Hamsík a Göteborg új igazolása (Fotó: ifkgoteborg.se)

 

„Itt a svéd transzferbomba, amelynek nagy visszhangja lehet a futballvilágban. A szlovák világsztár, a Napoli korábbi csapatkapitánya, a 33 éves Marek Hamsík az IFK Göteborgba szerződhet” – fogalmazott hétvégén a SportExpressen, amely az Allsvenskan, azaz a svéd élvonal történetének legnagyobb igazolásaként emlegette Hamsík lehetséges érkezését. 

Az értesülésekből hétfőn hivatalos bejelentés lett: a szlovák labdarúgó a kínai Talien Prót háta mögött hagyó Hamsík aláírta szerződését a Göteborggal. 

A Napoliban korábban 408 bajnokin 100 gólt szerző labdarúgót állítólag az Európa-bajnoki részvétel motiválta a váltásban. Mint korábban a Nemzeti Sporton mi is írtuk: a koronavírus miatti utazási korlátozások Kínából ezt jelentősen megnehezíthetnék, ráadásul az ottani bajnokságban a tervek szerint az Eb alatt sem lesz szünet. Viszont a legtöbb országban nem volt már átigazolási időszak (ez azért fontos, mert hiába bontott volna most szerződést Kínában, a legtöbb kérőnél nem léphetett volna pályára egészen nyárig). Így került képbe Svédország, ahol csak áprilisban rajtol az új idény, illetve a Göteborg, amely nem titkoltan bajnoki címre tör a ligában. 

„Mindenki tudja, rövid távú szerződéssel vagyok itt, de ígérem, mindent megteszek azért, hogy segítsek a a csapatnak sikereket elérni. Egész testemet, lelkemet beleteszem most ebbe a klubba” – idézte Hamsíkot a klub hivatalos honlapja.