Magabiztos győzelemmel nyert kilenc meccs után a Topolya

TŐKE JÁNOS (összefoglaló), SZABÓ RÓBERT (percről percre)TŐKE JÁNOS (összefoglaló), SZABÓ RÓBERT (percről percre)
Vágólapra másolva!
2021.12.11. 12:57
null
A Topolya Kragujevacban tért vissza a győzelem útjára a bajnokságban (Fotó: FK TSC/Facebook)
Magabiztos, 3–0-s győzelmet aratott a Radnicski 1923 otthonában a Topolyai SC a szerb élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Szuperliga) 20. fordulójában.

 

SZERB SZUPERLIGA
20. FORDULÓ
Radnicski 1923–Topolya 0–3 (0–1)
Kragujevac,
Csika Dacsa Stadion. V: Osztracsanin
Radnicski:
O. Lukics – Vicsentijevics, Sz. Filipovics, Damjanac, Raso – M. Vidovics, O. Ilics (Jovanovics, 56.) – U. Vidovics, N. Tomics, Risztovics (Sz. Kovacsevics, 74.) – Trifunovics (Burmaz, 74.). Vezetőedző: Zoran Milinkovics
TSC: N. Filipovics – N. Petrovics, Leandro Pinto (Antonics, 26.), B. Varga, A. Sztojkovics (Krszmanovics, 83.) – Tomanovics – Milicsevics, Banjac (Sztoiljkovics, 83.) – Sztanojlovics, Sztanojev (Djakovac, 67.) – Vukics (Ratkov, 83.) Vezetőedző: Zsarko Lazetics
Gólszerző: Vukics (27., 80.), Banjac (72.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Kragujevacon szakadt meg a Topolyai SC kilenc mérkőzés óta tartó nyeretlenségi sorozata: az észak-bácskai együttes a szerb Szuperliga 20. fordulójában magabiztos (fej)játékkal – valamennyi találat fejes gól volt – 3–0-ra nyert a Radnicski 1923 ellen.

A két csapat mérkőzése a bajnokság őszi idényében 4–4-es döntetlennel ért véget, és várható volt, hogy nyolc gól nem születik majd a kragujevaci meccsen is, de a hazai szurkolók arra nem is gondoltak, hogy a TSC háromszor is betalál, a kedvenceiknek pedig ugyanez egyszer sem fog sikerülni.

A topolyai együttes már az első perctől a hazaiak tudtára adta, hogy a három pontért jött, így jelentős mezőnyfölényt harcoltak ki a vendégek, ám igazán nagy gólhelyzetet nem tudtak kialakítani az első húsz percben. A 23. percben aztán előbb a Radnicski veszélyeztetett egy jobb oldali beadás után, amelybe Leandro piszkált bele az érkező csatárok előtt, a másik oldalon pedig Dejan Milicsevics került helyzetbe, azonban a rövid sarok mellé lőtt. A TSC a vezetést a 27. percben szerezte meg, amikor Dusan Sztanojlovics kapott remek labdát a bal oldalon Dejan Milicsevicstől, majd pontosan Sztefan Vukics fejére rajzolta azt, aki öt méterről a kapuba fejelt. Jó formában van Vukics, aki a legutóbbi hét meccsén hatszor volt eredményes. A TSC a 35. és a 43. percben is növelhette volna az előnyét, azonban először Jug Sztanojev, miután mindenkit faképnél hagyott a jobb oldalon, a rövid sarok mellé lőtt, majd Mihajlo Banjac került százszázalékos helyzetbe, de Lukics kapus lábbal mentett.

A Radnicski az első félidőben egyszer se találta el a TSC kapuját, s mivel a hazaiak továbbra is elsősorban a védekezéssel voltak elfoglalva, idő kérdése volt, mikor szerzi meg a topolyai együttes a második gólját. Ez végül a 72. percben következett be, amikor Dejan Milicsevics beadását a második hullámban érkező Mihajlo Banjac fejelte védhetetlenül a kapuba. A három pont sorsa nyolc perccel később végérvényesen eldőlt, ekkor ugyanis Mihajlo Banjac szögletét a rövid saroknál remekül helyezkedő Sztefan Vukics továbbította fejjel a kapuba. A TSC-nek ez volt a negyedik találkozója a bajnokságban, amelyen nem kapott gólt, a Radnicski 1923 pedig immár tíz mérkőzés óta nyeretlen a szerb Szuperligában.

A győzelemnek köszönhetően a topolyai csapat feljött a hatodik helyre, és így ebből a pozícióból várhatja az év utolsó meccsét, amikor a címvédő Crvena zvezda vendégszerepel csütörtökön 16.05-től a TSC Arénában.

PERCRŐL PERCRE

90+3. perc: Itt a mérkőzés vége.

HÁROM PERC A RÁADÁS!

89. perc: Dusan Sztoiljkovics kihagyta a kihagyhatatlant: csak az elfekvő kapus felett kellett volna a kapuba passzolnia, de a felső lécre lőtt.

83. perc: Sztevan Vukics, Mihajlo Banjac és Arandjel Sztojkovics is elhagyja a pályát. A helyükön Petar Ratkov, Dusan Sztoijlkovics és Nemanja Krszmanovics.

80. perc: GÓÓÓL! Ott a harmadik. Mihajlo Banjac adta be a szögletet, Vukics a rövid saroknál fejjel továbbította azt a kapuba. 0–3

79. perc: Sztanojlovics csapta be Rasót, de kisodródott egy kicsit, és telibe lőtte Lukicsot.

72. perc: GÓÓÓL! Banjac megszerzi a vendégek második találatát. Dejan Milicsevics ívelt jobbról a tizenhatoson belülre, a középpályás pedig hat méterről védhetetlenül fejelt a kapuba. 0–2

67. perc: Jug Sztanojev hagyja el a pályát, Ifet Djakovac a helyén.

65. perc: Hatalmas Filipovics védés. A kapus a gólvonalról kanalazta vissza a labdát, amely Sztanojlovics hátára pattanva tartott a kapuba.

56. perc: Szasa Jovanovics érkezik Ognjen Ilics helyére.

56. perc: Sztojkovics beadása után a hazaiak kapujába került a labda, de a játékvezető les állás miatt nem adta meg a találatot. Az esetet videóbíróval is visszanézték, de Varga lesen volt, marad az 1–0 a Topolya javára.

55. perc: Uros Vidovics egy ütemet késett a becsúszással, amiért sárga lapot kapott. Pár másodperccel később aztán Sztefan Filipovics is „besárgult".

50. perc: Risztovics egy csel után 25 méterről lőtt, nem sokkal ment mellé a lövés.

46. perc: Támadóbban lép fel a Radnicski, mindjárt ki is harcoltak egy szögletet, de Tomics beadását Tomanovics kifejelte.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

45+2. perc: Vége az első félidőnek!

45+2. perc: Milos Vidovics fejelt öt méterről egy baloldali szabadrúgás után, a TSC szerencséjére méterekkel fölé ment a fejes.

45+1. perc: Sztanojlovics adott be balról, nem sok kellett, hogy Vukics kapura fejeljen, de Lukics megelőzte.

KÉT PERC A RÁADÁS!

45. perc: Trifunovics szabálytalankodott Filipoviccsal szemben, miután a kapus magához ölelte a beadást.

43. perc: Banjac szemtől szembe került Lukiccsal, de a hazaiak kapusa lábbal védeni tudott.

42. perc: A Radnicski 1923 térfelén zajlik a játék, a TSC dominál. Ezúttal Vukics kapott egy jó labdát, azonnal lőtt, de Lukics bravúrral védett.

36. perc: Veljko Trifunovics rosszul viselte, hogy elveszítette a labdát, ő is sárga lapot kap.

35. perc: Hatalmas helyzet! Jug Sztanojev a félpályánál lódult meg, faképnél hagyta Damjanacot, de a végén nem koncentrált eléggé, és a bal kapufa mellé lőtt.

32. perc: Damjanac kap sárga lapot, miután Vukiccsal szemben szabálytalankodott.

27. perc: GÓÓÓÓL! Sztanojlovics balról ívelt középre, meg is találta Vukics fejét, aki öt méterről fejelt a kapuba. A támadónak az elmúlt hét meccset figyelembe véve ez volt a hatodik gólja. 0–1

26. perc: Leandro nem tudja folytatni a mérkőzést, a helyén Antonics folytatja.

25. perc: Trifunovics beadását kellett kiöklöznie Filipovicsnak, hogy ne alakuljon ki nagy helyzet.

23. perc: Helyzet itt is ott is. A TSC kapuja előtt ment el egy erős beadás, aminél Leandro majdnem a saját kapujába pöckölte a labdát. A másik oldalon Banjac jól ugratta ki Milicsevicset, aki 9 méterről a bal kapufa mellé lőtt.

18. perc: Sztojkovics szöglete után nem sok kellett, hogy Leandro helyzetbe kerüljön, de egy ütemet késett.

14. perc: A másik oldalon Trifunovics harcolt ki szögletet, de Tomanovics magabiztosan fejelte ki a labdát.

11. perc: Ismét Sztanojlovics volt aktív, ugyanarról az oldalról próbált meg beadni, de csak egy szögletet tudott kiharcolni. A sarokrúgást egy lövés követte, ami lepattant a védőkről, Sztanojlovics ismétlése pedig Lukics kezében kötött ki.

10. perc: Sztanojlovics adott be balról egy veszélyesnek tűnő labdát, de a hazai védőknek sikerült a felszabadítás.

1. perc: A Topolya indította útjára a labdát.

Jótékony cél mellett a házigazda: a szurkolóknak a belépő vásárlása helyett egy emelt díjas SMS-t kellett elküldeniük, amellyel belépési jogot szereztek a mérkőzésre. Ezzel a hazaiak korábbi kapusát, Radovan Radakovicsot segítették, akinek a gyógyulását szeretné segíteni a Radnicski.

Kékben a TSC, pirosban a házigazda Radnicski.

ELŐZMÉNYEK

A Topolya SC nem a legjobb formájában játszik, hiszen legutóbb szeptember 25-én, a bajnokság 11. fordulójában tudott győzelmet aratni a Vojvodina ellen hazai környezetben. A Radnicski 1923 ezzel hasonlóan rossz szériában van, hiszen legutóbb szeptember 22-én nyert, azóta pedig csak két döntetlent tudott játszani.

A két csapat augusztusi, egymás elleni mérkőzésén az 5. fordulóban 4–4-es döntetlen született úgy, hogy a Topolya 3–1-re is vezetett, majd a 88. percben 4–3-nál ismét előnybe került, azonban a rendes játékidő hosszabbításának hatodik percében egy büntetőből egyenlíteni tudott a Radnicski.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A RADNICSKI 1923–TOPOLYA LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ÉLŐ, SZÖVEGES KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik