Hihetetlen végjáték – az utolsó pillanatban mentett pontot a Topolya a Csukaricski ellen

TŐKE JÁNOS (összefoglaló), SZABÓ RÓBERT (percről percre)TŐKE JÁNOS (összefoglaló), SZABÓ RÓBERT (percről percre)
Vágólapra másolva!
2022.03.12. 18:50
null
Pontot szerzett a harmadik helyezett otthonában a Topolya (Fotó: FK TSC/Facebook)
Izgalmas mérkőzésen, az utolsó pillanatokban szerzett egyenlítő góllal játszott 1–1-es döntetlent a Topolya a Csukaricski otthonában a szerb élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Szuperliga) 27. fordulójában.

 

SZERB SZUPERLIGA
27. FORDULÓ
Csukaricski–Topolyai SC 1–1 (0
–0)
Belgrád, Banovo brdói stadion. Vezette: N. Radakovics
Csukaricski: Petrovics – Rogan (Tanaszijevics, 72.), Drezgics, Sapics, Roganovics – Kovac (Szpaszojevics, 77.), Mijailovics, Kajevics (Ergeljas, 68.) – Csolovics (M. Szavics, 77.), Rakonjac, Ndiaye.Vezetőedző: Szasa Ilics
TSC: Filipovics – Antonics, Calusic, Sztojkovics (Vukics, 89.) – Petrovics (Mircsevszki, 79.), Banjac, Djakovac, Tomanovics – Milicsevics (Sztanojev, 60.) – Ratkov (Krszmanovics, 79.), Skuletics. Vezetőedző: Zsarko Lazetics
Gólszerző: Rakonjac (56.), ill. Mircsevszki (90+7.)

A táblázat harmadik helyén álló Csukaricski vendégeként lépett pályára a Topolyai SC a szerb Szuperliga 27. fordulójában: a találkozó hatalmas iramot, néhány kiváló helyzetet és két gólt hozott: a hazaiak a 97. percig vezettek, akkor azonban – Petar Skuletics kihagyott tizenegyese után – Martin Mircsevszki megszerezte első gólját a TSC-ben, így 1–1-gyel ért véget a forduló rangadója.

A mérkőzés előtt mindkét vezetőedző, Szasa Ilics és Zsarko Lazetics is arról beszélt, hogy nyílt játékkal rukkolnak majd elő, s mindketten tartották is a szavukat, így az első húsz percben főleg a középpályán folyt nagy harc a labdáért. A 24. percben Filipovicsnak néhány másodperc leforgása alatt kétszer is bizonyítania kellett remek képességeit, ugyanis először Rakonjac 12 méterről leadott lövését piszkálta ki a rövid sarokból, majd a kipattanóra érkező Csolovics ismétlésébe is belevetődött, így góltól mentette meg csapatát. Hat perccel később Milicsevics 18 méterrel szemben a kapuval harcolt ki szabadrúgást: a labda mögé Sztojkovics és Banjac állt, utóbbi nem a sorfal felett próbálta ellőni a labdát, hanem a kapus sarkát vette célba, de lövése kicsivel mellé ment. A játékrész hajrájában Banjac próbálkozott 16 méterről, de Petrovics kapus magabiztosan ölelte magához a labdát, a 44. percben pedig Skuletics vette észre, hogy a hazaiak kapusa néhány méterrel a gólvonal előtt áll, s azonnal egy emeléssel próbálkozott, amibe Petrovics ujjheggyel pont annyira piszkált bele, hogy a labda ne a kapuba kössön ki, hanem a felső lécre pattanva hagyja el az alapvonalat.

A második félidő 11. percében a hazaiak megszerezték a vezetést, miután Rogan remekül adott be jobbról, a tizenhatoson belül Marko Rakonjac ugrott a legmagasabbra, aki fejjel a kapu jobb oldalába továbbította a labdát, Filipovicsnak esélye sem volt, remekül helyezett fejes volt. Néhány perccel később Ratkov került helyzetbe, de lövését Petrovics hárította, majd a csereként beállt Ergeljas növelhette volna a hazaiak előnyét, de 15 méterről leadott lövése centiméterekkel ment el a bal kapufa mellett. Negyedórával a vége előtt Ratkov került helyzetbe, aki egyet cselezett befelé, majd a rövid sarkot célozta meg, azonban csak az oldalhálót találta el, Banjac és Sztojkovics le is ordította a fiatal csatár fejét, akit néhány perccel később Krszmanovics váltott. És aztán a bírói ráadásban jött az igazi dráma: a 95. percben Tomanovicsot rántották le a tizenhatoson belül, és hiába lőtt Martin Mircsevszki gólt egy másodperccel később, a játékvezető már korábban belefújt a sípjába. A tizenegyest nem értékesítették a vendégek, mert Skuletics a kapufát találta telibe, azonban az akció folytatódott, és végül a 97. percben az északmacedón Mircsevszki közelről megszerezte első gólját a topolyai együttes mezében.

Az alapszakaszból még három forduló maradt: a 6. helyen álló topolyai együttes a következő mérkőzésén az újvidéki Proletert fogadja a TSC Arénában, utána a Partizanhoz látogat, majd a Vozsdovac elleni hazai találkozóval zárja az alapszakaszt.

PERCRŐL PERCRE

90+8. perc: Itt a mérkőzés vége, döntetlennel zárult a találkozó.

90+7. perc: GÓÓÓL! Az utolsó utáni pillanatban Mircsevszki rúgta be a kipattanót, így egyenlített a Topolya. 1–1

90+6. perc: Skuletics kihagyta a tizenegyest, a felső lécet találta el.

90+6. perc: Tanaszijevics kapott sárga lapot Tomanovics lerántásáért.

90+3. perc: Sztanojev esett el a tizenhatoson belül, de a játékvezető továbbot intett. A bíró végül megváltoztatta döntését, büntetőhöz jutott a Topolya.

90+2. perc: Petrovics és Ergeljas is sárga lapot kapott.

NÉGY PERC A RÁADÁS

89. perc: Sztefan Vukics érkezik Arandjel Sztojkovics helyére.

86. perc: Arandjel Sztojkovics rúgta meg Rakonjacot, amiért sárga lapot kapott.

79. perc: Nemanja Petrovics számára is véget ért a mérkőzés, Martin Mircsevszki folytatja a helyén, míg Nemanja Krszmanovics Petar Ratkov helyére érkezik.

77. perc: Sztefan Csolovics helyére érkezik Milan Szavics, míg Sztefan Kovacsot Mihajlo Szpaszojevics váltja.

76. perc: Banjac passzolt Ratkovhoz, aki egy csel után a rövid sarkot célozta meg, azonban csak az oldalhálót találta el. Banjac és Sztojkovics is ordibáltak egy sort a fiatal csatárral, mert ebben sokkal több volt.

75. perc: Skuletics sarokkal tette maga elé a labdát, majd azonnal lőtt ballal, de a labda kevéssel elkerülte a kaput.

72. perc: Újabb csere hazai oldalon: Viktor Rogan helyett Sztrahinja Tanaszijevics folytatja a pályán.

69. perc: Ergeljas alighogy beállt 15 méterről centiméterekkel a bal kapufa mellé lőtt.

68. perc: A hazaiak is cserélnek: Aszmir Kajevics helyére érkezik Mitar Ergeljas.

64. perc: Banjac passzolt a végdelem mögé, Petar Ratkovnak, aki egy kicsit kisodródva megcélozta a bal alsót, azonban Petrovics remekül zárta a szöget.

60. perc: Dejan Milicsevics hagyja el a pályát, Jug Sztanojev érkezik a helyére.

56. perc: GÓL! Megszerzi a vezetést a Csukaricski. Viktor Rogan ívelt középre jobb oldalról, Rakonjac pedig hét méterről a jobb felsőbe fejelte a labdát. 1–0

48. perc: Kovacs hozta játékba a bal oldalon Csolovicsot, aki a tizenhatoson belül megpróbálta élesen középre adni a labdát, de Calusic szögletre mentett.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

45. perc: Véget ért az első félidő.

44. perc: Skuletics 25 méterről emelt kapura, de Petrovics ujjheggyel beleért, és a felső lécre pöccintette a labdát.

42. perc: Drezgics és Skuletics párharca után Banjac elé került a labda, aki 16 méterről a rövid sarkot célozta meg, de Petrovics a helyén volt.

40. perc: Az első sárga lap a mérkőzésen: Djakovac rúgta fel Mijalovicsot.

36. perc: Rakonjac lőtt 16 méterről, Filipovics bravúrral belekapott a labdába, amit szögletre ütött.

34. perc: Djakovac kapott remek labdát, be is tört a tizenhatoson belülre, de a lövése fél méterrel elkerülte a bal kapufát.

30. perc: Milicsevics harcolt ki szabadrúgást, amit 18 méterről, a kapuval szemben Banjac lőtt el, de nem sokkal célt tévesztett.

27. perc: Roganovics adta be a jobb oldali szögletet, Ndiaye fejelt kapura közelről, de egyik csapattársa blokkolta a fejesét.

24. perc: Tűzijáték a TSC kapuja előtt: előbb Rakonjac lőtt 12 méterről a rövid sarok felé, ami után Filipovics védett, majd Csolovics ismételt, de ezt is hárította a vendégek kapusa.

18. perc: Az első szögletet a Csukaricski végezheti el, Roganovics jól adta be a labdát, Filipovicsnak kellett kiütnie Sapics elől.

15. perc: A topolyaiak először vezettek veszélyesebb támadást. Milicsevics ment el a bal szélen, középen Ratkovot üresen hagyták a hazai védők, de a középre ívelt labda magas volt a csatárnak.

10. perc: Rakonjacnak sikerült Calusic szorongatásában fejelnie hat méterről, de a labda a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret.

7. perc: Djakovac ment volna el a jobb szélen, de Sapics ugyan szabálytalanul, de megállította ellenfelét. A játékvezető csak figyelmeztette a játékost, sárga lapot nem osztott ki.

5. perc: Csolovics 23 méterről megcélozta a jobb felsőt, de Filipovicsnak nem kellett közbeavatkoznia.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés.

Fehérben lép pályára a Csukaricski, kékben a Topolya.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A CSUKARICSKI–TOPOLYAI SC MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik