Kikapott a Radnicskitől, újoncként a negyedik helyen zárt a Topolya

TŐKE JÁNOSTŐKE JÁNOS
Vágólapra másolva!
2020.06.19. 20:53
null
Újoncként a negyedik helyen zárta a Szuperligát a Topolya (Fotó: Micheller Szilvia)
A szerb élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 30., utolsó fordulójában a 8. perctől kezdve emberhátrányban játszó Topolya 3–1-re kikapott a Radnicski Nistől, így újoncként a negyedik helyen zárta a Szuperligát. Annak ellenére, hogy a dobogóra nem fért fel a TSC, a 2020–2021-es idényben indulhat az Európa-liga selejtezőjében.

 

SZERB SZUPERLIGA
30. FORDULÓ
Radnicski Nis–Topolyai SC 3–1 (Csumics 14., Mihajlovics 18., 43., ill. Tomanovics 26.)

Korábban
Szpartak Zlatibor Voda–Napredak Krusevac 0–2
Vojvodina–Partizan Beograd 1–0

A bajnokság állása: 1. Crvena zvezda 75 pont (29 meccs), 2. Partizan 64 (30 meccs), 3. Vojvodina 62 (30 meccs), 4. Topolya 59 (30 meccs), 5. Radnicski Nis 52 (30 meccs)

ÖSSZEFOGLALÓ

A negyedik helyen zárta a szerb Szuperliga 2019–2020-as idényét az újonc Topolyai Sport Club, miután a 30. fordulóban 3–1-re kikapott Nisben a Radnicskitől.

A találkozóra rányomta a bélyegét Grabezs korai kiállítása: a TSC védője már a nyolcadik percben megkapta a második sárga lapját, így a Topolya több mint nyolcvan percet játszott emberhátrányban. A meccs legjobbja Nikola Csumics volt, aki egy góllal és két gólpasszal járult hozzá a hazaiak sikeréhez, míg a vendégek részéról Szasa Tomanovics volt eredményes.

Mivel a Szerb Kupa döntőjébe a bajnokság második és harmadik helyezett csapata, a Partizan és a Vojvodina jutott, a negyedik hely is európai kupaszereplést ér, vagyis Szabó Zoltán együttese rögtön az első szuperligás idényében kiharcolta az Európa-liga selejtezőjében való részvételt.

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90. perc: Véget ért a mérkőzés.

90. perc: Kettős csere a vendégeknél, Szilágyi és Lukics is lejött, helyükre Pantovics és Kudrics állt be.

88. perc: Zec helyére Galics állt be a TSC-ben.

87. percben: Hatalmas kavarodás a Radnicski kapuja előtt, végül Szilágyi elé került a labda, de 16 méterről a kapu fölé lőtt.

82. perc: Lukics hozta helyzetbe magát, szépen fordult a kapu felé, azonban lövése csúnyán mellé ment.

64. perc: Mitrovics állt be Sztojanovics helyére, akit felállva búcsúztatott a hazai közönség.

60. perc: Óriási helyzet ki a másik oldalon is, Jorgics valahogy összeszedte a labdát, így maradt a 3–1.

59. perc: Hatalmas helyzet maradt ki! Tumbaszevics lövésébe belekapott a hazaiak kapusa, a labda a felső lécről azonban a gólvonal elé pattant, s a Radnicski védőinek sikerült felszabadítaniuk

55. perc: Egy TSC-szöglet után Antonics lőtt kapura, de lövését blokkolták a védők.

50. perc: Az első helyzet Csumics előtt adódott, de lövését Jorgics szögletre ütötte.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

ELSŐ FÉLIDŐ

A TSC játékosai rengeteget futnak, nem lehet észrevenni, hogy eggyel kevesebben vannak a pályán, de a remek formában levő Csumics egy góllal és két gólpasszal egyelőre megállíthatatlannak tűnik.

45. perc: Véget ért az első félidő, a 8. perctől kezdve emberelőnyben játszó Radnicski 3–1-re vezet a TSC ellen.

45. perc:Djuro Zec csak kézzel tudta megállítani Csumicsot, amiért sárga lapot kapott.

43. perc: GÓÓÓL! MEGINT KETTŐVEL VEZET A RADNICSKI! Csumics átadása után Sztefan Mihajlovics idénybeli 15. gólját lőtte. 3–1

41. perc: Sztojanovicsot állította meg Tumbaszevics 18 méterre a TSC kapujától. A szabadrúgást a sértett végezte el, de a kapu fölé lőtte a labdát.

38. perc: Eladta a TSC a saját térfelén a labdát, Csumics csapott le rá, s azonnal helyzetbe is hozta magát, de lövése a kapu mellé ment.

36. perc:Szubotics és Mihajlovics kényszerítője után az előbbi került helyzetbe, de csúnyán a kapu fölé lőtte a labdát.

28. perc: Szilágyi elé került a labda a tizenhatoson belül, de félfordulatból csak az oldalhálót sikerült eltalálnia.

27. perc: Sárga lapot kapott Pantelics.

26. perc: GÓÓÓL! SZÉPÍTETT A TOPOLYA! Egy beadás után kiöklözte a labdát a hazaiak kapusa, Szasa Tomanovics pedig kapásból, mintegy 19 méterről kilőtte a jobb sarkot. 2–1

18. perc: GÓL! OTT A MÁSODIK! Csumics elviharzott a jobb szélen, majd a beadása után Sztefan Mihajlovics lőtte a kapuba a labdát. 2–0

Csumics a 12. mérkőzésén a 10. gólját lőtte, remek formában van a nisi játékos.

14. perc: GÓL! VEZETÉST SZERZETT A RADNICSKI! Letics passza után Nikola Csumics vette be a Topolya kapuját. 1–0

12. perc: Lehetőség! Nagy helyzet adódott a Radnicski előtt, Mihajlovics azonban néhány tizedmásodperccel lekésett a beadásról.

9. perc: Reklamálásért Szilágyi Vladimir is kapott egy sárga lapot.

8. perc: PIROS LAP! Tíz emberrel kénytelen folytatni a TSC, Grabezs a második sárga lapját is megkapta. Jogos volt a második sárga lap is, Grabezs könyökkel állította meg a Radnicski játékosát.

8. perc: Pejovics kellemetlen lövését Jorgics, a TSC kapusa magabiztosan szelídítette meg.

5. perc: Sztojanovics a sorfalba lőtte a labdát.

5. perc: Sárga lap Grabezsnek, 18 méterről szabadrúgást végezhet el a Radnicski.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a TSC indította útjára a labdát.

Akár harmadik, akár negyedik helyen végez a topolyai együttes, az már biztos, hogy az első szuperligás idénye aranyozott betűkkel kerül be a klub történelmébe, ugyanis a Szabó Zoltán vezette gárda újoncként kiharcolta az Európa-liga selejtezőjében való indulás jogát.

Mivel az újvidéki Vojvodina 1–0-ra legyőzte a belgrádi Partizant, a TSC csak akkor végezhet a dobogón, ha begyűjti a három pontot Nisben.

A TSC kezdőcsapata: Jorgics – Grabezs, Antonics, Balazs, Babics – Djurics, Tumbaszevics, Tomanovics, Zec – Lukics, Szilágyi.

A Radnicski Nis kezdőcsapata: Risztics – Bjelicsics, Sztevanovics, Letics, Pantelics – Szubotics, Pejovics – Knezsevics, Sztojanovics – Mihajlovics, Csumics.

A találkozón a gólkirályi cím is eldőlhet, hiszen Szilágyi Vladimir és Nenad Lukics is 16-16 góllal holtversenyben áll az élen, őket a 15 gólos Nikola Petkovics (Javor Ivanjica) követi.

A mai találkozó előtt negyedórával a nisi együttes elbúcsúztatja minden idők egyik legjobb helyi labdarúgóját: az Eindhovenben, a Roosendalban, az Arisz Limassolban és a Crvena zvezdában is megforduló Szasa Sztojanovics úgy döntött, befejezi játékos-pályafutását. A mintegy tízperces búcsúztató műsornak A mester utolsó tánca címet adták.

„Két győzelem után sorozatban hét győzelmet jegyeztünk, azonban egy nehéz vendégszereplés előtt állunk, mivel a nisiek otthon jól teljesítenek. Meg szeretnénk őrizni a harmadik helyünket, s az is a célunk, hogy a tavaszi idényt veretlenül zárjuk” – nyilatkozat Szabó Zoltán, aki a Radnicski elleni találkozón nem számíthat az eltiltását töltő Borisz Vargára, valamint a sérült Dejan Milicsevicsre sem.

„Tiszteljük a TSC-t, amely az egész bajnokságban az egyik legnagyobb slágere volt. Nem nagy nevek alkotják a csapatot, amely egy kiváló kollektívát alkot, szép, tetszetős és modern focit játszanak” – mondta a meccs előtt Radoszlav Batak, a Radnicski edzője.

A TSC és a nisi Radnicski az őszi idény során Zentán mérte össze erejét, s akkor Nenad Lukics duplájával a TSC 2-0-ra nyert.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Radnicski Nis–Topolya mérkőzés a szerb Szuperliga 30. fordulójában. Tartsanak velünk!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik