48. perc: büntetőhöz jut a Topolya! Kopitovics kézzel ért a labdához a 16-oson belül.

A félidőben volt egy csere a TSC-ben: Ivan Miloszavljevics be, Arandjel Sztojkovics le.

Elkezdődött a második félidő!

45+3. perc: vége az első félidőnek!

45+2. perc: Gigics lő 16 méterről, centiméterekkel suhan el a labda a jobb kapufa mellett.

41. perc: Kristijan Tojcic hátulról elkaszálja Ratkovot, jár érte a sárga lap.

39. perc: ezúttal Gigics kerül százszázalékos helyzetbe, de most is Ilics nyeri a párharcot – egy tizenegyest és két óriási helyzetet hárított eddig a TSC kapusa.

36. perc: hátul eladott labdára csap le Gojkovics, szemtől szembe kerül Iliccsel, de a TSC kapusa szögletre üti a lapos lövést.

35. perc: sárga lap Luka Ilicsnek reklamálásért.

33. perc: Campbell szemben a kapuval hét méterről lő, de a vendégvédők blokkolják a lövést – nagy helyzet volt!

30. perc: először találta el a TSC az ellenfél kapuját: Szasa Jovanovics tör be bal oldalon a 16-osba, de a lövés gyenge, nem okoz gondot a hazai kapusnak

Tizenkét mérkőzés óta veretlen a TSC, a topolyai együttes szeretné folytatni a sorozatot, azonban látszik, hogy nem lesz könnyű dolga

21. perc: Petar Gigics áll a labda mögé, és laposan a jobb sarok felé lő, de Veljko Ilics eltalálja a sarkot, és magához öleli a labdát.

18. perc: úgy tűnik, hogy Djakovac a saját tizenhatosában kézzel blokkolt egy lövést, a játékvezető megnézi az esetet, majd a büntetőpontra mutat. Tizenegyes a hazaiaknak!

13. perc: Cvetkovics háromszor próbálkozott beadással, de valamennyiszer a hazai csapat védői ugrottak legmagasabbra.

12. perc: Doucouré állítja meg Ilicset, szöglethez jut a TSC.

9. perc: gyors ellentámadás végén Luka Ilics lő 16 méterről, de méterekkel célt téveszt a próbálkozása

7. perc: A vendégek felívelésekkel próbálkoznak, de Vulics kapust egyszer sem sikerült meglepni, mindig megelőzte a csatárokat

Az első percekben nem sok minden történt, a csapatok még keresik a gyenge pontokat az ellenfél hadrendjében.

Elkezdődött a mérkőzés! A Javor indította útjára a labdát.

ELŐZMÉNYEK

Annak ellenére, hogy húsz pont a különbség a Topolyai Sport Club és a vendéglátó Javor-Matisz között, az észak-bácskai együttes szakmai stábja tisztában van azzal, hogy az együttes nehéz vendégszereplés előtt áll a szerb Szuperliga 17. fordulójában.

„Az idei évben az utolsó vendégszereplés vár ránk, amely egyáltalán nem ígérkezik könnyűnek. A Javor saját közönsége előtt a Partizan ellen is megmutatta a foga fehérjét, s pontot szereztek a belgrádi fekete-fehérek elleni találkozón” – mondta Zsarko Lazetics. A TSC vezetőedzője a találkozó előtti sajtótájékoztatón emlékeztetett mindenkit arra, hogy a Partizan, habár 3–1-re vezetett, nem tudta megnyerni a Javor elleni mérkőzést.

A 33 pontos TSC a harmadik helyen várja a 14 órakor kezdődő ivanjicai mérkőzést, míg ellenfele 13 ponttal a tizennegyedik helyen áll a tizenhat csapatos bajnokságban. (T. J.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik