Hiába fordított, emberelőnyben is csak egy pontot szerzett a Topolya

TŐKE JÁNOS (összefoglaló), SZABÓ RÓBERT (percről percre)TŐKE JÁNOS (összefoglaló), SZABÓ RÓBERT (percről percre)
Vágólapra másolva!
2022.02.26. 13:52
null
Az utolsó pillanatokban bukta el a győzelmet a Topolya (Fotó: FK TSC/Facebook)
Hiába fordított, és játszott emberelőnyben, 2–2-es döntetlent ért el a Topolya a Napredak otthonában a szerb élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Szuperliga) 24. fordulójában.

 

SZERB SZUPERLIGA
24. FORDULÓ
Napredak–Topolyai SC 2–2 (1
–0)
Krusevac, Mladoszt Stadion. Vezette: A. Sztojanovics
Napredak: Vasziljevics – Tomics (N. Krsztics, 38.), Mrsics, Kerkez, Sz. Jovanovics – Marjanovics – Szpremo, Djuricskovics (Mladenovics, 74.), Sztevanovics (Dzsurgurdics, 74.) – Dj. Jovanovics (Raskovics, 67.), Kunics (Kocsics, a szünetben), Vezetőedző: Ivan Sztefanovics
TSC: Filipovics – Calusic, Antonics, Sztojkovics – Petrovics, Tomanovics, Djakovac, Sztanojev (Dolmagics, 79.) – Banjac (Milicsevics, 75.) – Ratkov, Skuletics (Vukics, 79.), Vezetőedző: Zsarko Lazetics
Gólszerző: Marjanovics (23.), Dzsugurdics (90.), ill. Banjac (52.), Petrovac (67.)
Kiállítva: Sz. Jovanovics (40.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Az ötödik helyen álló Napredak vendégeként lépett pályára a Topolyai SC a szerb Szuperliga 24. fordulójában: a Krusevacon megrendezett mérkőzésen a hazaiak szerezték meg a vezetést, utána azonban emberhátrányba kerültek, amit a TSC kihasznált, és előbb egyenlített, majd megfordította az eredményt. A három pontot azonban nem sikerült megszerezni az észak-bácskai csapatnak, mivel a rendes játékidő utolsó percében a csereként beállt Dzsugurdics egyenlített és beállította a 2–2-es végeredményt.

Az első negyedóra főleg tapogatódzással telt el mindkét csapat részéről, s a középpályán folyt nagy harc, s az együttesek elsősorban arra figyeltek, hogy az ellenfél ne alakítson ki helyzetet a kapujuk előtt. Ezt figyelembe véve nem kell azon meglepődni, hogy Sztefan Jovanovics sárga lapján kívül – ami neki már a tizedik volt az idényben – és egy jól helyezett Mihajlo Banjac-szabadrúgáson kívül, amit a hazaiak kapusa szögletre ütött, nem sok említésre méltó dolog történt az első húsz percben. Ez bizonyára még egy ideig így is maradt volna, ha a 23. percben nincs a horvát Josip Calusic katasztrofális felszabadítása, aki senkitől sem zavartatva a kapuval szemben álló Szasa Marjanovicshoz passzolt, a hazaiak csapatkapitánya pedig köszönte az ajándékot, s 23 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot, megszerezve ezzel hatodik gólját a bajnokságban. A vendégek közül Petar Skuletics volt a legaktívabb, aki távolról is próbálkozott, a 40. percben pedig remekül hozta helyzetbe Mihajlo Banjacot, ám mielőtt a TSC középpályása lőhetett volna, Sztefan Jovanovics elkaszálta. A hazaiak védője meg se várta, hogy Sztojanovics játékvezető odaérjen, már indult is le a pályáról, mivel tudta, a becsúszása minimum sárga lapot ért, és mivel már volt neki egy, így nem úszhatja meg a kiállítást. Így is történt, a Napredak tíz emberre fogyatkozott, a TSC-nek viszont nem sikerült egyenlítenie a szünetig, pedig Petar Ratkov jó helyről végezhetett el szabadrúgást, de csúnyán fölé lőtte, Jug Sztanojev lövését pedig a védők blokkolták.

A TSC-nek a második félidőben mindössze hét perc kellett, hogy gólra váltsa az emberelőnyös helyzetét: az 52. percben Szasa Tomanovics a tizenhatoshoz érkező Banjachoz passzolt, aki a Ratkovval való kényszerítő után kapásból kilőtte a rövid sarkot. A hazaiak a döntetlen megőrzésére figyeltek, nem is támadtak, az egyetlen csatárukat is lecserélték a 67. percben, s még ugyanabban a minutumban hátrányba is kerültek. Mihajlo Banjac a gyengébbik lábával, a jobbal adott középre, Ifet Djakovac lövését a védők blokkolták, de a labda Nemanja Petrovics elé került, aki 14 méterről a kapu jobb oldalába lőtt. A 29 éves játékos jó sokat várt a góljára, ugyanis legutóbb a Partizan mezében volt eredményes kilenc évvel ezelőtt, 2013-ban. A kapott gól után a hazaiak edzője, Ivan Sztefanovics cserékkel próbált meg változtatni a játék képén, de a terve nem járt sikerrel, a TSC magabiztosan őrizte előnyét és várta, hogy leteljen a hátramaradt negyedóra. A rendes játékidő letelte előtt pár másodperccel azonban Szasa Marjanovics baloldali beadását a csereként beállt Milos Dzsugurdics fejelte a kapuba. 2–2

Az egy pontnak köszönhetően a TSC a kilencedikről a hatodik helyre jött fel, s 30 ponttal várja a következő mérkőzést, míg a 32 pontos Napredak megőrizte ötödik pozícióját.

A következő fordulóban a topolyai együttes a szurdulicai Radnikot fogadja a TSC Arénában.

 

PERCRŐL PERCRE

90+3. perc: Véget ért a mérkőzés!

HÁROM PERC A RÁADÁS!

90. perc: GÓL! Egyenlít a Napredak! Milos Dzsugurdics ugrott a legmagasabbra Szasa Marjanovics ívelésénél, és megszerezte a hazaiak második találatát.. 2–2

89. perc: Dino Dolmagics nem engedett gyorsan elvégezni egy szabadrúgást, ő is sárga lapot kapott.

87. perc: Goran Antonics kapott sárga lapot.

85. perc: Szpremo veszítette el a labdát, majd felrúgta Sztojkovicsot, járt érte a sárga lap.

81. perc: Kerkez fejelt a kapu mellé, majd eljátszotta, hogy megrúgták a nyakát, azonban Nemanja Petrovics ezt nem nagyon díjazta, és szóváltásba került a hazaiak játékosával.

80. perc: Petar Skuletics és Jug Sztanojev hagyja el a pályát, a helyükön Sztefan Vukics és Dino Domagics.

80. perc: Szasa Tomanovics is kapott egy sárga lapot szabálytalanságért.

75. perc: Nemanja Mladenovics és Milos Dzsugurdics érkezik a hazaiaknál Petar Djuricskovics és Mladjan Sztevanovics helyére. A vendégeknél Dejan Milicsevics érkezik az egyenlítőgólt szerző Mihajlo Banjac helyére.

67. perc: GÓÓÓL! Vezet a Topolya! Banjac adott középre, Djakovac lőtt, amit még blokkolni tudtak a védek, de a labda Petrovics elé került, aki 14 méterről a kapu jobb oldalába lőtt. Petrovics legutóbb 2013-ban szerzett gólt. 1–2

67. perc: Djordje Jovanovics hagyja el a pályát, Uros Raskovics érkezik a helyére, így már csatár nélkül játszanak a hazaiak.

66. perc: Mladjan Sztevanovics kapott sárga lapot, miután megakasztott egy TSC akciót.

64. perc: Sztanojev 17 méterről, jobb külsővel lőtt, a labda azonban nem sokkal a bal kapufa mellett szállt el.

62. perc: A hazaiak edzője kéri a játékosokat, hogy menjenek egy kicsit feljebb, mert teljesen magukra húzzák az ellenfelet.

60. perc: Sztojkovics bal oldali szöglete után Calusic szabálytalankodott a hazaik kapusával szemben.

58. perc: Arandjel Sztojkovics tört be a hazaiak tizenhatosán belülre, Szpremo a labda helyett a topolyaiak játékosának sípcsontját találta el, de a játékvezető továbbot intett.

52. perc: GÓÓÓL! Egyenlít a Topolya! Tomanovics passzolt Banjachoz, aki Ratkovval kényszerítőzött, majd 15 méterről kilőtte a rövid sarkot. 1–1

46. perc: Elkezdődött a második félidő. Az első percekben a hazaiak betömörültek a saját térfelükre, és ellentámadásokkal próbálkoznak majd.

46. perc: Csere a szünetben: Szrdjan Kocsics állt be a hazaiaknál Kunics helyére.

45+1. perc: Vége az első félidőnek!

EGY PERC A RÁADÁS

44. perc: Skuletics harcolt ki szögletet, Sztojkovics beadása után pedig noha sikerült felszabadítania a hazai védelemnek, a játékosok azt reklamálták, hogy Kerkez kézzel ért a labdához. A VAR-szobában megvizsgálták az esetet, de szerintük nem történt szabálytalanság.

42. perc: Ratkov végezte el a jó helyről, 20 méterről járó szabadrúgást, de a labda elszállt a kapu fölött.

40. perc: Sztefan Jovanovics kaszálta el a remek labdát kapó Banjacot, meg se várta, hogy a játékvezető odaérjen, már indult is le a pályáról, mivel már volt egy sárgája.

38. perc: Kényszerűségből cserél a Napredak: Marko Tomics sérült meg, a helyére Nemanja Krsztics érkezett.

35. perc: Egy szép TSC akció végén Skuletics lőtt 26 méterről, a pattogós, kellemetlen labdát azonban Vasziljevics hárította.

31. perc: Skuletics és Djuricskovics futottak egymásnak, szerencsére mindketten tudják folytatni a találkozót.

25. perc: Nemanja Petrovics lőtt 25 méterről, de pontosan középre.

23. perc: GÓÓL! Megszerzi a vezetést a Napredak! Calusic katasztrofálisan szabadított fel, pont középre lőtte a labdát, Marjanovics pedig köszönte az ajándékot és 22 méterről laposan kilőtte a bal alsó sarkot. 1–0

17. perc: Sztevanovics ívelt középre, Djordje Jovanovics került helyzetbe, de mellé ment a fejese.

14. perc: Banjac végezte el a szabadrúgást 25 méterről, a kapus bravúrosan szögletre ütötte a labdát. A sarokrúgás után Ratkov próbálkozott, de nem alakult ki nagyobb helyzet.

14. perc: Sztefan Jovanovics kapott sárga lapot, Petar Ratkovot rántotta le. Ez az idénybeli tizedik sárga lapja.

13. perc: Skuletics passzolt a védelem mögé, de Djakovac nem ért oda, a hazaiak kapusa megelőzte.

9. perc: Kerkez fejelte haza a labdát higgadtan pár méterről, Skuletics végig figyelte, de a védő nem hibázott.

8. perc: Filipovics öklözte ki Marjanovics bal oldalról középre ívelt szögletét.

7. perc: Djordje Jovanovics harcolt ki egy jobb oldali szögletet a hazaiaknak, ami után Djuricskovics lőhetett, de Banjac blokkolni tudta a próbálkozást.

3. perc: Sztanojev viharzott el a jobb szélen, jól ívelt középre, de Jovanovics kifejelte a labdát Skuletics elől.

2. perc: Banjac próbálkozott távolról, azonban a játékvezető már a sípjába fújt, hiszen a labda Skuletics kezét érintette, így a Napredak jöhet szabadrúgással.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a Topolya indította útjára a labdát.

Pirosban lép pályára a hazai együttes, a vendégek kékben futnak ki a gyepre.

ELŐZMÉNYEK

Nem indult jól a 2022-es év a bajnokságban a Topolya számára, hiszen egy 2–0-s vereséggel indított az együttes a Mladoszt otthonában. Ezt aztán javította, hiszen otthon 2–1-re nyert a Szpartak Szubotica ellen, és így csupán három pontra került az ötödik helytől.

A Napredak a topolyaiakhoz hasonlóan vereséggel indította az évet – a Vojvodina otthonában kapott ki 1–0-ra –, míg a legutóbbi fordulóban döntetlent játszotta Radnikkal.

A két gárda őszi mérkőzésén a bajnokság 9. fordulójában a krusevaciak már az első félidőben előnybe kerültek, a második játékrész felénél pedig megduplázták előnyüket, a hazai környezetben játszó Topolya pedig hiába szépített a 87. percben, ez nem volt elég a pontszerzésre. A topolyaiak legutóbb vendégként 2–1-re kaptak ki a Napredak otthonában még 2020 novemberében.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDEVS OLVASÓINKAT A NAPREDAK–TOPOLYAI SC MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik