Szabó Zoltán: Edzői pályafutásom csúcsa a TSC sikere

T. J.T. J.
Vágólapra másolva!
2020.06.20. 16:25
null
Szabó Zoltán csapata tavasszal javítani tudott remek őszi eredménysorán (Fotó: Micheller Szilvia)
Szabó Zoltán, a szerb Szuperligát a 4. helyen záró, ezzel a nemzetközi kupaszereplést kiharcoló Topolyai SC szakvezetője karrierje legnagyobb sikerének tartja a klub pénteken lezárult idényének eredménysorát.

 

Amikor az igencsak elhúzódó őszi idény végén Szabó Zoltán kijelentette, tavasszal a szerb Szuperligában még jobb eredményeket szeretnének elérni, és még szebb focit játszanának, bizonyára akadtak olyanok, akik megmosolyogták a kijelentését, hiszen a TSC akkor a húsz forduló alatt gyűjtött 36 ponttal messzemenően a várakozáson felül teljesített.

Aki viszont ismeri Szabót, az tudta, ő ezt komolyan is gondolta, s mindent megtesz majd, hogy szavainak érvényt szerezzen. A tíz forduló alatt begyűjtött 23 pont (hét győzelem, két döntetlen, egy vereség) egyértelműen Szabót igazolta.

„A tavaszi idényben elért siker egyik kulcsa a remekül sikerült törökországi felkészülés volt: nagyon odafigyeltünk arra, hogy a játékoskeret csak minimálisan változzon. A két erősítés hamar megtalálta a közös hangot a többiekkel, szinte hihetetlenül gyorsan sikerült a beilleszkedésük, és azt a minőséget nyújtották, ami végül a negyedik helyet eredményezte” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Szabó Zoltán.

Hozzátette: a koronavírus miatt kialakult kényszerszünet a TSC-nek annyiban játszott a kezére, hogy lerövidült a bajnokság, nem volt rájátszás, hanem az alapszakasz végén kialakult sorrend lett a végeredmény, s így megnőtt az esélyük a negyedik pozíció megszerzésére.

„Amikor elkezdődhettek az edzések, azonnal felmértük a játékosok erőnléti állapotát, ami egyáltalán nem volt rossz. Ez azt jelentette, hogy a labdarúgók a szükségállapot ideje alatt elvégezték a feladatokat” – közölte Szabó, aki arra a kérdésre, hogy tart-e attól, hogy a legjobb játékosaikra a tehetősebb klubok lecsapnak, a következőt válaszolta:

„Minden focistánknak élő szerződése van, vagyis akiket meg szeretnénk tartani a következő idényre is, azokkal a labdarúgókkal már hosszabbítottunk. Ha visszautasíthatatlan ajánlat érkezik a klubhoz egy-két játékos esetében, akkor bizonyára fontolóra vesszük a dolgot, s igyekszünk majd a legjobb megoldást megtalálni. Azt már most kijelenthetem, a Topolyai Sport Club nem fog kiárusítást rendezni, csak azért, hogy sok pénzt keressen.”

Arra a kérdésre, hogy edzői pályafutása során a most megszerzett negyedik hely, amely európai kupaszereplést is ér, hol áll a rangsorban, Szabó így felelt: „Minden korábbi eredményt figyelembe véve, és hosszas gondolkodás nélkül mondhatom, hogy ez az eredmény eddigi pályafutásom csúcsa. Hozzátenném, ez nem azt jelenti, hogy most akkor hátradőlhetünk, ugyanis újabb kihívások várnak ránk. Az egyik ilyen az Európa-liga selejtezőjében való szereplés, a másik pedig, hogy ezt a helyezést szeretnénk jövőre is megőrizni, esetleg még egyet előre lépni a Szuperligában és a Szerb Kupában is.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik