A Topolya két góllal legyőzte a Radot a szerb Szuperligában

TŐKE JÁNOSTŐKE JÁNOS
Vágólapra másolva!
2020.08.05. 18:55
null
A Topolya két góllal legyőzte a Radot, így megszerezte az idénybeli első győzelmét a szerb Szuperligában (Fotó: FK TSC)
A szerb élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Szuperliga) második fordulójában a 22. perctől kezdve emberhátrányban játszó Topolyai SC 3–1-re nyert a belgrádi Rad otthonában, így megszerezte az idénybeli első győzelmét.

 

SZERB SZUPERLIGA
2. FORDULÓ

Rad–Topolyai SC 1–3 (Sz. Jovanovics 7., ill. Zec 1., Szilágyi V. 20., Lukics 76.)
Kiállítva:
Balazs (22., TSC)

ÖSSZEFOGLALÓ

Megszerezte első győzelmét a Topolyai Sport Club a szerb Szuperliga 2020–2021-es idényében: a TSC Belgrádban a Rad vendégeként győzött 3–1-re, úgy hogy hetven percen át emberhátrányban játszott.

Alig kezdődött el a mérkőzés, a vendégek Djuro Zec révén már meg is szerezte a vezetést (0–1). Az, hogy korán hátrányba kerültek, nem zavarta meg a hazaiakat, akik a hat perccel később, a bal oldalon elviharzó Szasa Jovanovicsnak köszönhetően egyenlítettek (1–1). A 20. percben Dajan Ponjevics átadását Szilágyi Vladimir védhetetlenül lőtte a kapuba (1–2). A csatár ezzel második gólját lőtte az idényben, s neki köszönhetően ismét előnyhöz jutott a TSC.

A következő minutum történése azonban igencsak rányomta a bélyegét a találkozóra: a hazaiak gyors támadása során Balázs Bojan utolsó emberként szabálytalankodott, s a játékvezető azonnal kiállította. A tíz emberre maradt TSC visszahúzódott, de hiába volt folyamatosan a Radnál a labda, a belgrádiaknak nem sikerült az egyenlítés, így a csapatok a topolyaiak 2–1-es vezetésével mehettek a szünetre.

A mérkőzés a 75. percben dőlt el, amikor Borko Duronjicsot szabálytalanul állították meg a hazai védők, s a jogosan megítélt szabadrúgás Nenad Lukics végezte el a tizenhatos sarkáról: az első fordulóban is eredményes csatár a rövid felsőbe csavart, ezzel megduplázta a TSC előnyét, és beállította a végeredményt. 1–3

A topolyai együttes a harmadik fordulóban vasárnap Zentán fogadja az újonc Zlatibort.

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90. perc: Véget ért a mérkőzés, a Topolya két góllal legyőzte a Radot.

90. perc: Letelt a rendes játékidő, megkezdődött a ráadás, a TSC magabiztosan birtokolja a labdát.

88. perc: Becsületből megy előre a Rad, kiharcolnak egy szögletet, de érződik, ők sem hisznek már abban, hogy a hátralevő pár perc alatt kétszer eredményesek lehetnek.

81. perc: Lukics még egyszer ugyanonnan végezhetett el szabadrúgást, de ezúttal a sorfalban állók kifejelték a labdát.

76. perc: GÓL! OTT A HARMADIK TSC-TALÁLAT! Duronjicsot rúgták fel, a szabadrúgást a tizenhatos sarkánál Nenad Lukics végezte el, s a rövid felső sarokba csavarta a labdát. 1–3

72. perc: Lukics beadása után Ponjevics lövi kapura a labdát, de szögletre mentenek a hazaiak.

66. perc: Zec gondolt egyet, és 25 méterről megeresztett egy lövést, azonban a hazaiak kapusát nem tudta meglepni.

64. perc: Ötödik szögletét végezhette el a Rad, azonban a TSC védelmének nem okozott gondot a középre ívelés.

Most már a második félidőben is akadnak olyan pillanatok, amikor a TSC tíz emberrel is lefocizza a Radot.

60. perc: Nem ízlik a hazaiaknak a TSC lestaktikája: öt perc alatt háromszor is beleszaladtak.

A hazaiak teljesen a kapujukhoz szorították a TSC-t, amely igyekszik megőrizni egygólos előnyét, és várja a pillanatot, amikor egy ellentámadás után esetleg megduplázhatja azt.

52. perc: Egy szöglet után nagy helyzet maradt ki a hazaiak részéről. A bal oldali beadást Filipovics kiütötte, a lecsorgó labdát nem tudták gólra váltani a hazaiak.

51. perc: Jól működött a TSC védelmének lescsapdája.

49. perc: Szögletet harcolt ki a TSC, de a sarokrúgás után a hazaiaknak sikerült felszabadítaniuk.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

ELSŐ FÉLIDŐ

45. perc: Véget ért az első félidő. A kiállítás után a Rad átvette az irányítást, de egyenlítenie nem sikerült.

45. perc: Gyors ellentámadás a TSC részéről, de Zec lövését védte a kapus.

42. perc: Még három percet kell kihúznia a TSC-nek a félidő végéig, hogy megőrizze az egygólos előnyét.

36. perc: Egyre többet támad a Rad, de a TSC védelme állja a sarat. Összességében még mindig a TSC-nél van többet a labda, de ez főleg a mérkőzés eleji fölénynek köszönhető.

31. perc: Egyre többet birtokolja a Rad a labdát, két szögletet is elvégeztek egymás után. A második után lövéssel is próbálkoztak, de Ponjevics blokkolt.

22. perc: KIÁLLÍTÁS, EMBERHÁTRÁNYBAN A TSC! A Rad ellentámadása során Bojan Balazs utolsó emberként szabálytalankodott, egyből piros lapot kapott, tíz emberrel folytatja a Topolya.

20. perc: GÓL! ÚJRA VEZET A TSC! Tetszetős akció végén Ponjevics adta be a labdát, amelyet Szilágyi Vladimir a kapuba bombázott. 1–2

14. perc: Szögletet végezhetett el a Rad, amely után a vendégvédők kifejelték a labdát, s egy gyors ellentámadás végén Szilágyi kapu mellé lőtt.

10. perc: Zec próbálkozott, de lövését védte a hazaiak kapusa.

7. perc: GÓL! EGYENLÍTETT A RAD! Egy remek átadás után Szasa Jovanovics elviharzott a bal szélen, majd tüzelt, erős lövését pedig Filipovics nem tudta hárítani. 1–1

6. perc: Egy jobb oldali beadás után veszélyeztetett a Rad, de a fejes kapu mellé ment.

A vendégek a zöld-fekete vendégszerelésükben, a hazaiak világoskék-fehérben léptek pályára.

1. perc: GÓL! AZONNAL VEZETÉST SZERZETT A TSC! Djuro Zec góljával nagyon gyorsan megszerezte a vezetést a topolyai együttes. 0–1

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés.

A több órás eső alaposan eláztatta a pályát, viszont néhány órával a meccs előtt elállt, a hőmérséklet pedig 20 Celsius-fok körül alakul, így minden adott egy jó bajnoki mérkőzéshez.

A TSC kezdőcsapata: Filipovics – Ponjevics, Balazs, Babics, Varga – Zec, Tumbaszevics, Tomanovics, Banjac – Szilágyi, Lukics.

A Rad kezdőcsapata: Markovics – Basanovics, Gyorics, Dobrijevics, Trninics – Busznics, Grubisics – Zsivkovics, Damnjanovics, Trifunovics – Jovanovics.

„A csapatot fiatal, gyors és motivált labdarúgók alkotják, ezért nehéz mérkőzésre számítok” – tette hozzá a topolyai csapat vezetőedzője. A TSC az első fordulóban Zentán 2–2-es döntetlent játszott az újvidéki Vojvodinával, míg a Rad Újvidéken 2–0-ra veszített a Proleterrel szemben. Az előző idényben a TSC saját közönsége előtt, valamint idegenben is legyőzte a Radot: Zentán 2–0-ra nyert, Belgrádban pedig 4–3 volt az eredmény az észak-bácskai együttes javára.

„Ha sikerülne a Vojvodina elleni kettő kettes mérkőzésünk második félidejében nyújtott teljesítményt megismételnünk, bízhatunk a győzelem megszerzésében” – mondta Szabó Zoltán, a TSC szakvezetője, hozzátéve: a Rad kerete megváltozott az elmúlt idényhez képest.

A Topolyai Sport Club és a belgrádi Rad is az első győzelmét szeretné megszerezni a szerb Szuperliga 2. fordulójában. A két csapat szerda este méri össze erejét bajnokin, amelyet a járványügyi előírások miatt nézők nélkül rendeznek a szerb fővárosban.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Rad–Topolya mérkőzés a szerb Szuperliga 2. fordulójában. Tartsanak velünk!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik