Szabácson szakította meg a rossz sorozatát a Topolya

TŐKE JÁNOSTŐKE JÁNOS
Vágólapra másolva!
2020.09.21. 17:20
null
Szabácson szakította meg a rossz sorozatát a Topolya (Fotó: FK TSC)
A szerb élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Szuperliga) 8. fordulójában a Topolyai SC 4–1-re nyert a Macsva vendégeként Szabácson, így megszakította a négymérkőzéses nyeretlenségi sorozatát.

 

SZERB SZUPERLIGA
8. FORDULÓ

Macsva–Topolyai SC 1–4 (Adamovics 56., ill. Banjac 8., 17., Santrac 24., Tomanovics 63.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Véget vetett a három bajnoki vereségből álló – és összesen négy mérkőzést számláló nyeretlenségi – sorozatának a Topolyai Sport Club: Szabó Zoltán csapata Szabácson 4–1-re nyert a Macsva ellen a szerb Szuperliga nyolcadik fordulójának záró mérkőzésén.

A vendégek az előző idényben Janko Tumbaszevics góljával győztek Szabácson, ő azonban ezúttal nem kapott helyet a kezdőcsapatban, ugyanúgy, ahogy kimaradt Bojan Balazs is, aki a bukaresti FCSB elleni Európa-liga-selejtezőn a csapat leggyengébb láncszeme volt.

Az első néhány perc után már látszódott, hogy a vendégcsapatot technikásabb labdarúgók alkotják, s negyedóra alatt el is döntötték a három pont sorsát. A 8. percben Nenad Lukics remekül passzolt a tizenegyespontnál üresen álló Mihajlo Banjachoz, akinek a lövésébe a hazaiak kapusa belekapott, de hárítani nem tudott (0–1). Kilenc perccel később Djuro Zec beadását Dabics Banjac elé fejelte ki, aki 18 méterről ismét kilőtte a jobb alsó sarkot (0–2). A 24. percben Lukics és Zec kényszerítője után az utóbbi elől a hazai védők elpiszkálták a labdát, de pontosan Stefan Santrac elé, aki a kapu bal oldalába bombázott. 0–3

Az 56. percben egy védelmi hiba után a Macsva megszerezte a szépítőgólját, amikor Milos Adamovics tizenegy méterről a vendégek kapujába lőtte a labdát (1–3). Hét perccel később ismét három gól volt a különbség a két csapat között, miután Borko Duronjics szögletét a csapatkapitány Szasa Tomanovics fejelte a kapuba (1–4). A mérkőzés végéig az eredmény nem változott, így a TSC megszerezte harmadik győzelmét a bajnokságban.

A TSC, amely nyolc mérkőzésen tizenegy pontot gyűjtött, s a tizedik helyen áll, a következő fordulóban negyedik helyen álló együttest, a szabadkai Spartacust fogadja a zentai Városi Stadionban.

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90. perc: Véget ért a mérkőzés, a Topolya 4–1-re legyőzte a Macsvát.

84. perc: Védés! Susnjar próbálkozott egy távoli lövéssel, Filipovicsnak nyújtózkodnia kellett, s végül szögletre ütötte a labdát.

83. perc: Négy TSC-játékos volt három Macsva védővel szemben, de Szilágyi erősen középre lőtt lövéséről Djurics lekésett.

79. perc: Obrovac helyére Knezsevics, Markovics helyére Susnjar állt be a hazaiaknál.

78. perc: Védés! Milicsevics Szilágyival kényszerítőzött, majd előbbi lövését Gordics bravúrral védte

76. perc: Zec le, a helyére Djurics jött be.

75. perc:Tumbaszevics előtt adódott egy helyzet, de a lövését blokkolták. Majd Tomanovics lőtt 23 méterről, de Gordics másodszorra magához ölelte a labdát.

73. perc: Lukics jön le a pályáról, Szilágyi Vladimir áll be a helyére.

66. perc: Antonicsot rúgta fel Zukanovics, aki be is sárgult a történtek után.

63. perc: GÓL! OTT A NEGYEDIK! A TSC csapatkapitánya, Szasa Tomanovics Duronjics szöglete után fejjel továbbította a labdát a vendégek kapujába. 1–4

63. perc: Duronjics lövését védte Gordics bravúrral.

62. perc: Lukics a sorfalban álló Ortízt találta el.

62. perc: Zecet rántották le 18 méterre a kaputól, Lukics megszerezheti hetedik idénybeli gólját.

59. perc: Mijailovics rúgta fel Milicsevicset, sárga lapot kapott érte.

57. perc: Kettős csere a Topolyánál: Banjac helyére Ponjevics, Petrovics helyére pedig Tumbaszevics állt be.

56. perc: GÓL! SZÉPÍTETT A MACSVA! Nem tudott felszabadítani a TSC védelme, így a tizenegyes ponton álló Milos Adamovics elé került a labda, a lövését pedig nem védhette Filipovics. 1–3

53. perc: Gyors ellentámadás volt kialakulóban, de Obrovac megállította Milicsevicset.

49. perc: Lukics indult meg a bal szélen, egyszer csak a földre került, ő szabálytalanságot reklamált, de a játékvezető továbbot intett.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

ELSŐ FÉLIDŐ

A hazaiaknak egyetlen egy helyzetük se volt, a TSC negyedóra alatt három lövésből három gólt szerzett.

45. perc: Véget ért az első félidő, a szünetben 3–0-ra vezet a Topolya.

40. perc: Tetszetős TSC-támadás, amely Tomanovicstól indult, aki a jobb szélre tette ki a labdát, a beadást pedig Lukics sarokkal próbálta meg az érkező csapattárs elé lekészíteni, csak éppen senki nem jött az ötös és felesnél…

38. perc: Lukics próbálta meg Zec elé varázsolni a labdát, de Gordics előnyösebb helyzetben volt, így megelőzte a vendégek egyik legjobbját.

36. perc: Lukics lőhetett 25 méterről szabadrúgást, de a lövése után a labda elakadt a sorfalban.

35. perc: Petrovics ezt szóvá is tette, így ő is kapott egy sárga lapot.

35. perc: Adamovics csúnyán felrúgta Petrovicsot, a játékvezető ki is osztotta a mérkőzés első sárga lapját. Adamovics ezt olcsón megúszta, nyújtott lábbal szállt bele Petrovicsba, piros lapot érdemelt volna…

Sokkal jobb játékosok alkotják a TSC-t, s ezt a pályán látottak, és az eredmény is alátámasztja.

28. perc: Próbálkozik a Macsva, most épp a második szögletet sikerült kiharcolniuk, de Banjac felszabadított.

24. perc: GÓL! EZ IS BENT VAN! Megint Zectől indult az akció, a hazai védők ugyan elpöckölték előle a labdát, de pont a kapuval szemben és egyedül álló Stefan Santrachoz, aki 18 méterről védhetetlenül lőtt a kapuba. 0–3

Security Check Required

22. perc: A TSC letáborozotta hazaiak kapuja előtt, de végül Lukics lesen kapta a labdát, így a Macsva jöhetett szabadrúgással.

21. perc: Zec tört be a tizenhatoson belülre, s lőtt is mindjárt, ám a hazaiak szerencséjére egy védőről szögletre pattant a labda.

20. perc: Szöglethez jutott a Macsva, de Filipovics hihetetlen magabiztossággal húzta le a labdát.

17. perc: GÓL! OTT A MÁSODIK! Milicsevics bal oldali beadása után Dabics fejelte a labdát a tizenhatos sarkán álló Mihajlo Banjachoz, aki kilőtte a jobb alsó sarkot. 0–2

Security Check Required

15. perc: Hosszú előreívelésekkel próbálkoznak a hazaiak, de ezek egyike se jut el a kolumbiai Ortízig.

8. perc: GÓL! VEZETÉST SZERZETT A TOPOLYA! Zec indítása után Lukics passzolt a tizenegyes pontnál üresen álló Mihajlo Banjachoz, aki pontosan lőtt, a labda pedig kapufát érintve a kapu jobb oldalában kötött ki. 0–1

Security Check Required

7. perc: Beszorította a TSC a hazaiakat, előbb egy bal oldali szabadrúgás után, majd egy jobb oldali beadás után kellett felszabadítaniuk a védőknek.

3. perc: Banjac kapott egy jó beadást Milicsevicstől, azonban ha be is fejelte volna a kapuba a labdát, akkor sem szerezte volna meg a vezetést a TSC, mivel lesen volt.

2. perc: A tizenhatoson belül Zec hozta játékba Lukicsot, akinek sikerült lefordulni az ellenfeléről, azonban a hazaiaknak egy másik védője blokkolta a TSC csatárának lövését.

1. perc: Agresszíven kezdtek a hazaiak, Dabics bal oldali beadása után a TSC védőinek kellett felszabadítaniuk.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés.

Fehér szerelésben a TSC, fekete-piros csíkosban a hazaiak.

A Topolya kezdőcsapata: Filipovics – Varga, Babics, Antonics, Petrovics – Tomanovics, Santrac – Zec, Banjac, Milicsevics – Lukics. Vezetőedző: Szabó Zoltán.

A Macsva kezdőcsapata: Gordics – Pejovics, Mijailovics, Risztivojevics, Dabics – Markovics, Adamovics – Bozic, Obrovac, Ivics – Ortíz. Vezetőedző: Dragan Anicsics.

A mérkőzést zárt kapuk mögött rendezik meg.

A mérkőzés játékvezetője Milos Milanovics lesz.

„A Macsva ellen eddig mindig nehéz meccset játszottunk, s ma is hasonló lesz a helyzet. Néhány változtatást hajtottunk végre a kezdőcsapatban” – mondta Szabó Zoltán, a TSC vezetőedzője.

Tavaly a TSC Szabácson 1-0-ra nyert Tumbaszevics góljával.

A Macsva csak egy meccset nyert meg eddig, augusztus 9-én, a saját közönsége előtt 1–0-ra legyőzte a Bacskát.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Macsva–Topolyai SC mérkőzés a szerb Szuperliga 8. fordulójában. Tartsanak velünk!

Szabácson lép pályára a Topolya (Fotó: FK TSC, archív)
Szabácson lép pályára a Topolya (Fotó: FK TSC, archív)

ELŐZMÉNYEK

Legutóbbi három bajnokiján alulmaradt, ráadásul csütörtökön az Európa-ligától is búcsúzott a Topolyai SC, amely hétfőn a Macsva ellen javítana idegenben.

A román FCSB elleni százhúsz percnyi tömény izgalom, illetve rendkívül kimerítő csata után a Topolyai SC – amely az Európa-liga második selejtezőkörében 6–6-os döntetlen után tizenegyesekkel 5–4-re alulmaradt – hétfőn 17.30-kor a szabácsi Macsva otthonában lép pályára a szerb Szuperliga nyolcadik fordulójában. A TSC a legutóbbi három bajnokiján alulmaradt, így célja, hogy megszakítsa a rossz sorozatot, s elinduljon felfelé a tabellán.

„A történelmi találkozó után – amikor először voltunk pályaválasztók az európai kupaporondon, s amelyet sajnos elveszettünk a tizenegyespárbajban – nagyon nehéz mérkőzés vár ránk a Macsva ellen, amelynek a bennmaradásért vívott harcban égető szüksége van a pontokra” – nyilatkozta Mirko Jovanovics, a TSC segédedzője.

A szakember hozzátette, a játékosokból rendkívül sokat kivett az FCSB elleni mérkőzés, amelyen egyszer tíz, kétszer pedig kilenc játékossal sikerült egyenlíteniük. A szakvezetőség feladata az elmúlt napokban az volt, hogy felkészítse a csapatot a hétfői erőpróbára, hogy a játékosok minél jobb állapotban lépjenek pályára.

„Természetesen a győzelem megszerzése a célunk és az, hogy visszatérjünk arra az útra, amelyik a táblázat élcsoportjába vezet bennünket” – mondta még Mirko Jovanovics. Hét forduló után a TSC-nek nyolc pontja van, míg a Macsva ötöt gyűjtött.

Security Check Required

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik