Szaúd-Arábia: az al-Naszr riválisa Messit akarja, évi 300 milliót sem sajnálna rá

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2023.01.12. 15:12
null
Messit kinézte magának az ázsiai BL-győztes (Fotó: Getty Images)
Amióta Cristiano Ronaldo aláírt a szaúdi al-Naszrhöz, egyre többször említik meg a szaúdi élvonalat a nemzetközi sportsajtóban. Ezúttal az al-Naszr riválisa, az ázsiai Bajnokok Ligája címvédője, az al-Hilal hívta fel magára a figyelmet, a Mundo Deportivo szerint ugyanis a klub mindent megtesz, hogy a közeljövőben szerződtesse Lionel Messit. 

 

A Közel-Kelet továbbra sem lassít: az Egyesült Arab Emírségek a Manchester City, Katar a Paris Saint-Germain által szállt be az európai topfutballba, miközben utóbbi már egy világbajnokságot is megrendezett. Hasonló utat szeretne bejárni Szaúd-Arábia is, amely a Newcastle révén vétette először igazán észre magát, majd Egyiptommal és Görögországgal közösen beadta pályázatát a 2030-as világbajnokság megrendezésére.

Erre jött rá az is, hogy a szaúdi élvonal egyik legjobb klubja, az al-Naszr bejelentette az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo szerződtetését. A szaúdiak pedig ezt követően sem állnak le, a Mundo Deportivo ezúttal a hétszeres aranylabdás, friss világbajnok Lionel Messit hozta szóba az országgal, pontosabban az al-Naszr legnagyobb riválisával, az al-Hilallal, amely címvédő az ázsiai Bajnokok Ligájában.

A Mundo Deportivo szaúdi forrása szerint az al-Hilal meg akarja mutatni, hogy az övé a nagyobb klub, s évi 300 millió eurót is kifizetne Messinek, amennyiben idén nyáron, vagy a közeljövőben odaszerződik. A forrás szerint az is egy szempont, hogy a szaúdiak szeretnék megidézni a korábbi el Clásicók hangulatát egy Ronaldo–Messi csatával az al-Naszr–al-Hilal rangadókon...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik