Micsoda bravúr, ikszelt a TSC a Partizan otthonában!

Vágólapra másolva!
2022.07.23. 20:55
null
(Fotó: <a href="https://partizan.rs/"><strong>partizan.rs</strong></a>)
A Topolyai SC az előző bajnokság ezüstérmese, a belgrádi Partizan otthonában 0–0-t játszott a szerb Szuperliga 3. fordulójában.

SZERB SZUPERLIGA
3. FORDULÓ
Partizan Beograd–Topolya 0–0
Belgrád, Partizan Stadion. V: M. Mitics
Partizan: Sztevanovics – Belics (Mi. Petkovics, 79.), Vujacsics, Szanicsanin, Urosevics – Zdjelar, P. Andrade (Bazsdar, 89.) – N. Terzics (F. Diabaté, 57.), Natko (Menig, 57.), Lutovac (M. Zsivkovics, 79.) – Ricardo Gomes. Vezetőedző: Ilija Sztolica
TSC: V. Ilics – Cvetkovics (Sztanojlovics, 84.), Antonics, Calusic, A. Sztojkovics – Kuveljics (Krpics, 84.), Sztojics, Djakovac – Ratkov (Sztanojev, 61.), Vukics, Sz. Jovanovics (Tomanovics, 72.). Vezetőedző: Zsarko Lazetics

ÖSSZEFOGLALÓ

Annak ellenére, hogy Zsarko Lazetics, a vendégek vezetőedzője az idény két legnehezebb vendégszereplése közé sorolta ezt a találkozót, a topolyai együttes végig bírta az iramot, és mivel a védelme állta a sarat, teljesen megérdemelten szerezte meg az egy pontot a gól nélküli döntetlennel végződött találkozón.

Az első veszélyes helyzet a TSC kapuja előtt alakult ki a 20. percben, amikor Ricardo Gomes bal oldali beadása után Alekszandar Lutovac érkezett a második hullámban, azonban a horvát légiós, Josip Calusic remek ütemű becsúszásával biztos góltól mentette meg csapatát. Öt perccel később a topolyaiak szerezhették volna meg a vezetést, Milos Cvetkovics bal oldali szöglete után Calusic az ötös sarkán csúsztatta meg a labdát, amely nem sokkal a bal kapufa mellet hagyta el a játékteret.

A Partizan a 25. perctől átvette a mérkőzés irányítását, folyamatosan igyekezett helyzeteket kialakítani, de a vendégvédelem derekasan állta a sarat. A 42. percben aztán már tényleg csak milliméterek hiányoztak a hazai csapatnak, hogy gólt szerezzen, de Szlobodan Urosevics 15 méterről leadott kapáslövése nyomán Veljko Ilics kapus hatalmas bravúrral a kapufára ütötte a labdát.

A ráadás első percében a TSC tetszetős támadást vezetett, amely során Arandjel Sztojkovics a bal szélen szép csel után a túloldalra ívelt, Cvetkovics kapásból lőtt, próbálkozását azonban blokkolták. A Partizan szurkolói még a félidő vége előtt jelezték, hogy elégedetlenek az idénykezdéssel, hiszen a belgrádi együttes egy győzelemmel és egy döntetlennel rajtolt, így mindjárt kétpontos hátrányba került az örök rivális Crvena zvezdával szemben. Csalódottságuknak a hazai drukkerek úgy adtak hangot, hogy a vezetőség távozását követelték.

A második félidőben Ilija Sztolica többet is cserélt, hogy kicsit felrázza a csapatát, és hogy sikerüljön a hazaiaknak igazi gólhelyzeteket is kialakítaniuk, ám hiába állt be Queensy Menig és Fousseni Diabaté is, a meddő mezőnyfölényen kívül másra nem nagyon telt a hazaiak erejéből.

A TSC magabiztosan tartotta meg a labdát, és várta a kedvező pillanatot, amikor gyors ellentámadás során gólt szerezhet. A 78. percben ez majdnem sikerült is, Sztojkovics kapott remek kiugratást a bal szélen, lapos beadását azonban Urosevics szögletre mentette a csereként beálló és igen jó benyomást keltő Jug Sztanojev előtt.

A hajrában a Partizan előtt még adódott két helyzet, de a vendégek mindkétszer önfeláldozóan blokkolták a lövéseket. A TSC három mérkőzés után egy győzelemmel és két döntetlennel a negyedik helyen áll a 16 csapatos szerb bajnokságban. A következő fordulóban az észak-bácskai együttes, a nisi Radnicski vendége lesz. 0–0

PERCRŐL PERCRE


A hazai tábor nagyon hangos, van egy sejtésünk, miket énekelnek.

90+9. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+8. perc Zsivkovics jobb oldali beadását blokkolja Djakovac.

90+7. perc Bazsdar jobbal 20-ról nagyon a bal felső mellé lő, majd Petkovics jobb oldali, lapos beadását az ötösről, picit jobbról jobbal a jobb alsó mellé vágja Menig. MECCSLABDA?

A hazai közönség belehúz: még jobban szidja a vezetőket.

90+3. perc Ilics jobban van már, kirúgja a labdát. A ráadás fele el is ment az ápolással.

Hat perc a ráadás.

90. perc A korner a kapusé, kap egy sárga lapot Ricardo Gomes, mert lökte Ilicset. Természetesen ápolás.

90. perc Mellé, Bazsdar ballal a bal alsó mellé lő 12-ről, középről. Beleért egy védő is. A korner után Urosevics ballal 10-ről Antonicsba lő.

89. perc Villámcsere, Szamed Bazsdar be, Andrade le.

86. perc Patrik Andrade köszönti Sztanojlovicsot, nagyot rúg alá. Minimum sárga lap.

85. perc Sztefan Vukics odarúg Szanicsaninnak, sárga lap.

84. perc Szlobodan Sztanojlovics Cvetkovicsot, Miljan Krpics Kuveljicset váltja a vendégeknél.

82. perc Cvetanovics elesik, és ápolást kér. A spori nem hiszi el a nagy fájdalmakat. Folytatja is.

79. perc A jobbhátvéd Belicset Mihajlo Petkovics váltja, Lutovacot Marko Zsivkovics. Kicsit kitekerten, de cserék posztra.

78. perc Sztanojev meghúzza a bal szélt, két topolyai játékos is lemarad az ötösön a labdáról, kétségbeesetten elrúgja a labdát a kapu mellé az ötös jobb sarkánál Belics.

74. perc Ifet Djakovac felrúgja a jobb szélen Diabatét, sárga lap. Szasa Tomanovics és Ricardo Gomes összekap, sárga lap a topolyainak.

72. perc Szasa Tomanovics be, Jovanovicsnak nem ment ma. Szélső helyett szűrő.

69. perc
Odacsúszik Andradének, sárga lap Nikola Kuveljicsnek.

64. perc Lutovac Menig passza után az ötös jobb sarka elől a léc fölé lő, sárga lapot kap ez után a meccset végigreklamáló hazai mester, Ilija Sztolica.

61. perc Ratkovnak nagyon nem ment ma. Jug Sztanojev váltja.

60. perc Menig kicselezi a bal oldalon Antonicsot, de a beadása nem az igazi.

59. perc Diabaté passzát Menig kissé balról, 12-ről nem sokkal emeli a léc fölé. Jobbal.

57. perc Queensy Menig Natkót, Fousseni Diabaté Terzicset váltja a hazaiaknál.

57. perc Veljko Ilics
kap sárga lapot időhúzásért.

56. perc Andrade passza Calusicról visszapattan az akciót indító Urosicshoz, aki rálép a labdára az ötös bal sarkán!

55. perc Natko passzát Gomes a jobb felső mellé küldi, jócskán, ballal, 20-ról. Középről.

A 19 éves Ilics a Crvena zvezda nevelése, a tavalyi kezdőkapus, a volt MTK-s és fehérvári Filipovics kispados.

50. perc Andrade most jobbról ível az ötösre, a nagy kedvvel védő Ilics kirepül a labdára, és meg is fogja azt.

48. perc Andrade távoli szabadrúgása Ilicsé, előtte az ötösön összefut Clausic és Vujacsics, a topolyai bekk húzza a rövidebbet. Ápolás a pályán.

46. PERC FOLYTATJUK!

E párharc legjobb góllövői:
Filip Holender 3
Bibrasz Natko 3
Ricardo Gomes 2
Nikola Terzics 2
Szlobodan Urosevics 2

2019 óta Nikola Szkrobonja, Sztevan Osztojics, Szlobodan Sztanojlovics, Dragan Cubra, Nemanja Krszmanovics és Bojan Balazs is a TSC-hez igazolt a Partizantól.

Egy kis örökmérleg: 7 mérkőzés, 5 Partizan-sikerrel és 2 iksszel, 18, ill. 5 rúgott góllal.

45+2. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45+2. perc Goran Antonics kap sárga lapot egy belemenésért, majd reklamált is.

45. perc Két perc a ráadás. Ennek örömére Ratkovba hatalmasat rúg a bal szélen a hazai csapatkapitány, Zdeljar. Sárga lap nincs, meglepő módon.

Elkezdte a Partizan-kórus az Uprava napolje! c. művet – jelentik a helyszínről. Amelyben kifejezte az ezerfejű az óhaját, hogy a vezetőség keressen másik elfoglaltságot, de íziben.

40. perc
Gomes ad be ballal bevetődve az ötös bal sarkáról, elcsúszik a labda középen mindenki előtt. Lutovac beadását ismét rossz helyre fejeli Clausic, Urosevics kissé balról, 15-ről jobbal a bal alsóba lőne, kapásból, Ilics hatalmas vetődéssel a kapufa tövére tolja a labdát!

Az előbb hatalmas füst borította be a pályát, elsőre azt hittük, leszállt a köd.

38. perc Andrade ballal keményen belőtt labdája a sorfalban álló Djakovac fején csattan. Szöglet, a jobb sarok mellé rúg egy rossz felszabadítást ballal 11-ről, picit balról, kapásból Vujacsics. Ilics ismét nagyot repült.

37. perc Arandel Sztojkovics kap sárga lapot, felrúgta a 16-os bal sarka előtt Lutovact.

Ivószünet.

30. perc A bal alsó előtt eléri vetődve Ilics Terzics 21 méteres, kissé balról jövő, ballábas lövését.

27. perc Natko emel a felezőtől elegánsan Gomes elé, Antonics az utolsó pillanatban közbelép az ötösön, és a léc fölé rúgja a labdát.

25. perc TSC-szöglet a bal oldalról, Calusic ugrott fel legjobb ütemben az ötös sarkánál, és a hosszú sarok felé csúsztatta meg fejjel a labdát, amely nem sokkal ment el a bal kapufa mellett. ZICCER VOLT!

20. perc Nagy mentés, Gomes bal oldali, lapos beadása elsuhan a bentiek előtt, az ötös jobb sarka elől jobbal kapura lő Lutovac, de becsúszva tisztáz Calusic!

16. perc Calusic lemarad Urosevics nagy indítása után Gomesről, de nem baj, mert a légiós kissé balról, 19-ről jobbal a bal alsó mellé tekeri a labdát. Ilics ismét nagyot repült, de nem kellett közbeavatkoznia. Az iménti lövés is már kintről jött egyébként.

14. perc Terzics lő kapura ugyanúgy és ugyanonnan, ahonnan az előbb, belelép a lövésbe most Antonics, a labda jobbra pattan, a felfutó Vujacsics elé, de kisodródva jobbról ötről a kapusba lő.

13. perc Natko hosszú indítását fölösegesen kornerre fejeli Lutovac elől Cvetkovics.

11. perc Cvetkovics jobb oldali szögletét 13-ről a kapu tetejére fejeli Antonics, 13 méterről.

10. perc Kemény meccs, most Bejics bal szemét kell ápolni...

8. perc Lutovac megindul a jobb szélen, jobbal befelé cselez, majd ballal a 16-os sarkától a rövid alsó sarok mellé lő. Nem sokkal, de Ivics kapus vetődve biztosított.

3. perc
Kemény mezőnyharccal, topolyai letámadásokkal a felezőnél. Agresszíven. Djakovac rögtön az első percben kapott egyet a mellkasára, de már jobban van.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak fekete-fehér mezben és fehér nadrágban, a vendégek zöld mezben és fekete nadrágban.

Holender Filip kispados ma.

Kellemes futballidő, de abszolúte nincs telt ház.

„Mindig öröm ilyen erős riválissal összecsapni. Arra törekszünk, hogy a bajnoki nyitányon mutatott játékunkkal rukkoljunk ki” − mondta a meccs előtti sajtótájékoztatón Zsarko Lazetics, a TSC vezetőedzője. A topolyai együttes a Szuperliga első fordulójában 4−1-re győzött az előző évadban bronzérmet szerző Csukaricski vendégeként, legutóbb pedig hazai pályán 0−0-t játszott az újonc Javorral, így − akárcsak a Partizannak − négy pontja van a bajnokságban.

A KÉT LEGNEHEZEBB idénybeli vendégszereplése közül az első vár a Topolyai SC-re, amelyszombaton az előző bajnokság ezüstérmese, a belgrádi Partizan otthonában lép pályára a szerb Szuperliga 3. fordulójában.

Két forduló után a Partizannak és a Topolyának is négy-négy pontja van a szerb Szuperligában, szombat este Belgrádban összecsap a két csapat.

Nem sikerült megszereznie második győzelmét a Topolyai SC-nek a szerb Szuperliga 2. fordulójában: a TSC Arénában megrendezett mérkőzésen a hazaiak gól nélküli döntetlent játszottak az ivanjicai Javorral.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik